Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Auteur: Paul Graig Roberts
voormalig staatssecretaris van Financiën Verenigde Staten

Propagandamachine draait op volle toeren

De Amerikaans propaganda machine draait op zo’n hoge versnelling dat we de feiten die we al hebben, dreigen te verliezen.

Первый международный форум Een feit is dat de separatisten niet beschikken over het dure “Buk anti-aircraft missile system”, maar ook niet het personeel hebben die zijn opgeleid om deze te bedienen. Een ander feit is dat de separatisten en ook Rusland geen enkele reden hebben om zomaar een verkeersvliegtuig uit de lucht te schieten Iedereen kan het verschil zien tussen een laagvliegend aanvalsvliegtuig en een vliegtuig dat zich bevindt op 33.000 voet.

De Oekraïners daarentegen hebben wel de beschikking over Buk luchtafweersystemen en ook was er een Buk batterij operationeel in de regio en ingezet op een locatie van waaruit een raket op het vliegtuig zou kunnen worden afgevuurd.

Maar net zo als de separatisten en de Russische regering heeft ook de Oekraïense regering geen enkel belang bij het neerschieten van een passagiersvliegtuig, tenzij er een plan zou zijn om Rusland in diskrediet te brengen.

Een Russische generaal die bekend is met het wapensysteem denkt dat de Oekraïense militairen, die niet getraind zijn in het gebruik van het wapen, een vergissing hebben gemaakt. De generaal zei dat, hoewel Oekraïne de beschikking heeft over een aantal van deze wapensystemen, het Oekraïense leger in de 23 jaar dat het afgescheiden is van Rusland geen training meer heeft gehad in het gebruik ervan. De generaal denkt dat het een ongeluk was die te wijten is aan incompetentie.

Deze verklaring snijdt meer hout en klinkt aannemelijker dan de propaganda van Washington. Een probleem is echter dat het niet verklaart waarom het raketsysteem werd ingezet in de buurt van, of op het grondgebied van de separatisten. De separatisten beschikken niet over vliegtuigen en het lijkt vreemd dat Oekraïne een duur raketsysteem plaatst in een gebied waar het geen enkel nut heeft en ook nog eens het risico loopt dat het door de separatisten ontdekt en veroverd wordt.

Als Washington, Kiev en de westerse mainstream media zich blijven inspannen voor de propaganda dat Poetin dit heeft gedaan, dan krijgen we geen betrouwbare  informatie van de westerse media en moeten we zelf op onderzoek gaan.

Om te beginnen moeten we ons afvragen: “Waarom was het raketsysteem daar waar het was?”  “Waarom een duur raketsysteem plaatsen in een gebied waar het van geen enkel nut is?” Een antwoord zou kunnen zijn: “Incompetentie!” Een ander antwoord kan zijn dat het gebruiken ervan een ander doel moest dienen.

Maar welk doel dan?

Nieuwsberichten en indirect bewijs leveren twee antwoorden. Een daarvan is, dat de Oekraïners de bedoeling hadden het presidentiële vliegtuig van Poetin uit de lucht te schieten, maar dat zij het Maleisische vliegtuig verwarden met het Russische verkeersvliegtuig. Het persbureau “Interfax” citeert anonieme bronnen, waarschijnlijk luchtverkeersleiders, die meldden dat de Maleisische airliner het regeringstoestel van Poetin met een paar minuten verschil een bijna identieke route vlogen.

plain malaysian airlines

Malaysian Airlines

Interfax citeert de bron: “Ik kan zeggen dat Poetin’s vliegtuig en de Maleisische Boeing elkaar kruisten op hetzelfde punt en dezelfde tijdspanne. Dat was in de buurt van Warschau op een hoogte van 10 kilometer. De presidentiële jet was er om 16.21 uur Moskouse tijd en de Maleisische Boeing om 15.44 uur Moskouse tijd. De contouren en afmetingen van beide toestellen zijn vergelijkbaar en de kleuren op deze hoogte zijn , gezien vanaf de grond, bijna identiek. Ik heb geen officiële Russische ontkenning gezien, maar volgens de nieuwsberichten heeft de Russische regering in een reactie op het Interfax-nieuws gerapporteerd dat het presidentiële vliegtuig van Poetin de Oekraïne-route al niet meer vliegt sinds het uitbreken van de vijandelijkheden”. 

plain putin

Poetins regeringsvliegtuig

Voordat we deze ontkenning op de juiste waarde kunnen schatten moeten we ons in alle ernst afvragen wat de gevolgen zouden zijn als de Oekraïense regering president Poetin had vermoord. Naar alle waarschijnlijkheid een oorlog die Rusland juist zo dringend probeert te vermijden. Het houdt ook in dat Washington medeplichtig is want het is hoogst onwaarschijnlijk dat de regering in Kiev zo’n gevaarlijke daad zou riskeren zonder medeweten en de steun van Washington. Natuurlijk zal de intelligente en rationele Russische regering meldingen van een Amerikaanse of Oekraïense poging tot moord op de Russische president ontkennen, omdat de Russische regering anders iets zou moeten ondernemen, en dat zou oorlog betekenen.

Een tweede verklaring kan zijn dat extremisten buiten het Oekraïense leger om een plan hebben uitgebroed om een passagiersvliegtuig uit de lucht te schieten en de schuld hiervan in de schoenen van Vladimir Poetin te schuiven. Als een dergelijk scenario heeft plaatsgevonden is het waarschijnlijk gerealiseerd onder auspiciën van de CIA of een andere operatieve tak van de regering in Washington, met de bedoeling om het verzet van de EU te breken die er is tegen de sancties die de VS aan Rusland wil opleggen. Washington is gefrustreerd dat Europa niet staat te trappelen om de waardevolle Europese economische betrekkingen met Rusland op het spel te zetten, met uitzondering van de ten opzichte van de VS altijd gewillige Britse premier.

Er is veel indirect bewijs voor de ondersteuning van deze tweede verklaring. Er is een YouTube video die veronderstelt een gesprek weer te geven tussen een Russische generaal en een aantal separatisten die discussiëren dat zij per ongeluk een civiel vliegtuig hebben neergehaald. Volgens deskundig onderzoek van de code van de video en rapporten van experts, blijkt dat de video was gemaakt een dag vóórdat het vliegtuig werd geraakt. Een ander probleem met de video is dat het denkbaar is dat onkundige separatisten een vliegtuig dat op 33.000 voet vliegt verwarren met een militair aanvalsvliegtuig, het is echter ondenkbaar dat het Russische leger deze fout maakt. De conclusie kan getrokken worden dat, door het betrekken van het Russische leger in de video deze zichzelf dubbel in diskrediet heeft gebracht.

Paul-Craig-Roberts

Paul Craig Roberts

 

Bron: PauGraigRoberts.org

Voormalig staatssecretaris van Financiën,
regering Ronald Reagan

 

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl