Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Ernstig gehandicapt na griepprik

srah buttonDe ouders van een West Australisch meisje zijn na een vier jaar durend juridisch gevecht  met de medische autoriteiten overeengekomen dat zij ongeveer 10 miljoen dollar schadevergoeding zullen ontvangen voor de gevolgen van een griepinjectie die hun 11 maanden oude dochtertje heeft ontvangen in 2010.

Na toediening van het griepvaccin “Fluvax” werd de peuter ernstig zie en leed aan een hypoxische hersenbeschadiging, lever-, nier- en beenmerg beschadigingen. Nu kan ze niet meer lopen en praten en heeft ze 24 uur per dag zorg nodig.

Mick en Kirsten Button’s dochtertje Saba werd opgenomen in het “Princess Margaret Hospital” en drie dagen na haar opname besloot het ziekenhuis het middel Fluvax te verbieden voor kinderen onder de vijf jaar.

Haar ouders startten een juridische procedure  tegen de CSL “Commonwealth Serum Laboratories”, de fabrikant van het vaccin plus een vordering op de West Australische staat en het Ministerie van Volksgezondheid.

Deze week keurde het Federale Hof een overeenkomst tussen de partijen goed, waarvan de details niet zijn bekend gemaakt maar waarvan juridische deskundigen eerder hebben gezegd dat het zou gaan om meer dan 10 miljoen dollar.

De Button’s zeiden dat ze blij waren dat de juridische strijd nu eindelijk achter de rug is en dat ze zich nu volledig kunnen richten op de behandeling van hun dochtertje.

Bron: PerthNow.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl