Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hulp gezocht voor cliënten overleden bewindvoerder

dwangbevelOp 15 juni jl. is een bewindvoerder, die in Tilburg 126 gezinnen met hun schuldsanering zou begeleiden, om het leven gekomen door suïcide. Hij werkte, samen met een compagnon, voor het bedrijf ‘Rappórt Bewindvoering en Inkomensbeheer’, waarmee hij de inkomens van zijn cliënten inde en daarmee verantwoordelijk was voor het betalen van de huur, vaste lasten en schulden. Bovendien waren zijn cliënten van hem afhankelijk voor hun wekelijkse leefgeld, afhankelijk van de gezinssamenstelling tussen de 20 en 100 euro per week, voor de dagelijkse boodschappen.

Op 23 juni werd deze situatie besproken met wethouder Hans Kokke, naar aanleiding van vragen van Mohamed Azzoughar (Voor Tilburg) en Marti de Brouwer (CDA). De wethouder beloofde toen dat cliënten zeker niet de dupe zouden worden van de ontstane situatie.

schulden2Vandaag ontving de redactie van Tilburgers.nl een brief van een groep gedupeerde cliënten, waar uit blijkt dat de problemen nog lang niet zijn opgelost, maar juist nog groter zijn geworden en cliënten wel degelijk de dupe dreigen te worden. Gaandeweg komen steeds meer problemen aan het licht, waaronder het ontstaan van meerdere nieuwe schulden door toedoen van de overleden bewindvoerder. Er zijn cliënten waarbij nog hogere huurschulden zijn ontstaan, waardoor zij hun huurwoning kwijt dreigen te raken. Eén cliënte heeft een nieuwe lening moeten afsluiten om met haar drie kinderen in haar huis te mogen blijven wonen, de huur was al vier maanden niet betaald. Bij een ander blijkt dat de schuld meer dan verdubbeld is: van 70.000 naar 144.000 euro.

schuldenBij andere cliënten zijn de energieleveranciers aan het dreigen tot afsluiten vanwege grote achterstanden. Deze achterstanden zijn ontstaan doordat de bewindvoerder heeft nagelaten de energie-rekeningen te betalen, waar hij verantwoordelijk voor was wegens zijn functie. Cliënten hebben hiertoe immers hun inkomen aan de bewindvoerder gegeven, zodat deze de vaste lasten zou betalen. Maar nu blijkt dat er niets is betaald en dat er hierdoor nieuwe schulden zijn ontstaan. Behalve de financiële gevolgen, is de emotionele en fysieke impact aanzienlijk.

Een aantal cliënten heeft een advocaat in de arm genomen. Eén van hen vertelt hierover: “Ik heb de hulp van een advocaat gezocht, omdat ik het wel erg vreemd vond dat mijn bewindvoerder mijn huur niet betaalde en omdat ik me afvroeg waar hij dan iedere maand met deze 685 euro bleef, aangezien dat de hoogte is van mijn huur. Zelfs de rechter, die mijn zaak tegen de woningbouw behandelde, vroeg aan mijn bewindvoerder waar hij met het geld was gebleven en daar kon deze helaas geen fatsoenlijk antwoord op geven.”

Lees verder op: Tilburgers.nl


 • Femke

  Van de regen in de drup…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lucie

  Je kan veel beter assielzoeker zijn,die krijgen alles wat ze wensen.
  Een woning,geheel ingericht,is het niet naar ‘t zin,krijg je wat anders.
  Zakgeld,een handy met gratis belkosten,kleding,de zorg is geheel gratis en ook nog de duurste.
  Gratis gas en licht,ja je kan veel beter geen autochtoon zijn,wij worden aan alle kanten leeggezogen door de dames en heren politici.(zelf hebben die wel het beste van het beste)
  Wij zijn het klootjes volk dat moet werken voor de elite en de allochtonen,slaven zijn wij.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wieowie

  Het zou tijd worden dat de gedupeerden gehoord worden na 4 weken zijn er een hoop nog geen cm opgeschoten …. Bah

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ron

  Nu das prettig weer voor die gedupeerde,hoop en wens dat er clementie voor jullie allen mag komen,weet zelf hoe je in de tang machteloos wordt gehouden,zelf kan je totaal niets meer,navraag bij griffie rechtbank,dat zelfs kan je niet,dat geld heb je niet om opening van zaken te krijgen,men weigert ook gewoon als bewindvoerder jou inzage te geven,en waarom?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Cornelis A.Kusters

  Zijn deze problemen onstaan binnen het kader van WSNP?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Cornelis A.Kusters

  Ieder gevolg heeft een oorzaak, hetwelk de schuldenaar niet het recht geeft de problemen door te schuiven naar “”derden””, de oorzakelijke grondslag van de ontstane schulden ligt bij de schuldenaars, niet bij bewindvoerder, rechtbank of advocaat.
  Het door onbetaalde verplichtingen overgehouden geld zal toch ook wel door de schuldenaars behouden of anderzijds besteed zijn?!
  Voorkomen is altijd nog beter dan genezen, echter in deze kwestie hebben schuldenaars niet bijtijds over de schouder van de “bewindvoerder” gekeken (lees: Laten kijken!!)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ceetje1974

  @Cornelis Ow dus dat deze meneer mijn huur niet betaalde met MIJn geld, is dat MIJN fout?
  Ik zat vrijwillig onder het bewind van deze meneer, zodat hij mijn vaste lasten ging betalen, een bewindvoerder is er per definitie niet voor schulden maar voor vaste lasten te betalen.
  Maar als hij zelfs dat verzuimd, wat moet een mens dan wel niet??
  Ik kwam daar na 4 maanden achter en heb accuut zijn ontslag aangevraagd!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rien

  Denk het niet Cornelis Kusters, waar een bewindvoerder is aangesteld zijn er regels vastgesteld die onder zijn verantwoordelijkheid vallen. Een daarvan is te zorgen dat schulden met perspectief minder worden. Je kunt geen schuldenaar voor altijd ophangen voor een schuld die hij op deze overeengekomen wijze wil vereffenen. Wanneer een bewindvoerder een eind aan zijn leven maakt mogen mensen daar niet nog eens extra de dupe van worden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dus.

  Dat neemt niet weg dat wat Cornelis zegt correct is. De bewindvoerder zou, indien deze nog zou leven, aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de geleden schade tijdens!!! de bewindvoering, of deze aansprakelijkheid wel of niet wordt uitgesproken doet feitelijk niet ter zake. De schuldenaar is nog steeds verantwoordelijk voor zijn eigen schulden, en al het geld wat de bewindvoerder niet heeft afgelost op schulden of niet heeft betaald op nieuwe vorderingen zal gewoon alsnog door de schuldenaar voldaan moeten worden. De ontstane ‘ schuld’ van de bewindvoerder naar schuldenaar is een aparte zaak en zal ook als zodanig behandeld worden. Bij het aangaan van een staan onder bewindvoering brengt niet mee dat u hiermee u schuldlast overdraagt aan de bewindvoerder, nimmer is dit het geval.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Almost

  Wanneer wordt dit land wakker, zodat het kan optreden tegen deze slapjanussen regering die dit soort praktijken creëert en toestaat omdat het zijn eigen verantwoordelijkheid ontloopt, onder valse voorwendselen…..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bertus van Heusden

  Je kunt niet de regering van alles de schuld geven. Tussen de regels door lees je dat de bewindvoerder een onoverzichtelijke chaos achtergelaten heeft, waar zelfs bekwame en hardwerkende financiële deskundigen niet zo snel uitkomen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Katinka
 • marianne

  Wij zijn ook gedupeerd…door achterstallige betalingen nu openstaande rekening ziekenfonds van €4000,-!!!….doordat we tijdens onze wsnp “nieuwe schulden” hebben wordt straks geen schone lei gegeven….en dat nu we nog maar 7 weken te gaan hadden!!! DAAG 3 JAAR WSNP!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • marianne

  Deze bewindvoerder heeft mijn premie zorgverzekering nooit betaald…en sinds zijn suicide werd er gern enkele rekening meer betaald, huur, energie, ziektekosten…en ook 0,0 leefgeld. Ons dossier wordt overgedragen aan een andere bewindvoerder…maar daar gaat even overheen…inmiddels hebben we bericht gekregen dat er en negatief advies wordt gegeven voor een schone lei….dus dit geintje kost ons onze wsnp.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bigengeltje 2

  Sorry zo staat het inderdaat in de wet
  maar de mensen hebben
  Door tussenkomst van een rechter hun finacieel behee in handen MOETEN
  Leggen van deze bewind voeder
  heel erg voor zijn na bestaande maar
  Er moet beslag gelegd worden op alle goederen rekeningen en andere
  Bezitingen van deze man

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • sanneke09

  Dat Nederland het geld maar eens in eigen land stak ipv altijd aan andere landen te geven en dan maar kwijtschelden want ze kunnen het toch niet terugbetalen. Nou hier zijn er genoeg die geholpen mieyen en willen worden

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • sanneke09

  Moeten*

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • mgl
 • Tilburgers

  “Fantastisch, Tilburgers voor Tilburgers, heel mooi” http://tilburgers.nl/fantastisch-tilburgers-voor-tilburgers-heel-mooi/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bjorn Mull

  Ik heb 8.500 euro schuld door ook derde partijen!
  En zoiets hoort je te helpem en niet te zinken

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Deze oplichter heeft me 140000 euro schuld bezorgd terwijl ik van de belasting geld terug moet ontvangen. Niks aan verloren aan deze sprong met 70000 euro contant in zijn zak

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • André en ilse

  Hallo medegedupeerden, ik heb allles voor mijn vriend uitgezocht, na de opvolgende bewindvoerder werd het nog erger, alles moest in de doofpot blijven, inmiddels weet ik vele dingen, teveel zelfs ben ik te weten gekomen en kan dit allen schriftelijk bevestigen. Mijn vriend is inmiddels volledig ontheven sinds 1 februari 2015, daardoor kreeg ik nogmaals alles schriftelijk bevestigd uit het oude dossier. Daarom heb ik de nationale ombudsman, tweede kamer leden, alle raadsleden tilburg, J. de Koc, wethouder H. Kokke, alternatieve nieuws websites, enz. aangeschreven. Verloren zijn wij nog steeds niet, er is nog een toekomst. Voor iedere gedupeerde, kan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanschrijven en de erven P.A.C. de Kok aansprakelijk stellen. Nederlandse Branche Polis, Postbus 55, 2900 AB Capelle a/d IJssel. Dan ben jij in ieder geval al gedekt voor de geleden schade wat jij nu misschien nog niet weet, doordat de opvolgende bewindvoerder dit misschien niet vrij geeft. Tevens kan je bij de kantonrechter, inzage beheerderrekening opvragen van begin en eind datum onder beschermingsbewind staan P. de Kok, plus inventarisatielijst opvragen bij de overname. De opvolgende bewindvoerder, kan tot 5 jr. terug zien, dus laat je niet op een dwaalspoor brengen. Succes Allen, op naar gerechtigheid. De duisternis heeft nu al te lang geduurd, het wordt eens tijd dat het licht zich er eens over gaat schijnen. Ik spreek namens allen gedupeerden in de emails die naar de hooggeplaatste gestuurd zijn, Met.Gods.Zegen at gmail punt com, ilse

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • moontje

  als je niet in de WSNP zit en je staat onder bewind van een bewindvoerder ben je altijd zelf wettelijk aansprakelijk en verantwoordelijk voor je financieen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lovemykids

  Gaat moeilijk he als je geen beheer hebt over je eigen geld en rekeningen. Je huurt iemand in om dat voor je te doen, die word daar maandelijks voor betaald en die verzuimd je huur te betalen.
  Dus als ik geen beheer heb over mijn eigen geld (een ander heeft dat dus) dan ben ik zelf dus echt niet aansprakelijk voor mijn financieen. Dat was hij.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hans Matser

  Jij bent toch ook een oplichter Cor, je hebt hier in Arnhem en in Anjum toch ook de hele boel bedonderd.
  Waar blijft het afgesproken geld en het schadebedrag, dat je twee kinderen midden in de winter op straat heb gezet??
  hoe durf je,ik weet je te wonen .
  Dr.Nolenslaan 11/4 6823BJ Arnhem.
  Voor al je slachtoffers die verhaal willen halen !!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Doc holliday

  Beg to differ sir.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl