Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Waarom we niet moeten geloven wat er ‘in de krant’ staat..!!

valse getuige

Nayirah al-Ṣabaḥ

Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf volledig nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten. In onderstaand college vertelt professor Hamelink waarom de waarheid altijd als eerste sneuvelt in een oorlog.

Bevolking bereidwillig maken tot oorlogvoering

Kijk eerst naar het emotionele-NEPverhaal van deze Nayirah.. De wereld ging plat, om dit bedenksel van o.a. George Bush sr. Nayirah al-Ṣabaḥ, zoals ze voluit heet, was een 15-jarig meisje uit Koeweit, dat in oktober 1990 getuige zou zijn geweest van de moord op baby’s in couveuses in een ziekenhuis in Koeweit, door soldaten van Sadam Hoessein, de Iraakse dictator. In dit verslag voor het Amerikaanse congres, diende haar verklaring bij te dragen, bij rechtvaardiging voor een oorlog tegen Irak en ‘herovering’ van Koeweit in de 1991 Golfoorlog.

Leugens verkondigen als ultieme waarheid

Het meest indringende is natuurlijk de geloofwaardigheid van haar verhaal en sinds de onthulling van de manipulatie en fraude achter dit verhaal, is het filmpje een voorbeeld geworden, van hoe we wereldwijd door politiek en journalistiek worden besodemieterd. Het was een plan van PR-bedrijf Hill & Knowlton en werd goedgekeurd door president George Bush sr. Meer dan 700 televisiestations in de VS zonden het door Hill & Knowlton geregisseerde filmpje uit, dat kant en klaar werd aangeleverd, gemonteerd en wel.. Tussen de 35 en 53 miljoen Amerikanen hebben dit filmpje waarschijnlijk direct gezien, nádat het door deze PR-mensen was rondgestuurd.
Het gevolg was dat in de Amerikaanse Senaat maar liefst 7 senatoren het filmpje citeerden in hun motivatie om de (eerste) oorlog tegen Sadam goed te keuren. En natuurlijk was het president George Bush sr. die in de weken erna, niet zou nalaten het filmpje te noemen, wanneer hij daar baat bij dacht te hebben. Achteraf is gebleken dat Nayirah al-Ṣabaḥ  de dochter was van de Koeweitse ambassadeur die het verzonnen verhaal had ingestudeerd om het aan de wereldpers te vermelden.

Het is slecht één van de vele propaganda-verhalen die pas veel later in de openbaarheid komen, wanneer de wereld al gewend is aan de resultaten die de fraude hebben opgeleverd. De vraag is natuurlijk, waarom er geen nationale woede opsteekt, als blijkt dat we door de Amerikanen, die we zo hoog hebben zitten, zijn besodemieterd en bedrogen..?

Manipulatie is de ‘normaalste zaak van de wereld’

In de media wordt regelmatig verwezen naar het fenomeen ‘spindoctoring’: adviseurs van Tweede Kamerleden of ministers, die zich bezighouden met het imago van hun politicus en proberen deze politicus zo positief mogelijk in de media te laten komen. Het imago van politici wordt namelijk steeds belangrijker. Een goed voorbeeld hiervan is oud-minister Ella Vogelaar, die volgens velen in interviews slecht overkwam en zichzelf slecht presenteerde. Zij zou om die reden na een jaar ministerschap worden vervangen door iemand anders. Zij miste kennelijk een goede spindoctor.

Maar op het internationale politieke toneel, in de strijd over ‘welles’ en ‘nietes’ is het ESSENTIEEL geworden voor regeringen en politieke leiders, de media zodanig te manipuleren, dat ze hun politieke verhaal vertellen en simpelweg verkopen. Ook als dat verhaal een leugen is..! Luister en kijk naar het deel van de lezing van dr. Hamelink, dat we interessant vinden in de situatie waar we met z’n allen nu, eind juli 2014, in verzeild zijn geraakt. Een situatie waarbij oprechte nieuwsgaring en objectieve beoordeling essentieel zijn voor politiek, maar vooral voor burgers.. Om niet te zeggen voor ALLE JOURNALISTEN.

Lees het hele artikel op: WantToKnow.nl


 • dvhaaren

  Al eens afgevraagd waarom het Oekraïense leger geen wapenstilstand wil en blijft doorgaan met bombardementen zodat hulpverleners niet het gebied in mogen vanwege de onveilige situatie? Het antwoord van de Oekraïense regering is dat ze het gebied willen veroveren zodat hulpverleners hun werk veilig kunnen doen. Hoe doorzichtig.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • sylv
 • Gast

  http://www.globalresearch.ca/latest-news-and-top-stories

  Hier staat uitvoerig op hoe het in elkaar steekt, echte research wat je zou verwachten van de journalistiek. Vanaf de de datum dat het gebeurde lezen aub..

  Kijk ook eens deze film en leg dat naast de Nederlandse berichtgeving in onze kranten en journaals.

  http://jusd1.wordpress.com/2014/07/27/war-made-easy/

  kijk en lees daarna dit

  http://www.youtube.com/watch?v=Nd1ebYmX0hg

  veeeel retoriek maar… waar is het bewijs?

  http://www.zerohedge.com/news/2014-07-20/biggest-dutch-daily-calls-nato-intervention-protect-mh17-feinstein-tells-putin-man-a

  en waarom luisteren we nog naar amerika lees je HIER:

  http://www.washingtonsblog.com/2014/07/repeated-lies-anyone-believe-state-department-spokeswoman-marie-harf.html

  Stel vragen!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • gast

  zodra het Oekrainse regeringsleger klaar is is er niets meer van de rampplek over..
  Waarom roept de pers nog steeds dat het aan de separisten ligt? et regeringsleger heeft daar nu de macht.

  lees deze krant daar komt meer in dan hier. 😉

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/07/25/amerikaner-werden-nervoes-hat-die-ukraine-den-abschuss-von-mh17-ausgeloest/

  Putin gaat de dollar lozen, met de bricks, thats what this is about..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Een verhaal dat ik voor de volle 100% kan onderschrijven. Helaas. En het gaat door, en door, en door. In het verleden heb ik nogal eens wat mensen aangeschreven, zowel politici als journalisten. U kunt zich de oorverdovende stilte voorstellen, je krijgt geen antwoord op je kritische vragen, hooguit een flauwe herhaling van de leugenachtige propagandapraatjes. Ik ben soms bang dat die lieden ons ooit een allesverwoestende nieuwe wereldoorlog inliegen. Maar wat kun je doen anders dan je volstrekt onmachtig voelen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Niet alleen dat, ik verwacht dat ons haatgedram ervoor gaat zorgen dat Rusland de aanleg van gaslijnen met China zo zal versnellen dat we over een beperkt aantal jaren van energiecrisis naar energriecrisis rollen omdat Rusland geen zin meer heeft om ons nog iets te leveren.

  Het land met de meeste inwoners teamt up met het land dat de meeste natuurlijke energiebronnen heeft. Er is weinig fantasie voor nodig om te weten welke twee volkeren in de nabije toekomst als belangrijkste wereldmachten zullen gelden. Dat alles dankzij onze briljante pretentieuze amateur-politici die zo’n enorm bord voor hun kop hebben dat ze de werkelijkheid niet eens waarnemen als ze erdoor gebeten worden. God helpe onze kinderen en kleinkinderen, zij zullen met de gevolgen van onze kortzichtigheid moeten (over-)leven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Dit is allemaal geregiseerd.De dollar moest kapot amerika van binnen uit vernietigen.We
  snappen niet dat obama zoveel fouten maakt.De burgers moeten straatarm worden ook in europa..De kerk moet vernietigt worden de mens gebroken straatarm.Dit is obama de
  diktator met drones die wereldwijd zonder vorm van proces burgers mag doden.Wie is de levensgevaarlijke gek die hier achter dit alles zit.Gyorgie Schwartz the man behind the mess in ukraine.Kijk dit filmpje op you tube erger als adolf .De georgie guidstones depopulatie 6 tot 7 miljard mensen moeten sterven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Tot slot nog even dit adolf van Rompuy is volledig op de hoogte .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Alrik Wylie

  von Rompuy is Jezuiet opgeleid

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl