Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

grand loop road2

Smeltend asfalt

Bezoekers aan Yellowstone National Park wordt geadviseerd om goed op te letten waar ze lopen tijdens wandelingen in de omgeving.

De “Grand Loop Road” is afgesloten voor alle verkeer in verband met een smeltend en beschadigd wegdek. Dit hebben ambtenaren van het park gezegd. Volgens een persbericht heeft extreme hitte uit de omliggende thermische gebieden veroorzaakt dat het asfalt aan de oppervlakte is gaan smelten zodat de populaire en schilderachtige weg door het gebied, de “Grand Loop Road”, halverwege tussen Old Faithful en Madison Junction, voor onveilige rijomstandigheden zorgen. Deze zes kilometer lange weg brengt bezoekers langs de “Great Fountain Geyser”, de “White Dome Geyser” en “Firehole Lake Drive”.

De weg zal voorlopig gesloten blijven terwijl onderhoudsploegen proberen reparaties uit te voeren. De situatie in het gebied zal door onderzoekers worden beoordeeld alvorens een datum voor de heropening zal worden vastgesteld. Experts wijzen erop dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat er een grote uitbarsting van de Amerikaanse supervulkaan zit aan te komen. Over het tijdstip wanneer dit zal plaatsvinden tast men echter nog volledig in het duister.

white_Dome_Geyser_1

White Dome Geyser

great fountain geyser

Great Fountain Geyser

Firehole_Lake_Drive

Firehole Lake Drive

Bron: RedFlagNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl