Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

spaarvarken-568x378

Proefballonnetje voor héél Europa

Als een proefballonnetje voor de gehele EU is de Spaanse overheid begonnen met het rechtstreeks grijpen in het spaargeld van haar burgers. Het begint (relatief) klein, met een 0,03% belasting op deposito’s op de rekeningen van alle Spanjaarden.

De regering keurde op vrijdag een decreet-wet goed voor de economische dynamiek, met 0,03% belasting op bankdeposito’s in heel Spanje.

De reden die wordt gegeven is natuurlijk een bekende, het is weer voor uw eigen bestwil!  Het ‘stimuleren van de economie en banen creatie’. En oh ja, de 0,03% is uiteraard geïntroduceerd retroactief met 6 maanden terugwerkende kracht tot begin van dit jaar- de burger kan fluiten naar 400 miljoen euro van zijn spaarcentjes!

Stelen om te stimuleren

Dit is uiteraard flink meer dan zo maar een belasting, dit is een mini beslaglegging op deposito’s! Er zijn kennelijk een paar honderd miljoen euro nodig in de Spaanse overheidsbegroting ergens, en de gekozen aanpak is grijpen in uw spaargeld. Beslaglegging van spaargelden is nu wel heel letterlijk waarheid geworden. Dit is duidelijk geen complot theorie meer, het is feit.

De verordening, die ongeveer 400 miljoen euro aan de staatskas op basis van de totale deposito’s ter waarde 1.4 biljoen euro (€ 1.400.000.000.000) kon brengen.

Hoe het stelen van spaargeld in de categorie stimuleren van de economie valt, mag wat mij betreft nog wel eens worden uitgelegd. Vermoedelijk op dezelfde manier als Jean-Claude Juncker voor ogen heeft met zijn 300 miljard euro ‘stimulering’, eerst moeten we allemaal krom liggen om dat geld extra te betalen, en dan krijgen wat vriendjes belastingvoordeel onder de noemer stimulering.

Proefballonnetje: Geen opstand? Meer! 

Het startte uiteraard met 0% belasting. In 2013 heeft Spanje een landelijke wetgeving geïntroduceerd van 0% belasting zogezegd om een heffing in bepaalde regio’s in Spanje onmogelijk te maken. Dit wordt nog geen jaar later dus opgehoogd voor heel Spanje naar 0,03%. Bait-and-switch, het getuigt van volksmisleiding met voorbedachte rade. En het precedent is hiermee gezet om de immer groeiende symptomen te bestrijden met uw spaargeld, maar tegelijkertijd niets te ondernemen tegen de immer groeiende oorzaken van deze problemen.

Deze verplichte bijdrage is slechts het begin. Dit zal niet beperkt blijven tot Spanje. De financiële repressie volgt het script van de plundering van de wereld: de schuld-politici hebben een enorm arsenaal aan wapens paraat om spaarders in Europa te dwingen om te betalen voor de schulden van de afgelopen jaren.

Wat ik schrijf over die precedentwerking en proefballonnetjes klinkt u vreemd? Wist u dat dit al volgt op de nog weer wat kleinere acties van Italië? In februari dit jaar is Italië gestart met een belasting van 20% op alle Italië inkomende overboekingen naar individuele personen. Als je je dan inzet om aan te tonen dat alles volledig legaal was, kan je die 20% terug krijgen, anders ben je het kwijt. En die regel ging uiteraard ook in met terugwerkende kracht.

Deze maatregelen zijn natuurlijk een precedent voor de gehele EU. Als er nu geen opstand uitbreekt, wordt het grijpen de volgende keer groter en in meer gebieden. Sparen is tegenwoordig namelijk ten strengste verboden, als u betrapt wordt op sparen dient u aangepakt te worden. Kapitalisme zonder kapitaal, een geweldig idee! Australië (geen EU uiteraard) heeft trouwens ook een mooie oplossing gedacht, gewoon inactieve spaargelden toe-eigenen! Use it or lose it: drie jaar niet gebruikt? Dan kwijt!

Lees verder op: LangLeveEuropa.nl


 • Marg00tje

  BV Hooivork is al in oprichting. De toekomst van de hooivork is alom te verwachten in grote getale.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Henk

  IS nog een schijntje bij de diefstal in Nederland van 1,2 procent.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  dat dacht ik ook toen ik het las.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  je kan je er heel lang druk over maken (de onmacht bedoel ik daarmee),pas wanneer we met zijn allen de straat opgaan en beginnen met demonstreren en opstand te creeeren zullen ´´ze´´ buigen. ik weet nog wel hoe dat ging met occupy, ik dacht echt, nu hebben we een kantelpunt bereikt, maanden bij betrokken geweest (binnen en buitenland) maar grosso modo luisterde braaf naar de msm en kende het stempel werkloos tuig met veel plezier toe, afgevend op occupy terwijl ze zelf lekker op de bank lagen. inmiddels hoor ik mensen wel klagen, ik lach ze nog net niet recht in hun gezicht uit. als er een opstand ontstaat doe ik wederom mee, voor de volle 100% het geklaag laat ik liever aan de verliezende partij over. ik geniet liever van de mooie dingen, zoals klagende mensen uitlachen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Willem

  Tijd voor de Bitcoin! Stop dit adminstratief-fascisme!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rene Wijnberg

  “Sparen is tegenwoordig namelijk ten strengste verboden”

  Het is ook wel een ramp, van elke 100 euro spaargeld pakken ze 3 cent terwijl de jaarlijkse rente op die honderd euro 1,50 tot 3,50 euro is afhankelijk van de duur van het deposito

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Mooncrow

  Dat gebeurt hier toch al lang? Geld in een oude sok bewaren levert meer op!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IIS

  En daarmee is het gerechtvaardigd nog meer geld te roven van burgers? Omdat een beetje roven is niet erg? In NL steelt de overheid ook maar een ‘beetje’, vinden ze.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • disqus_n405mWIIeq

  Dat stelen van inactieve gelden is niet door Australië bedacht maar door die stiekume Belgische politici. Jaren geleden al zijn die begonnen om al die tegoeden door de zogenaamde “deposito en consignatiekas” te laten opzuigen. Van daaruit vloeit dat in vorm van bijdragen, doorstortingen en leningen naar de Belgische Staat en slechts in theorie kan een rechthebbende het na lang gesodemieter heel misschien voor elkaar krijgen om iets uit die kas retour te zien. Zonder de reëel verschuldigde rente !

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl