Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Mainstream media volgen braaf

Iobama boosn de nasleep van het neerhalen van de MH17, heeft de westerse media het gemanipuleerde nieuws vanuit  Washington gevolgd, alsmede hun eveneens gemanipuleerde rapportages en gemanipuleerde rapporten om ervoor te zorgen dat de Europeanen geloven dat de pro-Russische separatisten, en dus Rusland de schuld zou krijgen van het neerhalen van dit vliegtuig. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland werd de pers een verlengstuk van Washington’s propaganda machine. Dit ondanks het gebrek aan bewijs van zowel Washington en Kiev om hun onverantwoorde beschuldigingen te ondersteunen.

Het duurde echter niet lang, voordat de publieke opinie in Europa begon om te draaien. De cruciale factor was de door de Amerikanen openlijk geuite dreiging, vastgelegd in een wet die was aangenomen door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat van het Amerikaanse Congres.  Deze dreiging zou uiteindelijk kunnen leiden tot een invasie van Nederland door het leger van de VS.

DEES-Brainwash-e1350828758898Toen ze dit spel door kregen, uitte zich dit in verontwaardiging, niet alleen binnen de Nederlandse overheid (er werden kamervragen gesteld) maar ook onder de bevolking van het land. Volgens deze wet zou, als het ooit zover zou komen dat Amerikanen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) worden gebracht en zouden worden beschuldigd de regering in Washington, het recht geven op een invasie in Nederland.

Vergeet niet dat de Maleisische regering tijdens een tribunaal in 2011 zowel George W. Bush en Tony Blair veroordeelde als oorlogsmisdadigers, conform de traditie van de Britse gerechtelijke procedures.
Sommige Europeanen vragen zich af of er een verband is tussen de uitspraak van deze rechtbank en het verlies van twee Maleisische vliegtuigen.  Toeval?

Daarnaast zijn op zich alerte en intelligente Europeanen ‘gevangen’ doen in de greep van Washington en verplicht mee te mee te doen aan het demoniseren van Rusland. Een Nederlandse groep professoren stuurde een open brief aan de Russische president Vladimir Poetin op 12 augustus jl., waarin de ondertekenaars zich officieel verontschuldigen voor de propaganda zoals deze verspreid wordt door de westerse media. Zie de brief in het Nederlands, Engels en Russisch.

De voormalige “kwaliteits media” in Europa zijn nu echt het vertrouwen van de lezers verloren. Een groeiend aantal Europeanen vertrouwen nu op internetsites zoals van Paul Graig Roberts en worden nu heel goed geïnformeerd over het propagandistische karakter van de westerse mainstream media.

grafiek3De grafiek die onlangs is gepubliceerd door een vooraanstaande Duitse krant,  de ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ (FAZ) geeft aan dat, om een of andere reden, de Duitsers zich hebben afgekeerd van de Duitse kranten. De cumulatieve omzet van de Duitse kranten bereikten hun hoogtepunt in het jaar 1983 – met een oplage van 30,1 miljoen exemplaren, terwijl er in 2013 nog maar 17,3 miljoen kranten worden verkocht. Dat is een significante daling van maar liefst 42,5 %, hetgeen veel uitgevers echt pijn doet.
Aanhoudende kostenbesparingsprogramma’s, massaal banenverlies en de ondergang van dagbladen, zoals de Financial Times Deutschland zijn het gevolg van het feit dat deze kranten hun publiek niet serieus nemen.
Duitsers vragen zich af waarom hun land, dat immers herenigd is nog steeds ‘bezet’ is door de Amerikaanse troepen 69 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en waarom hun land geen onafhankelijke buitenlandpoltiek kent. Daarnaast vragen ze zich af wat de reden is dat de Duitse media geen ruimte geeft voor een openbare discussie over deze  hoogst ongebruikelijke kenmerken van een vermeend soevereine staat.

Gedurende de afgelopen jaren heeft het propagandistische karakter van de media geleid tot enorme weerstand bij hun lezers, en vooral in Duitsland. Je hoeft alleen maar te kijken naar de reacties op de websites van de mainstream media om te lezen hoe boos en teleurgesteld lezers zich steeds meer afkeren van hun ooit favoriete krant. Ze worden beschuldigd van het actief deelnemen aan de propaganda campagne van Washington. Lezers zien namelijk propaganda in plaats van onderzoeksjournalistiek. In plaats van bewijs en eerlijke rapporten, zijn er insinuaties en belachelijke beschuldigingen aan het adres van Rusland. Volgens de Duitse krant Die Welt krijgt Rusland zelfs de schuld van de uitbraak van het Ebola-virus.

Gezien het gevaar vanuit Washington om Europa in een oorlog met Rusland mee te slepen, mag men blij zijn dat zoveel Europeanen door de verraderlijke propaganda leugens heen kijken die verspreid worden door de mainstream media. Internetsites nemen die rol nu over van de kranten. Deze voornamelijk onafhankelijke internet media die zichzelf de ‘alternatieve media’ noemen, stellen zichzelf het doel om objectieve en waarheidsgetrouwe informatie te verstrekken in plaats van propaganda.
Enkele van de grote Duitse kranten hebben zichzelf de das omgedaan door  de sociale media te gebruiken om te verkondigen dat de negatieve reacties op hun (propagandistische- red) artikelen zijn geschreven door mensen die door Vladimir Poetin betaald worden.  Men wist niet of je moest lachen of huilen om deze groteske uitspraak.
De grote vraag is waarom de Duitse mainstream media Washington dienen in plaats van Duitsland zelf? Betaalt Washington goed voor deze propaganda diensten?

riot police2Dan de recente gebeurtenissen in Ferguson, deze incidenten hebben ons doen beseffen dat de Amerikaanse politiestaat niet aanstaande is, maar zelfs al een feit is! De scènes op tv en You Tube video’s getuigen van een brute gemilitariseerde politie die is uitgerust om een slagveld aan te brengen met extreem geweld. De demonstranten en journalisten stellen zich de vraag of Amerika een democratie is of een politiestaat in verhoogde staat van paraatheid. De voortdurende Amerikaanse slachting van de mensen in het Midden-Oosten; de steun van Washington voor het Israëlische bloedbad onder de Palestijnen en nu weer het bloedbad van de Russen in het oosten en het zuiden van de Oekraïne met een door Washington geïnstalleerde overheid in Kiev hebben het imago van Amerika veranderd van “Good guy naar Bad guy”. Amerika stelt ons niet langer gerust;  Amerika beangstigt ons.
In een recent artikel in Die Welt schreef journalist Ansgar Graw: “De dag dat de Amerikaanse politie mijn vijand werd”.

Zelfs de Washington-vazallen van de Duitse media die voor Die Welt werken, hebben het Amerikaanse politie geweld uit de eerste hand ervaren. Duitse journalisten die daar al 15 jaar wonen en werken, vertellen hun lezers dat zij besloten hebben om de VS te verlaten. Zij melden dat de zaken verslechterd zijn sinds 9/11 en dat zij werden bedreigd, geboeid en gearresteerd voor het verslaan van de protesten in Ferguson.

De politieagent die de 18-jarige zwarte man (Michael Brown – red) vermoordde, heeft door de protesten de hele wereld de ogen geopend voor het veranderen van Amerika in een politiestaat. Een land dat militaire bases bezet in een groot deel van de wereld in de naam van mensenrechten en de vrijheid, een land dat met geweld ingrijpt bij binnenlandse aangelegenheden en oorlog voert aan de lopende band, wordt nu gezien als land dat oorlog voert tegen zijn eigen onderdrukte volk. Hiermee heeft de VS haar geloofwaardigheid verloren.

Nu de Nederlanders wachten op het verschijnen van de Amerikaanse troepen in Den Haag moet het internationaal recht steeds worden toegepast op Washington’s oorlogsmisdadigers. Zoals een Duitse tijdschrift onlangs schreef, “met vrienden zoals Amerika, hebben we geen vijanden nodig.”

Vertaling: Irma Schiffers

Bron: GlobalResearch.ca

 


 • W. den Engelsman

  Ben het voor een groot deel eens met dit artikel. Vooral met de steeds oppervlakkiger, kritieklozer en een éénheidsworst wordende media die steeds duidelijker geredigeerd lijkt te worden door de verschillende regeringen (en dus bepaald niet alleen in het Oosten!). Er lijkt zich ook een steeds groter wordende verwijdering tussen Amerika en W-Europa te ontwikkelen en dat is niet helemaal onbegrijpelijk. Maar dit speelt Rusland wel in de kaart. En hun gedrag t.a.v. de Oekraine lijkt daar al een voorbeeld van.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • sjora60

  In Kiev werden in februari tijdens aanhoudende protesten tegen Janoekowitch, overigens een gekozen president !!, op 1 dag meer dan 100 mensen dood geschoten waarna Janoekowitch vluchte, daarna kwamen deze heren aan de macht die er nu zitten, in onze westerse wereld waar wij altijd de mond vol hebben over mensen rechten en democratie moeten wij nu dit regiem dat door een massa moord aan de macht is gekomen steunen ??? en als dan op de krim en ook in oost oekraine word besloten om deze regering, mijns inzien terecht,af te wijzen en er op de Krim zelfs via een referendum word besloten om zich bij Rusland aan te sluiten, waar dus de wil van de bevolking word gevolgd dan ben je met je uitspraak over Ruslands rol ten opzichte van Oekraine ook aardig vergiftigt door de media hier !!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IBrahim Lakfif

  goed artikel

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Aanvulling: Zullen de econ. sancties en evt. een totale handelsoorlog de Russen bewegen om hun bemoeienis via de separatisten en zeer waarschijnlijke wapenleveranties aan hen, met O-Oekraïne te staken? Het antwoord lijkt me duidelijk.
  Trekt Rusland zich eigenlijk nog wel iéts aan van de kritiek van Oekraïne en van de EU-leiders?
  Het Westen zal, om hun bemoeienis te doen stoppen, lijkt me, harder moeten reageren.
  Maar hoe? Al dan niet openlijk militaire steun verlenen (op basis van de bereidwilligheid van ieder EU/NATO land afzonderlijk), zoals nu reeds gebeurt door o.a. Canada, ÓF…..ná de NATO-top van 4, 5 sep te Cardiff en afh. van wat daar wordt besproken/besloten, onomwonden Rusland confronteren met het voornemen van de NATO om Oekraïne (zeer) binnenkort op te nemen als volwaardige NATO-lidstaat, na 10 jaar NATO-partner lidmaatschap? Dat is hoog spel, want indien ná dat lidmaatschap van Oekraïne, de strijd niet beeindigd wordt en duidelijk aangetoond kan worden dat Rusland militair betrokken was/is/blijft, dan kan NATO niet anders doen dan dit als een aanval beschouwen op een lidstaat, dus een aanval op de NATO als geheel. Dat zou dus oorlog betekenen. Vraag is of Rusland het zóver wil, dúrft te laten komen?
  Wie knippert het eerst met de ogen? M.i. zijn de Europese NATO-landen alléén, al sterker dan Rusland, laat staan met de VS erbij. Is deze “hoog spel”, gevaarlijke afschrikking (“ófwel jullie beëindigen volledig de bemoeienis met Oekraïne, ófwel Oekraine wordt NATO-lid maar indien jullie gehoor geven aan oproep tot beeindigen bemoeienis zal Oekraïne géén NATO-lidstaat worden en een neutrale “bufferzône” tussen Oost en West blijven”), wellicht de enige manier om Rusland af te stoppen? Denk dat het in ieders belang is dat Oekraïne een neutrale bufferzône zal blijven tussen Oost en West, die met beide zijden een goede (handels)relatie zal hebben. Oekraïne niét als een escalerende, maar juist als een verbindende factor tussen Oost en West. Dát zou getuigen van gezond verstand.
  De komende dagen zal (na de toch enigszins hoopgevende ontmoeting tussen Poroshenko en Poetin op 26 aug.) moeten blijken of dat staakt-het-vuren er inderdaad zal komen. Feit is helaas dat de “andere” partij, de separatisten niet bij overleg aanwezig was en Rusland op geen enkele manier heeft laten blijken óf en in hoevérre, ze invloed hebben op het gedrag van die separatisten, laat staan dat ze toegegeven hebben hen militair te ondersteunen. Ik acht de kans op zo’n wapenstilstand helaas zeer klein. Beide partijen lijken te denken nú het momentum te hebben om de ander te verslaan. De NATO-top te Cardiff lijkt zéér belangrijk te gaan worden. NATO-partner Oekraïne, Poroshenko, is door SG Rasmussen “hartelijk” uitgenodigd, maar zijn die ca. 10 andere NATO-partners (waaronder….. Rusland!) eveneens uitgenodigd? Indien niet, dan is dat een regelrechte provocatie en is NATO verkeerd en escalerend bezig.
  Komt er inderdaad deze week nog een 2e Russ. hum. “hulp”konvooi dat dan opnieuw zonder volledige toestemming O-Oekraïne binnentrekt?
  Er is nog een spannende week te gaan vóór deze NATO-top.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Heer Bommel

  Welt Online censureert tenminste zijn lezersreacties niet, wat o.a. in Belgie duidelijk wel het geval is. Op die manier kan een krant zelf de openbare mening over een onderwerp samenstellen. In Welt Online worden kritische reacties tegenover de VS bovendien véel hoger gewaardeerd door de andere lezers . Omdat men de reacties veelal in dalende volgorde van waardering leest, kwamen de ‘trollen’ niet in beeld. Daarom reageren ze nu vooral op hooggewaardeerde anti-VS reacties, om toch maar in beeld te komen. Men is dus verplicht deze vervuiling door te scrollen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • pjeausseau

  Niemand weet, niemand weet dat vijfde kolonne repelsteeltje Zwitserland heet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Beste, misschien mijn reactie nog eens goed overlezen: nergens valt te lezen dat ik het huidige (nog steeds bepaald niet corruptloze) regime in Oekraïne goedkeur. Het overgrote deel v/d Krim-bevolking heeft inderdaad gekozen voor zelfstandigheid, danwel aansluiting bij Rusland. Of een dergelijke meerderheid ook in O-Oekraïne te vinden is betwijfel ik. De kwalijke rol van Rusland t.o.v. O-Oekraïne is wel degelijk aangetoond. Dit ontkennen is struisvogelpolitiek. Ik ben tégen inmenging door Rusland en ik ben tégen inmenging door het Westen in Oekraïne. Het land moet een neutrale bufferzône blijven tussen Oost en West. En daarover wordt in de media nagenoeg niets op deze manier geschreven. Ik ben dus totaal media-onbeïnvloedbaar en zeer kritisch en objectief. Weet door mijn vroegere werk, o.a. BUZA (code-dienst) dat de kranten”waarheid” heel vaak iets anders is dan de “échte” waarheid. Misschien is er zelfs nog wel een 3e waarheid… “Niets is wat het lijkt…”. In de politieke, militaire wereld van list en bedrog. Ik schat dat wat wij als burgers via onze Regeringen en media voorgeschoteld krijgen, ca. 20% van de waarheid is. Zie maar eens achter die overige 80% te komen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • H van Duyvenbode

  De verkoop van de papieren kranten daalt al sinds de opkomst van internet. Niets nieuws, niet in Duitsland en niet in de rest van de wereld. In Nederland daalt de gemiddelde betaalde papieren oplage per krant in de regel zo’n 3 tot 6% per kwartaal. Net zo goed als met de opkomst van internet de omzet van webwinkels toeneemt en de omzet van fysieke winkels afneemt. 42,5% in een periode van 30 jaar in Duitsland is dan ook niets bijzonders, zolang je het in de juiste context leest.
  De rest van het artikel zal ik dan ook maar met een korrel zout nemen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  En wat gaat die 5e kolonne dan doen tegenover Rusland? Overigens wel frappant, daar Poroshenko zondag op Onafhankelijkheidsdag nog zei dat hij een leger wil ontwikkelen op Zwitserse leest geschoeid…! Iedereen een wapen thuis en 1 á 2 X p. jaar een oefening. Een groot volksleger dus Misschien wel het goedkoopst en effectiefst.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  De essentie van dit artikel gaat niet over papieren of internet-kranten, of over internet-winkels of fysieke winkels. Lees de kop nogmaals s.v.p! Helaas zie je bij veel reageerders dat ze er één bepaald stukje uitpikken en dat tot hoofdonderwerp willen maken. Maar zo werkt het niet. Indien men reageert op een artikel moet het ook een reactie zijn op de ESSENTIE van het artikel. Zijdelingse reacties zijn leuk maar niet belangrijk.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marc

  Politiek: MH17: Tekende Rutte geheimhoudingsverklaring..?!!

  Tja, het was dus weliswaar muisstil, maar er werd achter de schermen wel degelijk hard gewerkt in de zaak rondom het achterhalen van de oorzaken van de MH17-ramp.

  Namelijk hoe de voorlopige onderzoeksresultaten te verkopen aan het publiek, en vooral aan de nabestaanden van de slachtoffers van deze misdadige daad.

  Wat velen inmiddels te ore is gekomen, en waar opnieuw de MSM in Nederland over zwijgt als het graf, is een overeenkomst, die getekend zou zijn door bij de ramp betrokken landen, dat de RESULTATEN VAN HET ONDERZOEK GEHEIM ZULLEN BLIJVEN…!

  http://www.wanttoknow.nl/politiek/mh17-tekende-rutte-geheimhoudingsverklaring/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jt

  “Een Nederlandse groep professoren stuurde een open brief aan de
  Russische president Vladimir Poetin op 12 augustus jl., waarin de
  ondertekenaars zich officieel verontschuldigen voor de propaganda zoals
  deze verspreid wordt door de westerse media.”

  Het blijft mij tot op heden onduidelijk welke “vooraanstaande” Nederlanders deze bief hebben ondertekend. Op Ommekeer-Nederland wordt gemeld dat Dhr. C.Hamelink de brief niet heeft opgesteld en ook niet heeft ondertekend.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • een van onze lezers

  Na alle kritiek op de reguliere pers door “een van onze correspondenten” een advies: probeer eens net zo kritisch te zijn t.ov.”Gewoon nieuws” DENK ZELF NA en zie het hoge Hoax en “weg met ons” gehalte van dit clubje (of eenling) met een geheime agenda.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bezoeker

  “De kwalijke rol van Rusland is wel degelijk aangetoond”

  PARDON?

  Bewijs het maar.
  Veel bla bla van uw kant maar zeer weinig wol.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Porosjenko verzoekt Rusland om samen de grenzen te bewaken. Vijf devisies Ukraine door rebbellen omsingeld .Meer dan 1000 ukraine soldaten zijn gedeserteerd en zullen worden vervolgd .China Rusland Iran Syrie hebben Amerika gewaarschuwd voor aanval
  . Rusland heeft bekend gemaakt dat een Rothschilds aanval op Syrie zal worden beantwoord. Het goud van Ukraine is in imf Rothschild handen. De nato is
  in handen van Rothschilds .EU is in handen van de Rothschilds. Merkel Rothschild puppy wil sancties opvoeren.Ze krijgt geen steun van de Duitse regering.Dit hele Ukraine gedoe stinkt naar Rothschild . Obama is gewoon een puppet van Schwartz
  en de Rothschilds.Triest maar waar. Ukraine militairen zijn slachtoffer van dit Rothschild geweld. 1000 Schapen niet gemotiveerd verliezen van 3 tijgers.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • m

  . NATO is een instrument in handen van de Rothschilds. Expansie drift in samenwerking met nazi Brussel .Ik wil hier even aan toevoegen dat ook China aan het spel gaat deelnemen.China Rusland Iran hebben aangekondigd,Een aanval op Syrie betekend.
  Vul de rest zelf maar in. Ratten zoals van Rompuy van balen verhofstad voor het vuurpeleton .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Ik kreeg een tip die zeer de moeite waard is.Er staat een filmpje op de site van Martin vrijland . Het Corbed rapport hieruit blijkt dat royal dutch shell achter de aanslag zit op crash ukraine .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Onderzoek komt niet naar buiten omdat er een Veto in het contrakt is opgenomen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Royall Dutch Shell is voor 50% in handen van Nederlands koningshuis 50 % Rothschild

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Vriendvanamerika

  Wat een heerlijk naïef blogje is dit…erg vermakelijk. Achter iedere omgewaaide boom zit een complot van de CIA en mijn lekke band van vanochtend is het werk van het grootkapitaal dat mij ongemerkt dwingt tot het roven van grondstoffen van de zieligste derdewereldbewoners. En jahoor: Adolf Poetin is je beste vriend. Mijn aanbeveling: ga vooral door met deze website. Er moet wel gelachen kunnen worden tenslotte!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • henkwiersma

  Iemand’s mening belachelijk maken is niet moeilijk. Kom eens met een stuk onderbouwing van je eigen mening dan hebben we een punt van discussie. Wat jij doet is ronduit lachwekkend.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Vriend van Amerika dat kan helemaal niet . Amerika heeft geen vriend.En wat wil je zeggen over het stelen van grondstoffen .Vertel dan kunnen we samen lachen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  RT Reveals US Plan For Nuclear First Strike Attack On Russia And China in 2016 Dit
  filmpje is te zien op you tube .Kijken zeer de moeite waard.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ayna

  Ja, idd.
  Een geniepig anti-Westers blogje.

  Er is wel een protest van Europeanen over hun staatspropaganda, maar dat betreft meer de eu, e.a. Europese zaken.
  Het stuk begon verdacht te worden toen ik las over de ‘voortdurende Amerikaanse slachting in het Midden-Oosten’…je hoeft alleen maar te kijken naar de moordende situatie in het Midden-Oosten op dit moment van schrijven (zonder Amerikaanse interventie dus), dit stuk dus als het zoveelste anti-Westerse, antisemitische stukje te kunnen doorzien.
  En idd. pro-Rusland.

  Het wordt geniepig gebracht als kritisch-Amerika voor kritische Europeanen, maar door bovengenoemde elementen verraadt de auteur zijn ware intenties.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl