Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Toekomst miljardairs niet hoopgevend

Nick HanauerNick Hanauer, een vroege investeerder in internetgigant “Amazon”, bezit zijn eigen jacht, meerdere huizen en een privé jet. Hij zegt dat hij zijn vermogen en rijkdom heeft verworven door het zien van de mogelijkheden die internet heeft geboden en het handelen ernaar.

Nu schrijft hij in “PoliticoMagazin” dat hij een heel andere toekomst ziet en dat de vooruitzichten voor mensen zoals hij niet erg hoopgevend zijn.

Hooivorken

“Als we niet iets doen aan de schrijnende ongelijkheid in deze economie, dan zullen we geconfronteerd worden met hooivorken die van stal gehaald worden om onze kant uit te komen. Geen enkele samenleving kan dit soort van toenemende ongelijkheid in stand houden. In de menselijke geschiedenis zijn er geen voorbeelden waar rijkdom zo is geaccumuleerd als deze en waar de hooivorken niet naar buiten kwamen”. “Denk je nou werkelijk dat de VS speciaal is of anders?” vraagt hij, “Nou geloof me je hebt het mis. Geen volk is immuun, vraag het maar aan de Franse aristocratie of de Russische tsaren”, zegt hij.

“Dingen gaan veranderen”, zegt hij, “en wanneer ze dat doen zal het snel gebeuren, maar het hoeft niet perse zo te zijn”.

Nick Hanauer onderschrijft wat hij noemt een “Middle-out” economie. Hij pleit voor het verhogen van het minimumloon en onderschrijft de recente beslissing van Seattle om het laagste uurloon voor een ambtenaar in de stad wettelijk te verhogen tot 15 dollar. “Door de Amerikanen een ‘leefbaar loon’ te betalen”, schrijft hij “zal het een aantal lasten verlichten voor de federale overheid voor programma’s zoals het bieden van voedselbonnen, huursubsidies en bijdragen aan de medische zorg”. Ook zal het bijdragen aan de wens van de conservatieven om de overheidsuitgaven te trimmen”.

Kapitalistisch systeem op de fles

Terwijl het Amerikaanse volk ervan overtuigd dat het kapitalistische systeem het einde bereikt heeft en zo goed als failliet is, concludeert deze miljardair dat het nog steeds kan werken, mits er een aantal zaken wat beter geregeld zullen worden.

Bron: BBC.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl