Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Voor het eerst in 25 jaar

goudmijnRusland heeft het afgelopen jaar meer goud geproduceerd dan de Verenigde Staten. Het is voor het eerst in 25 jaar dat de Russische goudproductie boven die van de Verenigde Staten uitsteeg. Hiermee is Rusland nu de derde grootste producent van het edelmetaal geworden na China en Australië. Dit heeft de Russische minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Leefmilieu, Sergei Donskoy gezegd.

In de afgelopen vijf jaar werden in Rusland 270 minerale afzettingen gevonden, ondanks dat Rusland geen toonaangevend land is voor de exploratie van minerale investeringen. “Naar onze mening heeft dit negatieve gevolgen en een negatief effect op de sociale en economische ontwikkeling van de regio”, zei Donskoy op de website “Vestifinance.ru”.

In 2013 steeg de goudproductie met 12,6% en bereikte volgens de unie van Russische goudproducenten 254,241 ton goud. China als grootste producent van de wereld, verhoogde haar goudproductie met 6,2% tot 428,16 ton per jaar.

zuiver goudIn 2013 tuimelde de goudprijs met 28% naar beneden en liet dit jaar slechts een licht herstel zien van $ 1,217 tot $ 1,328 per troy ounce.

In tegenstelling tot andere landen waar de belasting van olie- en gasproductie is gebaseerd op de omzet, omvat de Russische wetgeving ook de kosten van de exploratie. “Een aftrek van de exploratiekosten van de productiebelasting zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Russische goudproductie”, zegt de minister, eraan toevoegend dat de VS reeds een soortgelijke wetgeving heeft voor de kolenindustrie.

Bron: RT.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl