Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

MH17… En nu?

door op Jul.19, 2014, onder Columns
Mobiel

MH17… En nu?

mh17Net als iedereen hoorde ik met ongeloof het nieuws  over het neerstorten van de MH17, de combinatievlucht van KLM en Malaysia Airlines en  dan gaan mijn gedachten onmiddellijk uit naar alle passagiers en bemanning en de nabestaanden van dit vliegtuig, die ik heel veel kracht en sterkte toe wens.

Het is voor mij totaal onbegrijpelijk dat er nog altijd in de wereld gevochten wordt vanwege eigendommen die oorspronkelijk voor alle levende wezens bestemd zijn. Dat er nog steeds gevochten wordt om geld, vanwege een land, een deel van een land, ja om ‘grenzen’ van een land en daarmee om de ‘macht’. En ik voel me opnieuw een vreemde in deze wereld en ik vraag me oprecht regelmatig af wat ik hier eigenlijk doe. Kan ik het verdriet van de wereld dragen? Nee, ik heet geen ‘Atlas’, naar de mythologische figuur die de wereld op zijn schouders droeg, maar soms heb ik dat gevoel wel heel sterk wanneer ik voor de zoveelste nacht niet slaap en me verdrietig en alleen voel.

Met verbijstering hoor ik de nieuwsberichten waarin teksten voorbij vliegen als ‘we hebben het verkeerde vliegtuig naar beneden gehaald’ en ‘we betreuren het verlies van 193 Nederlanders’. Zijn dit teksten uit de mond van zogenaamde ‘beschaafde mensen?’

Waarom wordt er überhaupt anno 2014 een vliegtuig ‘naar beneden’ gehaald alsof het om een computergame gaat en hoe zit het met die andere inzittenden die toevallig een andere taal spreken en in een ander land geboren zijn? Hoeven we die niet te betreuren? Ook hier gaat het blijkbaar weer om grenzen. Hoe wil je dat deze gerespecteerd worden wanneer je zelf andermans grenzen ook niet met respect behandelt?

En opnieuw zie en hoor ik mensen aan het woord die geacht worden ‘volwassen’ te zijn (misschien grown up, maar blijkbaar niet ‘mature’) en die direct met de vinger naar een ander wijzen. Dringt het nog steeds niet tot ze door dat ze daarmee ook naar zichzelf wijzen? Dat we allemaal één zijn en dat we door te wijzen naar het bord voor de kop van de ander, de splinter in ons eigen oog niet meer zien? Durven ze echt zelf die ‘eerste steen’ te werpen?

Ik voel me opnieuw als die spookrijder op de snelweg die de waarschuwing op de autoradio hoort dat er waar hij rijdt een spookrijder is gesignaleerd en verbaasd uitroept ‘één? Ik zie er wel honderd!’ Waarschijnlijk heb ik ze zelf ook niet allemaal op een rijtje, anderzijds zou het ook zo kunnen zijn dat de hele wereld gek geworden is.

En tóch, hoor ik steeds meer geluiden om mij heen van mensen die ditzelfde machteloze gevoel herkennen en het ook niet meer begrijpen of aankunnen. Gelukkig zijn er dus meer ‘spookrijders’ en als het er maar genoeg worden gaan we met z’n allen de andere kant op! En dat wordt tijd. Hoog tijd!

En misschien gebeurt dit allemaal wel dáárom, want je kunt je dus opnieuw afvragen of toeval wel bestaat. Of is het een speling van het lot die een groter doel zal moeten dienen? Zou het waar zijn? Een massale wake up-call voor de mensheid dat we ons moeten herinneren dat we over een hart beschikken waarmee we compassie en verbondenheid kunnen voelen en ervaren als we dat open durven te zetten?

Een Maleisische stewardess kan helaas meepraten over deze krankzinnige speling van het lot nadat ze eerst haar eigen leven bij ‘toeval’ heeft gered door een dienst te ruilen zodat ze niet, zoals gepland stond, meevloog met de MH 370, terwijl haar man –ook steward- nu ook een dienst ruilde en daardoor juist wél aan het werk was tijdens de onfortuinlijke vlucht van de MH17. Zij heeft de vorige ramp overleefd, maar is nu haar man kwijt. Dat zijn onbegrijpelijke dingen.

Er moet natuurlijk een onderzoek komen. Er zijn ergens antwoorden op de vele vragen en die moeten gezocht worden. Maar ik hoop oprecht dat we allemaal ook naar ‘onszelf’ gaan kijken en waarom deze dingen blijkbaar helaas nog steeds gebeuren. Alles wat hier op deze planeet gebeurt heeft een causaal verband omdat het energetisch blijft bestaan. En energie volgt razendsnel onze gedachten. En zolang we alleen naar de gevolgen kijken zonder de oorzaak aan te pakken, zijn we net als de medische wereld alleen met symptoombestrijding bezig.

Het levert over het algemeen voor bepaalde bedrijven veel geld op en dat is de voornaamste reden dat het causaliteitsprincipe nog steeds wordt genegeerd. Maar  als we nu eens eindelijk allemaal terug naar de bron, naar de kern gaan, is deze ‘symptoombestrijding’ helemaal niet meer nodig. Domweg, omdat er geen symptomen meer zijn. Dan leven we eindelijk in een ‘gezonde’ wereld zoals deze ooit bedoeld was! Je hoeft er alleen maar zelf mee te beginnen volgens het enige geldige principe: ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf’!

Zullen we…?

Auteur: Irma Schiffers


 • gast

  2 Timotheüs 3:1-5

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik weet dat wat ik nu ga zeggen op veel mensen misschien vreemd zal
  overkomen omdat onze enorm eenzijdige berichtgeving er voor zorgt dat de
  meesten van ons niet eens op zulke gedachten komen, maar stel dat
  mensen als de VVD’er Van Baalen en zijn Belgische collega Verhofstadt in
  december vorig jaar niet de meute op dat Majdan hadden aangemoedigd om
  de macht te grijpen maar om het land in te gaan om zoveel mogelijk
  mensen van hun standpunt te overtuigen zodat ze de 10 maanden later
  geplande verkiezingen zouden hebben gewonnen?

  Er was geen enkele reden om aan te nemen dat die verkiezingen niet
  eerlijk zouden verlopen, de verkiezingen die eraan vooraf gingen hebben
  steeds de op dat moment oppositie zijnde partij aan de macht gebracht.
  Er was een werkend democratisch systeem (hetgeen overigens niet betekent
  dat mensen als Janukowich of Timosjenko geen dingen deden die niet door
  de beugel konden toen ze regeerden).

  Als we ons gewoon aan onze normaliter geldende principes gehouden
  hadden en mensen hebben gezegd dat je alleen door verkiezingen aan de
  macht mag willen komen dan was de Krim nog Oekraïens geweest, dan waren
  er geen 55 mensen van de Russische minderheid al in het begin van de
  onrust in Odessa levend verbrand in de vakbondshal waar ze een veilig
  heenkomen zochten, dan was er geen reden geweest voor de oostelijke
  provincies om zich te willen afscheiden en uiteindelijk hadden honderden
  Oekraïners zowel als de de bijna 400 inzittenden van dit vliegtuig nog
  geleefd. Alleen als die verkiezingen niet waren gehouden of ernstig
  gefraudeerd waren geweest dan hadden ze recht van spreken gehad, maar
  het niet eens afwachten van de verkiezingen en zomaar de macht grijpen
  heeft niets met democratie te maken.

  Ik begrijp met de beste wil van de wereld niet hoe het komt dat wij
  die doen alsof we de democratische waarden hoog in het vaandel hebben
  tot zulk politiek wangedrag komen. De inmiddels hoogbejaarde
  oud-bondskanselier Helmut Schmidt sprak van “onbegrijpelijk amateurisme”
  toen hij het had over de manier waarop Europese en Amerikaanse politici
  in Kiew optraden. En Schmidt kun je toch zeker niet rangschikken onder
  de pro-Moskou vredesduiven in Europa. Realpolitik was zijn motto, toen
  en nu.

  Het is volslagen onzinnig om te denken dat de bevolkingsgroep van
  waaruit Janukowich komt en die hem in grote meerderheid verkozen hebben
  steun van Moskou nodig zouden hebben om woedend te zijn over de
  machtsgreep door de Majdan demonstranten, hoe deze groep om samengesteld
  moge zijn. In Nederland heeft het kabinet Rutte lange tijd te maken
  gehad met een overgroot deel van de Nederlandse bevolking die kwaad en
  verontwaardigd was over hun afbreukbeleid van alles wat met sociale zorg
  te maken heeft. Toch zal iedereen het vanzelfsprekend vinden dat je dan
  niet probeert de regering te verdrijven maar dat je zult moeten wachten
  op nieuwe verkiezingen, zelfs al doet dit kabinet dingen die nauwelijks
  nog herstelbaar zijn.

  Misschien moeten we nog maar eens goed nadenken over de manier waarop
  we voor onszelf andere maatstaven aanleggen dan voor anderen. Het is
  een heel harde les, laten we ervan leren. En vooral: wordt het niet eens
  tijd dat we ophouden met alleen eenzijdig nieuws te krijgen? Of het nu
  over de Oekraïne, over Syrië, of over alle andere brandhaarden in de
  wereld spreken: ik wil dat het Journaal ons een zo breed mogelijk beeld
  geeft van alle standpunten en het dan aan ons, de kijkers, overlaat om
  onze conclusies te trekken in plaats van dat men ons al voorkauwt wat we
  moeten vinden. Ik heb tegenwoordig als ik naar onze media kijk steeds
  vaker het gevoeld dat ik naar een berichtgeving kijk zoals die in o.a.
  de Oostbloklanden in de communistische tijd plaatsvond. `Wij bepalen wel
  even voor je wat je moet vinden en denken als het om buitenlands beleid
  gaat`.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • JM

  Bravo

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ricardito

  Hoe kunnen ze in hemelsnaam een verkeerd vliegtuig uit de lucht schieten. Er is een hemelsbreed verschil tussen links en rechts. Geloof deze onzin niet mensen. America (=ZIONAZI Israhell) is uit op een Derde Wereldoorlog. Alleen als we gezamenlijk zwijgen zal het ze lukken. Stop de de Nieuwe Wereld Orde die gepland is door de Ashkenazi Nep-Joden die Palestina hebben gestolen van hun oorspronkelijke bewoners.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Elena Stanislavovna

  precies !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anoniem

  Ik ben overtuigt dat de orde die “ons” stuurt, straks door drommen met armen met hooivorken worden belaagd..Ik zocht net op het woord surrogaat. Dit stond er in de laatste zin:

  Men raakte zo gewend aan sommige surrogaatmiddelen, dat men pas na de oorlog bemerkte hoe slecht de kwaliteit was geweest.

  Wij raken zo gewend aan het spelletje van de Elite, dat wij niet meer weten hoe het echt was… Als de 99% dit gaat direct gaat ervaren, is het over en uit…

  Wij hebben geleerd alles maar zonder mokken of morren te slikken…Totdat……

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Gewoon niet doen Ricardito, niet dit soort wartaal uiten. Daar help je niemand mee en het slaat ook nergens op. Als er Amerikaanse belangen zouden zijn dan liggen die niet op dit terrein maar op het stimuleren van hun wapenindustrie, iets waar voormalig president Eisenhower al bij zijn afscheidsspeech in 1959 voor waarschuwde.

  En tja, dat Irma niet begrijpt dat als je als Oost-Oekraïner die met lede ogen moet aanzien dat Kiew het ene huis na het andere aan flarden schiet tot zelfs een kindertehuis toe, en dat er honderden mensen in de vorige week veroverde stad om het leven kwamen waaronder ook veel vrouwen en kinderen, je genoodzaakt ziet om militaire transportvliegrtuigen die legereenheden en wapentuig naar je stad en zelfuitgeroepen staat komen brengen te beschieten dan is dat jammer maar toont het een gebrek aan inzicht in de situatie. Of moeten ze zich maar weerloos laten afmaken misschien? Waarom zou je wel een tank maar niet een vliegtuig vol tanks en wapentuig in een oorlog mogen beschieten als die anders jou en je geliefden ombrengen?

  Ik zei het al eerder, het lijkt me zo klaar als een klontje dat degenen die dat passagiersvliegtuig raakten (en ik ga ervan uit dat de kans groot is dat dat door de opstandelingen is gebeurd maar wel in zelfverdediging) dit allerminst opzettelijk deden. De verwijtbaarheid ligt aan de kant van Malaysian Airways die het uitgeven van een klein beetje extra geld aan kerosine belangrijker vond dan de veiligheid van hun passagiers. Je gaat verdomme niet dwars door een gebied heen vliegen waar mensen op elkaar schieten! Gewoon een kwestie van gezond verstand en elementair fatsoen ten opzichte van je passagiers.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Goed samen gevat..Het corbet raport laat zien dat Royal dutch shell achter de aanslag zit. 50% In handen van het koningshuis 50 % Rothschild..Laten we stoppen met politiek correct te spelen. Gewoon het beestje bij de naam noemen..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rubalcator

  Ik hoop dat je na het uiten van jouw wartaal inmiddels hebt begrepen dat het hier om een grandioze flase flag operatie gaat. Of baden de passagiers zich voor het vliegen eerst in Formaldehyde?
  De passagiers waren al dood voordat het vliegtuig vertrok. De originele vlucht was afgelast.
  Clown.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rubalcator

  Wist je trouwens dat de lijken onder toezicht van een Israelisch Veiligheidsbedrijf aan boord van het toestel zijn geladen ?
  Nederlandse politici die hebben meegedaan aan deze false flag worden “weggepromoveerd” zodat ze hun bek houden.
  Aan welke staat sta jij ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Waar haal je al die “wijsheid” vandaan? Het klinkt mij in de oren alsof je wat te diep in het glaasje hebt gekeken. Of anders echt wel wat hulp nodig hebt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Charis

  Waarom wordt er een vliegtuig neergehaald anno 2014 ? Wat denk je van oorlog ?
  Alsof het vreemd is dat militaire vracht vliegtuigen en straaljagers neer worden gehaald. Het is verkeerd dat ze het vliegtuig over een oorlogsgebied laten vliegen, waarvan iedereen wist dat de pleuris er aan het uitbreken was.

  Is het plat bombarderen vanuit een drone dan geen computerspel ? (Amerikaanse oorlogsvoering is natuurlijk heel normaal), manipulatie, bedrog en chantage is meer anno 2014, moeten we daar blij mee zijn ?

  Het is sowieso van de zotte hoe er tegenwoordig oorlog gevoerd wordt. Waren onze leiders, maar net als Alexander de grote, Julius Ceasar of Napoleon (dapper en vooraan in strijd), want ook al praat ik dat niet goed, omdat het weer om geweld gaat, geweld dat gecreëerd wordt door hebberigheid, zie ik liever dat een leider zijn manschap leidt. De leider is immers degene die zijn “onderdanen” tot strijd leid. Het is eerder van de zotte dat wij anno 2014 als onderdanen leven en alles accepteren. Wij zijn net een stel mieren met verschillende taken om alles draaiende te houden. Oftewel moderne slavernij, moderne communisme.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl