Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Corrupte bestuurders en hun ‘rechten’

health-corruptionHet is voor mijn gevoel nog maar een jaar of tien, vijftien geleden toen we nog onbezorgd naar de tandarts konden. Het ziekenhuis bezoeken voor een onderzoek of de medicijnen op kon halen bij de apotheek. Het was geregeld als je er vandaan kwam, je had geen omkijken naar de afhandeling. Je had geen zorgen over de kosten die gemaakt werden. Het waren professionele en aardige mensen die je hielpen en een baan in de gezondheidszorg of een beroep als conducteur betekende zekerheid zonder kopzorgen waardoor je je volledig op je werk kon focussen. Hoe anders is dit nu?

Persoonlijke ervaringen

Laatst een bezoekje aan de tandarts gebracht en een gaatje geboord. Vervolgens de rekening van Anderszorg.nl. Een factuur waar je op het eerste gezicht al moedeloos van wordt door de enorme hoeveelheid van regels met handelingen waar je telkens apart voor blijkt te betalen. Onmogelijk om hier een duidelijk beeld van te scheppen. En uitzoeken zal ik na een bedrag van rond de 400 euro! Een impulsief bezoekje aan de gemeente Arnhem dan. Het complete pand is volgeplakt, behangen en ontsierd met posters met een tekst waarmee heel duidelijk gemaakt wordt dat je toch eerst echt het internet op moet om een afspraak te maken alvorens je ook maar 1 stap in deze vesting durft te zetten. “Dit ambtenarenbezoek begint weer lekker… ” denk ik dan al. En ja hoor, op het moment dat je binnenstapt zie je de zucht van de baliemedewerkers. Drie stuks maar liefst. “Geen online afspraak? Dan kunnen we jullie nu echt nergens mee helpen!”. Zucht…

De ommekeer van de zorg

De omgang met burgers verslechtert zienderogen, de manier waarop de top van geprivatiseerde overheidstaken naar haar eigen doelgroep kijkt wordt steeds vijandiger. Met de gezondheidszorg als meest schrijnend voorbeeld. Schrijnend omdat deze branche bij uitstek een taak van de overheid is. Zorg verlenen aan haar burgers. En dat ging goed. Totdat ‘men’ besloot verdienmodellen te hanteren. Of termen als marktwerking, concurrentiepositie, nivelleren en winstmotieven. We weten inmiddels toch wel dat het loslaten van overheidstaken op een markt met een kapitalistische ondergrond leidt tot hebzucht en dat het uiteindelijk ten koste gaat van de verantwoordelijkheden? Winst is belangrijk, al het andere is hieraan ondergeschikt.

Privatisering levert niets op

Kijk gewoon eens naar wat er aan de hand is in ons land en plaats dit in een tijdspanne van pak hem beet 20 jaar. Van een onbezorgde blik is deze wereld van zorg veranderd in een puinzooi van groot geld, corruptie en fraude. Het bestaansrecht van ziekenhuizen staat bij winst draaien, net als de spoorwegen, afvalverwerkingsindustrie, gemeenten en ja, wat inmiddels eigenlijk niet? De reden van privatisering is altijd geweest dat de gecreëerde concurrentie kostenreductie en andere voordelen oplevert en dus goedkoper en beter wordt voor het volk. Wat heeft de privatisering ons nu dan opgeleverd?

Bestuurders en hun rechten

Graaiende bestuurders! Despotisch gedrag van figuren die helemaal niet op zo`n functie zouden mogen zitten. De verantwoordelijkheden die gepaard gaan met zulke functies zijn ingewisseld voor hun rechten. Hun rechten. Hun recht op drie ton ontslagvergoeding. Het recht op 2 ton salaris en het recht om vorig jaar het eigen salaris met 19% te verhogen. Al deze rechten keurig verpakt in protocollen en wetboeken welke in de loop der jaren netjes opgesteld zijn door hun eigen kringetjes. Waar zijn jullie verantwoordelijkheden? Jullie taak om verdorie zorg te verlenen? Er komt ook geen enkel tegengeluid uit deze wereld. Zegt ook weer iets wat mij betreft…

De zorg is kapot

Terwijl deze snelle toppers zich helemaal vol laten lopen met geld dat u keurig via de verzekeringsbedrijven jarenlang heeft doorgesluisd  met inmiddels een flink deel van uw salaris, vliegen er volgend jaar eventjes 55.000 mensen de laan uit en volgens Abvakabo loopt dit zeker op tot 100.000 man! En wat zal het effect zijn op de aanleverende industrie? Hier laat privatisering duidelijk zien wat het betekent als alles ondergeschikt is aan winst. De manier waarop tegenwoordig alleen al wordt omgegaan met de oudjes van ons land, hoe zij, die dit land voor ons hebben opgebouwd, momenteel behandeld worden is een grote schande. Het is kapot, die hele zorg.

Lees verder op: Biflatie.nl


 • Dit zag ik al aankomen toen er telkens het woord privatisering steeds meer opdook.
  Privatisering is een politiek mooi term voor minder voor de klant en steeds meer voor de aandeelhouders.
  En wie zijn de aandeelhouders van nederland b.v?
  Als jullie dat nu nog niet achter komen , dan hebben we een heel donkere toekomst voor de boeg..
  Dan is het gedaaan ook met de toekomst van nederlandse jeugd en kinderen..
  Die zullen steeds harder werken voor steeds minder geld..weg toekomst, weg dromen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Ik hoor het de overheid nog brullen dat we alles moeten privatiseren dat is voor de consument veel goedkoper, maar helaas weten wij nu wel beter, alles is veel en veel slechter geworden en veel, veel en nog eens veel duurdere geworden en de service moet je er maar bij bedenken want daar is ook op bezuinigd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lucie

  Wat zijn die idioten toch ons mooie Nederland aan het vernielen,gewoon walgelijk!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • martiendejong

  Helemaal mee eens. Vaak ben ik vrij kritisch op deze site, maar dat het recht op zorg van de mensen wordt afgepakt is zeer ernstig. Het duurt niet lang meer of artsen zonder grenzen kan in nederland het eerste veldhospitaal openen. Het geld is blijkbaar op maar voor andere dingen is wel geld. Jammer, ik hoop dat we dit kunnen oplossen als samenleving.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  volksverlakkers

  Kent u ze nog de partijen die in navolging van Reagen en Tatcher het algemeen belang van het volk hebben verkwanselt voor het z.g. neo liberalisme, dat alleen t.b.v. van het grote geld is ingevoerd. De prvatisering van de nutsbedrijven, de zorg, woningbouwverenigingen enz. Nou, met hun leugenachtige praatjes door het voorhouden van onwaarheden een groot gedeelte van de stemmers aan zich weten te binden. Weet u het nog de VVD, vooral D66, de PVDA met de salonsocialist Kok voorop en de z.g. Christenlijken partijen. Kijk naar de besturen van deze voormalige maatschappelijke organisaties het is verworden tot een grote inhalige bende waar inmoraliteit hoogtij viert. Zie hoe dit soort van zieke elementen door deze partijen wisselend worden beschermd met het voorhouden meer marktwerking de oplossing zou zijn. Degene die dit hebben veroorzaakt en nog steeds voorstaan, inclusief het rondpompen van belastinggeld en het in bescherming nemen van de multinationals en banken, zijn in mijn beleving een groot gevaar van een morele samenleving ten koste van de gewone burger. Hoe diep moet je als volksverlakker zinken voordat je tot een ander inzicht komt. Het is een virus dat zich steeds meer aandient. Het gewone volk moet weer terug in zijn of haar hok. De nieuwe slavernij? Weet wat u gaat stemmen als u al gaat stemmen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  We hebben de vrijheid hierover te kankeren maar ons is definitief de vrijheid ontnomen om er nog iets aan te doen. De media weten alles zo te verdraaien alsof het allemaal onze schuld is en alsof we de “vrijheid” om ons geld aan allerlei snel weer gepasseerd zijnde prullaria uit te geven belangrijker vinden dan ons geld aan de zorg voor onszelf uit te geven. Een rollator die iemand met zijn eigen geld moet kopen is “goed voor de economie”, diezelfde rollator die we collectief bij dezelfde firma kopen zou dan ineens heel slecht voor de economie zijn. Leuterkoek uiteraard maar het gaat erom dat we bij de zorg voor elkaar zonder dure managerslagen en durf investeerders niet toestonden dat derden zich verrrijkten aan ons. Geef de commercie en de graaiers eenmaal de macht dan is het gewoon einde oefening, ze zullen je nooit meer de macht over je eigen leven meer teruggeven. Tot men het niet meer pikt en een revolutie begint en dan heet het uiteraard dat die mensen absoluut niet deugen. Niet dat ik daarvoor pleit, er is niets mensenverwoestenders dan dat, maar de manier waarop onze maatachappij aan het verworden is leidt onherroeppelijk tot zoiets als we het tij niet weten te keren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bonusje

  privatisering was Geen efficientie maar botte roof en plunder met moord en doodslag zoals de centraalbankiers en adel regelmatig pleegden te doen en gaven geen Cént er voor tm heden http://www.twitlonger.com/show/n_1rl94mh

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl