Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Jetta Klijnsma meest asociale PvdA’er sinds Colijn

Klijnsma2

Jetta Klijnsma (staatssecretaris sociale zaken)

Het afbraakbeleid van de ‘socialistische’ Staatssecretaris Jetta Klijnsma, wat betreft de sociale voorzieningen in Nederland, is al een poosje bekend. Maar omdat 1 juli 2014 met rasse schreden nadert is het misschien niet onverstandig het extreem asociale beleid van deze PvdA bewindsvrouw nog eens onder de aandacht te brengen.

 

 

Invoering 1 juli 2014

PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli wordt doorgevoerd. PvdA-er Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?

 1.  Door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan. Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.
 2. Iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt, moet aantonen dat hij in de voorafgaande vier weken er alles aan heeft gedaan om werk te vinden. Wanneer deze zoektocht onvoldoende wordt aangetoond wordt het recht op een uitkering verloren.
 3. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. De gemeenteraad wordt verplicht om bij verordening regels vast te stellen met betrekking tot de plicht tot tegenprestatie. Dit is in strijd met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft)
 4. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.
 5. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.
 6. Op het naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen aan de informatieplicht staat te beoordelen door gemeenten maximaal drie maanden inhouding van de uitkering.

Iedereen die de documentaire over werkverdringing in de bijstand nog niet heeft gezien raad ik ten zeerste aan dit te doen,  (hier).

Ook al zit je nu (nog) niet in de bijstand, met deze maatregel is het slechts een kwestie van tijd.

Bron: Soulvability.nl


 • Iris de Groot

  Al die radeloze bewegingen. Wat ik van zeer dichtbij heb meegemaakt! Eerst worden gewone werknemers verdrongen door mensen die via de WSW werken. De contractcateraar wordt eruit gelazerd, niet bij een bedrijf, maar bij heel veel bedrijven. Nu zie ik dezelfde functies via de vrijwilligerscentrale weggaan, zonder vergoeding. Dus WSW eruit en vrijwilligers via de Soos erin. De ervaringen met mensen die via de Sociale Dienst gestuurd zijn gekomen, breek me de bek niet open! Sorry hoor Nederland, maar als jullie echt kwalitatieve ondernemers willen wegjagen dan zijn jullie erg goed bezig. De arrogantie van het socialiisme, het absolute gebrek aan ervaring en inzicht, en dan daardoor worden bestuurd? Hoe leg ik het uit aan mijn kinderen!!!! Het is makkelijk om boe te roepen als je zelf een vaste baan hebt, dat is niet stoer en heldhaftig, dat is laf en kortzichtig. Ik betrap socialistisch Nederland erop aan behavourisme te doen!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jjjdvk

  Ja, maar niet alleen PvdA, kijk wat voor zooitje het kabinet maakt en dan ook nog de “gedoogpartners”, snap niet dat bijvoorbeeld een D66 ook zoveel stemmen haalt, die zijn net zo erg als de VVD en de PvdA !!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • sabineke

  Ook verdringing van arbeid is keuze van: Jawel de politiek ! Ga dus allemaal stemmen, demonstreren, kortom laat je stem eens horen! Ze doen het niet goed in Den Haag!
  In alle lijstjes, die landen vergelijken gaan we achteruit!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Andalousier

  Als dit wetvoorstel er door komt zal het niet lang duren voordat de Nederlandse staat het kan gaan uitleggen in het Europees Hof van de rechten van de Mens. Want het wetsvoorstel is een inbreuk tegen het EVRM.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • marianne

  Nooit gedacht dat een PvdA-er tot zo’n afschuwelijke dingen in staat zou zijn. Gauw ophoepelen, zielig mens. Ga kekker in de moestuin zitten!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Karin

  Pitbull Klijnsma in de slechte betekenis dan van dit ras, dat over het algemeen erg sociaal is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • J Mengler

  Word nu tijd voor oorlog af afzetting kamer….. Ik ben voor het is g.v.d niet meer normaal. Ik WENS 1940-1945 Terug toen was alles beter

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rinus57

  Men weet nu dat op disdag 1 juli de Participatie wet ook door de 1e kamer is aangenomen ,
  Zulke belangrijke beslissingen valt altijd samen met gebeurtenissen , WK voetbal , Tour de France enz enz , m.a.w. geef het volk brood en spelen dan houden zij vanzelf hun waffel dicht .
  Blijkt maar eens te meer dat het stemvolk niets geleerd heeft , anders zijn de verschillen wel zo desastreus merkbaar dat een VVD en een PVDA geen coalitie konden vormen .
  Vandaar deze wet te danken is aan de zogenaamde strategische stemmers , die nu verontwaardigd reageren op hun eigen gedrocht welke toch echt door deze coalitie gesmeed is .
  Hopelijk bij nieuwe verkiezingen dat de ezels zich niet voor de tweede keer stoten aan dezelfde steen van liberaal / sociaal vals gedachtengoed .
  Lees A.U.B. eerst het programma waar een partij voor staat , weeg af of het sprookje uit kan komen en ga dan stemmen i.p.v. lekker toetje of mooi kontje of hij of zij lacht zo leuk of stemmen op tv niveau van goede tijden slechte tijden waar de werkelijkheid totaal afwijkt van wat er echt in de maatschappij gebeurd .
  Men vergeet tegenwoordig een beetje te snel hoe de sociale voorzieningen tot stand zijn gekomen , nl , door bloed zweet en tranen , veel leed en strijd is hiervoor geleverd en word op verschrikkelijke manier nu de nek omgedraaid .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • TON

  ze moesten haar rolstoel een afpakken kijken of ze nog zo’n grote bek heeft

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • maurice

  Wat een imbeciel ! Hoe kan het toch dat zo n zwakzinnige zo veel zeggenschap heeft ? Als haar wetten mij zouden raken zou ik iedere maand bij haar persoonlijk gaan incasseren ! Wat heb je dan nog te verliezen ? En niet betalen betekend een pak slaag van heb ik jou daar ! Hoe kan je wel voor illegalen alles gratis maken (pvda) maar aan de andere kant je eigen volk hun eigen stront wil laten opeten ? Opsluiten deze malloot !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • henk

  Dit wijf is compleet achterlijk ze helpt Nederland helemaal naar de klote het hele sociale gevoel wordt naar de donder geholpen door deze rand debiel, straks krijgen alleen buitenlanders (asielzoekers en dergelijke ) nog uitkeringen waar wij werkende nederlanders dan krom voor moeten liggen . HOE KWEEK JE RASSEN HAAT, daar zijn ze in politiek den haag goed in en dan bedoel ik niet Dhr. Wilders

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lex

  Klijnsma ze moeten haar kielhalen.
  Ze is niet goed bij haar hoofd.
  De job coats zijn weg bezuinigd met zoeken het maar uit word niet meer geholpen.

  En nu de worden uitkering gerechtigde weg treiteren anders kan ik het niet noemen. Om de havenklap word hun uitkering gestopt. Weer naar kantoor.

  Help die mensen met het vinden van een baan dat lijkt mij een veel beter plan dan ze nog ongelukkiger te maken.
  Hier gaat echt opstand van komen.

  Dat kleine beetje geld mensen daar zo voor kleineren, ik vind dit een schandelijke ontwikkeling.

  Maar Rutte maakt zijn karwij af nu worden de mensen met een uitkering gemangeld.

  Lex.

  .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gast Guest

  Het volk krijgt altijd een regering die het verdient! (door het zelf te kiezen)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • peter

  wetsvoorstel WWB maatregelen:

  Zij die dit soort wetsvoorstellen inelkaar flansen dienen door gebrek aan wijsheid,verstand mededogen en onbehoorlijk gedrag ten opzichte van de minder bedeelde burger voor altijd te worden geschorst van wachtgeld, publiekelijk berispt alsmede te werk te worden gesteld in moestuinen (onder toezicht van de burger) waarvan de opbrengst wordt aangewend ten gunste van de nederlandse voedselbanken. Ook zullen zij worden verplicht tot het volgen van de cursus “graftak ikebana” om de kansen te verhogen tot het vinden van werk in de post bestuurlijke periode.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bianca

  Mevrouw klijnsma u krijgt ook een uitkering, want u wordt betaald van de belasting van de kleine man wordt u uitkering om zo’n onzin te verkondigen ook verlaagd

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • frouwke

  Nou dat is niet waar want dit kabinet heb ik niet voor gekozen en vele met mij! Die hier op gekozen hebben , hebben zelf geen krimp stelletje graaiers!!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Johan van den Boogaard

  Laten we de Tweede Kamer bezetten. Op de voorgevel een groot spandoek met daarop de tekst: “DIT PAND IS GEKRAAKT!” Laten we met zijn allen lekker recalcitrant (tegendraads) worden en onze kont tegen de krib gooien! Deze regering leert het toch nooit, anders dan met burgerlijke ongehoorzaamheid (en geweld!).

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Johan van den Boogaard

  Het is Nederland op zijn kop. Word je ziek, word je voor langere tijd in het ziekenhuis opgenomen, wordt doodleuk je uitkering stopgezet omdat je niet aan de ‘informatieverplichting’ van het UWV hebt voldaan… Dit zijn ronduit Stasi-praktijken! NSB’ers pur sang!
  Zieken, gehandicapten en ouderen worden door dit kabinet ronduit schofterig behandelt! Tijd voor actie! Bivakkeren in de Tweede Kamer, bezetting. Op de voorgevel een groot spandoek met daarop de tekst ‘DIT PAND IS GEKRAAKT!’. Terug naar de jaren ’80 van de vorige eeuw. Toen wisten we nog waar we voor streden! Nu zijn we door alle gif en mainstream media geworden tot makke schapen! Mensen, wordt wakker en STA OP! Het is de hoogste tijd dat hier in Nederland een andere, meer socialere, wind gaat waaien… !!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Irene Broekaart

  ze is de weg kwijt die griezel.
  intens smerig om mensen zo te behandelen.
  En wat doet de burger klagen, verder niets.
  Beter stem gedrag zou beter wezen,nu is het telaat.
  Wie niet horen wil moet voelen
  Stem pvv dat is beter voor mens en dier
  geen geld de grens over
  Geen geld aan roemenie om de corrupte zooi geld te geven om honden af te slachten
  Jullie zijn hiermedeplichtig aan ep
  Jullie voeren een wan beleid

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sander Postma

  Klijnsma, je bent nog gekker dan je collega’s/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sander Postma

  Eeeey, dit is discriminatie. Dat kan je niet maken. WSW is juist voor mensen die in het gewone bedrijfsleven geen werk kunnen vinden, Wees blij dat ze er zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sander Postma

  Er wordt hier zelfs gediscrimineerd, de mensen die in de WSW werken, worden gediscrimineerd, ik pik dat niet. Ik werk zelf ook in de WSW, denk je dat ik het leuk vind, om daar te moeten werken? Nee, maar ik kan niet anders, omdat er zogenaamd geen werk is voor mij. Maar ga niet zeggen dat de WSW eruit moet, want dan heb je ruzie met me.

  Deze regering is al heel lang verkeerd bezig, dat is algemeen bekend, we worden uitgeperst door die lijers in Den haag. De crisis is het gevolg van verkeerde beslissingen van hun kant, dat wij daarvoor moeten bloeden, vind ik ook verkeerd, en dat zij er alleen maar op vooruit gaan, is helemaal van de gestoorde.

  Je zou ze de nek omdraaien……….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hans

  Partij Van De Armoede

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bos

  En dan gedenken wij 1940-1945, bedankt jetta ik mis de snor bij jou of zit die op de verkeerde plek geplakt.
  Jetta zit bij de party VOOR de ARBEIDERS, maar is een wolf in schaaps kleren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • leon

  maar zoals altijd doen we er met zn allen niets aan in nederland , en slikken we ook deze maatregel maar weer , en knikken netjes amen …. ondertussen blijven we fijn stemmen op partijen die het juist niet goed met ons voor hebben , zodat we in de shit blijven zitten en er steeds meer shit bijkomt … mensen , de tijd van cda en pvda enz. is allang voorbij , stem in godsnaam eens op iets anders dan op die partijen , kijk eens goed naar de agenda van de partijen , en vraag uzelf af of u nog wel achter die partij staat en u zich met hun standpunten vinden kunt ( veel jongeren stemmen op een bepaalde partij omdat pa en ma “dat ook vroeger al deden” , zonder na te gaan waar de partij heden ten dage nog voor staat …. blijf je voor de cda of pvda enz. stemmen , of stem je helemaal niet , dan intereseert het je kennelijk geen ene ruk hoe duur het leven wordt of hoeveel ziektekosten je betalen moet of dat je geen basisrecht meer hebt op voedsel – kleding – opvang enz. en heb je kennelijk geld zat ( zoals de hele regering , die het toch niet voelen als ze een paar honderd minder verdienen ) .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Frans de Vreede

  ik heb dit kabinet ook niet gekozen
  ik heb gestemd op de sp.
  maar als dit kabinet, ook eens de afspraken naar kwam was niks aan de hand.
  ik hoor ze nog zeggen. de rijken gaan inleveren. de arme krijgen bij.
  en wat gebeurt net anders om.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jan

  Dat kreng alles afpakken wat ze heeft en naakt de straat optrappen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • angky gordijn

  Ja jan daar geef ik jou gelijk in.
  Het ia al erg genoeg als je in de bijstand zit.
  Dat wijf is gewoon niet te dimmen.
  Het is maar goed dat ik niet kort bij haar sta.
  Opsodemieteren met dat klooie wijf.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Arnold

  Partij van de Arbeid is inderdaad verleden tijd omdat er nu een stuk minder arbeiders zijn. Veel mensen zitten helaas thuis dus wat is het nut van een partij van de arbeid als er geen arbeid is?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Evert

  als er nu gestemd werd kan de gehele partij van P.V.D.A ook thuis gaan zitten te duimen draaien want zij krijgen hun € wel .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Frans

  Het wordt zo langzamerhand tijd dat wij Nederlanders eens ophouden met alles maar te slikken wat die regering daar in Den Haag bedenkt. En dan durven ze het ook nog te hebben over de wil van de samenleving. We hebben toch een democratisch gekozen parlement? Jazeker, dat hebben wij nederlanders gekozen. Maar zodra de stemlokalen gesloten zijn, draaien alle partijen als een blad aan de boom om. Er is nog maar 1 ding belangrijk voor de dames en heren. een zo goed mogelijke positie weghalen, en de burgers van dit land, dank zij wie zij daar zitten, zijn op slag vergeten. En dat geldt niet alleen voor de partij van A (die A wordt op verschillende manieren ingevuld) maar voor vele partijen, zo niet allemaal. Ze hebben vriendjes nodig om op die mooie stoelen te kunnen gaan zitten en de burgers uit te gaan persen. Denk maar eens aan de laatste nieuwe, “wat mag een extra levensjaar kosten?”.
  Voor je het weet wordt euthanasie verplicht op een nog nader te bepalen leeftijd. Scheelt enorm in de aow uitkeringen em is ook goed voor de pensioenen.
  WAAR MOET HET NAAR TOE MET NEDERLAND?????

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • INGKO

  Wat een k wijf!! Waarom blijven wij dit toch slikken!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rene

  Hoe is deze vrouw ooit staatssecretaris geworden Dit kan zij makkelijk zeggen als zij zonder werk komt krijgt ze 70 % van haar salaris. Ze moest zich schamen Ik dacht altijd dat de PVDA voor de zwakkeren in onze samenleving waren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • pieter

  partij van de arbeid is Pluk Van De Arbeiders geworden , dat zeg ik al toen wouter bos zo nodig mee wilde doen om dit land naar de kloten te helpen (ooit zei hij tegen toenmalige minister zalm van financien ..als ik uw taak had dan waren er geen voedselbanken) dat heeft die pvda’r mooi gedaan het werden er meer en meer kwamen zelfs kleding en speelgoedbanken bij en daar gaan ze nu leuk mee verder……

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pluk vd Petteflet

  Eigen schuld… Nederlanders kiezen nog veeeeel te veel op de gevestigde partijen omdat ze dat al jaren doen dus ze kiezen niet met verstand maar uit structuur en emotie.ik stem al vanaf het begin op eerst Pim fortuin en toen Geert Wilders . Waarom ? Niet omdat ze zo vreselijk lief zijn en het over droombeelden hebben maar omdat ze het over het Nederland hebben zoals het nu eenmaal nu is! Maar goed blijf maar lekker doorgaan met op de PvdA en de VVD en dat andere verraderlijke spul stemmen, we breken ons eigen stelsel af het stelsel waar onder andere mijn opa en oma keihard voor gevochten hebben.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rob van Wingerden

  Te bedenken dat ik jarenlang lid ben geweest van deze partij en mijn hele leven op gestemd. De Partij van de Arbeid heeft afgedaan als sociale partij. Niet meer op stemmen, Niemand meer !!! Nooit meer !!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Master

  Maar dan ook zonder rollator.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Elise

  Dat mens hoort in een gekkenhuis thuis.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • tante betje

  Nu weet ik het zeker ,behalve lichamelijk beperkt ,mankeerd er ook iets aan haar boven kamer .is de pvda bezig zichzelf om zeep te helpen ? iedere dag lees je weer een onzinnig plan

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hans

  Goedemorgen,

  vroeger was het nog Partij Van De Arbeid, nu Partij Van De Armoede/ Partij Van De Allochtonen !!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Maja P.

  Het is weer raak, nu wil ze ons mensen weer laten werken tot aan hun dood…..
  Ik hoop dat ze naast haar lichamelijke en verstandelijke beperkingen ook nog de kanker zal krijgen!!!!!!!!!!!!! Dat wijf is een afgezante van de DUIVEL!!!! Ik heb persoonlijk nog nooit iemand deze vreselijke ziekte toegewenst, maar haar wens ik deze gruwel ziekte wel toe, omdat ze de duivel in eigen persoon is gebleken!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl