Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Evacueren naar Brazilië, Argentinië en Australië

US-TOURISM-YELLOWSTONE-PARKAls de Yellowstone supervulkaan uitbarst zouden miljoenen Amerikanen zomaar kunnen eindigen in Brazilië, Argentinië en Australië. Dit meldt de Zuid-Afrikaanse nieuwssite “Praag” die zei dat het “Afrikaans Nationaal Congres” (ANC) 10 miljard dollar per jaar werd aangeboden als tijdelijke huisvesting zou worden gebouwd voor Amerikanen die de VS hebben moeten ontvluchten in het geval van een uitbarsting.

 

Dieren verlaten massaal het gebied

Een mogelijke uitbarsting van de supervulkaan, een van de grootste ter wereld, is een hot topic sinds video-opnames laten zien dat dieren het gebied massaal ontvluchten, terwijl er nog geen bevingen waren geregistreerd. Hoewel de juistheid van deze gegevens nog niet officieel werd bevestigd, hebben tientallen bloggers en anderen geprobeerd om er achter ter komen wat er precies aan de hand is.

Een van de laatste theorieën is dat de “US Geological Service” en haar partners, die een oogje houden op de caldera, gegevens verborgen houden voor het publiek.

Het artikel in de Praag zegt dat de Zuid-Afrikaanse regering vreest dat het plaatsen van zoveel Amerikanen in Zuid-Afrika het land drastisch zou kunnen veranderen. Dr. Matwetwe, woordvoerder van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Buitenlandse zaken zegt: “Zuid-Afrika zal geen deel uitmaken van dit plan omdat het risico bestaat dat de miljoenen ontheemde Amerikanen een gevaar zullen opleveren voor de identiteit van zwarte nationale cultuur”, en hij vervolgde “wij hebben onze eigen uitdagingen, ook al is er voldoende huisvesting en infrastructuur beschikbaar, Zuid-Afrika zal destabiliseren en loopt zelfs de kans dat de apartheid weer zal terugkeren”.

Drie uitbarstingen in afgelopen twee miljoen jaar

In de afgelopen twee miljoen jaar is de gigantische Yellowstone vulkaan al drie keer eerder uitgebarsten die de omringende staten hebben bedekt met een enorme laag vulkanische as. Kaarten van onderwijsinstellingen en officiële instanties laten zien dat tot 17 staten geheel of gedeeltelijk kunnen worden bedolven als  de vulkaan uitbarst. Zelfs het uiterste Zuiden van Canada  evenals het verre Noorden van Mexico kan ‘geraakt’ worden. Wetenschappers zijn niet zeker wanneer de volgende uitbarsting zal plaatsvinden. Velen van hen proberen de bevolking gerust te stellen door te beweren dat het nog wel een poosje zal duren voor het zover is. De werkelijkheid is dat de vulkaan ieder moment kan uitbarsten, hoewel wetenschappers in theorie in staat zijn om de Amerikanen tijdig te kunnen waarschuwen.

yellowstoneBron: TheEpochTimes.com


 • JSM51

  Dit soort artikelen beginnen met het woordje als is heel verhelderend

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jantje

  Als de Yellowstone afgaat, dan komt er een ijstijd, denk ik.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • huisheks

  Updates ???

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • yves

  de pers blaast het wel een “beetje”(veel) op volgens de site die toezicht houd… http://volcanoes.usgs.gov/observatories/yvo/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • A

  Dat is aleen als alle super vulkanen uitbartsen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • herojoris88

  ik ben best wel ongerust

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • daphne

  Love this! wauw ik vint dit echt een super vulkaan! <3

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jarno

  Een ijstijd is zeker als hij uitbarst

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl