Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Parlementaire enquête

enquetecommissie woningcorporaties 27 mei 2014_tcm181-238652Een voorzitter die zwelgt van belangrijkheid. Een commissie die telkens weer aangeeft op zoek te zijn naar dé waarheid, maar vooral op zoek lijkt naar een bevestiging van de eigen mening. Het is als in een spannende film. De kijker en luisteraar krijgt bovenal een kijkje in de wereld van Oz, van banken, bestuurders en commissarissen, van zonnekoningen, van het grote geld, van politieke stoerheid en domme krachtdadigheid. Prachtig en bijzonder leerzaam om te zien. Een zwart witte wereld die heel veel tinten grijs lijkt te kennen én bovenal veel meer schuldigen kent dan de politici en MSM ons op het eerste gezicht willen doen geloven.

Ontluistering, domheid en grootheidswaanzin

Het kost flink wat tijd om de enquête-verhoren te volgen, dat is zeker. Zeker is ook dat het meer dan een kijkje geeft in de schijnwereld waarin we met zijn allen leven. Een wereld van banken en bemiddelaars waarin meer dan gemakkelijk tientallen zo niet honderden miljoenen worden verdiend. Een wereld van politici en privatiseringen waar mooie idealen ten onder blijken te zijn gegaan. Daar waar het ooit ging om de sociale woningbouw draait het nu om  de organisaties zelf. Torenhoge beloningen. Een Maserati als dienstauto. De vroegere directeuren werden voorzitter van de Raad van bestuur. Dat klinkt immers veel beter en naar meer. In werkelijkheid was er veelal maar één persoon die de scepter zwaaide, zoals Staal bij Vestia.

Incidenten versus het systeem

In de tegenwoordige tijd lijken we van incident naar incident te springen. Telkens blijkt de politieke verontwaardiging (een korte tijd) groot. De ene keer gaan de spoorwegen de mist in, dan blijken Hoge scholen er een potje van te maken, rijzen de zorgkosten de pan uit, of stappen er vele bestuurders van semi publieke organisaties op met medeneming van vele tonnen aan afkoopsommen. Afgelopen week nog stapten de twee leden van de Raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit op omdat ze meer dan goed voor zichzelf hadden gezorgd.

Al deze incidenten zijn niet anders dan signalen dat het met ons huidige maatschappelijke systeem helemaal niet goed zit. Aan de onderkant van de samenleving vallen er steeds meer mensen uit de boot omdat ze slechts met de grootste moeite werk kunnen vinden en dan niet verder komen dan beloningen van ongeveer acht a negen euro bruto per uur. Staal van Vestia ging jaarlijks met zo’n vijfhonderdduizend Euro (€ 500.000,00) naar huis. Dit bedrag uiteraard nog los van de pensioenbijdragen.

Met Staal is er een lange lijst te maken van onderwijs- en ziekenhuisbestuurders, van enorme aantallen nauw aan de overheidstaken gerelateerde organisaties. Prachtige plekken voor ex-politici als bestuurder, commissaris of externe adviseur.

Lees verder op: Biflatie.nl


 • IIS

  En het erge is dat woningbouwcorporaties die wel goed functioneren en hun zaakjes goed op orde hebben mede verantwoordelijk worden gehouden voor de malversaties van de grote jongens. Het kan ook een spel zijn natuurlijk om er voor te zorgen dat de huren stijgen en dat goed functionerende woningbouwvereniging mogen worden leeggezogen of zelfs worden gedwongen te fuseren met grotere en slecht werkende woningbouwverenigingen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Het is gewoon een schande dat deze lui nog steeds vrij rondlopen en niet financieel zijn uitgekleed, iemand die een winkeldiefstal pleeg wordt harder gestraft dan iemand die hele instellingen ter gronde werkt en zich zelf daar vorstelijk voor beloont. Dit land is ziek heel erg ziek en corrupt tot het bot de maffia is er niks bij.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ik, soeverein mens

  Wat is het dat wij passief alles maar pikken? Wij zijn als mens steeds de slavernij ingedrukt. Steeds dieper en dieper. Bij alles wat er gebeurd, zit een mens achter. Wat is het dat wij dit maar lijdzaam ondergaan? We zulen massaal hier verandering in moeten brengen. Een enkeling redt het niet. Mensen wordt eens wakker!!!!! Waar ben je bang voor? Wij zijn met miljoenen, zij slechts een handje vol. Waar ben je bang voor?????

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Passant

  Er is helemaal niets ‘mooi’ of ‘leuk’ aan de stank van het riool.

  Of het nu de banken zijn, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, woningcorporaties, de zorgindustrie, de politiek, hulpverleningsinstanties of de overheid zélf: het is ronduit schandalig dat telkens weer blijkt dat er fundamenteel iets helemaal verkeerd zit met de mentaliteit in onze samenleving. Dat de georganiseerde diefstal van gemeenschapsgeld – ook na de zoveelste ‘enquête’ – gewoon doorgaat, zonder structurele maatregelen. Zelfs zonder dat (hoofd)verantwoordelijken voor de rechter worden gesleept.
  Dat elke ‘calamiteit’ uitgroeit tot een ‘nationale ramp’, veroorzaakt door een chronisch gebrek aan informatie, coördinatie, controle en handhaving. Bureaucratie, dubbelzinnige verantwoordelijkheden, incompetent graaimanagement, falend toezicht.

  Belastingbetalers, consumenten, verzekerden, gepensioneerden, zorgontvangers betalen dubbel het gelag. Enerzijds door een ontoereikende hulp of dienstverlening, anderzijds door een tomeloze verspilling en een onverantwoorde risicostapeling.

  Dappere klokkenluiders, die goedbedoelend de kat de bel aanbinden, worden vakkundig uitgerangeerd, omdat zij de dienst of branche ‘in een verkeerd daglicht proberen te stellen’.
  Is het dan vreemd dat een reageerder linkt naar de maffia?

  Niet alleen hier, maar internationaal: het kwaad is geschied. De chaos behoort tot de laatste stuiptrekkingen van een systeem dat zichzelf heeft overleefd.
  In ieder geval wordt de raad van ex-FED Alan Greenspan in bepaalde kringen breed opgevolgd: “Leef ervan zolang het nog kan”.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Schandalig hoe de dure parasieten &pionnen van satanische eliten ons land verzieken.
  Het wordt tijd dat hele (pedo) cabinet om gegooid wordt en zn zogenaamde rechtsystemen (corrupte justitie).
  Het hele land is gn rechtstaat meer.tis meer een corporatie , een bedrijf dat gerund wordt door satanische elitenclub van kinderverkrachters tot kindersmoordenaars….
  Ja rutte is ook een van..
  Zoek het op in klokkenluiderinline.is of google het..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • RavenSpeaks

  Stelletje reptielen zijn het, zonder enige emotie….

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl