Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Geld scheppen uit het niets

De noodzaak om het geldstelsel te hervormen is groot. Er zijn veel partijen die zich hard maken voor de bewustwording.
Maar tot op heden is er geen enkele partij geweest die ‘het systeem’ effectief heeft bevraagd. Brieven aan banken en overheden worden genegeerd of men wordt met een kluitje in het riet gestuurd.
Er is een procedure nodig waarin banken en overheden ter verantwoording worden geroepen. En daarvoor is een team nodig, een team bevlogen mensen, maar vooral: juristen.
Geldschepping uit het niets, op basis van een leenovereenkomst is NIET ingebed in de wet.
Stichting R.E.D. beschikt over die juristen. Zowel in de eigen gelederen als paraat om bij te springen bij diverse advocatenkantoren.
mr. Hulleman was initiatiefnemer van Stop de Restschuld, en gaat nu dieper op de materie in.
Met een uitgebreid team wordt de procedure opgetuigd en gestart. Ook werkt dat team aan het duurzame alternatief. Er wordt niet alleen gezegd, ‘hoe het niet moet’ , maar er wordt ook een alternatief gepresenteerd in de nabije toekomst.
Wij stellen heel nadrukkelijk geen ‘schuldvraag’ maar gaan spreken over het systeem, de nodige hervormingen, maar ook de aansprakelijkheid voor schade, en de rechtsgevolgen die e.e.a. zou moeten hebben.
Uiteindelijk moeten banken en overheden weer dienstbaar worden aan de samenleving. De beste methode daarvoor is om als burgercollectief de nodige stappen te ondernemen. We gaan het vragen aan de controlerende macht: de rechterlijke macht.

De civiele procedure is bedoeld om de illegitimiteit van fractioneel bankieren aan te tonen. Fractioneel bankieren, wat in zijn huidige vorm leidt tot crises, slavernij en gigantische schades.
De aansprakelijkheidsstelling is afgeleverd bij het ministerie van Financiën. Geen loze brief, maar een brief waar vervolg aan gegeven zal worden.

Team R.E.D.
Mr. S.P.X, Hulleman

sven hulleman2

Sven-Ake Hulleman

De advocaat Sven-Ake Hulleman en de heer Laurens ten Hagen vinden dat het niet langer rechtvaardig is dat banken geld uit het niets scheppen.

Eeuwige slavernij

De crisis die onvermijdelijk was in een systeem van schuld en rente, ontstaat doordat banken en overheid een geldsysteem in stand houden dat voor het overgrote deel neerkomt op eeuwige slavernij. Van iedere euro die u uitgeeft stroomt er een deel naar een kleine groep mensen in onze samenleving. Zij worden rijker en rijker terwijl een middenklasse eeuwig ploetert voor hen. Dat geldsysteem hoort niet bij een democratische rechtsstaat. Echter wij hanteren het al veel te lang. En dat terwijl er geen wettelijke basis voor bestaat.

Dagvaarden

Er is al veel over geschreven, maar Stichting R.E.D. (Restschuld Eerlijk Delen) voegt nu de daad bij het woord. “Wij dagvaarden ‘het systeem’. En u bent essentieel. Wij hopen dat u begrijpt dat een vragend en mondig volk het beste is. Hier, nu en direct kunt u het verschil maken. Als individu en in een collectief. Zonder agressie, doch met een zeer serieuze rechtsvraag”, aldus mr. Hulleman.

Waarom zou u meewerken? 

Omdat ook u in een wereld wilt leven waar mensen gelijke kansen hebben en het geld terecht komt bij diegenen die het verdienen, en niet bij diegenen die een listig systeem hebben gebouwd.

Wat betekent het om mee te werken?

Wij gaan voorop, en voeren de procedures. Maar iedere brief die wij schrijven, kunt u downloaden en zelf verzenden. Bovendien nodigen wij u uit om alle procedures bij te wonen, en zullen wij gezamenlijk die procedures voeren.

Hoe kunt u steunen?

Op twee wijzen: als u ook wilt dat de procedures tot stand komen, dan kunt u financieel steunen. Thans wordt de procedure door mr. Hulleman gefinancierd, maar steun is welkom. Klik hier voor donaties.

De tweede manier, is inhoudelijk. Kennis nemen van de stukken en deze op eigen naam ook versturen. Om zo het geluid aan partijen als de overheid, banken en centrale banken heel helder af te geven. Eén goede brief kan indruk maken, maar al helemaal als deze duizenden keren verzonden wordt. De eerste brief, gericht aan de minister van Financiën kunt u hieronder downloaden.

brief_aan_minister_van_financien.pdf

Download File


 


 • wlm

  Laten we de BIS, dus de Rothschilds, Rockefellers en de andere families maar eens aanpakken na jaren van wereldhegemonie

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Tess 54

  Inderdaad kan dit ook in. België?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • emh siteur

  ik wil wel mee doen maar kan niet doneren ik ben ziek en heb n kudt uitkering deze instantie doet lekker mee met geld maken over onze ( zieke )
  lijven. jammer genoeg heb k geen pdf program

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Arno Willems

  Het is een ziek systeem, het is inmiddels ook al lang failliet , maar ondanks dat zijn de belangen voor sommigen te groot dat men dit systeem constant wil blijven reanimeren. Men houdt een systeem kost wat kost overeind en dat kan alleen maar ten koste van grote groepen mensen gebeuren en met heel veel ellende gepaard gaan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Farfalla

  Het zijn de Rothschild die het allemaal bezitten! http://www.rothschild.com/the_rothschild_family/. Mayer Amschel Rothschild (1744–1812) wordt doorgaans gezien als de stamvader van de joodse familie. Hij was de zoon van Amschel Moses Rothschild,[1] een geldwisselaar. Hij werd geboren in het getto van Frankfurt am Main, maar werkte zich een weg omhoog in de bankierswereld. Zijn rijk breidde zich al snel uit over Europa via zijn vijf zonen, die door hem werden uitgestuurd naar vijf grote Europese steden. Wel zag hij erop toe dat de controle over alle takken van zijn bedrijf altijd in handen van de familie bleef. Hij hield het fortuin bovendien in de familie via huwelijkspolitiek. Zijn zonen waren: de vijf pijlen in het wapen van de Rothschilld, Mayer heeft zijn pijlen goed gericht in zijn boog!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • meedenker

  Goed initiatief!
  Vraag me alleen af wat er bedoeld wordt met die termijn man 14 dagen waarin er ‘actie’ verwacht wordt. Mij is geleerd dat je altijd concrete, praktische, haalbare en toetsbare doelen moet stellen, anders heeft het stellen v een termijn geen meerwaarde.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Er staat verder een begin te maken. Als je geen termijn stelt gaat het in de la
  Om de urgentie duidelijk te maken stel je een termijn.Als je brief pdf op een stick
  zet naar drukkerij en verspreiden.En bij zitting aanwezig zijn.Je hebt de mogelijkheid
  blijven klagen of iets doen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Liz

  Precies en daar valt niet tegen te vechten. De Rothschilds (voorheen de Bauers), hebben nog wel veel meer in hun bezit en in hun macht. Ze beheren zo’n beetje de hele wereld….. Het is zo’n groot web aan intriges, onderlinge huwelijken, vriendjespolitiek etc, daar krijg je geen speld tussen.
  Ga je iets te ver en kom je te dicht in de buurt? Word je gewoon omgelegd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Liz

  Precies, onkruid moet je uitroeien door de wortel eruit te trekken. Anders blijf je bezig met plukken. Iets met water en een zee…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • glinsterlach

  naar welk adres stuur ik de brief?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John

  Het idee is in principe goed. Maar waarom in het geval van donaties dan gebruik maken van de bank??? Ik zou zeggen: laat de banken links liggen, want zo houden we het systeem alleen maar in leven. Gewoon, geld in een zakje, niks bank! Wat ik hiermee wil aangeven? Hoe kritisch we ook zijn op de banken, we kunnen er blijkbaar niet omheen. Zoals zo vaak het geval met dit soort acties: ik mis de visie. Ik mis het verzet. Het is allemaal te slap. Denk je nou echt dat de Minister van Financiën ook maar een enkele biet geeft om zo’n actie? Nogmaals, leuk idee. Maar wel een beetje (erg!) naïef.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • postbode

  Minister van Financiën, Postbus 20201, 2500 EE, ‘s-Gravenhage

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Catharina

  Het idee is goed en zou het best willen steunen maar onze regering, heel Europa en bijna de hele wordt geregeerd door de Rothschild, die hebben de macht en tegen hun kun je strijden wat je wilt, maar als je ze dwars gaat zitten wordt je netjes gezegd uit de weg geruimd. We zouden massaal de banken moeten schrappen en weer netjes aan ruilhandel moeten beginnen, maar ook dat zullen ze de kop indrukken want ze hebben overal de macht. Worden we lastig dan worden we massaal uitgeroeid, een vreemde nieuwe ziekte, een oorlog of gewoon uitgehongerd, deze lui gaan over lijken en de rechters nou die kunnen en durven niks te beginnen tegen dit soort criminelen ook zou alles er op papier goed uit zien en het recht zijn beloop moeten hebben maar er is maar een recht en dat is wat de allerrijksten bepalen helaas. Als we willen op komen voor onze rechten en weer mens mogen zijn inplaats slaven dan zouden we die lui van hun troon moeten verstoten, maar macht en geld is in onze maatschappij over de hele wereld onze ondergang. De landen die er tegenin gingen zijn met de grond gelijk gemaakt of bezet, de paar landen die er nog zijn worden beetje bij beetje aan het wankelen gebracht en van de wereld straks afgesneden, zie nu maar naar Rusland. Sorry dat ik het zeg maar een paar advocaten die via de corrupte regeringen iets denken te bereiken kan ik alleen maar zeggen heel veel sterkte en hoop dat je het na kan vertellen want alle lastige voorgangers zijn netjes gezegd al opgeruimd, verdwenen of op rare manieren om het leven gekomen. Wil niet somber zijn maar via deze weg is het verspilde moeite want onze regering is allang geen eigenbaas maar net als ons slaaf van de totaalheersers.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Allard Schmidt

  Het lijkt mij ook een kansloze actie, dit systeem is niet te stoppen door een paar individuen. Het zal zichzelf waarschijnlijk ooit ten gronde richten, hopelijk is men dan wijs genoeg om uit die puinhopen iets beters te creëren!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Je hoop dat julie dit steunen.Ga mee naar de rechtzaak hou het netjes.Ook ik geloof dat veel van de rechters niet deugen.De brief is juridisch goed onderbouwd. Niets doen en bij voorbaat met de pootjes omhoog gaan liggen is verkeerd .Als de rechtszaak niets oplevert dan komt plan B

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bor

  Dat de Rothchilds alles regeren en bezitten wil niet zeggen dat er niets mogelijk is. Buiten de euro om kun je ook een eigen binnenlands systeem opzetten dat los staat van de rest van het systeem. De euro is geen betaalmiddel, het is een machtsmiddel. Als elk land binnenlands zijn eigen muntsoort had gehouden voor de binnenlandse economie, en een overkoepelde munt voor over de grens dan zou het binnenlandse systeem beter werken dan alleen een totale Europees systeem. Hadden we de gulden gehouden dan kon je bij problemen altijd op de eigen munt terug vallen bij problemen. Dat is nu onmogelijk gemaakt door de eigen munt af te schaffen. Maar wat let ons om los van de rest van het financiële systeem een eigen binnenlands systeem op te zetten? Dat kan ook volledig los staan van de hele financiële wereld. Waar een wil is is een weg. Maar er is hier in het land een probleem. Die wil is er niet bij de machthebbers.

  Daarbij kan het in Nederland wel verbeterd worden. Nergens in de wereld wordt zoveel belasting geheven als hier in Nederland. De verdeling is compleet en totaal onrechtvaardig. Ook daardoor is het systeem in Nederland niet wat het zijn kan. Andere landen doen het in verhouding veel beter dan Nederland, ook al is het daar ook niet optimaal. Schade is er daarom ook in Nederland omdat er totaal geen rechtvaardige verdeling is. Dat laat straks op deze manier sowieso het hele land plat vallen. De hele top van Nederland zuigt de samenleving financieel volledig leeg. En als die samenleving leeg is gezogen klapt de boel in elkaar want dan valt er voor de top ook niets meer te op te slurpen. Ondernemers kunnen alleen bestaan van de massa, niet van een klein groepje dat een uur in de wind naar geld stinkt. Dus de ondernemers gaan failliet. Uiteindelijk heeft de top dan het geld opgezogen maar kunnen het nergens aan uit geven. Dus ligt Nederland plat.

  Verder denk ik dat het smijten van geld door de politiek aan banden moet worden gelegd. dat wekt ook alleen maar schulden op die nooit meer weg gewerkt kunnen worden. het is al zo ver dat, als de politiek ergens geld voor zoekt, ze het volk weer mer geld afhandig (moeten) maken om hun zaken te financieren. De politiek en de banken bestaan vanwege het volk, niet andersom. Dan moeten ze in ieder geval tot de orde geroepen worden en daar schort het hem ook weer aan. Het Nederlandse volk laat alles ook maar gewoon gebeuren en komt niet eens op voor de eerste levensbehoeften die op het spel staan. Geen voeding, dan ga je domweg dood. Geen zorg, dan gaan zo meteen een heleboel zieken dood. Het volk is niet anders dan de politiek, ieder voor zich en God voor ons allen. Maar daar verandert niets door. We zullen zelf een keer iets moeten ondernemen want er wordt gespeeld met miljoenen mensenlevens. Als het dan over terrorisme gaat dan is de politiek de grootste terrorist naar eigen volk. Dood gaan we allemaal een keer maar de vraag is of je waarde hecht aan het leven. Zo niet dan wordt je zo meteen van de planeet weg bezuinigd. Hecht je wel waarde aan het leven dan zal het eens tijd worden om daar voor op te komen met zijn allen in plaats van aan de computer te zitten klagen en discussiëren. Daar hou je geen brood door op tafel.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bor

  Ik mis wel het één en ander in die brief. Het is een brief een brief die naar mijn gevoel veel te soft is. Het heeft een open einde die het gevoel geeft dat het eindeloos uitgesteld kan worden. Dat komt omdat er geen maatregelen in weer gegeven worden. De politiek legt boetes op, stuurt incassobureau’s, gemeentes leggen uitkeringen tot drie maanden stil als hun regels niet opgevolgd worden enz. Maar wat doet het volk als er geen gehoor wordt gegeven? Gaan we dan weer lekker verder met klagen en discussiëren via het internet? Zonder pressie gaat die brief waarschijnlijk helemaal geen kans maken en eindigt het allemaal in de vuilnisbak. Als je die brieven alleen maar stuurt om gelezen te worden dan lezen ze die brieven ook alleen maar. Voor de rest zal er waarschijnlijk niets veranderen. De huidige coalitie en zijn vrienden houden heel Nederland in een wurggreep, tot en met de oppositie toe. Alles wordt aan de kant gegooid door de coalitie en ze stomen een richting op die zij willen. wat de rest vindt, ook de oppositie, wordt domweg weg gewuifd en genegeerd. Het volk zal eindelijk eens een keer eensgezind moeten zijn in plaats van bang voor eigen hachje. We gaan op deze manier sowieso de afgrond in dus wat hebben we te verliezen? Zelf als mensen hu huis uit worden gezet protesteren ze niet. Dan bereik je dus nooit iets. Dan wordt die brief ook alleen maar door een kudde schapen verstuurd want intussen mekkeren ze gewoon door. Dus wat gaat er voor pressie middel komen om die brief veel meer kracht te geven dan alleen maar iets om te lezen? Als ik die brief nu lees dan zit er totaal geen power in. Wil je iets bereiken dan moet je actie erbij hebben. Geen actie, geen reactie. Dus blijft het een sap vodje papier met enkel wat tekst erop. Daar kunnen ze ook gewoon hun kont mee afvegen op de wc.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  prima initiatief. ik steun het! de brief mist echter volledig maar dan ook volledig een alternatief. schoppen tegen vind ik prima, enkel wanneer er een alternatief geboden wordt. zonder deze blijft het imo een waardeloze klaagbrief die lachend de prullenbak wordt ingeschoven. een alternatief kan woorden omzetten in daden, dan pas kunnen we ergens voor gaan, in plaats van tegenaan schoppen. voor een site als geldstelselhervormen vind ik een (geld)donatiebutton eerlijk gezegd wel héééel erg dom, het laat duidelijk zien dat ze zelf nog gehecht zijn aan geld en daar niet zonder kunnen. als er nu een tijddonatiebutton (vanuit de tijdbank tijd voor tijd gedachte) had ik graag een donatie gedaan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Het alternatief voor het huidige geldsysteem zou zo maar eens heel simpel kunnen zijn:
  http://www.sustainableearthmoney.org/ wie zit er echt op te wachten?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Allard Schmidt

  SEM is een beetje vaag! Denk dat het beter is om het huidige systeem bottom up om te bouwen. Het wordt wat mij betreft iig tijd om externe schade die bedrijven aanrichten (bv aan milieu en gezondheid) intern bij deze bedrijven te belasten. Ook mag de waarde van geld wel gekoppeld worden aan de reputatie van een persoon cq bedrijf.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sol

  Don’t try
  to change the system but build a new system that makes the current one become
  extinct.

  Het is duidelijk dat de genen die alle rijkdom hebben en veilig en machtig voelen alles zullen doen om het zo te houden.

  Niets doen is niet de oplossing. Dat enkele juristen dit oppakken om tegen het systeem in te gaan is fantastisch. Eindelijk. Weet je hoeveel er zijn die dit weten en hun mond dicht houden,… omdat ze ook in de positie rijk, macht en veilig zijn.

  Alleen zal ik wel op een positieve manier aan een nieuw systeem werken wat ik nu al aan het doen ben.

  Er zijn ook genoeg alternatieven… ben je er klaar voor? of zit je ook veilig waar je bent?

  Wat komt er aan dat je nog niet weet?

  Meesten zijn heel laat met wakker worden maar de mensheid kunnen het nog net redden if we do it together. Ze weten dat en zijn in hoge tempo het geld systeem aan het digitaliseren. Geen munt en papier geld meer maar alleen cijfers. Doe je iets fout of wil je niet luisteren of je maandelijkse lasten betalen hoeven ze maar 1 knop te drukken om je uit het systeem te schakelen. DAN IS DE ULTIEME SLAVERNIJ BEREIKT.

  FROM SLAVE
  SPECIES TO A GLOBAL UNITED HUMANITY

  http://www.michaeltellingerusa2014.blogspot.com/

  Ik ben bereid om deze juristen met onderzoeken en met meer informatie te helpen. I already went down the rabbit hole.

  LOVE TO HUMANITY ON THIS CONSCIOUSNESS JOURNEY.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Drago Kos heeft onderzoek gedaan naar fraude in de Eu .Hou je vast hij zegt verbijsterd te zijn .Het gaat niet om miljardje of 10. Maar om biljions of Euro ”s

  Een biljoen is niet het zelfde als bilion .Je praat hier dan over bedragen van 4.200.000 000 . Er gaan dagen voorbij dat ik ze niet in mijn zak heb.. Corrupt EU politicians think they have a right to rob their countries
  Drago Kos . Al iets in de pers gezien . Je ziet de ice bucket challenge op het Nos Journaal lekker minachten die schapen.Waar blijft het echte nieuws ? Zeg nou zelf …

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lydia

  Goeie actie. We moeten ergens beginnen. Ik wil die brieven zeker versturen. Waar kan ik het vervolg hierover verder volgen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ondernemendleven

  pas als je het syteem begrijpt kan je het probleem oplossen

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl