Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Press TV

dempsey2

Generaal Martin Dempsey

Een politiek commentator van “Press TV” zegt dat de Amerikaanse opperbevelhebber van het leger, generaal Martin Dempsey, erkende dat de VS de oorlog in Syrië aan het verliezen is.

Joe Losbaker van van de “United Anti War Coalition” vertelde donderdag aan Press TV dat het door de VS gefinancierde huurlingenleger de strijd in Syrië aan het verliezen is. Generaal Dempsey zei woensdag dat zijn land niet genoeg militanten levert in Syrië die president Bashar Al-Assad zouden moeten verdrijven. Dempsey betoogde dat er veel meer militanten nodig zijn voor een operatie die meer inhoudt dan alleen maar een reddingsmissie. “Zij hebben behoefte aan iets dat uiteindelijk in staat is om stand te houden, het vermogen om contra terreur te plegen waarop de Syriërs moeten anticiperen”, meldde de generaal. Hij schetste een ruwe evaluatie over de toekomst van Syrië en waarschuwde dat waarschijnlijk een opeenvolging van conflicten zou losbarsten, zelfs als de Syrische overheid uit de macht werd verdreven.

Syrië al een jaar aan winnende hand

“Waarom geeft Dempsey dit nu pas toe? Het Syrische leger en de regering van president Assad zijn, zowel politiek als militair, al een jaar aan de winnende hand”.
“De zaak is dat het zogenaamde vrije Syrische leger grote behoefte heeft aan superieure wapensystemen”, zei hij “ik denk dat de wanhoop van de Amerikaanse overheid aan het licht wordt gebracht met elke nieuwe oorlog en interventie die door hen wordt gelanceerd”.

Losbaker concludeerde verder dat de Verenigde Staten er op gebrand waren om een zege in Syrië te behalen, omdat ze al voor een lange tijd geen militaire overwinning meer hebben geboekt.

Bron: PressTV.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl