Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Google’s zelfsturende auto’s

google carDe onbemande auto van Google mag dan misschien voorlopig een prototype blijven, nochtans waarschuwt de FBI in een rapport ervoor dat een ‘game change’ in de spelregels voor het besturen van auto’s ervoor kan zorgen dat het nog maar een kwestie van een paar jaar zal zijn dat onbemande auto’s bijvoorbeeld tijdens ‘high speed’ achtervolgingen kunnen worden gebruikt als ‘dodelijke wapens’.

In een niet geklassificeerd maar beperkt verslag, welke in het bezit is gekomen van “The Guardian” voorspelt de FBI dat autonome auto’s een grote impact zullen hebben op tet transformeren van wat de rechtshandhavers (overheden), maar ook de tegenstanders (criminelen) operationeel kunnen doen met een auto.

Het rapport dat geschreven is door agenten van de “Strategic Issues Group” binnen het FBI’s “Directorate of Intelligence” zegt: “Autonoom rijdende auto’s zullen de mobiliteit efficiënter maken maar zullen tevens meer mogelijkheden openen voor dubieuze toepassingen en manieren om van een auto een potentieel dodelijk wapen te maken, dan wat vandaag de dag mogelijk is”.

De FBI beweert ook dat het schaduwen van verdachte personen met gebruikmaking van de nieuwe generatie ‘robot auto’s’ véél eenvoudiger zal zijn. “Surveilleren zal effectiever en gemakkelijker zijn, met minder kans dat een patrouillewagen het zicht op het doelvoertuig zal verliezen”.

De FBI denkt dat zelfsturende auto’s voor gebruik door het Amerikaanse publiek in de komende vijf tot zeven jaar door het Congres zal worden goedgekeurd.

Bron: TheGuarduan.com

Wel is het zo dat de waarschuwing van de FBI precies in het plaatje past van het Amerikaanse beleid ten opzichte van de eigen bevolking. Ieder weldenkend mens denkt aan het gemak voor de bestuurder die zelfsturende auto’s opleveren; relaxed naar de omgeving kijken terwijl de auto je veilig naar de plaats van bestemming brengt.

Zo niet de Amerikaanse regering. Om de angst voor het terrorisme er bij de Amerikaanse bevolking in te houden wordt de zelfsturende auto afgeschilderd als een mogelijk ‘dodelijk wapen’.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl