Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

dictator-obama-3a

In twee artikelen tracht Paul Graig Roberts (voormalig Amerikaans staatssecretaris van Financiën) uit te leggen hoe de  Amerikaanse Regering de wereld in een Derde Wereldoorlog wil storten.

Paul Craig Roberts over de motieven, middelen en uitvoering van de in elkaar geknutselde crisis in Oekraïne en wat de wereld nog te wachten staat.

Washington stuurt de opgezette Oekraïense ‘crisis’  richting oorlog

cover poetin1

Poetin is schuldig

Ondanks de conclusie van de Amerikaanse veiligheidsdienst, dat er geen bewijs is voor de Russische betrokkenheid bij de vernietiging van het Maleisische vliegtuig en alle levenden aan boord, stookt Washington het vuurtje van de crisis op en leidt ons allemaal een oorlog in.

Russische Agressie uit de hoge hoed

Tweeëntwintig Amerikaans senatoren hebben tijdens de tweede sessie van het 113-de Congres, een wetsvoorstel ingediend, “Ter voorkoming van verdere Russische agressie tegenover Ukraïne en andere soevereine staten in Europa en Eurazië en voor andere doelen”.
Het wetsvoorstel is voorgelegd aan het comité van Buitenlandse Zaken. (pdf van het wetsvoorstel)

Let op: Van het feit, dat voorafgaand aan elk bewijs van elk spoor van agressie door Rusland, zijn er al 22 senatoren die zich opstellen achter het voorkomen van verdere Russische agressie.

Parallel aan deze voorbereidende propagandaopzet om een kader te creëren tot oorlog met Rusland, hot or cold, heeft NATO aanvoerder generaal Philip Breedlove zijn plan aangekondigd om zware militaire middelen in Oost Europa te installeren die gemachtigd zijn om op een “Blitzkrieg manier” te reageren tegen Rusland, met als doel Europa tegen de Russische agressie te beschermen.

Daar hebben we het weer: Russische Agressie. Als  het maar lang genoeg herhaald wordt, wordt het echt.

cover poetin2Het bestaan van “Russische agressie” is een veronderstelling, géén bewijs. Evenals Breedlove komen ook de senatoren niet met bewijzen voor de Russische oorlogsplannen om Europa en andere landen aan te vallen. Er zijn geen verwijzingen naar Russische uitgangspunten of documenten die wijzen op een Russische expansie-ideologie of een geloofsverklaring van Moskou dat de Russen “uitzonderlijk, onmisbare mensen” zijn die het recht hebben over de wereld te heersen. Geen enkel bewijs wordt op tafel gelegd dat Rusland de communicatiesystemen van de hele wereld heeft geïnfiltreerd voor spionagedoeleinden. Er is geen bewijs dat Poetin de privé gsm-gesprekken  bezit van Obama, of Obama’s dochter, of dat Rusland de geheimen van de Amerikaanse ondernemingen heeft gedownload ten voordele van de Russische bedrijven.

Desondanks is een Blitzkrieg capaciteit van de NAVO aan de Russische grenzen dringend noodzakelijk, voor de NAVO commandant en de Amerikaanse senatoren.

Exercities om het konijn te slachten

Het wetsvoorstel 2277 van de leden van de senaat bestaat uit drie titels:  1. “Opfrissen van de NAVO Alliantie.” 2. “Meer Russische agressie in Europa afschrikken.” en 3.. “Staten van Oekraïne en andere Europese en Euraziatische staten moeten zich harder opstellen tegen Russische agressie

Wie heeft dit wetsvoorstel geschreven?

Hint: Het waren niet de senatoren en ook niet hun medewerkers.

Titel 1 gaat over het versterken van de houding van de Amerikaanse strijdmachten in Europa en Eurazië en het versterken van het NATO bondgenootschap, door de versnelde opstelling van ABM (antiballistische raketten) aan de Russische grenzen om zo de Russische atomaire afschrikking strategie te verzwakken, het toewijzen van meer geld aan Polen en de Baltische staten, plus de versterking van de Duits-Amerikaanse samenwerking in mondiale veiligheidszaken; dé garantie dat het Duitse leger een onlosmakelijk onderdeel wordt van de militaire strijdkrachten van het Amerikaanse imperium.
Titel II gaat over de confrontatie met “Russische agressie in Europa” door sancties, financiële en diplomatische “ondersteuning voor Ruslands democratie en burgerlijk maatschappelijke organisaties”, wat inhoudt dat er miljarden dollars in niet regering gebonden organisaties (NGO’s ofwel huurlingen legers) gepompt worden, die kunnen dienen om Rusland te destabiliseren op dezelfde manier als waarop Washington de NGO’s die ze ondersteunde in de Oekraïne gebruikte om de wettig gekozen regering omver te werpen. De afgelopen 20 jaar stond de regering van Rusland onbedachtzaam toe dat Vijfde Colonnes in Rusland konden worden georganiseerd door Washington onder het mom van mensenrechtenorganisaties, enz.
Titel III gaat over assistentie in militaire zaken en die van de inlichtingendienst voor Oekraïne, Het in de pas laten lopen van de Oekraïne, Georgië en Moldavië met de NAVO. Het verhaasten van de uitvoer van Amerikaan gas, om Europa en Eurazië onafhankelijkheid te maken van Rusland. Het voorkomen dat de Krim opnieuw als deel van Rusland wordt erkend. Het uitbreiden van radio & televisie uitzendingen (propaganda) in Russisch grondgebied en, opnieuw “ondersteuning van democratische en burgerlijke maatschappelijke organisaties in landen van de vroegere Sovjet Unie”; geld inzetten om de Russische Federatie te ondermijnen.

Meer Orwelliaans dan Orwell

Hoe je er ook naar kijkt, het houdt een allesomvattende oorlogsverklaring in. Daar komt bij dat deze provocaties en kostbare exercities gepresenteerd worden als noodzakelijkheden om de Russische agressie (waarvoor geen enkel bewijs bestaat) te keren.

Hoe karakteriseren we een wetsvoorstel dat niet alleen gedachteloos, onnodig en gevaarlijk is, maar bovendien, meer Orwelliaans dan Orwell? Ik sta open voor suggesties.

Oekraïne, hoe, wat, waar, en Krimmanen.

cover poetin3Het huidige Oekraïne is een onhistorische staat met kunstmatige grenzen. Oekraïne bestaat op dit moment voor een deel uit wat eens een grotere entiteit was, met daar (door de Sovjet autoriteiten)aan toegevoegde voormalige Russische provincies van de Oekraiense Sovjet Republiek. Toen de USSR uiteenviel en Rusland Oekraïne zijn onafhankelijkheid gaf, heeft Rusland onder druk van de VS er mee ingestemd om deze voormalige Russische provincies er bij te nemen.

Toen Washington afgelopen jaar zijn staatsgreep in Kiev uitvoerde, begonnen de ‘russofoben’ die de macht hadden gegrepen, de Russische bevolking in het oosten en zuiden van de Oekraïne in woord en daad te bedreigen. De Krimmanen hielden verkiezingen over de vereniging met Rusland en toen daar met overweldigende meerderheid positief op werd gereageerd, werd dat door Rusland geaccepteerd—deze vereniging werd echter op grote schaal in een verkeerd daglicht geplaatst door de westerse propaganda. Toen andere voormalige provincies daar ook, door middel van verkiezingen in meerderheid de voorkeur aangaven, stemde de Russische regering, door het stof gaand voor de westerse propaganda, daar niet mee in. In plaats daarvan riep Rusland Kiev en de voormalige Russische provincies op om tot een overeenkomst te komen waarmee de provincies een onderdeel van de Oekraïne zouden blijven.

Genocide, maar niet voor ons

Kiev en zijn meester uit Washington luisterden hier niet naar. Integendeel, Kiev lanceerde een militaire aanval op de opstandige provincies en voerde daarbij bombardementen uit waar de bevolking zich gewapenderhand tegen verzette. Ongelukkigerwijs was dat ook nog aan de gang op 17 juli toen de Boeing MH17  met 289 mensen aan boord over het oorlogsgebied vloog.

Washington en EU-vazallen verdraaien voortdurend de feiten

Washington en zijn Europese vazallen hebben de situatie in Oekrakraïne consequent verdraaid voorgesteld en hun verantwoordelijk voor het geweld niet erkend, door alle schuld in de schoenen van Rusland te schuiven. Maar het is niet Rusland dat de bombardementen organiseert en de provincies aanvalt met troepen, tanks en kanonnen. Precies zoals de huidige Israëlische aanvallen op de burgers van Palestina geen kritiek van Washington uitlokken, worden Kiev’s aanvallen op de voormalige Russische provincies niet genoemd of bekritiseerd door de Europese regeringen en westerse media. En inderdaad, maar een paar Amerikanen (en Europeanen) weten dat Kiev de burgergebieden aanvalt in de provincies die zich willen herenigen met het moederland.

Kiev, van waaruit het geweld wordt georganiseerd, zou sancties opgelegd moeten krijgen, terwijl Rusland dat daar niet militair bij betrokken is, wel wordt belast met sancties, en Kiev ondersteuning krijgt in financiële en militaire zaken.

(Wordt vervolgd)

Bron: PaulGraigRoberts.org

Vertaling:Feng Chsang

 

 


 • Femke

  Navo en de VS en de EU zijn een stel schijnheiligen, die op oorlogspad zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • KlaasO

  Helemaal mee eens en een goed geschreven bericht. Dit moet ook zo veel mogelijk worden gedeeld want we kunnen als burgers niet meer stil blijven zitten tot dat het te laat is en wij ook slachtoffer zijn. De hele opzet van de VS heeft te maken met de dollar die bedreigd wordt door de BRICS. Al vanaf 1773 is de geheime orde Illuminatie aan het plannen om de hele wereld onder controle te krijgen. De hoofden van deze geheime organisatie zijn de prive banken met aan de top de Rothschilds en Rockefellers. Duivels die al vanaf 1900 alle media beheersen en uit maken wat jij wel en wat jij niet mag zien. Bovendien beheersen de wereldeconomie. Mensen het wordt tijde we wakker worden en iets gaan doen. Ook in onze regering zitten veel leden die behoren tot de vrijmetselaars die hetzelfde doel beogen dan de Illuminatie. Denk niet dat het niet zo’n vaart zal lopen want het gaat al knetter hard.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John

  Topstuk! Bedankt voor het vertalen Feng Chsang!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • David

  Ik heb eens nagedacht en wat dingen aan elkaar gepuzzeld. Ik weet niet
  of mensen hier bekend bent met deze documentaire van Counter Inteligence maar
  hierin komt naar voren dat geheime diensten van de andere kant van de
  oceaan aanslagen pleegden in Europa met burgerdoden om dat vervolgens in
  de schoenen van Rusland en het communisme te schuiven.

  Zou MH17 wellicht ook in dat licht bekeken kunnen worden? Immers de VS
  heeft direct een verhaal en een schuldige klaar en deze situatie wordt
  gebruikt om enorm te stoken tussen Rusland en Europa.

  Operation Gladio – Terror acts done by secret services in Europe but
  blamed on the Communists. Is it happening again? Watch this interesting
  documentary about false flags. Operation Gladio starts from minute 15.

  http://vimeo.com/66019647

  Ik hoop dat mensen tijd hebben om hier eens naar te kijken.

  Ik hoop dat ik mijn conspiracy hoedje wat te strak heb zitten maar wat als MH17 in het licht van deze geschiedenis van operation gladio bekeken wordt…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Chsang

  Bedankt John!

  Ik denk dat het een goed idee is om kritische artikelen over de Oekraïne die niet in de Nederlandse pers verschijnen (geen dus) te vertalen en aan te bieden aan alle alternatieve media.

  Maar het is best veel werk om dat in je eentje te doen, Heeft iemand ideeën, (en/of vaardigheden) die in dezelfde richting wijzen en ook het nut inzien van een gezamenlijke locatie op het web, zeg met WordPress, van waaruit de nog te vertalen artikelen worden aangeboden en waar eveneens een lijst wordt bijgehouden van de artikelen waaraan wordt gewerkt?

  Volgens mijn bescheiden menig zou de inhoud van de artikelen in de “pool” de actuele feiten voor zeg zo’n zes maanden vast moeten kunnen houden, waardoor ze naast een actuele waarde ook een strategische waarde heeft; een soort manual die aan de hand van belichte FEITEN, zaken die zich in die overzichtelijke toekomst zullen gaan ontwikkelen in een perspectief plaatst van waaruit ze nog te beïnvloeden zijn.

  Vriendelijke groet,
  Feng Chsang

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Chsang

  Hallo KlaasO (dat rijmt),

  Delen is het concept dat ik hierboven voorstel.
  De vraag is dan ook aan jou en alle andere gelijkgestemden gericht.

  Vriendelijke groet,
  Feng Chsang

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Chsang

  Hallo redactie,

  Heel blij met de publicatie van het artikel van Paul Craig Roberts.
  Maar…
  ik hoop dat je ook het volgend deel van het verhaal op de site publiceer, temeer omdat het een blauwdruk is van een strategie die nog wel even doorwerkt.

  Bij voorbaat mijn dank,
  Feng Chsang

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Hoe je volkeren onderwerpt? Tja dan kun je beginnen bij de Ieren en Engelsen die hun geboefte naar het nieuwe Amerika verscheepten. Daarna hebben ze alle indianen stammen zowel bijna geheel uitgemoord. Kennelijk zijn die amerikanen nog niet vergeten hoe het moet. Genocide is daar nummer 1 onder allemaal valse voorwendselen Vietnam, Midden Oosten. allemaal valse briefings.Nu de Oekraïne om hun grondstoffen.Tja, ze hebben ons ook bevrijd van de Tweede Wereldoorlog, maar of dat nou een echte bevrijding was: Weet ik zonet nog niet!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Quasimodo

  De Russen hebben eigenlijk de Nazi’s verdreven en heel veel soldaten verloren.
  De Amerikanen, kwamen pas op het allerlaatste moment in beeld toen de klus bijna geklaard was en Stalin met zijn troepen in Berlijn aan de deur van Hitler stond te rammelen.
  De Amerikanen zijn Europa te hulp geschoten om hun belangen te verdedigen en het communisme tegen te houden.
  Helaas denken de meeste mensen dat Amerikanen de oorlogshelden zijn. Maar de Russen hebben een groter aandeel gehad in de bevrijding van Europa van het Nazisme.
  Het enige dat Russen ontbreekt is dat ze niet zo goed zijn in propaganda. Waardoor iedereen Amerikanen als de bevrijders ziet

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Panda

  We waren nochtans gewaarschuwd. De VS zijn dermate schaamteloos openhartig dat ze hun plannen ruimschoots op voorhand bekendmaken, in de stijl van ‘wie doet me wat ?’. In dit geval publiceerde de NYT, het orgaan van het Am. establishment, op 20 april van dit jaar hun plannen met Rusland. Dat land moet een tweede N-Korea worden ‘pariah state’, afgesneden van de rest van de wereld (‘containment’), TENZIJ Poetin vervangen wordt door een Am. marionet. En dit ongeacht de uitkomst van de oorlog in de Oekraine.
  Bron: http://www.nytimes.com/2014/04/20/world/europe/in-cold-war-echo-obama-strategy-writes-off-putin.html?hp&_r=2

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Hitlary Clinton zei het al ..Rusland gaat een hoge prijs betalen in verband met beschermen Syrie ..Wat is er echt aan de hand. Andelson de man die obama in het zadel heeft geholpen ..Deze man heeft veel invloed in het Aipac huis. Ga er niet omheen draaien..Amerika is overgenomen door Zionisten..En wat ze willen is overduidelijk .Eerst Syrie en het dan het hoofddoel Iran .Deze Andelson wil een kernwapen aanval op Iran .De Neocons zoals Mc Cain de Clintons zijn gewoon
  knettergek .De dochter van de Clintons is getrouwd met een zionist. Hitlary is zionist
  joods. Ook Europa is bezet door zionisten .Angela merkel is een zionist. Rusland China Iran Syrie Nrt Korea werken nu samen.op militair gebied..We worden geregeerd door Zionisten. Het draait alleen maar om de belangen van Israel..Assad zou
  gifgas hebben gebruikt tegen zijn eigen bevolking..Het is inmiddels bewezen dat dit een leugen is. Waar blijft de kritiek op uitmoorden genocide in Gaza in Israhel. Putin heeft de Rothschild en Monsanto het land uitgegooid .De Nato was
  ter verdediging .Nu is dit veranderd en is dit een aanvalsblok Ook de Nato is nu in handen van de zionisten. Cameron is een zionist. De brit Tony Blair is een
  buiten echtelijke zoon van de Rothschilds. Hij is de militair adviseur van Obama.
  Ook Obama is een rasechte zionist. De moeder van Obama is bekend . Zij werkte voor de C .I.A ..Hoe kan het dat Obama de neef is van Dick Cheney..
  Geboorte certificaat van Obama mag niet boven tafel komen . Barack Hussein Obama is geen moslim. Hij is Joods lang vaders kant .Gewoon even nuchter nadenken een moslim in het Aipac huis .? Hoe dom kan je zijn om dat te geloven..Een aanval van Amerika is een aanval van Israhel jammer maar waar..

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl