Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Ivo Opstelten voelt zich vér verheven boven de wet

ivo opstelten1

Minister van Justitie Ivo Opstelten

Op 23 maart en 27 maart besteedden wij in twee artikelen aandacht aan de enorme fraudes die door een groot aantal gemeenten wordt gepleegd waartegen het Openbaar Ministerie botweg weigert op te treden. De eerste fraudegevallen dateren al vanaf 2003 toen registeraccountant Drs. Leo Verhoef onderzoek ging doen naar het financiële reilen en zeilen van een groot aantal Nederlandse gemeenten. Drs. Leo Verhoef (1947), registeraccountant, was tot aan 1995 werkzaam als accountant, achtereenvolgens bij Van Dien+Co (opgegaan in PricewaterhouseCoopers) en vanaf 1989 bij VB Accountants (opgegaan in Deloitte), het vroegere Verificatiebureau der Nederlandse Gemeenten. Hij heeft als accountant, maar ook als bestuurder van verschillende organisaties, grote ervaring opgedaan zowel bij het bedrijfsleven alsook bij overheid en non-profitorganisaties.

Boekhoudfraude Rabobank

Bijzonder was het om in 1987 als lid van de Raad van Toezicht van de plaatselijke Rabobank tegen een omvangrijke boekhoudfraude bij de Rabobank-organisatie aan te lopen. Deze ontdekking nam niemand hem in dank af. Ook niet De Nederlandsche Bank (waar Van Dien+Co, de werkgever van Leo Verhoef, de accountant was). .. (meer hierover) .. De Rabobank en De Nederlandsche Bank waren gepikeerd en Van Dien+Co schopte Leo Verhoef er “dus” uit.

Toezichthouders die hun werk goed doen, zijn in Nederland niet welkom.

Aldus trad Leo Verhoef op 1 januari 1989 in dienst bij VB Accountants. Op dat moment waren vrijwel alle Nederlandse gemeenten en provincies cliënt bij VB Accountants. Leo Verhoef bleek in dienst te zijn getreden bij een accountantskantoor waar kwaliteit en kwaliteitszorg ver onder elke professionele norm zaten, m.n. ook die van de eigen beroepsorganisatie (NIVRA). Wat een accountantscontrole van een jaarrekening inhield, was er volstrekt onbekend. Dit uitte zich in het doorlopend van goedkeurende accountantsverklaringen voorzien van jaarrekeningen van gemeenten en provincies, maar ook van andere organisaties, die volstrekt niet voldeden aan de daaraan te stellen eisen, i.c. een volstrekt misleidend beeld gaven van de financiële positie en van de opbrengsten en de kosten en het saldo daarvan. (Boekhoudfraude avant la lettre, bovendien bij de overheid zelf, op een schaal waarbij bijvoorbeeld de boekhoudfraude bij Ahold volledig verbleekt.) Leo Verhoef heeft ruim 5 jaar lang geprobeerd de misstand aan de orde te stellen en verbetering te krijgen. In 1994 werd hij door de kantonrechter ontslagen (“U hoort wat uw werkgever zegt: “U bent lastig”), “uiteraard” zonder een noemenswaardige ontslagvergoeding. Het toenmalige GAK kende hem per gratie een ww-uitkering toe, wèl met de hoogste strafkorting die te bedenken viel (“U bent verwijtbaar werkloos”). Sindsdien is Leo Verhoef bezig de misstand van de enorme boekhoudfraude bij gemeenten en provincies en hoe accountants die hun controlewerk goed doen, behandeld worden, zichtbaar te maken.

Minister Opstelten belemmert de rechtsgang

Leo Verhoef bestookte de pers in de afgelopen jaren met tientallen persberichten over de door hem aangetroffen misstanden van ongekende boekhoudfraudes bij de overheid zelf. De pers en de media (maar vooral het OM van Ivo Opstelten) lieten het ruimschoots afweten. Beseft deze totaal onbekwame arrogante onbenul wel dat het hier gaat om gelden van van het Nederlandse volk? Dat deze man als hoogste wetshandhaver eigenhandig besluit om personen die verantwoordelijk zijn voor het achteroverdrukken van tientallen miljarden euro’s ongemoeid te laten, toont aan dat hij zelf kennelijk geen benul heeft van de inhoud van zijn functie, erger nog, feitelijk  zelf een crimineel is die, tegen het belang in van de Nederlandse bevolking, de rechtsgang belemmert. Hij verdient niet anders dan zelf gearresteerd te worden.

Lijst met fraudegevallen

Hieronder een schrikbarende lange lijst van fraudegevallen van tientallen miljarden euro’s, gepleegd door wethouders en gemeenteambtenaren waarvan aangifte is gedaan maar door het OM van minister Opstelten niet tegen opgetreden wordt omdat alle aangiftes door het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk zijn verklaard.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl