Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

dictator-obama-3a

In twee artikelen tracht Paul Graig Roberts (voormalig Amerikaans staatssecretaris van Financiën) uit te leggen hoe de  Amerikaanse Regering de wereld in een Derde Wereldoorlog wil storten.

Paul Craig Roberts over de motieven, middelen en uitvoering van de in elkaar geknutselde crisis in Oekraïne en wat de wereld nog te wachten staat.

Washington stuurt de opgezette Oekraïense ‘crisis’  richting oorlog

cover poetin1

Poetin is schuldig

Ondanks de conclusie van de Amerikaanse veiligheidsdienst, dat er geen bewijs is voor de Russische betrokkenheid bij de vernietiging van het Maleisische vliegtuig en alle levenden aan boord, stookt Washington het vuurtje van de crisis op en leidt ons allemaal een oorlog in.

Russische Agressie uit de hoge hoed

Tweeëntwintig Amerikaans senatoren hebben tijdens de tweede sessie van het 113-de Congres, een wetsvoorstel ingediend, “Ter voorkoming van verdere Russische agressie tegenover Ukraïne en andere soevereine staten in Europa en Eurazië en voor andere doelen”.
Het wetsvoorstel is voorgelegd aan het comité van Buitenlandse Zaken. (pdf van het wetsvoorstel)

Let op: Van het feit, dat voorafgaand aan elk bewijs van elk spoor van agressie door Rusland, zijn er al 22 senatoren die zich opstellen achter het voorkomen van verdere Russische agressie.

Parallel aan deze voorbereidende propagandaopzet om een kader te creëren tot oorlog met Rusland, hot or cold, heeft NATO aanvoerder generaal Philip Breedlove zijn plan aangekondigd om zware militaire middelen in Oost Europa te installeren die gemachtigd zijn om op een “Blitzkrieg manier” te reageren tegen Rusland, met als doel Europa tegen de Russische agressie te beschermen.

Daar hebben we het weer: Russische Agressie. Als  het maar lang genoeg herhaald wordt, wordt het echt.

cover poetin2Het bestaan van “Russische agressie” is een veronderstelling, géén bewijs. Evenals Breedlove komen ook de senatoren niet met bewijzen voor de Russische oorlogsplannen om Europa en andere landen aan te vallen. Er zijn geen verwijzingen naar Russische uitgangspunten of documenten die wijzen op een Russische expansie-ideologie of een geloofsverklaring van Moskou dat de Russen “uitzonderlijk, onmisbare mensen” zijn die het recht hebben over de wereld te heersen. Geen enkel bewijs wordt op tafel gelegd dat Rusland de communicatiesystemen van de hele wereld heeft geïnfiltreerd voor spionagedoeleinden. Er is geen bewijs dat Poetin de privé gsm-gesprekken  bezit van Obama, of Obama’s dochter, of dat Rusland de geheimen van de Amerikaanse ondernemingen heeft gedownload ten voordele van de Russische bedrijven.

Desondanks is een Blitzkrieg capaciteit van de NAVO aan de Russische grenzen dringend noodzakelijk, voor de NAVO commandant en de Amerikaanse senatoren.

Exercities om het konijn te slachten

Het wetsvoorstel 2277 van de leden van de senaat bestaat uit drie titels:  1. “Opfrissen van de NAVO Alliantie.” 2. “Meer Russische agressie in Europa afschrikken.” en 3.. “Staten van Oekraïne en andere Europese en Euraziatische staten moeten zich harder opstellen tegen Russische agressie

Wie heeft dit wetsvoorstel geschreven?

Hint: Het waren niet de senatoren en ook niet hun medewerkers.

Titel 1 gaat over het versterken van de houding van de Amerikaanse strijdmachten in Europa en Eurazië en het versterken van het NATO bondgenootschap, door de versnelde opstelling van ABM (antiballistische raketten) aan de Russische grenzen om zo de Russische atomaire afschrikking strategie te verzwakken, het toewijzen van meer geld aan Polen en de Baltische staten, plus de versterking van de Duits-Amerikaanse samenwerking in mondiale veiligheidszaken; dé garantie dat het Duitse leger een onlosmakelijk onderdeel wordt van de militaire strijdkrachten van het Amerikaanse imperium.
Titel II gaat over de confrontatie met “Russische agressie in Europa” door sancties, financiële en diplomatische “ondersteuning voor Ruslands democratie en burgerlijk maatschappelijke organisaties”, wat inhoudt dat er miljarden dollars in niet regering gebonden organisaties (NGO’s ofwel huurlingen legers) gepompt worden, die kunnen dienen om Rusland te destabiliseren op dezelfde manier als waarop Washington de NGO’s die ze ondersteunde in de Oekraïne gebruikte om de wettig gekozen regering omver te werpen. De afgelopen 20 jaar stond de regering van Rusland onbedachtzaam toe dat Vijfde Colonnes in Rusland konden worden georganiseerd door Washington onder het mom van mensenrechtenorganisaties, enz.
Titel III gaat over assistentie in militaire zaken en die van de inlichtingendienst voor Oekraïne, Het in de pas laten lopen van de Oekraïne, Georgië en Moldavië met de NAVO. Het verhaasten van de uitvoer van Amerikaan gas, om Europa en Eurazië onafhankelijkheid te maken van Rusland. Het voorkomen dat de Krim opnieuw als deel van Rusland wordt erkend. Het uitbreiden van radio & televisie uitzendingen (propaganda) in Russisch grondgebied en, opnieuw “ondersteuning van democratische en burgerlijke maatschappelijke organisaties in landen van de vroegere Sovjet Unie”; geld inzetten om de Russische Federatie te ondermijnen.

Meer Orwelliaans dan Orwell

Hoe je er ook naar kijkt, het houdt een allesomvattende oorlogsverklaring in. Daar komt bij dat deze provocaties en kostbare exercities gepresenteerd worden als noodzakelijkheden om de Russische agressie (waarvoor geen enkel bewijs bestaat) te keren.

Hoe karakteriseren we een wetsvoorstel dat niet alleen gedachteloos, onnodig en gevaarlijk is, maar bovendien, meer Orwelliaans dan Orwell? Ik sta open voor suggesties.

Oekraïne, hoe, wat, waar, en Krimmanen.

cover poetin3Het huidige Oekraïne is een onhistorische staat met kunstmatige grenzen. Oekraïne bestaat op dit moment voor een deel uit wat eens een grotere entiteit was, met daar (door de Sovjet autoriteiten)aan toegevoegde voormalige Russische provincies van de Oekraiense Sovjet Republiek. Toen de USSR uiteenviel en Rusland Oekraïne zijn onafhankelijkheid gaf, heeft Rusland onder druk van de VS er mee ingestemd om deze voormalige Russische provincies er bij te nemen.

Toen Washington afgelopen jaar zijn staatsgreep in Kiev uitvoerde, begonnen de ‘russofoben’ die de macht hadden gegrepen, de Russische bevolking in het oosten en zuiden van de Oekraïne in woord en daad te bedreigen. De Krimmanen hielden verkiezingen over de vereniging met Rusland en toen daar met overweldigende meerderheid positief op werd gereageerd, werd dat door Rusland geaccepteerd—deze vereniging werd echter op grote schaal in een verkeerd daglicht geplaatst door de westerse propaganda. Toen andere voormalige provincies daar ook, door middel van verkiezingen in meerderheid de voorkeur aangaven, stemde de Russische regering, door het stof gaand voor de westerse propaganda, daar niet mee in. In plaats daarvan riep Rusland Kiev en de voormalige Russische provincies op om tot een overeenkomst te komen waarmee de provincies een onderdeel van de Oekraïne zouden blijven.

Genocide, maar niet voor ons

Kiev en zijn meester uit Washington luisterden hier niet naar. Integendeel, Kiev lanceerde een militaire aanval op de opstandige provincies en voerde daarbij bombardementen uit waar de bevolking zich gewapenderhand tegen verzette. Ongelukkigerwijs was dat ook nog aan de gang op 17 juli toen de Boeing MH17  met 289 mensen aan boord over het oorlogsgebied vloog.

Washington en EU-vazallen verdraaien voortdurend de feiten

Washington en zijn Europese vazallen hebben de situatie in Oekrakraïne consequent verdraaid voorgesteld en hun verantwoordelijk voor het geweld niet erkend, door alle schuld in de schoenen van Rusland te schuiven. Maar het is niet Rusland dat de bombardementen organiseert en de provincies aanvalt met troepen, tanks en kanonnen. Precies zoals de huidige Israëlische aanvallen op de burgers van Palestina geen kritiek van Washington uitlokken, worden Kiev’s aanvallen op de voormalige Russische provincies niet genoemd of bekritiseerd door de Europese regeringen en westerse media. En inderdaad, maar een paar Amerikanen (en Europeanen) weten dat Kiev de burgergebieden aanvalt in de provincies die zich willen herenigen met het moederland.

Kiev, van waaruit het geweld wordt georganiseerd, zou sancties opgelegd moeten krijgen, terwijl Rusland dat daar niet militair bij betrokken is, wel wordt belast met sancties, en Kiev ondersteuning krijgt in financiële en militaire zaken.

(Wordt vervolgd)

Bron: PaulGraigRoberts.org

Vertaling:Feng Chsang

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl