Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

100% reserve voor kredietverlening

macht van bankiersBurgers in Zwitserland willen dat er een referendum wordt gehouden over de toekomst van het financiële (geld)systeem. Zo stellen ze voor dat alléén de Centrale Banken nog geld mogen creëren, en dat de zakenbanken voor ieder krediet dat ze verstrekken 100% reserve moeten houden. Daarmee hopen ze dat de macht van de banken wordt gebroken en nieuwe financiële zeepbellen, die enorme schade toebrengen aan de samenleving, worden voorkomen.

Professor Economie Joseph Huber legt uit dat met het ‘volgeld’ initiatief enkel nog ‘geldig en bestendig geld’ in omloop mag worden gebracht, in tegenstelling tot het girale geld van en op de banken. Nu is het nog zo dat bij ieder krediet of iedere hypotheek die een zakenbank verleent met één druk op de knop nieuw (giraal) geld wordt geschapen. Dat geld is voor slechts 3% tot 6% gedekt bij de Centrale Banken.

‘Volgeld bestaat nu als contant geld (munten en bankbiljetten) en vooral als boekgeld bij de Centrale Bank (reserves). Zulke reserves bevinden zich echter uitsluitend op rekeningen van de banken bij de Centrale Bank, niet op de girorekeningen van de klanten van de banken,’ legt Huber uit.

Juridisch gezien is giraal geld zelfs geen wettelijk betaalmiddel, maar een ‘aanspraak’ of ‘recht’ op contant geld. Alleen contant geld is een wettelijk betaalmiddel.

‘Kredietverlening door banken berust op bedrog’

In buurland Oostenrijk heeft de Vereniging van Kredietslachtoffers banken aangeklaagd omdat de kredietverlening door banken op bedrog zou berusten. Het Zwitserse voorstel probeert juist door wetsverandering grip te krijgen op het totale financiële systeem.

Lees verder op: FreedomBytes.info


 • Piet

  Goed plan, gaat helaas niet lukken, je vecht tegen criminelen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • In Engeland een interessante discussie over geld en zijn creatie, zie https://twitter.com/BlijeEconomie van 15 juni.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • solomo

  Het complete financiële systeem (banken, centrale banken t/m opperhoofd BIS) wordt beheerst door de elite.
  Het plan wekt de illusie van verbetering. Dat is het niet. Het is alleen een verandering met 0-effect.

  Wat wel effect zou hebben: als de centrale banken en BIS bestuurd zouden worden door (het volk) gekozen vertegenwoordigers.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  ben het met je eens solomo dat de BIS door het volk vertegenwoordigd zou moeten worden. ik beschouw het referendum gewoon als een tussenstap in het ontwakingsproces.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  waar je in geloofd, dat steun je.. hoe zou de ideale wereld er volgens jou uit zien? hoe zou die wereld eruit zien als je volledig vrij kon denken met alle steun en zonder beperking?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  de zwitsersen zijn een nuchter volk. het heeft best wel een kans van slagen. het is een mooie tussenstap in het ontwakingsproces.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marc

  HET LEKKER OM GENAAIT TE WORDEN TERWIJL DE TOEKOMST VOOR U, UW KINDEREN EN OOK KLEINKINDEREN STRUCTUREEL VERNIETIGT WORD !!!!

  Banken doen onder regie van de Roverheid, als het goed is, slechts 3 dingen:
  1 beheren van (ons) geld
  2 verplaatsen van (ons) geld
  3 handelen met (ons) geld

  @ Maar banken doen vele dingen die niet goed zijn met ons Geld;

  -Beheren van ons geld en dit als basis gebruiken voor nog veel meer fictief geld
  -Ons zwaar laten betalen om ons geld te gebruiken, DEZE banktarieven zijn de afgelopen jaren sinds de crisis is ontstaan wel verviervoudigd !!! Maar u moet het maar
  Zo zien elk nadeel heeft z,n voordeel, maar helaas niet voor u.

  ZALM was en LUL, Dijselbloem is nu een LUL, en u bent Wederom de LUL !!! Onder regie van de Roverheid… word u geweldig genaaid en genomen zonder dat de massa het in de gaten heeft en het zelfs als normaal ervaart.

  En laten ze nu net bij dat laatste wederom enorm zijn tekort geschoten. Wereldwijd hebben juist de banken ons met dat ZWAARBETAALDE “talentvolle” handelen met ons geld in een diepe crisis gestort.

  De banken moesten gered worden omdat anders de schade niet te overzien was, maar al met al heeft het redden van de banken de samenleving ruim 70 miljard euro gekost.
  Het talent van die banken heeft gegokt met (ons) geld op de beurs, risicovolle constructies met (ons) geld aangegaan en daardoor is er gigantisch veel geld verdampt.

  @DIRECTE Gevolgen !!!!!!!!!!!
  @Economische Crisis
  @Enorm veel faillissementen en ontslag
  @Loonsverhogingen konden we naar fluiten en zijn nog steeds minimaal.
  @Steeds minder mensen die rond konden komen, de voedselbanken groeiden 25 tot 35 procent per jaar

  Met dit op je kerfstok is het ongehoord en walgelijk dat die banken die er zo’n puinhoop van gemaakt hebben nog het lef hebben om dit soort loonsverhogingen van 20!!! procent te geven en bovendien schaamteloos dat een minister het nog goedkeurt ook.

  Ik denk zoals velen hier zeggen dat het ook klopt: de meeste politici zitten hier niet voor het verbeteren van de kwaliteit van de samenleving, maar alleen voor zichzelf, politiek als opstapje voor een andere zeer lucratieve baan…
  Over pervers gedrag gesproken….

  MENSEN wakker WORDEN !!!!!! het is tijd OM uit te Stappen (NOODREM)voor Uzelf en De toekomst van uw KINDEREN en KLEINKINDEREN !!!!!!!!!!!

  IK hoop dat het nu eens doordringt dat (wij) de schapen gewoon naar de SLACHT-BANK Onderweg zijn… En het lukt ze gewoon weer als u stil blijft zitten word u voor die tijd netjes geknipt en geschoren !!!!!!

  WEL STIL BLIJVEN ZITTEN HOOR !!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl