Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bron: Het Nederlands opinieplatform CitaReg  Auteur: Bart Uienpeller

vakantie

Vakantie eerst ‘verdienen’

Mensen die nog maar net in de bijstand zitten, moeten eerst actief op zoek naar werk voordat ze een paar weken op vakantie gaan. Dat is het voorstel van VVD-Kamerlid Sjoerd Potters. De VVD wil dat staatssecretaris Jette Klijnsma de wet op dit punt aanpast.

Graaiende VVD’ers erger dan ‘bijstandstrekker’

Typisch, het is altijd de VVD die bijstandsgerechtigden als paria’s behandelt. Het oude imago, dat mensen die in de bijstand zitten uitvreters zijn, te lui om te werken en het liefst op kosten van de gemeenschap leven, wordt door de VVD gekoesterd. Natuurlijk wordt er hier en daar misbruik gemaakt van de bijstand, dat valt zeker niet goed te keuren, maar het staat in geen verhouding tot de fraude van de witte boorden. De berichten over graaiende managers, veelal van VVD huize zijn niet aan te slepen. Zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector. Maar oh wee wanneer een bijstandsmoeder een paar uur zwart gewerkt heeft om met die paar verdiende euro’s haar op de armoedegrens levende kinderen aan een beter leven te helpen, dan zijn bij de VVD de rapen gaar en is de jacht op die profiterende ‘bijstandstrekker’ geopend.

VVD duwt zelf de mensen de bijstand in

Daarbij is het natuurlijk van de zotte. De achterban van de VVD, de werkgevers, discrimineren ouderen zodat iemand boven de 50 jaar niet meer aan een baan komt. Sowieso willen de werkgevers geen werknemers waar een vlekje aan zit. Het moeten vooral briljante jongeren zijn met veel ervaring en het liefst heel goedkoop. Of nog liever, een stel Oost- Europeanen die voor een grijpstuiver werken. Maar het kan nog erger. Het regeringsbeleid van de VVD bepaalt dat mensen sneller ontslagen kunnen worden en dat de duur van de WW bekort wordt tot maximaal 2 jaar. Mensen komen dus veel eerder in de bijstand. Eerst zorgt de VVD er dus voor dat mensen sneller in de bijstand komen en als ze daar vervolgens inzitten worden ze achter de broek gezeten alsof het een stelletje nietsnutten zijn en de banen voor het oprapen liggen. Hoe verzin je het.

VVD-icoon Frans Weekers

Nu we het toch over die middeleeuwse VVD hebben, hoe zou het toch met Fransje Weekers zijn? De staatssecretaris van Financiën die op 30 januari 2014 moest opstappen vanwege zijn incompetente beleid. Tja, Weekers was nu typisch zo’n geval van een VVD vriendendienst. De ex-staatssecretaris was niet briljant als Kamerlid, maar wel loyaal aan de partij. Volgens VVD normen dien je dan beloond te worden, dus mocht hij staatssecretaris worden. De rest is geschiedenis.

aardbeienplukkers2Op 30 juni a.s. is het een half jaar geleden dat Frans Weekers ontslagen werd. Zou hij al een nieuwe baan hebben? Volgens ingewijden is dat niet zo. Hij leeft dus riant van een uitkering, betaald door de gemeenschap. Ooit was hij juridisch medewerker van een verzekeringsbedrijfje en medewerker van… Jos van Rey. Ook zo’n fraaie VVD’er. Fransje Weekers zal niet gauw meer aan een baantje komen tenzij hij terugvalt in de moederschoot van de partij en er voor hem weer een baantje geritseld wordt. Volgens Rutte II zou Frans na 6 maanden een uitkering te hebben genoten aardbeien moeten gaan plukken, want dat is toch wat de VVD zo graag wil? Iedereen die na zes maanden geen passend werk gevonden heeft moet elke baan accepteren. Kom op Frans, er is nog wel ergens een akkertje te vinden waar je aardbeien kunt gaan plukken. Een busje komt je ’s morgens om 7 uur thuis ophalen. Kunnen de buren ook meegenieten.

Bron: CitaReg


 • Lucie

  Allemaal vuil tuig,die in de regering zitten of zaten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • JSM51

  gewoon een moestuin nemen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  We zullen toch naar een andere manier van denken moeten gaan. Wie het Filosofisch Quintet van afgelopen zondag volgde heeft daarin de voorspelling kunnen zien van een toenemend niet-meer-nodig-zijn van het middenkader door de automatisering en robotisering van de maatschappij. Op zich is het prachtig nieuws dat er steeds minder menselijke arbeid nodig is om ons op een prettige manier te laten leven maar het vereist één ding: een EERLIJKE VERDELING van ARBEID en INKOMEN.

  Op dat gebied leeft de VVD nog in de Middeleeuwen. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken. Alleen vergeten ze dat een verpaupering van de bevolking een eind aan de mammoetwinsten van hun doelgroep inhoudt dus vroeger of later zullen ze hun elitair egoïsme moeten inruilen voor een sociaal pragmatisme. Uit puur eigenbelang.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Aan Wiljan Becker:
  Ik kan met Disqus niet op oudere bijdragen reageren en wil niets met Facebook te maken hebben dus moet ik het hier even doen:

  Het gekke is dat de meeste mensen nog steeds niet door hebben dat voor een normaal mens werk gen straf is maar een gelegenheid voor het opbouwen en onderhouden van sociale contacten en het jezelf gewoon fijn voelen op basis van je prestaties en het gewaardeerd worden door je collega’s. Dat alles valt weg, onvrijwillig weg, bij verreweg de meesten die door omstandigheden waar ze niets aan kunnen doen zoals hun leeftijd of door het feit dat hun bedrijf wegens verhuizing of faillissement gesloten werd plotseling op straat komen te staan zonder perspectief op een nieuwe werkkring. Alleen beesten kijken op deze VVD-manier naar elkaar. We zijn niet elkaar’s concurrenten, profiteurs of uitbuiters maar elkaar’s medemensen. Jij bepaalt door je eigen houding hoe onze maatschappij eruit ziet, een plaats waarin het fijn is te leven of een plaats waar we elkaar uit afgunst naar vermeende voordelen van de ander naar de strot vliegen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ongelukkig

  Ook als je niet in de bijstand zit kan je niet eens op vakantie. Elk jaar gaat ons gezin er zogenaamd 1200 euro per jaar op voorruit. helaas zorgt onze regering ervoor dat elk jaar ons besteedbaar inkomen er steeds op achteruit gaat, waardoor we maandelijks niets overhouden. we leven letterlijk al 6 jaar voor de rekeningen en basisbehoeften en dat terwijl wij een zogenaamd modaal gezin zijn. nog twee jaar en ik zal er als toegewijde moeder voor moeten kiezen om me om te scholen en nachtdiensten te gaan werken in een chemische fabriek om de studie van mijn kinderen te kunnen betalen met alle gevolgen van dien. jonge basisschool tieners elke dag zonder enige supervisie of steun alleen thuis. mijn ergste nachtmerrie is dan waarheid geworden, zonder ouderlijke emotionele steun komt er van jongeren niets terecht. helaas worden moeders tegenwoordig gedwongen door belachelijke lasten verhogingen om fulltime te werken ten koste van het welzijn van hun kinderen. wij kunnen een oppas niet betalen en zijn dus gedwongen om sleutelkinderen groot te brengen tegen mijn wens in!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2016 gewoon-nieuws.nl