Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland

euraziatische unie.2jpgRusland, Kazachstan en Wit-Rusland hebben een overeenkomst ondertekend waarmee de nieuwe Euraziatische Unie een feit is. Met deze historische deal komt er een vrijhandelszone tussen de drie landen en wordt vrij verkeer van arbeid toegestaan. Ook kunnen de landen voortaan op financieel vlak beter met elkaar samenwerken dankzij deze overeenkomst. De papieren werden in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, ondertekend door Poetin, Nazarbayev en Lukashenko (de presidenten van respectievelijk Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan).

Euraziatische Economische Unie (EAEU)

De Euraziatische Economische Unie (EAEU) start op 1 januari 2015. Volgens Russische experts verhoogt deze nieuwe economische unie de efficiëntie van de handel tussen deze landen. Tegelijkertijd waarschuwen ze voor een overhaaste introductie van een uniforme energiemarkt.

Volgens Poetin betekent de handtekening onder de vorming van een economische unie dat de economische integratie naar een hoge niveau getild kan worden. “Hoewel alle landen hun soevereiniteit behouden kunnen we onze economische samenwerking beter coördineren”, zo licht hij toe. Toch is de ondertekening van deze overeenkomst meer een formaliteit, want veel besluiten waren eerder al genomen. Men verwacht dan ook niet dat op korte termijn de handel tussen de drie landen zal intensiveren. Als sinds 1992 werden importheffingen tussen deze drie landen afgeschaft.

Lees verder op: Bifñatie.nl


  • Bij nader inzien

    Dit is slechts een formalisering van een samenwerkingsverband dat onder de naam GOS al direct na het einde van de Sowjet Unie werd gesloten. Alleen wisten westerse landen met de geldbuidel rammelend aan de Europese kant heel wat weg te doen brokkelen.

    Wat ik veel relevanter vind zijn de met China gesloten contracten tot levering van aardgas en andere energiebronnen. China, het bevolkingsrijkste land ter wereld met een economische kracht en binnenlandse markt die nu al de VS overstijgt gecombineerd met het Rusland als nagenoeg grondstoffenrijkste land ter wereld kan en naar ik vermoed zal zowel de VS als de landen van de EU in recordtempo voorbijstreven. We zullen nog een heel hoge prijs gaan betalen voor onze arrogantie jegens meneer Poetin.

    Op het moment dat het gas oostwaards gaat stromen kan het wel eens zo blijken te zijn dat we in plaats van Rusland te boycotten hen zullen moeten gaan smeken om er ook nog iets van aan ons te willen verkopen. Wat dat voor de prijs doet kun je je zonder moeite voorstellen. Het is, zoals voormalig bondskanselier Helmut Schmidt enkele weken geleden al vaststelde, het directe gevolg van beschamend amateurisme van de Europese politici die het buitenlands beleid bepalen. Ik vrees dat we voor die domheden binnen enkele decennia al een geweldig hoge prijs voor gaan betalen.

    Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl