Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

‘Geweld/haat/racisme’

De Amerikaanse legerleiding heeft de populaire kritische website “InfoWars.com” van Alex Jones geblokkeerd voor Amerikaanse militairen in actieve dienst. De website is sinds kort niet meer toegankelijk voor zo’n 700.000 militairen. Wereld wijd wordt het label ‘haat, geweld en racisme’ toegepast.

block infowars

Een servicemedewerker heeft een uitdraai doorgestuurd waaruit blijkt dat het “Navy Marine Corps Intranet” (NMCI), die meer dan 707.000 matrozen, mariniers en burgers bedient op 620 locaties in de Verenigde Staten, Hawaï en Japan, “InfoWars.com” wordt gecensureerd onder het mom van het beschermen van de beveiligingsstatus en/of de operationele integriteit. Dit intranetwerk is het grootste interne computernetwerk ter wereld, en de blokkade van InfoWars  is op zijn minst opmerkelijk te noemen wat betreft de vrijheid van meningsuiting, maar ook wat betreft het recht op informatie voor de ruim 707 duizend militairen.

De boodschap die men te zien krijgt is getiteld: “Acces Denied by NETWARCOM Policy” aangevuld met de mededeling dat de blokkade is “Approved by the “Naval Network Warfare Command Battle Watch Captain”.

Tevens wordt benadrukt dat de blokkade niet wordt opgelegd door een extern webfiltering software pakket maar door het eigen private intranet systeem van de marine. De NMCI is zo groot dat dit s’ werelds tweede in publieke internetgrootte netwerk bestaat uit 4100 servers die samen meer dan 2,3 petabytes aan gegevens verwerken.

alex_jones

Alex Jones

InfoWars ontving de volgende mail van een in actieve dienst zijnde militair van het Amerikaanse leger die de blokkade van InfoWars bevestigt;

“Hallo ik bezoek InfoWars iedere dag thuis en op het werk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws dat ik op de mainstream media niet kan vinden. Ik ben militair in actieve dienst en ik en mijn mede collega’s volgen InfoWars dagelijks en discussiëren meestal over de inhoud van hun artikelen. Onlangs is het ons opgevallen dat de InfoWars website is geblokkeerd op al onze computers. Wij geloven dat dit een nieuwe poging is van de overheid om de waarheid te censureren en menen dat deze informatie moet worden gedeeld en in ieder geval bij InfoWars moet worden aangemeld. Wij hebben het gevoel dat dit weer een poging is van de overheid om de vrijheid waarvoor wij vechten van ons af te nemen. Wij danken InfoWars voor alles wat jullie doen. Laat de waarheid worden verteld en stop degenen die dit trachten te voorkomen!! Als er iets wat wij kunnen doen, laat het ons weten.

Het is overigens voor iedereen duidelijk dat InfoWars een onafhankelijke nieuwssite is die absoluut niets te maken heeft met het verspreiden of bepleiten van haat, geweld en racisme.

 

Bron: InfoWars.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl