Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Één Jaar gevangenisstraf voor aanranding en betasten

belgische politieAanranding van minderjarige meisjes, het betasten van Roma-meisjes in ruil voor wat geld. Voor die feiten werd inspecteur F.D.L. van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene in januari 2012 veroordeeld tot een jaar gevangenis en 550 euro boete. Enkele maanden later werd de man ook ontslagen, nadat de tuchtraad had geoordeeld dat zijn ontslag gerechtvaardigd was, gezien de ernst van de feiten.

 

Raad van State

Maar nu moet de politie de man opnieuw in dienst nemen. Dat besliste de Raad van State na een klacht van F.D.L.. Die vond dat zijn rechten geschonden waren omdat enkele leden van het politiecollege dat oordeelde over dat ontslag niet voldoende Nederlands kennen. De Raad van State geeft de man daarin gelijk, zijn ontslag is nietig verklaard.

De agent in kwestie, die intussen ander werk had gevonden, zou blij zijn met de beslissing van de Raad van State. ‘In principe moet de politie hem nu weer aan de slag laten gaan als agent en moeten ze ook zijn loon terugbetalen’, zegt advocate Cottyn. Of dat snel zal gebeuren, is maar de vraag.

Bron: Nieuwsblad.be


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl