Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hulp gezocht voor cliënten overleden bewindvoerder

dwangbevelOp 15 juni jl. is een bewindvoerder, die in Tilburg 126 gezinnen met hun schuldsanering zou begeleiden, om het leven gekomen door suïcide. Hij werkte, samen met een compagnon, voor het bedrijf ‘Rappórt Bewindvoering en Inkomensbeheer’, waarmee hij de inkomens van zijn cliënten inde en daarmee verantwoordelijk was voor het betalen van de huur, vaste lasten en schulden. Bovendien waren zijn cliënten van hem afhankelijk voor hun wekelijkse leefgeld, afhankelijk van de gezinssamenstelling tussen de 20 en 100 euro per week, voor de dagelijkse boodschappen.

Op 23 juni werd deze situatie besproken met wethouder Hans Kokke, naar aanleiding van vragen van Mohamed Azzoughar (Voor Tilburg) en Marti de Brouwer (CDA). De wethouder beloofde toen dat cliënten zeker niet de dupe zouden worden van de ontstane situatie.

schulden2Vandaag ontving de redactie van Tilburgers.nl een brief van een groep gedupeerde cliënten, waar uit blijkt dat de problemen nog lang niet zijn opgelost, maar juist nog groter zijn geworden en cliënten wel degelijk de dupe dreigen te worden. Gaandeweg komen steeds meer problemen aan het licht, waaronder het ontstaan van meerdere nieuwe schulden door toedoen van de overleden bewindvoerder. Er zijn cliënten waarbij nog hogere huurschulden zijn ontstaan, waardoor zij hun huurwoning kwijt dreigen te raken. Eén cliënte heeft een nieuwe lening moeten afsluiten om met haar drie kinderen in haar huis te mogen blijven wonen, de huur was al vier maanden niet betaald. Bij een ander blijkt dat de schuld meer dan verdubbeld is: van 70.000 naar 144.000 euro.

schuldenBij andere cliënten zijn de energieleveranciers aan het dreigen tot afsluiten vanwege grote achterstanden. Deze achterstanden zijn ontstaan doordat de bewindvoerder heeft nagelaten de energie-rekeningen te betalen, waar hij verantwoordelijk voor was wegens zijn functie. Cliënten hebben hiertoe immers hun inkomen aan de bewindvoerder gegeven, zodat deze de vaste lasten zou betalen. Maar nu blijkt dat er niets is betaald en dat er hierdoor nieuwe schulden zijn ontstaan. Behalve de financiële gevolgen, is de emotionele en fysieke impact aanzienlijk.

Een aantal cliënten heeft een advocaat in de arm genomen. Eén van hen vertelt hierover: “Ik heb de hulp van een advocaat gezocht, omdat ik het wel erg vreemd vond dat mijn bewindvoerder mijn huur niet betaalde en omdat ik me afvroeg waar hij dan iedere maand met deze 685 euro bleef, aangezien dat de hoogte is van mijn huur. Zelfs de rechter, die mijn zaak tegen de woningbouw behandelde, vroeg aan mijn bewindvoerder waar hij met het geld was gebleven en daar kon deze helaas geen fatsoenlijk antwoord op geven.”

Lees verder op: Tilburgers.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl