Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

propaganda3In een voortdurende propagandastrijd die over en weer door de politiek en de media wordt gevoerd, is het voor de gemiddelde burger  steeds moeilijker om in te schatten wie nu de werkelijke “Bad Guy” is die bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor het neerhalen van de Maleisische Boeing 777. Tegenstrijdige berichten die uit hetzelfde kamp komen geven dan ook geen antwoord op de vraag die zo relevant is voor het verdere verloop van de geschiedenis: “Wie heeft het gedaan?

Aan de ene kant hebben we de Russen die al maanden lang het doelwit zijn van zwartmakerij, waar alle westerse landen zich zonder uitzondering schuldig aan maken.

Al vanaf de Olympische Winterspelen wordt Rusland planmatig, alsof gebruik gemaakt wordt van een soort draaiboek, in diskrediet gebracht o.a. vanwege hun beleid ten opzichte van homorechten, oplopend naar beschuldigingen dat zij hele gebieden van Oekraïne willen annexeren. Niet alleen Rusland ervaart deze negatieve houding van de westerse politici en media, ook het Syrië van president Assad moet het ontgelden. Het lijkt erop alsof er door het westen een agenda wordt gehanteerd die ons stapsgewijs boos moet maken net zolang totdat we bereidwillig genoeg zijn om oorlog te gaan voeren.

Aan de andere kant hebben we Rusland die zeker het achterste van zijn tong niet laat zien en ook heel goed weet wat propaganda voeren is.

Een ding is zeker… de burgers zijn er zoals gewoonlijk het slachtoffer  van en in dit geval zijn daar met zekerheid 193 Nederlanders bij betrokken. Niet dat het verschil maakt of het iemand met de Nederlandse- of een andere nationaliteit betreft, toch komt het spookbeeld van het gevaar van terrorisme voor de doorsnee Nederlander ineens véél dichterbij nu blijkt dat er 193 Nederlandse slachtoffers te betreuren zijn.

Gedurende het conflict in het Midden-Oosten zien we dat zich daar precies dezelfde taferelen afspelen.

Aan de ene kant zien we Israël, die zich lijkt te weren tegen de raketaanvallen van Hamas, en aan de andere kant hebben we het Palestijnse volk dat al decennia lang in een steeds kleiner wordend gebied gevangen wordt gehouden met muren er omheen die hoger zijn dan dan de Berlijnse Muur ooit was.

Het is overigens een zeer logisch gevolg dat je jezelf verdedigt is als je wordt aangevallen met raketten, maar niet vergeten mag worden dat de staat Israël zelf is ontstaan uit de  bezetting van Palestina. Weliswaar met goedkeuring van de internationale grootmachten en de Verenigde Naties, maar dat de Palestijnen, die al eeuwenlang in dat gebied wonen, hier geen boodschap aan hebben is ook te begrijpen, zeker als je weet dat ze zelf bij de oprichting van de staat Israël op hun grondgebied niet betrokken werden.

Wel is het zo dat tal van Israëliërs totaal geen respect hebben voor de huidige bevolking van Palestina. Na het binnenvallen van het Israëlische leger in Gaza worden er steeds meer Israëliërs met tafeltjes en stoeltjes in de omliggende bergen gesignaleerd die, als vermaak naar de beschietingen kijken die door het Israëlisch leger op Gaza worden uitgevoerd, juichend na elke inslag alsof ze naar een vuurwerkshow zitten te kijken.

Aan de andere kant gedragen de Palestijnen zich alsof er maar één oplossing is voor de situatie, maar daar schiet ook niemand iets mee op omdat de stichting van de staat Israël nou eenmaal niet meer ongedaan gemaakt kan worden. Hamas gebruikt de bewoners van de Gazastrook in hun uiterst kwetsbare vorm omdat zij zich als militante beweging vermengen en schuilhouden onder de lokale bevolking .

Dankzij de Mossad, Israëls inlichtingen dienst, werd het Hamas toegestaan om hun aanwezigheid in de Gazastrook  te versterken, waardoor de Palestijnse bevolking werd onderworpen aan de meest brute vormen van onderdrukking en intimidatie. Laten we vooral niet vergeten dat het in feite Israël was die Hamas heeft gecreëerd. “Zeev Sternell”, historicus aan de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem zegt het zo: “Israël dacht dat het een slimme truc was om islamisten als tegenwicht te bieden aan de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO”.

Zolang we als burger niet gaan onderzoeken wat nu de werkelijke situatie is, zullen we er nooit achter komen. De grote nieuwsbureau ’s zijn tegenwoordig veranderd in klankborden van de overheid waarbij een analytisch denkvermogen al jaren niet meer wordt gebruikt. We lijken op deze planeet niet meer te beseffen dat we zelf ook kunnen denken, maar laten het denken over aan instellingen die niet meer doen dan de klanken van krankzinnige, manipulerende machthebbers te versterken.

Om kotsmisselijk van te worden.


 • Amerika is uit op confrontatie met rusland…Amerikaanse regering is broke, bankroet.
  Ze zijn op zoek naar middelen om de schulden te kunnen laten kwijtschelden.jammer dat het altijd op die manier moet..
  En europese roverheden zitten ook met bloed aan hun handen….
  Stelletjes genocideplegers achter zogenaamde war on terror, war on freedom…bedacht versinsels om bloedige bedrijfsvoering te rechtvaardigen.
  Als we eens van die kabbala gangers, skull&bones gangers af kunnen komen .ik denk dat mensheid wel ver zal komen….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LikoedNederland

  Hamas is een tak van de moslimbroederschap, en bestaat al in alle Arabische landen sinds circa 1930. Dus de creatie is niet door Israel.

  Het moslimfundamentalisme van Hamas, Isis, Al-Shabaab in het Midden-Oosten en Noord-Afrika heeft ook niets te maken met een ‘bezetting van Palestina’, maar met haat tegen alles wat niet is zoals zij.

  Ze vinden half Europa net zo goed ‘bezet’ omdat dat ook ooit islamitisch was, en willen dat net zo goed ‘bevrijden’.

  Lees het Handvest van Hamas.

  http://likud.nl/2012/11/wat-wil-hamas-nu-eigenlijk/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Het probleem is dat we politiek gezien een soort Dik Trom spelen. We gaan achterstevoren op een koe zitten en verbazen ons dan dat het geen paard is.

  Even op een rijtje:

  1. De vraag wie het deed doet er niet toe. Noch de mensen van de afgescheiden Volksrepubliek Donjetsk, noch het oekraïense leger heeft er enig belang bij een buitenlands burgerluchtvaartvliegtuig uit de lucht te schieten. Ze zijn met elkaar aan het oorlog voeren en een aantal van onze luchtvaartmaatschappijen wilde het geld niet uitgeven om dat gebied te mijden. Het was, wie het ook gedaan moge hebben, een ONGELUK. Als je in Amsterdam tussen twee op elkaar schietende drugsdealers gaat lopen loop je ook een risico geraakt te worden. Niet dat die mensen het recht hebben om de straat voor hun afrekeningen te gebruiken maar je bent wel een oen als je er willens en wetens tussen gaat lopen.

  2. Of je het er nu mee eens bent of niet, de bevolking van de Oost Oekraïne heeft niet willen accepteren dat hun voorman, meneer Janukowich, niet via verkiezingen maar via een maandenlang oproer op het Majdan plen werd weggejaagd. Dat is een feit, net als toen België zich tussen 1830 en 1839 van Nederland afscheidde. Je hoeft het niet leuk te vinden, je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar dat zijn de feiten.

  3. Vanuit de bril van die mensen daar is het dus een absurditeit dat we ons niet tot hen richten maar tot hun tegenstanders terwijl we op hun grondgebied, dwz op het gebied wat zij tot hun staat vinden horen, onderzoek willen doen. We kunnen zo vaak naar Kiew lopen als we willen maar Kiew heeft dat gebied niet odner controle dus dat is oorlogspropaganda, het heeft geen enkel feitelijk nut behalve dat we het vuiurtje van onze partijdigheid dagelijks nog eens lekker kunnen aanwakkeren. Want ja, ik geloof ook dat de kans reëel is dat zij dat vleigtuig per ongeluk neerschoten. maar het is ook reëel te begrijpen dat ze iets moesten doen: er zijn vele honderden van het door het Oekraïense leger gedood en dan kun je niets anders doen dan bevoorradingsvliegtuigen die de overmacht nog groter maken te bestrijden. Het was gewoon oerdom van ons om daar te willen vliegen.

  4. Hoe los je zo’n situatie wel op? Niet door naar kiew te gaan maar door eindelijk in normaal contact te treden met de mensen die aan het hoofd staan van die Volksrepubliek Donjetsk en samen tot een oplossing te komen over de gang van zaken, Of dat nu is dat er vliegtuigen nog ergens in dat gebied kunnen landen of dat we het beste via Rusland naar dat gebied zouden kunnen reizen moet dan nog bezien worden. meneer Rutte zegt dat hij heel verontwaardigd is dat de zaak niet snel wordt aangepakt maar hij is zelf degene die de koe bij de staart pakt door naar Kiew te gaan war men helemaal niets te zeggen heeft over dat gebied. Dit is een typisch staaltje “politiek maken is belangrijker dan het leed van betrokkenen minimaliseren”.

  5. En op te houden met het haatzaaien. Gisterochtend werd ik nog wakker met een verontwaardigde Rutte die het vreselijk vond dat er lichamen geborgen waren. Een halve dag later vond diezelfde Rutte het verschirkkelijk dat er lichamen zomaar in de brandende zon bleven liggen. Er werd propaganda gemaakt over een onverschilligheid bij de aanwezige militairen terwijl even later bleek dat een militair die een knuffelbeertje in handen hield dat niet triomfantelijk deed zoals eerst werd beweerd maar diep ontroerd waarna hij kruisjes sloeg.

  Je mag het met die mensen al dan niet eens zijn maar het zijn mensen net als U en ik. Ze hebben ook gevoelens, zijn strict religieus en geloviger dan de gemiddelde Nederlander, en zij echt geen beesten die alleen maar op prooi en op het plegen van lijkenschennis uit zijj zoals wij dat steeds maar weer blijven beweren.

  Oorlogen worden gevoerd door de tegenstander als een soort demon, een duivel af te schilderen in plaats van de erkennen dat ze mensen van vlees en bloed zijn net als U en ik. We mogen ervan uit gaan dat ongeacht waar het projectiel vandaan kwam dit absoluut niemand daar onberoerd laat. Maar we mogen het niet misbruiken om via deze weg ervoor te proberen te zorgen dat de Oekraïne het gebied weer kan gaan veroveren, Dit moet UIT de politiek gehaald worden, er zijn honderden, nee duizenden mensen die treuren, die moeten voor gaan. En dat voor gaan betekent dat je de meest logische weg volgt om er te komen, niet via Kiew maar direct naar de Volksprepubliek Donjetsk of desnoods via Rusland en dan over de weg daarheen. Laat jezelf niet steeds maar weer door onze politici misbruiken!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Frank Knopers

  Goed artikel. Rusland wordt nu al neergezet als de boeman, maar ik vraag me ten zeerste af of dat terecht is. Europa en Rusland hebben belangrijke economische relaties en dat moeten we niet vergeten. Voor de Amerikanen is het veel makkelijker om een harde toon uit te slaan naar Rusland, omdat zij veel minder samenwerking hebben.

  Rusland is net zo afhankelijk van Europa als omgekeerd en de Amerikanen weten dat. Dat staat overigens los van de vraag wie er nou achter deze laffe aanslag zat met de MH17.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • olle_gw
 • Nik

  Precies! Een zet van Amerika, om Europa tegen Rusland te laten keren. Misschien ook wel om een WW3 oorlog op te voeren… Israel is een zelf gecreerde staat, onder uiteraard toeziend oog van Amerika, incognito onder de naam Israel. Kijkt u allen even naar de militaire basissen van de Amerikanen over de hele wereld verspreid en dan is het voor mij al heel snel duidelijk wat Amerika van plan is, helemaal nu met de alledaagse dingen die er gebeuren.. Amerika is al decennia’s bezig om stukje bij beetje de gehele wereld te veroveren., met als hoofddoel “the new world order” .. Europa helpt daar heel leuk aan mee, en dit alles voor de mensen die zoveel geld hebben, dat als ze hun vermogen zouden delen met de hele wereld, iedereen minimaal € 25.000.000 op hun bankrekening zouden hebben. Wij mensen leven in een wereld, in een wereld. Naar mijn weten zou ook al minstens 75% van alle dingen geautomatiseerd worden, kortom moderne slavernij.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter

  Ja uiteraard. Het verschil is alleen dat LikoedNederland het door de Hamas zelf geschreven handvest laat zien en olle_gw laat niet meer zien dan de mening van een persoon. Olle_gw u slaat de plank hier volledig mis met dit antwoordt. Stel, links van u heeft u op papier geschreven de grondwet van Nederland, rechts van u staat een Japanner die beweert de Nederlandse grondwet te kennen maar geeft hier toch een compleet andere voorstelling van zaken weer die daadwerkelijk in de grondwet staan. Wie gelooft u? Aan u reactie te zien gaat u voor de Japanner, jammer nog een keer proberen. Ook al zou u een goed punt hebben, dan heeft u de kans gemist dit duidelijk te maken. Drogreden.

  Overigens zit er in dit artikel weer teveel bias om er ook maar enige waarde aan te hangen.

  “Aan de ene kant zien we Israël, die zich lijkt te weren tegen de raketaanvallen van Hamas, en aan de andere kant hebben we het Palestijnse volk dat al decennia lang in een steeds kleiner wordend gebied gevangen wordt gehouden met muren er omheen die hoger zijn dan dan de Berlijnse Muur ooit was”

  Lijkt te weren tegen hebben? De auteur trekt alle argumenten pro-Israel in twijfel en omschrijft alle argumenten con-Israel als feit. Overigens adviseer ik de auteur van dit artikel zelf eens een kijkje te gaan nemen in het grensgebied van Gaza om daar eens met eigen ogen op te doen wat de daadwerkelijke situatie is, u zal zien dat deze nog voor geen 5% zo schrijnend is als het type media waar u in gelooft u doet voorkomen. Daarnaast zou een tripje Rusland u ook niet slecht doen en u laten informeren over de algemene mening tov homo’s daar, gezien u stelt dat wij het westen de Russen zwartmaken over een mening die in Rusland algemeen geaccepteerd is.

  Een artikel om Kotsmisselijk van te worden

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  De laatste paar eeuwen hebben we alleen maar gezien dat Europese landen grote delen van de moslim wereld bezetten. De Koeweit oorlog is een direct gevolg van het feit dat Groot Brittannië in 1923 wel gedwongen was om Irak haar vrijheid terug te geven maar het olierijke Koeweit dat deel van het sultanaat van basra uitmaakte doodleuk inpikte. Engeland deelde de lakens uit in Egypte i.v.m. het Suez kanaal, Frankrijk Marokko, Algerije, Tunesië, Italië pikte Lybië in, enfin de lijst is eindeloos. Wij zijn de daders maar willen hen op hun retoriek te grazen nemen.

  Gaza is een kuststaat maar Israel ontneemt hen hun teritoriale wateren, Palestina is door alle denkbare internationale organisaties, ook binnen de VN, erkend maar israel steelt hun land door er overal nederzettingen te bouwen en vindt hen terroristen als ze zich daartegen verzetten.

  Kom nou, Israel heeft geen enkel recht van spreken zolang het zich als illegale bezetter van anderman’s land misdraagt. Je mag van geen enkel volk verwachten dat ze zich laten domineren en hun land stelen door een ander volk zonder zicht te verzetten. Houd je eerst maar eens aan de internationaal geldende spelregels, pas dan heb je recht van spreken!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Arie

  Wakker worden mensen!! DIT is de KERN precies rakend : http://youtu.be/jIJPoVSAlzw

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • willemientje

  Soms kun je gewoon alleen maar stil zijn
  de ogen gesloten zodat je niets ziet
  de radio en televisie uit willen zetten
  je afsluiten voor al dat verdriet

  Soms kun je gewoon alleen maar stil zijn
  want woorden zijn er niet genoeg
  om je afschuw over al dat geweld te uiten
  de wereld is verrot en dat doet pijn

  Soms kun je gewoon alleen maar stil zijn
  ook als je al die wereldleiders ziet
  die elke ramp en alle ellende
  in hun voordeel proberen uit te buiten

  Soms kun je gewoon alleen maar stil zijn
  je mening voor je houden, zwijgen
  uit respect voor andermans verdriet
  omdat iemand een vliegtuig uit de hemel schiet

  Soms kun je gewoon niet meer stil zijn
  als je al die misère ziet,
  de wereld is een grote bende
  en onze “wereldleiders”geven elkaar de zwarte Piet

  Soms mag je niet meer stil zijn
  en moet je schreeuwen, protesteren tegen wat je ziet
  in alle landen van de wereld is het een grote bende
  want voor de bevolking zitten hun regeringen er niet

  Ik wil ook niet meer stil zijn
  door al dat machtsvertoon
  een wereldoorlog in ´t verschiet
  de bevolking, voor een groot deel nog niet wakker,
  blijft zachtjes slapen, want ze ziet het niet

  Door:
  Willemientje

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Guest

  Het eerste wat altijd sneuvelt is de waarheid

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Guest

  Het eerste wat altijd sneuvelt is de waarheid.
  Dat de propagandamachines hoogtij vieren, is geen nieuws.
  Zo worden de burgers ‘rijp’ gemaakt voor politieke besluitvorming.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Beer Van Huet

  Het eerste wat altijd sneuvelt is de waarheid.
  Dat de propagandamachines hoogtij vieren, is geen nieuws.
  Dat gebeurt al jarenlang. Op alle terreinen.
  Zo worden de burgers ‘rijp’ gemaakt voor politieke besluitvorming.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Alex

  Niks stil zijn, dat zijn jullie nederlanders gewend om alleen maar stil te zijn wanneer er iets gebeurt. Schreeuwen moet je, niet stil zijn. Niet weer zo’n klote godvergete pleuris stille tocht. Waar iedereen zijn muil houdt en de volgden dag weer doet of er niets gebeurt is. Opsodemieteren met stil zijn. Mensen worden kapot geschoten en Mientje wil stil zijn met haar mooie gedicht. Moet je die gedicht voordragen aan de ouders die hun kinderen hebben zien owrden opgeblazen door een mortier. Zeg tegen hun, stil zijn. Flikker tock op, schreeuwen moet je!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • olle_gw

  tja peter weet het altijd beter…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter van Urk

  Ik sta open voor nieuwe zienswijzen en meningen zolang deze onderbouwd worden met in context gelaten feiten. Vooralsnog slagen de theoristen hier hier over het algemeen niet in, uw reactie zou daar jammer genoeg een voorbeeld van kunnen zijn.

  Ik daag u uit nu zelf eens te motiveren waarom, in deze kwestie, u ervoor kiest dat de mening van iemand meer waarde heeft dan een document geschreven door de organisatie waar u partij voor kiest?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Entrepeneur

  Als je echt wil weten hoe slecht het toeven is in Gaza kijk dan eens naar de ruim 120 reportages op brabosch.com. Als je de waarheid aankan zal het zeer verhelderend zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • olle_gw

  Misschien kan je hier iets van leren…

  http://www.youtube.com/watch?v=JSTbnzyGyyc

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Het vervelende is dat wij al jaren bezig zijn met een totaal partijdige berichtgeving. Vaak zelfs totaal tegenstrijdig en doorgaans blindelings geënt op wat de Amerikaanse regering vindt. Dat die zich aan de lopende band diep in eigen vingers snijdt is wel nauwelijks een geheim te noemen. Dat wij er tamelijk hersenloos achteraan rennen zonder een eigen beleid of zelfs maar mening te hebben of formuleren vind ik schrikbarend. Wat heb je aan de vrijheid van meningsuiting als er maar één heesende mening als de enige juiste wordt neergezet zodat het merendeel van Nederland niet of nauwelijks op de hoogte is van de motivatie van afwijkende standpunten?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hans

  In het Universum heerst het/een ORDENENDE PRINCIPE… hier op Aarde heerst de CHAOS…
  De mens zal het nooit leren, nooit! er zal altijd gevochten worden tussen die `sterkste jongetjes van de klas` die de wereld met hun machtswellust en protectionisme en kinnesinne enz. in de ellende storten, in het groot en in het klein is de mens niet in staat om HARMONIEUS met elkaar om te gaan, zie bv het scheidingspercentage van 2 op de 3 huwelijken…. de burenruzies of het pesten op school en werk…
  Zie de zogenaamde Europese >UNIE<…….. `men` wil wel, maar `ze` willen niet …. ook de grootmachten komen niet tot elkaar, en zo sukkelt de mensheid maar door…
  Maar goed, evolutionaire processen hebben TIJD nodig en WIJ…. zijn slechts ca 80 jaar op dees kloot dus waar maken we ons druk over, alles sal reg kom, zei Paul Kruger 125 jaar geleden al…………

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter van Urk

  U ontwijkt de vraag door een willekeurige video te posten waarin de Israelische soldaten op een vrij humane manier de grenspost bewaken.

  De video in kwestie is een schimmige weergave van de werkelijkheid. Zelf ben ik 9 keer in Israel geweest, 4 keer in Saoudi-Arabie en tijdens de 9 bezoeken aan Israel, 6 keer in Gaza geweest, dit over een tijdvak van 15 jaar. Ik ben van mening dat ik een aardige voorstelling heb hoe het daar daadwerkelijk aan toe gaat. U komt maar met video’s en meningen van derden zonder nog steeds iets concreets aan te leveren wat uw eigen mening vormt.

  Ik ben geen Jood en geen Moslim, ik kom in het Midden-oosten voor zaken.

  Gaza is een prima gebied waar alles op volle toeren draait, markten, scholen en wat niet nog meer, zolang Hamas daar de dienst uitmaakt zal er alleen verder nooit enige ontwikkeling plaatsvinden in dat gebied, feit al gedurende de 15 jaar dat ik daar kom, waarschijnlijk de 15 jaar daarvoor ook en de 15 jaar die nog komen gaan.

  Als we overigens nutteloze links gaan posten dan heb ik er ook nog wel een : http://thereligionofpeace.com/

  Hecht er niet teveel waarde aan, het is een site gevoed door eenzijdige berichtgeving net als de talloze anti-israel/pro-palastina/NWO/en wat niet nog meer voor onzin sites.

  Dus u komt maar met retorische antwoorden, welke geen enkele draagkracht hebben mbt uw persoonlijke mening.
  Ter herhaling ; Ik daag u uit om te motiveren waarom u een handvest van de Hamas, en dan met name artikel 7, 28 en 31, een handvest geschreven en gesteund door de Hamas zelf , als nietig beschouwd maar daarintegen wel de mening van een anti-israelische Israelier voor waarheid aanneemt? Ik probeer de tegenstrijd in uw opvatting te begrijpen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • coeptum

  Die charter is uit 1988 en Hamas is volgens wikipedia in 1987 opgericht. Dat voorlopend stromingen wellicht terug te volgen zijn tot wel 1930 is weinig relevant. Ook dient een frase als “Hamas is Israel’s creation” niet al te letterlijk te worden genomen. Het kan evengoed betekenen dat Hamas pas enige politieke betekenis heeft gekregen als gevolg van Israel’s eigen beleid.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • olle_gw

  “Ik ben geen Jood en geen Moslim, ik kom in het Midden-oosten voor zaken.”

  Ahh dan begrijp ik het… Waarom ga je vakantiereizen naar Gaza organizeren, als alles daar zo goed is?

  “Ter herhaling ; Ik daag u uit om te motiveren waarom u een handvest van de Hamas, en dan met name artikel 7, 28 en 31, een handvest geschreven en gesteund door de Hamas zelf , als nietig beschouwd maar daarintegen wel de mening van een anti-israelische Israelier voor waarheid aanneemt? Ik probeer de tegenstrijd in uw opvatting te begrijpen.”
  Je bent wel erg naief als je denkt dit in het handvest te kunnen vinden is. Nutteloze discussie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Vitruvian

  Er staat geen woord verkeerd geschreven in dit knap staaltje journalistiek! Grote Klasse!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Eva

  Ik vond dit een helder filmpje van 13min dat me aan het denken heeft gezet over de wereldpolitiek en belangen: https://www.youtube.com/watch?v=sOj-RFTutKA

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Eva

  Zonder aan te vallen: ik vind dit een nutteloos antwoord, mod. Ik lees met (onbevooroordeelde) interesse mee, juist dit soort afkappingen laten het debat stoppen. Liever lees ik antwoorden met onderbouwingen, ook ik probeer de dingen te begrijpen. In de MSM kanalen is er al genoeg haat, disrepect, minachting, elkaar afzeiken. Alternatieve kanalen zijn hartstikke belangrijk om nog enigszins tegenwicht te bieden, het bestaansrecht kan bevorderd worden door wederzijds respect hoog in het vaandel te houden, itt de reguliere kanalen. Peace en dank.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • pyramid clinic

  Ik ben Hoge priesteres Akhigbe, ik ben blij met jullie allemaal in mijn wereld van de geestelijke tempel van
  oplossing wil ik u verzekeren dat wat zo ooit je mij benaderd voor
  zal geschieden met de krachten van mijn voorouders. ik wil je laten
  weten dat ik hier ben om u te helpen bij eventuele problemen die u zou kunnen worden geconfronteerd, i
  hebben op het gebied van het helpen van mensen voor meer dan 55years nu geweest, ik wil
  om u te laten weten dat ik heb geholpen het oplossen van meer dan 7000 mensen met zo
  veel problemen in verschillende landen en ze hebben nooit gestopt
  belt me ​​om me te bedanken voor het goede werk dat ik heb gedaan voor hen. Mijn goede
  werk zich heeft verspreid naar zoveel landen, waarom, is omdat ze hebben gezien
  mijn goede werk en ze hielpen me verspreiden over de hele wereld.
  Ik wil u laten weten dat het moment dat u contact met mij maar eens kijken
  al uw problemen opgelost, omdat ik weet dat zodra ik in op uw
  spell werk dat je gaat om hier te getuigen van de hele wereld, E-mail mij
  via adres.: [email protected]

  Bent u op doorreis een van deze problemen,

  Moeten uw ex terug ZEER SNEL

  DON U WILT je geliefde van je houden als nooit ZOALS VROEGER

  Hebt u last van een lange tijd ZIEKTE

  Bent u geconfronteerd met financiële problemen

  Bent u op zoek naar een goede baan

  WILT U EEN HUIS eigenaar te worden

  ZOEKT U EEN EERSTE KLASSE GRADE

  WILT U KOMEN UIT EERSTE IN UW EXAMENS

  BENT U EEN STER en je wilt zo populair dat de hele wereld BE

  WILT U RIJK TE ZIJN

  WILT U UW BEDRIJF in beweging te houden

  HEB JE EEN BEDRIJF VAN ENIGE VORM EN U WILT dat het uitzet

  Wilt u uw man of vrouw te houden om YOUR WORLD

  Bent u geconfronteerd met een echtelijke PROBLEMEN

  Bent u het moeilijk om zwanger te raken voor je man

  Ervaart u miskramen TIJDE u in

  WILT U kunnen deelnemen aan loterij spel

  Bent u geconfronteerd HARDSHIP

  HEEFT U bedreigd door iemand

  WILT U succesvol te zijn in iets, leg je je handen op

  Is uw zoon of dochter gedraagt ​​zich vreemd

  Bent u geconfronteerd met WITCH CRAFT MANIPULATIES

  WILT U EEN STERKE LIEFDE spreuk op je meisje of jongen VRIEND

  HEB JE NODIG magische krachten om iets wat je wilt doen

  Bent u vinden het moeilijk om een levenspartner KIES

  Wil je je ouders trots op je zijn

  Ervaart u NIET en teleurstelling IN ELK wat je doet. (ETC)
  E-MAIL ME ..: [email protected]

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Helder artikel, ik wordt niet alleen kotsmisselijk maar ook bang van de voortdurende “propaganda” die ons en vooral Europa in een oorlog met Rusland probeert te leiden en een land als Ukraine blind te steunen. De andere voorbeelden laten hetzelfde zien. Het angstige is dat onze “vrije” pers zich daar niet van bewust is en vrolijk de “officiele” nieuwslijn uitzet. Mijn poging om de Volkskrant als trouw abonnee daarop te attenderen door een open brief ,waarin ik onder andere me afvroeg waarom niemand het Oekraïne kwalijk neemt dat ze een burgervlucht toelieten in wat je een “air combat” zone zou willen noemen, en me ook afvroeg of ze wel onze steun verdienen bij het
  onderwerpen van een regio (in plaats van daarmee te onderhandelen over meer of
  minder autonomie) werd geweigerd op grond van de veelheid aan brieven die ze
  (kennelijk ook in komkommertijd) kregen.

  Vorige week plaatste de “Volkskrant ombudsvrouw” in haar vaste rubriek een artikel dat zich afvroeg of de pro-Kremlin trollen actief waren in de volkskrant blogs, Gelukkig was dat niet zo, volgens haar, het betrof slechts door Russische propaganda
  misleide individuen (zo’n 40 % van de bloggers) . Mijn reactie daarop dat
  we toch wat eenzijdige berichtgeving ontvangen van de Westerse media (die
  je wellicht Washington smurven zou kunnen noemen) werd met hetzelfde argument
  geweigerd.

  Kortom mijn misselijkheid maakt plaats voor angst voor de vrijheid van onze meningsuiting.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  victor je hebt gelijk Gyorgy schwartz is de man achter guide stones depopulatie allarm delen op face book the man behind the mess in ukraine

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  navo gaat hoe dan ook aanvallen

  hijb heeft de media in handen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  kotsmisselijk heb net de politie in lommel gebeld ik wordt voor gek verkiaard bosman heet de wijkagent hij komt voor zo iets onbenulligs niet uit zijn bed de lul

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl