Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Snel stijgende voedselprijzen

wereldbank2Een nieuw rapport van de Wereldbank waarschuwt dat de voedselprijzen wereldwijd de pan uitrijzen. Tarwe is alleen dit kwartaal al met 18% gestegen en maïs met 12%. Oekraïne, een van de grootste tarwe-exporteurs ter wereld heeft een toename van 73% geleden in de binnenlandse tarwekosten en Argentinië heeft zijn tarweprijzen 70% omhoog zien schieten.

 

Drie factoren

Volgens de Wereldbank zijn deze prijsstijgingen in de eerste plaats veroorzaakt door drie factoren;

 1. Een sterk gestegen vraag naar voedsel in China.
 2. Droogte in de VS die de tarweproductie enorm deed afnemen.
 3. Onrust in Oekraïne als gevolg van de daar ontstane burgeroorlog.

Stijgende voedselprijzen leiden tot voedselrellen en volgens de Wereldbank hebben de stijgende voedselprijzen sinds 2007 51 voedselrellen in 37 landen veroorzaakt waaronder Tunesië, Zuid-Afrika, Kameroen, India en andere landen.

Heftige prijsschokken kunnen de vlam in de pan doen slaan, conflicten verergeren en zorgen voor politieke instabiliteit.

Een blogbericht van Senior Economist Jose Cuesta van de Wereldbank getiteld “geen eten, geen vrede” waarschuwt dat het zeer waarschijnlijk is dat we in de nabije toekomst meer voedselrellen kunnen verwachten omdat het de schokken in de voedselprijzen zijn die herhaaldelijk hebben geleid tot spontane, typisch stedelijke, politieke instabiliteit.

Honger leidt tot revolutie

Wat de Wereldbank nog niet hardop durft te zeggen is, dat honger leidt tot revolutie. Wanneer de mensen verhongeren in de straten zal er een politieke onrust ontstaan die die op gewelddadigheid zal uitdraaien. Het is namelijk een fundamentele menselijke reactie, die net zo waar is in de EU, de VS het Verenigd Koninkrijk, of landen als Kameroen en India.

De Amerikaanse journalist Alfred Henry Lewis zei in zijn beroemde uitspraak “Er zitten slechts negen maaltijden tussen de mensheid en anarchie” en verklaarde verder dat het als een axioma kan worden opgevat dat “een uitgehongerd mens nooit een goede burger zal  zijn”.

honger2Hiermee wordt aangegeven dat “honger” de illusies van een beleefde samenleving verdrijft en het dierachtige karakter ontketent dat schuilt in alle mensen. Een uitgehongerd mens probeert zijn hongerende kinderen te voeden en zal op een gegeven moment maling hebben  aan alle wetgeving  en ordebepalingen, door alles te doen wat nodig is om zichzelf en het gezin in leven te houden, met inbegrip van het plegen van diefstal, geweldpleging en zelfs moord. De enige reden dat mensen gehoorzamen aan wetten en zich houden aan een ‘sociaal beleefde’ manier van leven is, omdat hun buik vol is. Wordt het eten weggenomen dan verdwijnen alle illusies van sociale vriendelijkheid binnen ongeveer negen maaltijden (3 dagen).

Geen politiemacht zal meer in staat zijn om de acties van de hongerende massa te controleren of te beheersen, ongeacht hoe braaf en gehoorzaam de bevolking ooit was toen er nog voedsel in overvloed was,

Bron: NaturalNews.com


 • Rellen tegen ons pedocabinet&pedo elitenclub bilderbergers.
  Bilderbergerclub is root of all evil.die club teert op armoede in 3e wereldlanden, wapensindustrie, oorlogen.
  Ze zijn de ontwerpers van veel genocides.
  (Onder) zoek en gij zult vinden….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • 403

  Ik had beter mijn best moeten doen vroeger toen ik nog niets was. Nu miljoenen jaren later ( voor menselijke begrippen ) ben ik als drop out beland op de aarde en moet me gedragen als een mens. Het meest verschrikkelijke wezen van het universum.Deze planeet is echt de afval bak van waar wij vandaan komen. En zo overbevolkt met olie domme wezens genaamd de mens. Aarde zoals de mens hem noemt was onze outcast planeet voor hen die niet goed konden leren werden veroordeelt tot de aarde.
  Het is een mooie planeet als je de mens even vergeet. Maar voor de mens leefde er ook al foute wezens als plagen die hebben we toen ook eens in de zoveel tijd moeten wegvagen.
  Ik hoop dat wij daar met dat vieze wezen de mens ook weer in zullen slagen. Het duurt niet lang en dan gaan ze aan de gang. Ik hoop dat ik dan eindelijk de aarde weer mag verlaten , weg van al die veel vraten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  groot gelijk 403. ben het helemaal met je eens. de meeste mensen zoeken niet langer harmonie en mooie natuur maar geld,geld en nog eens geld (gemaakt door de fed eigendom van 13 illuminati families) het maakt de mens niet meer uit wat ze voor het geld moeten doen. als je in nederland kijkt, dan zie ik dagelijks vele zombies onbewust als poppetjes van a naar b gaan, ze lopen maar wat rond, zonder enig besef dat ze eigenlijk zoals de meesten gestuurd worden. ziekziekziek. en als je er wat van zegt, oef dan weten ze prima waar ze mee bezig zijn, en denken ze dat ze de grootste en slimste van allemaal zijn. inmiddels kijk ik toe en laat ze maar gaan. het zijn er teveel,en ze zijn groeiend (dankzij de piramide van illuminati en vrijmetselaars etcetc). voor de aarde is het beter als er een virus is wat de hele mensheid uitroeit. inclusief die paar in de ruimteschepen en ondergrondse bunkers. ik heb het er wel voor over. vind het ook niet erg om niet weer gereincarneerd te worden waar of als wat dan ook. want wat je als mens allemaal meemaakt is echt niet gezond voor de ziel, zoveel hebzucht en egoisme. best wel beetje jammer he?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  heb het allemaal wel een keer ondezocht. inmiddels vind ik meer informatie met meditatie dan er op internet te vinden is..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Walidooo

  Ben je een mens of een djinn ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  een djinn heeft nou eenmaal een thuisbasis nodig om in te verblijven van waaruit de djinn op commando van de eigenaar de opdrachten uitvoert. wat is de missie van jou? welke droom voedt jij, waar gaat je aandacht heen, en hoe manifesteert datgene zich in de wereld van de 5 zintuigen? velen doen obe, astrale projectie of hoe je het ook maar wil noemen. op een gegeven moment kwam ik aan op een punt waarbij harmonie het belangrijkst was, en dat hoeft imo echt niet als pacifist. (beetje) revolutie en burgerlijke ongehoorzaamheid is imo dikke prima.waar je in gelooft wordt als je de goeie route bewandelt waarheid. durf je uit de piramidematrix te stappen en zelf een eigen unieke droom op te starten? misschien is keus tóch wel het probleem…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • liz

  Nee dit gaat al veel verder terug dan de Bilderbergers.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl