Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Ivo Opstelten voelt zich vér verheven boven de wet

ivo opstelten1

Minister van Justitie Ivo Opstelten

Op 23 maart en 27 maart besteedden wij in twee artikelen aandacht aan de enorme fraudes die door een groot aantal gemeenten wordt gepleegd waartegen het Openbaar Ministerie botweg weigert op te treden. De eerste fraudegevallen dateren al vanaf 2003 toen registeraccountant Drs. Leo Verhoef onderzoek ging doen naar het financiële reilen en zeilen van een groot aantal Nederlandse gemeenten. Drs. Leo Verhoef (1947), registeraccountant, was tot aan 1995 werkzaam als accountant, achtereenvolgens bij Van Dien+Co (opgegaan in PricewaterhouseCoopers) en vanaf 1989 bij VB Accountants (opgegaan in Deloitte), het vroegere Verificatiebureau der Nederlandse Gemeenten. Hij heeft als accountant, maar ook als bestuurder van verschillende organisaties, grote ervaring opgedaan zowel bij het bedrijfsleven alsook bij overheid en non-profitorganisaties.

Boekhoudfraude Rabobank

Bijzonder was het om in 1987 als lid van de Raad van Toezicht van de plaatselijke Rabobank tegen een omvangrijke boekhoudfraude bij de Rabobank-organisatie aan te lopen. Deze ontdekking nam niemand hem in dank af. Ook niet De Nederlandsche Bank (waar Van Dien+Co, de werkgever van Leo Verhoef, de accountant was). .. (meer hierover) .. De Rabobank en De Nederlandsche Bank waren gepikeerd en Van Dien+Co schopte Leo Verhoef er “dus” uit.

Toezichthouders die hun werk goed doen, zijn in Nederland niet welkom.

Aldus trad Leo Verhoef op 1 januari 1989 in dienst bij VB Accountants. Op dat moment waren vrijwel alle Nederlandse gemeenten en provincies cliënt bij VB Accountants. Leo Verhoef bleek in dienst te zijn getreden bij een accountantskantoor waar kwaliteit en kwaliteitszorg ver onder elke professionele norm zaten, m.n. ook die van de eigen beroepsorganisatie (NIVRA). Wat een accountantscontrole van een jaarrekening inhield, was er volstrekt onbekend. Dit uitte zich in het doorlopend van goedkeurende accountantsverklaringen voorzien van jaarrekeningen van gemeenten en provincies, maar ook van andere organisaties, die volstrekt niet voldeden aan de daaraan te stellen eisen, i.c. een volstrekt misleidend beeld gaven van de financiële positie en van de opbrengsten en de kosten en het saldo daarvan. (Boekhoudfraude avant la lettre, bovendien bij de overheid zelf, op een schaal waarbij bijvoorbeeld de boekhoudfraude bij Ahold volledig verbleekt.) Leo Verhoef heeft ruim 5 jaar lang geprobeerd de misstand aan de orde te stellen en verbetering te krijgen. In 1994 werd hij door de kantonrechter ontslagen (“U hoort wat uw werkgever zegt: “U bent lastig”), “uiteraard” zonder een noemenswaardige ontslagvergoeding. Het toenmalige GAK kende hem per gratie een ww-uitkering toe, wèl met de hoogste strafkorting die te bedenken viel (“U bent verwijtbaar werkloos”). Sindsdien is Leo Verhoef bezig de misstand van de enorme boekhoudfraude bij gemeenten en provincies en hoe accountants die hun controlewerk goed doen, behandeld worden, zichtbaar te maken.

Minister Opstelten belemmert de rechtsgang

Leo Verhoef bestookte de pers in de afgelopen jaren met tientallen persberichten over de door hem aangetroffen misstanden van ongekende boekhoudfraudes bij de overheid zelf. De pers en de media (maar vooral het OM van Ivo Opstelten) lieten het ruimschoots afweten. Beseft deze totaal onbekwame arrogante onbenul wel dat het hier gaat om gelden van van het Nederlandse volk? Dat deze man als hoogste wetshandhaver eigenhandig besluit om personen die verantwoordelijk zijn voor het achteroverdrukken van tientallen miljarden euro’s ongemoeid te laten, toont aan dat hij zelf kennelijk geen benul heeft van de inhoud van zijn functie, erger nog, feitelijk  zelf een crimineel is die, tegen het belang in van de Nederlandse bevolking, de rechtsgang belemmert. Hij verdient niet anders dan zelf gearresteerd te worden.

Lijst met fraudegevallen

Hieronder een schrikbarende lange lijst van fraudegevallen van tientallen miljarden euro’s, gepleegd door wethouders en gemeenteambtenaren waarvan aangifte is gedaan maar door het OM van minister Opstelten niet tegen opgetreden wordt omdat alle aangiftes door het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk zijn verklaard.


 • Uitroeien die eliten satanisten en (zich boven de wet voelende) kindermoordenaars..
  Als er ooit revolutie uitbreekt, moeten we een front vormen tegen de zogenaamde eliten(duivelaanbiddersclub)&het achtergebleven nazi regiem…
  De toekomst van jullie kinderen&generatie staan op het spel.
  eu is een tentakel van mystery babylon geworden dat haar oorlogzuchtigheid democratie noemt en dat het meehelpt aan genocides wereldwijd onder de zogenaamde VN(vlag van vn lijkt wel verdomd veel op vlag van vrijmetselaars/tempeliers/rode kruis).

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ben Bits

  Opstelten, onze eigenste Polder Poetin

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • rattenvanger

  Dit is echt erg, witteboord criminelen zijn het nog erger dan ratten en met ons geld ervandoor gaan en nog steeds geld van ons afpakken en onze ouderen laten verrotten met jullie bezuinigingen terwijl er miljarden achterover wordt gedrukt!!! Opstelten jij en je bende oprotten!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • P.F. Thoma

  Deze verbaal gestoorde arrogante steltloper dient inderdaad gestraft te worden, of liever nog ter verpleging opgenomen.
  Eenzame opsluiting en dagelijks tenminste 4 uur luisteren naar z’n eigen gebral lijkt een passende straf.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rodericker

  Ivo Willem Opstelten is opgegroeid als een onhandelbaar straatschoffie in Rotterdam. Zijn ouders wisten zich geen raad met hem en stuurde hem naar Noord-Oost Groningen en lieten hem voor lange tijd achter bij een dominee’s gezin, in de hoop dat er nog wat beschaving bij gebracht kon worden… (vermoedelijk was dit een autoritaire dominee die welbespraak nietszeggende herderschap beleidde, en heeft Ivo Willem dit feiloos gekopieerd en heeft achtereenvolgens daarmee een weg bewandeld van `voorzitter van de studenten vereniging tot burgemeester en nu minister… maar ja… het blijft een niet zo inteligente charlatan!
  Gelukkig is de sterkste eigenschap van Rutte het op de juiste plaats zetten van de juiste man of vrouw, dit geheel naar zijn eigen zeggen, en heeft daarmee dan ook gelijk zijn eigen erbarmelijke leiderschap het riool in gescheten. Kortom: het was niks, het is niks en zal nooit wat worden!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • PPPPPPPPPP

  Deze treurwilg moet terplekke dood gaan of langzaam blijven lijden, maar niet in dit kabinet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Cees de Bruin

  Het is totaal onbegrijpelijk dat het kiesvolk nog steeds achter de gevestigde orde aan blijft zeulen in de vaste overtuiging dat er toch niets aan te veranderen valt. Balkenende riep een keer onnozel iets in de geest van ‘geuzenmentaliteit’. Dat was kennelijk iets wat hem toen wel leuk leek en hij verpakte het in een onnozel kreetje. Er is voor het politieke criminele klimaat in Nederland en in de wereld maar één echte oplossing en dat is de beuk erin. Ergo, afscheid nemen zonder regelingen van alle gekleurde nullen en een totaal nieuw klimaat opbouwen vanuit een 100% democratische beweging. Afgelopen top-down management en op naar botom-up management. Zal dat moeilijk worden? Ja. Zal het problemen geven? Ja, maar andere en niet meer dan we nu al hebben. Zal het geld opleveren? Reken maar, letterlijk en figuurlijk. Is daar moed voor nodig? Nou en of en vooral onbaatzuchtigheid. Betekent dat een politieke aardverschuiving? Zonder enige twijfel. Iedere vorm van partijpolitiek of partijdictatuur zal verdwijnen. Invloed van engdenkende politieke kleurtjes en religieinvloeden zal historie worden en alleen herkend (doorgaand referendum) algemeen belang zal leidraad worden. Zakkenvullers zal een begrip worden vanuit verleden. Enz. enz. Ik kan wel een uurtje doorgaan, maar ja, die geuzenmentaliteit en moed, die zijn wel zoek in ons watjesland. Zo kunnen onbenullen als Opstelten nog jaren doorgaan met zakkenvullers en fraudeurs te beschermen. Ten eigen bate natuurlijk.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bas

  Waarom geen artikel12, “Bezwaar tegen niet vervolging” ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sebastian

  Opstelten betaalde ook (met belastnggeld) voor advocaatkosten Joris Demmink

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lextells

  Als je bijgevoegd artikel uitleest, ga je nooit meer stemmen. Met een gerust hart ook nog.

  https://lextells.wordpress.com/2012/09/13/de-illusie-van-de-politiek/

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl