Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Zorgautoriteiten corrupt

Vandaag hebben bij de Nederlandse zorgautoriteit een aantal gecorrumpeerde directies het veld geruimd…zouden we dan eindelijk een zuiverder stelsel krijgen…? Ik waag het te betwijfelen…Ik las deze week het volgende;

Één grote luchtballon…

hete luchballonHet zorgstelsel is één grote heteluchtballon, die tot grote hoogte is gestegen. Wij zitten met zijn allen in het mandje. Nu verliezen wij versneld hoogte, niet alleen door de crisis, maar ook door elk partijprogramma, dat gebaseerd is op geloven in een Sinterklaas. Er is nu nog meer hete lucht nodig om het hele gevaarte van een harde landing af te houden. De onzichtbare Zwarte Pieten, die de gasbrander bedienen, sluiten ziekenhuizen, dringen dokters regels en tarieven op, eisen meer eigen bijdragen en een hoger eigen risico, verkleinen het basispakket en stellen de oudjes op rantsoen. Als dat niet baat, gaan ze kijken wie ze over de rand van het mandje kunnen duwen. Er is immers maar één geloof: die ene grote luchtzak!

Echte zorg is geen gebakken lucht. Geen luchtkasteel. Echte zorg blijft met een bewogen hart met de voetjes op de grond. Mochten wij die echte zorg niet (meer) ervaren, dan zijn we beter af hete lucht ballon2met een veelheid aan ballonnen en ballonnetjes, opdat we niet allemaal tegelijk de zak krijgen.

Nu hebben we geen enkele keus en dus geen enkele kans om te ontkomen aan het management, dat bij de gaskraan staat. Maar er zijn een paar tenzij’s: als je rijker, verstandiger en slimmer denkt te zijn dan de buren, over voldoende altruïsme denkt te beschikken om niet opportunistisch te behoeven worden of als je denkt er op te kunnen vertrouwen, dat de Liefde er ook zal zijn als je over de rand van de mand wordt geduwd.

Als je daarnaast nog ergens voor durft te gaan staan…zoals de dubbele zorgkosten waar we met z’n allen voor betalen…eerst AWBZ en vervolgens..de privé verzekeraars…die handenwringend staan te lachen bij hun zoveelste miljardje winst…en de forse eigen bijdrage…Gewoon verboden volgens de EU…(we betalen immers 2 keer voor hetzelfde en dat mag niet) Als je dan vervolgens gaat kijken naar wat men daarvoor levert…dan is dat huilen met de kraan open. Maar durft u het aan??? Zo’n rechtszaak te beginnen? Of wordt u daar nu al bij voorbaat ziek van??
Tja ziek van de zorg..
Jeannette Poorter


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl