Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Veroordelingen door Facebookgegevens

privacy FBFacebook is verwikkeld in een ‘bitter juridisch gevecht’ met de officier van justitie in New York, zo meldt de New York Times. Het bedrijf moest vorig jaar persoonlijke gegevens van 381 Facebook-gebruikers aan de overheid leveren, waardoor later 130 politiemannen, brandweerlieden en andere ambtenaren voor fraude werden veroordeeld. Facebook diende vandaag een beroep in om het dwangbevel van de overheid onwettig te verklaren en de regering te dwingen om de persoonlijke informatie terug te geven of te vernietigen.

Met de informatie die Facebook moest leveren werden ambtenaren opgespoord die een arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvingen, maar op hun Facebook-pagina’s bijvoorbeeld op een waterscooter werden gesignaleerd, of op een foto karate-les bleken te geven.

Rest van de wereld
Toen Facebook in 2013 het verzoek van de overheid kreeg tekende het bedrijf verschillende malen protest aan, maar wees de rechter de ingediende moties steeds af. Nu spant Facebook alsnog een zaak aan omdat het vindt dat het verzoek van de overheid in strijd is met de grondwet. Zo hoopt het bedrijf te voorkomen dat spionage door overheden in deze orde van grootte opnieuw plaatsvindt – in New York, maar ook in de rest van de VS en de wereld.

Lees verder op: Volkskrant.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl