Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

NAVO terroristen in Irak

En het excuus voor een invasie in Syrië

Door Toni Cartalucci op: LandDestroye.blogspot.nl

isisAlle wegen leiden naar Bagdad en de Islamitische Staat in Irak en Syrië[(ISIS) volgt ze allemaal, van het Noorden naar het Zuiden vanuit Syrië en Turkije. Westerse krantenkoppen lezend, winnen twee feitgebrekkige verhalen steeds meer aan kracht. De eerste stelt dat dit de mislukking van het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten aantoont. Als een alibi voor de VS en hun NAVO-partners die daarmee op geen enkele wijze als medeplichtige in het huidige gecoördineerde, zwaar gefinancierde en zwaarbewapende terroristische opmars richting Bagdad beschouwd kunnen worden.
Het tweede verhaal gaat over hoe ISIS uit de zandduinen en dadelbomen lijkt te zijn ontsproten als nagenoeg professionele militairen, die in konvooien van gelijke Toyota pick-ups zonder verdere verklaring rondtrekken.

In werkelijkheid is ISIS het product van een gezamenlijke NAVO-GCC samenzwering, die teruggaat tot 2007, toen Amerikaans-Saoedische beleidsmakers trachtten een brede regionale oorlog te ontsteken, om het Midden-Oosten te zuiveren van de Iraanse invloeden die zich over Irak en Syrië uitstrekken, tot aan Libanon en de Middellandse Zee. (GCC staat voor Gulf Coorperation Council). ISIS is gekoesterd, getraind, bewapend en zwaar gefinancierd door een coalitie van NAVO en Golf Staten binnen de grenzen van Turkije (NAVO-lid). Zij zijn van daaruit Syrië in het Noorden binnengevallen, soms met Turkse lucht- en artillerie steun. Het meest recente voorbeeld hiervan, is de grensoverschrijdende invasie door Al Qaida in het dorp Kasab, provincie Latikia, in het noordwesten van Syrië.

In maart trok ISIS haar terreur bataljons terug uit de provincies Latikia en Idlib en verplaatsten hen naar het oosten van Syrië, hetgeen nu duidelijk een voorbereiding was op de invasie van noordelijk Irak. Zie ook dit artikel in de Daily Star.

De vermeende territoriale belangen overschrijden zowel Syrische als Iraakse grenzen, hetgeen betekent dat een actie om hen uit te roeien op Iraaks grondgebied, gemakkelijk kan overlopen naar Syrisch grondgebied. En dat is nu net het punt. Nu ISIS Mosul hebben verwoest in de buurt van de Turkse grens en die nu oprukt naar het zuiden in een terroristische Blitzkrieg richting Bagdad, overweegt de Iraakse regering bijstand te vragen aan de VS en/of de NAVO, om de terreurgolf te breken. Wat nog bijdraagt aan de dekmantel, is dat ISIS, die het blijkbaar ontbreekt aan elk tactisch en strategisch inzicht, het Turkse consulaat in Mosul heeft overvallen en 80 Turken heeft gegijzeld – hetgeen Turkije weer een smoes verschaft om noord Irak binnen te vallen, zoals ze in het verleden vaker hebben gedaan bij achtervolging van Koerdische militanten, maar ook om het Syrische grondgebied binnen te vallen, waar ISIS ook zit.

Turkije heeft al eerder pogingen ondernomen om door middel van false flag Al Qaida aanvallen, het binnenvallen van Syrië te rechtvaardigen.

Er is gebleken dat de NAVO plannen had om met een false flag operatie tegen Turkije, de Turken een reden te geven het noorden van Syrië binnen te vallen. Dit meldde de International Business Times.
In plaats van die false flag operatie lijkt men nu een heel huurlingenleger in te zetten, om aanleiding te creëren het noorden van Irak en het oosten van Syrië veilig te stellen.

Bankroven na de invasie zouden de invasie gefinancierd hebben.

Westerse media spannen het paard achter de wagen.

Verhalen dat ISIS wapenfabrieken, voertuig depots en banken zou plunderen, zijn zorgvuldig in de Westerse media geplant in een poging de invasie als een terroristische opstand te postuleren, waarbij zij zichzelf voorzagen van wapens, voorraden en cashflow. In werkelijkheid bezat ISIS alles wat ze nodig had, voordat ze aan de campagne vanuit Syrië en Turkije begonnen. Zie o.a. dit artikel . Het is het laatste verhaal in een lange propaganda campagne, opgezet als dekmantel voor de goed gedocumenteerde sponsoring van ISIS en andere Al Qaida ondernemingen door de VS, NAVO en de Golf Staat monarchieën.

De VS, NAVO en de Golfstaten zitten achter ISIS

In de New Yorker, gepubliceerd in 2007 (4 jaar vóór aanvang van de Arabische Lente), schreef Seymour Hersh een artikel, waarin hij onder meer schreef: “Om Iran te ondermijnen, dat voornamelijk sjiitisch is, heeft de regering onder Bush besloten hun prioriteiten in het Midden-Oosten te herzien. In Libanon heeft Bush samengewerkt met de Saoedische regering, die soennitisch is, om met clandestiene operaties de sjiitische Hezbollah te verzwakken, die weer gesteund wordt door Iran. [B]Tevens hebben de VS deelgenomen aan clandestiene operaties gericht tegen Iran en haar bondgenoot Syrië. Een bijproduct van deze activiteiten is een versterking van de soennitische, extremistische groepen die een militante visie van de islam aanhangen en die vijandig staan tegenover Amerika en sympathiseren met Al Qaida”.

MiddleEast_SyriaIraqAlQaeda_Diagram

Zo gaat de bewijsvoering op de site nog even door.

Het voorwendsel voor een NAVO invasie

Iraq_ISIS_Map

Het veroverde grondgebied van ISIS, dat de Iraaks-Syrische grens overlapt, beslaat een gebied bijna zo groot als Syrië zelf. Met Bagdad vragend om buitenlandse interventie, en ISIS die met het veroveren van het Turkse consulaat in Mosul, de NAVO de perfecte reden geeft om in te grijpen, waardoor het opnieuw binnenvallen van Irak mogelijk wordt. Met de westerse media die in vette letters de beruchte wreedheid van ISIS uitdraagt, inclusief de massa onthoofdingen en honderden duizenden burgers op de vlucht, maakt dat de publieke opinie omzwaait en zo een campagne mogelijk maakt.

Het binnenvallen van noord Irak zal de NAVO vervolgens de rechtvaardiging geven grensoverschrijdende operaties in het oosten van Syrië uit te voeren. Daarmee kan de NAVO hun lang gewenste “bufferzone” inrichten, waaruit terroristen dieper en effectiever in Syrisch grondgebied aanvallen kunnen lanceren. Met de rust en orde steeds meer terugkerend in het westelijk deel van Syrië na een reeks van overwinningen van de Syrische regering, bestaat het laatste front met een NAVO volmacht uit troepen van Al-Qaida, die een boog van terreur langs grens van Turkije, over oostelijk Syrië en noord Irak vormen. NAVO aanwezigheid in noord Irak vormt ook een obstakel voor de Iraans-Syrische handel en logistiek.

Het idee van een dergelijke bufferzone bestaat al sinds maart 2012, toen het werd voorgesteld door het Amerikaanse Brookings Instituut in hun Middle East Memo #21.
Via Irak heeft de NAVO haar terroristische handlangers gebruikt een aanleiding te creëren om het idee van een bufferzone nieuw leven in te blazen. Het vooruitzicht dat de VS, de NAVO of de Perzische Golfstaten, Irak willen bevrijden van ISIS, is een ironisch drama, omdat overtuigende bewijzen onthullen dat de brutale inval van ISIS van de kant van deze coalitie zelf kwam en voor hun eigen verraderlijke doeleinden diende.
Men zou een gezamenlijk Iraans-Iraaks-Syrische antiterreur campagne gevoerd moeten worden om het terroristische huurlingenleger van de NAVO eens en voor altijd in de hoek te drijven en te vermorzelen.

Dit idee is nog niet zo gek, zeker nu Rusland zich achter Maliki (Irak) heeft geschaard). Zie het volledige artikel.

Het hele verhaal lijkt vergezocht, maar het is al langer bekend dat Amerika niet schroomt haar eigen vijanden te creëren en te financieren. De “War on Terror” duurt nu al vanaf 2001, en nooit was de terroristische beweging zo groot als nu. Dat is geen toeval, dat is gepland.
Op ActivistPost.com staat een artikel waarin zelfs beweerd wordt, dat ISIS geleid wordt een Saoedische prins.
Ik veronderstel dat de jongens die zich aansluiten bij ISIS niet wordt verteld wie hen van geld en wapens voorziet. Misschien neemt het probleem van jonge Syrië-gangers vanzelf af, als zij inzien hoe zij gebruikt en gemanipuleerd worden door de Westerse Wereld waar zij zich tegen afzetten.

Charlie

Tags
| | | | | |

 • Frans van Maurik

  Scholing ipv religie zou al n stuk helpen pffffffff nu staan ze stom te kijken hahaha shariabelgium stuur vooral je vrienden voor iets waar jezelf tegen bent

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik vind dit wel een vergezocht verhaal. Overtuigender lijkt me het feit dat mensen in de Moslim wereld onze interventies die tot een miljoen doden in irak alleen al leidde meer dan zat zijn, en dat de bevolking liever een fundamentalistisch maar sterk regime heeft waarbinnen ze een relatief veilig bestaan kunnen leiden dan de huidige levensbedreigende chaos.

  En dat de Koerden nu eindelijk een redelijk perspectief hebben op een eigen Koerdistan dat vind ik geweldig! Wij die altijd zo de mond vol hebben van democratie hebben ons door Amerikaanse druk omdat zij zich op hun beurt door de Turken lieten chanteren steeds laten beïnvloeden om dit volk dat al een eeuw of langer voor zelfbestuur strijdt eindelijk een eigen land te geven.

  Natuurlijk, als pacifist gruwel ik van de beelden van de naar schatting 1700 Irakese soldaten die door ISIS kennelijk gefusilleerd zijn. Ik vind dat vreselijk. Maar tegelijkertijd vind ik onze media zo absurd propagandistisch: als er sprake is van de stiekeme nachtelijke Amerikaanse bombardementen op onbereikbare hoogte voorheen of de illegale drone moordpartijen nu worden we steeds “gerustgesteld” met de bewering “dat er alleen militaire doelen zouden worden gekozen” al worden er in werkelijkheid vele honderden onschuldige burgers, vrouwen en kinderen bij gedood.

  Nu die ISIS lieden heel specifiek uitsluitend militairen ter dood brengen heet dat uitermate gruwelijk te zijn. Wat moeten we concluderen? Je mag militairen alleen doden als je dat vanuit een geavanceerde bommenwerper of drone doet?

  Ik ben die propaganda bij ons zo ontzettend beu!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Saidi Smeenk

  Wanneer je de Europese geschiedenis onderzoekt. Die hebben alleen 5 landen nooit kunnen koloniseren. Als je kans wilt berekenen, moet je vanuit gaan dat witte Europese ruling klasses alle terroristen of vinger in pap hebben van de oorlogen. US ruling klasses is ook onderdeel van witte europese ruling klasses. Vanaf de vietnam oorlog zit us constant in een oorlog.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik heb geen idee over welke 5 landen je spreekt, Saidi. verder is het uiteraard zo dat het gebied waarover we spreken in het nog niet zo lange geleden een enorm lang durende bezetting meemaakte, namelijk het Ottomaanse Rijk (Turkije). Zelf ben ik geen liefhebber van allerlei dogmatische uitingen omdat ze lekker klinken maar zodra je je erin verdiept er meer niet dan wel van klopt. Bovendien leefden jij en ik niet in andere tijden en heeft het ontzettend weinig nut om problemen van het heden via dat soort generaliseringen op te lossen. Ik denk dat het beter is gewoon naar de feiten te kijken zoals deze zijn en zijn uitgevoerd binnen het tijdsbestek van onze eigen levens, hoe kort of lang deze ook mogen zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl