Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

100% reserve voor kredietverlening

macht van bankiersBurgers in Zwitserland willen dat er een referendum wordt gehouden over de toekomst van het financiële (geld)systeem. Zo stellen ze voor dat alléén de Centrale Banken nog geld mogen creëren, en dat de zakenbanken voor ieder krediet dat ze verstrekken 100% reserve moeten houden. Daarmee hopen ze dat de macht van de banken wordt gebroken en nieuwe financiële zeepbellen, die enorme schade toebrengen aan de samenleving, worden voorkomen.

Professor Economie Joseph Huber legt uit dat met het ‘volgeld’ initiatief enkel nog ‘geldig en bestendig geld’ in omloop mag worden gebracht, in tegenstelling tot het girale geld van en op de banken. Nu is het nog zo dat bij ieder krediet of iedere hypotheek die een zakenbank verleent met één druk op de knop nieuw (giraal) geld wordt geschapen. Dat geld is voor slechts 3% tot 6% gedekt bij de Centrale Banken.

‘Volgeld bestaat nu als contant geld (munten en bankbiljetten) en vooral als boekgeld bij de Centrale Bank (reserves). Zulke reserves bevinden zich echter uitsluitend op rekeningen van de banken bij de Centrale Bank, niet op de girorekeningen van de klanten van de banken,’ legt Huber uit.

Juridisch gezien is giraal geld zelfs geen wettelijk betaalmiddel, maar een ‘aanspraak’ of ‘recht’ op contant geld. Alleen contant geld is een wettelijk betaalmiddel.

‘Kredietverlening door banken berust op bedrog’

In buurland Oostenrijk heeft de Vereniging van Kredietslachtoffers banken aangeklaagd omdat de kredietverlening door banken op bedrog zou berusten. Het Zwitserse voorstel probeert juist door wetsverandering grip te krijgen op het totale financiële systeem.

Lees verder op: FreedomBytes.info


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl