Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

Aardbeving treft Californië

door op Aug.24, 2014, onder Algemeen
Mobiel

Magnitude 6.0

sfEen krachtige aardbeving (magnitude 6.0) in heeft zondagmorgen (3:30 AM) het noorden van Californië getroffen ongeveer 10 mijl ten noordwesten van American Canyon in het gebied San Francisco Bay.

Dit meldde de “U.S. Geological Survey” (USGS). Woordvoerder Leslie Gordon van de USGS zei dat het de zwaarste beving in het gebied was sinds de Loma Prieta beving in 1989 die een kracht had van 6.9. Hierbij vielen toen 63 doden.

Ambtenaren maakten melding van wijdverspreide stroomuitval in Sonoma County, maar voor zover bekend zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen. Jennifer Jones Lee, die in het gebied woont, zei dat de beving voelde alsof iemand het huis oppakte, er voor een poosje mee ging schudden en het toen weer liet vallen. Het was ongelofelijk gewelddadig.

Er vinden jaarlijks duizenden kleine aardbevingen plaats in Californië. Tussen 1974 en 2003 waren er jaarlijks zo’n 4.800 bevingen met een kracht van 3,5 en ongeveer 160 per jaar met een kracht die hoger was.ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl