Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Toekomst miljardairs niet hoopgevend

Nick HanauerNick Hanauer, een vroege investeerder in internetgigant “Amazon”, bezit zijn eigen jacht, meerdere huizen en een privé jet. Hij zegt dat hij zijn vermogen en rijkdom heeft verworven door het zien van de mogelijkheden die internet heeft geboden en het handelen ernaar.

Nu schrijft hij in “PoliticoMagazin” dat hij een heel andere toekomst ziet en dat de vooruitzichten voor mensen zoals hij niet erg hoopgevend zijn.

Hooivorken

“Als we niet iets doen aan de schrijnende ongelijkheid in deze economie, dan zullen we geconfronteerd worden met hooivorken die van stal gehaald worden om onze kant uit te komen. Geen enkele samenleving kan dit soort van toenemende ongelijkheid in stand houden. In de menselijke geschiedenis zijn er geen voorbeelden waar rijkdom zo is geaccumuleerd als deze en waar de hooivorken niet naar buiten kwamen”. “Denk je nou werkelijk dat de VS speciaal is of anders?” vraagt hij, “Nou geloof me je hebt het mis. Geen volk is immuun, vraag het maar aan de Franse aristocratie of de Russische tsaren”, zegt hij.

“Dingen gaan veranderen”, zegt hij, “en wanneer ze dat doen zal het snel gebeuren, maar het hoeft niet perse zo te zijn”.

Nick Hanauer onderschrijft wat hij noemt een “Middle-out” economie. Hij pleit voor het verhogen van het minimumloon en onderschrijft de recente beslissing van Seattle om het laagste uurloon voor een ambtenaar in de stad wettelijk te verhogen tot 15 dollar. “Door de Amerikanen een ‘leefbaar loon’ te betalen”, schrijft hij “zal het een aantal lasten verlichten voor de federale overheid voor programma’s zoals het bieden van voedselbonnen, huursubsidies en bijdragen aan de medische zorg”. Ook zal het bijdragen aan de wens van de conservatieven om de overheidsuitgaven te trimmen”.

Kapitalistisch systeem op de fles

Terwijl het Amerikaanse volk ervan overtuigd dat het kapitalistische systeem het einde bereikt heeft en zo goed als failliet is, concludeert deze miljardair dat het nog steeds kan werken, mits er een aantal zaken wat beter geregeld zullen worden.

Bron: BBC.com


 • holethos

  een hoger minimumloon is een goede oplossing. zouden ze hier ook moeten doen. gewoon het minimumloon naar 15euro. wedden dat de meesten weer zin hebben om te gaan werken? ben de naam van de griekse filosoof even kwijt, maar die stond voor een verhouding van 1::7 als verschil tussen schoonmaakster en eigenaar.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IIS

  Bedoelt hij te zeggen dat degene de iets minder bezitten dan hijzelf en iets meer bezitten dan een gemiddeld mens die door sabbelen en hard werken iets hebben verdiend aanstonds hun vermogen en bezittingen verplicht moeten afstaan zodat we allemaal gelijk zijn volgens de nieuw geschapen socialistische heilstaat? Ik ben van mening dat deze man ‘poep’ praat en hij lijkt te zeggen dat de elite, zijn vrienden, eerdaags ons komen kielhalen om de boel te redden. De boel redden omdat die zogenaamd op instorten staat wat overigen dikke vette kul is, want de boel stort alleen in omdat de elite dat zo wil. We worden verneukt en genaaid van alle kanten en het uiteindelijke doel is brave slaafse burgers produceren die onder het juk staan en de boel moeten redden en anders mogen creperen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IIS

  Overigens is het ook heel grote onzin om te praten over een kapitalistisch systeem, want men dient te spreken in deze over een corporatistisch systeem met daartussen een collectivistische overheid die zich ook nog eens even geen zier aantrekt van een individuele burger of ondernemer. Kapitalisme is een vrije markt met een vrije marktwerking en dit systeem is er tot op heden nog niet geweest.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Berberhond

  Je bent een debiel.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hooivorken in vet tegen de satanische koninklijke familie en zn nazi consorten..
  Die eliten zitten allemaal in satanische ninth circel en misbruiken, verkr8en, vermoorden in rituelen.
  .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Harry Van Der Zee

  333 mens waar wij op uit loop geld

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dennis Eijs

  Verdiep je eens ergens in. Hij zegt niet dat er communisme moet komen, maar gewoon een wat eerlijkere verdeling, en ja, de vrije markt dictatuur en het internationaal monetaire fascisme wil van ons weer horigen en lijfeigenen maken.Dat klopt indrdaad. Maar goed, leg dat maar eens uit aan een libertarier, een horige van hermes. )O+->

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl