Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Zal Poetin beseffen dat hij de beste kaart in handen heeft?

poetin8Het zijn de zwakke Europese politici die hebben toegestaan dat de EU aan het handje van de VS rechtstreeks op een oorlog afstevent met Rusland. Een oorlog die waarschijnlijk de laatste in de geschiedenis van de mensheid wordt.

Door een ‘softe’ en niet dreigende reactie van Rusland tegen de agressieve opstelling van Washington, trekt het westen de verkeerde conclusie dat Rusland zwak en angstig is, waardoor Washington zich gesterkt voelt om de richting van een oorlog te kiezen.

Het lijkt erop dat de grootste zwakte van Rusland is, dat het kapitalisme de Russen genoeg heeft opgeleverd om een comfortabele levensstandaard te bereiken. De dreigende oorlog waar Washington hen mee confronteert is ‘eng’ en de Russen willen deze liever vermijden om te kunnen blijven leven als decadente West-Europeanen.

Oorlog voorkomen

Rusland moet de wereld redden van oorlog, maar het voorkomen van oorlog vereist van Rusland dat de kosten ervan aan de Europeanen duidelijk moet worden gemaakt. Geconfronteerd met economische sancties, die hoofdzakelijk bestaan uit illegale en oorlogszuchtige acties, door Washington en EU-muppets opgelegd aan Russische burgers en bedrijven, heeft Poetin de Russische regering gevraagd te komen met tegenmaatregelen in verband met de niet gerechtvaardigde sancties tegen Rusland.

Terughoudendheid

Maar, zegt Poetin, Rusland moet terughoudend zijn: “Natuurlijk moeten we het voorzichtig doen om de binnenlandse producenten te ondersteunen, maar de consumenten geen kwaad doen”. Met andere woorden, Poetin wil sancties opleggen die eigenlijk geen sancties zijn, maar iets dat lijkt op ‘lik op stuk’.

Troefkaart

schoppenboerHet verbazingwekkende van Rusland bij het vinden van zichzelf in de verdediging tegen de sancties is, dat Rusland en niet de VS of de machteloze EU alle troefkaarten in handen heeft. Poetin kan de economieën van Europa laten instorten en héél Europa in een politieke en economische chaos storten door het simpelweg af te sluiten van de energievoorziening.

Poetin zal de energievoorziening niet voor lange tijd hoeven af te sluiten omdat Europa ruim voor die tijd afscheid zal nemen van de Verenigde Staten om weer in het reine te komen met Rusland. Hoe langer Poetin wacht, hoe langer Europa de tijd heeft om zich voor te bereiden tegen dit machtige wapen van Rusland. Deze tijd kan worden gebruikt om een vreedzame oplossing te vinden voor het conflict dat door Washington georkestreerd is. De agressieve handelingen van Washington zullen niet stoppen totdat Poetin beseft dat hij de beste kaarten in hand heeft en (héél belangrijk),… ze ook uitspeelt.

De wereld heeft genoeg van Amerika

De wereld heeft genoeg van de leugens van Washington, zijn constante oorlogen en voortdurende pesterijen. Poetin zou er goed aan doen om een paar uur met Belisarius, de ‘grote generaal’ door te brengen. Die zei ooit: Toen ik mijn vijanden behandelde, was ik meer gewend raad te geven dan raad te ontvangen. maar in de ene hand had ik de onvermijdelijke ondergang en in de andere vrede en veiligheid.

Kiezen voor totale ondergang of vreedzame oplossing

Dit is precies het standpunt van Vladimir Poetin met betrekking tot Europa. In de ene hand houdt hij de ondergang van Europa en in de andere vrede en veiligheid in de relaties tussen Rusland en Europa. Als Poetin niet hard en hoorbaar met zijn voet op de grond stampt en aan de Europeanen duidelijk maakt wat er op het spel staat, zal Washington erin slagen de wereld in een oorlog te storten waarin de ‘uitzonderlijke en onmisbare’ Amerikanen zullen sterven,… samen met de rest.

Hij moet de oerstomme Europese leiders wakker schudden door hen dat te vertellen.

Bron: InfoWars.com


 • David

  Ik denk dat wij zelf ook heel duidelijk moeten maken dat de Nederlandse en Europese overheid totall niet het belang van de burgers volgen en het dus volledig oneens zijn met wat deze psychopaten momenteel zogenaamd in naam van ons aan het doen zijn.

  In plaats van dat deze psychopaten proberen ons de wapens op te laten pakken tegen de Russen is het tijd dat we die wapens oppakken tegen deze psychopaten die doen alsof ze ons besturen.

  Professor Cees Hameling geeft ook een mooie uitleg en biedt namens het volk de excuses aan aan Rusland.

  http://www.nrcombudsman.nl/artikel/2497/professor-keert-zich-direct-tegen-msm.html

  Dear Mr. President Putin,

  Please accept our apologies on behalf of a great many people here in the Netherlands for our Government and our Media. The facts concerning MH17 are twisted to defame you and your country. We are powerless onlookers, as we witness how the Western Nations, led by the United States, accuse Russia of crimes they commit themselves more than anybody else. We reject the double standards that are used for Russia and the West. In our societies, sufficient evidence is required for a conviction. The way you and your Nation are convicted for ‘crimes’ without evidence, is ruthless and despicable. You have saved us from a conflict in Syria that could have escalated into a World War. The mass killing of innocent Syrian civilians through gassing by ‘Al-Qaeda’ terrorists, trained and armed by the US and paid for by Saudi Arabia, was blamed on Assad. In doing so, the West hoped public opinion would turn against Assad, paving the way for an attack on Syria. Not long after this, Western forces have built up, trained and armed an ‘opposition’ in the Ukraine, to prepare a coup against the legitimate Government in Kiev. The putschists taking over were quickly recognized by Western Governments. They were provided with loans from our tax money to prop their new Government up. The people of the Crimea did not agree with this and showed this with peaceful demonstrations. Anonymous snipers and violence by Ukrainian troops turned these demonstrations into demands for independence from Kiev. Whether you support these separatist movements is immaterial, considering the blatant Imperialism of the West.Russia is wrongly accused, without evidence or investigation, of delivering the weapons systems that allegedly brought down MH17. For this reason Western Governments claim they have a right to economically pressure Russia.

  We, awake citizens of the West, who see the lies and machinations of our Governments, wish to offer you our apologies for what is done in our name. It’s unfortunately true, that our media have lost all independence and are just mouthpieces for the Powers that Be. Because of this, Western people tend to have a warped view of reality and are unable to hold their politicians to account. Our hopes are focused on your wisdom. We want Peace. We see that Western Governments do not serve the people but are working towards a New World Order. The destruction of sovereign nations and the killing of millions of innocent people is, seemingly, a price worth paying for them, to achieve this goal. We, the people of the Netherlands, want Peace and Justice, also for and with Russia.
  We hope to make clear that the Dutch Government speaks for itself only. We pray our efforts will help to diffuse the rising tensions between our Nations.

  Sincerely, Professor Cees Hamelink

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • 403

  Laten we hopen dat dit ook werkelijk gebeuren zal. De elite maakt de ene na de andere miscalculatie. Een voor hen veel gevaarlijkere tot nu toe nog onzichtbare vijand wacht het chaos en anargie moment rustig af.
  Zij zijn veelkrachtiger, contra’s met een hoger intelligentie niveau dan alle intelligentste mensen op deze aarde bijelkaar. Zo intelligent dat zij het wezen mens zien als een virus dat de aarde heeft besmet. War of the Worlds so you could call it, alleen de mens is in dit geval de parasiet.
  Sinds de mens in religie’s is gaan geloven is het wezen niet meer verder geevolueerd, en staat het stil. Ja de technische ontwikkelingen zijn door gegaan dat klopt. Alleen de menselijke wezens die hier trots de ontwikkelaars van zijn vergaten dat dit hun eigen kill switch is voor hun voortbestaan en hun speci. We gave it to them. The human speci must be stopped. We need to prevent the univers by exstinction of the human speci. They should never leave this planet for all causes.
  Religies zetten geboorte stimulatie in om te overheersen over de ander. Dit zorgt voor overbevolking die weer wordt aangemoedigd door economen, econmische groei plunderen van grondstoffen in arme landen. Landen uit balans brengen voor de economische groei van de wapen industrie. Politici inzetten als propaganda marjonetten. Ziekten breken uit die niet te beteugelen zijn door oorlogen en vluchtenden mensen.
  Techneuten, programmeurs, media, bio, gentech dank voor jullie inzet op dit moment schakelen jullie met jullie ontwikkelingen al heel wat mensen uit en uit eindelijk keert dit alles zich ook tegen jullie. Karma zoals dat in menselijke termen genoemd wordt. En elite ook jullie zien wij.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Fleur

  ” It Begins: Canada To Send Military Equipment To Ukraine ”

  http://www.zerohedge.com/news/2014-08-07/it-begins-canada-send-military-equipment-ukraine

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Kaizoku

  Dit stuk is geschreven alsof er een verschil zo zijn tussen EU/VS en Rusland. Achter de schermen is het allemaal hetzelfde. Landen/Unies zijn smoke and mirrors. Gemaakt om verdeeldheid te creeen. Er is hier geen goed of slecht of zij tegen hen, het is een toneelspel die uit dezelfde koker komt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marcellus Von Ruijcken

  De genoemde troefkaart door Europa af te sluiten van Energie is een fabeltje. De Amerikanen staan klaar om het Russische gas te vervangen voor Amerikaans schaliegas. Niet voor niets dat er ook een groot Amerikaans belang is hier. Het is dus niet Poetin met zijn ad-hoc strategie maar zeker de Amerikanen die het spel hier uitspelen.
  Hetzelfde geldt overigens voor Oost-Oekranie waar ik zojuist van ben teruggekeerd. Juist op de plaatsen waar de Russische huurlingen actief zijn is er een substantiele hoeveelheid, jawel, schaliegas gevonden die heel Oekranie voor jaren kan voorzien van gas. Naast gas is er veel zware industrie waar Poetin graag zijn handen op legt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Twan

  Mooi stuk, ben het er helemaal mee eens.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • remco

  Dat zeg je helemaal goed gozer

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • remco

  Jij spreekt een enge toon van waarheid , voor 80% ben ik het met je eens en geloof ik ook dat er een andere cosmische macht meekijkt , maar wat ik zelf denk is dat deze wezens zo ver ontwikkeld zijn dat ze heel goed kunnen onderschijden en op telephatische wijze heel goed weten wie er hier op aarde de echte parasieten zijn , deze wezens kunnen namelijk nooit zo dom zijn als ons en alles over 1 kam scheren , er lopen namelijk ook heel veel mensen rond op deze planeet met een goed hart en die zien ook heel goed in hoe het wel moet en hoe het juist niet moet zoals ik , deze mensen zijn vaak erg eenzaam in hun denkwijze omdat er maar weinig zielen ontkomen aan het van jongsaf aan indoctrineren van de geest via religie school en de meanstream media. Wat ik dus denk en bijna zeker weet is uit alle informatie die ik de afgelopen jaren tot me heb gekregen en compleet heb gefilterd vanuit puur gevoel is dat de derde wereld oorlog er zeker gaat komen binnen enkele weken of maanden , de elite wachten rustig af tijdens ww3 terwijl de chaos in steeds extremere maten toeneemt tot het punt dat deze cosmische wezens alsware het recht krijgen om in te grijpen, vanaf dat moment zal de elite de laatste kaart opgooien en zelf met geheime op buitenaards lijkende voertuigen het aardse luchtruim ingaan vanaf een aantal basissen die op de maan aanwezig zijn met mensen in deze voertuigen die een vervormde schedel hebben in een langwerpige punt vorm ( deze mens soort is hier al heel lang op aarde ,over de hele wereld zijn schedels gevonden van deze mensen), deze buitenaards lijkende schotel vormige voertuigen zullen uitgerust zijn met unieke laser wapen technieken en zullen de gehele wereld bevolking bedreigen en uiteindelijk aanvallen om op die manier alle buitenaardsen die wel echt buitenaards zijn en goede intenties hebben in eem kwaad daglicht te zetten en dus via de media verkondigen dat het allemaal kwaadaardige wezens zijn , iedereen zal op die manier uitermate bang gemaakt worden voor buitenaards leven en iedereen ieder land keert zijn wapen systemen dan op wat voor buitenaardse activiteit dan ook , ondertussen ontstaat er een 1 werelds leger een 1 wereldse bank en 1 wereldse betaal methode en een gemicrochipte bevolking , als het dan eenmaal zover is dan zrggen de elite gotcha hebbes , iedereen in de tang , complete medogeloze moderne slavernij is het gevolg met een gehalveerde wereld bevolking en de goed aardige buitenaardsen kunnen dan waarscnlijk helemaal niks meer doen , de aarde zit dan achter slot en grendel en wij allen zijn dan bruikbare producten met de mark off the beast microchip in onze donder!! Dit is wat het werkelijke plan is naar mijn weten en mijn kennis , lijkt mischien voor een leek in deze informatie veel te ver gezocht , maar toch als je je er zelf serieus in verdiept en intuitief info filtert kom je uiteraard tot dezelfdr conclusie , er is een keiharde agenda aan het aflopen richting wereld dominantie punt.!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Nee die ander

  Ik ben echt op de verkeerde planeet geboren :/

  En trouwens, wat heb je aan een kernoorlog? Ze zeggen het zelf al: Het einde van de mensheid. Dan ben je toch dom om als mens alles uit te roeien? Daar heeft de partij die gelijk heeft (wie dat weet ik niet, laat ik in het midden) toch ook zichzelf mee? Maar waarom schieten die pro Russische seperatisten een burger vliegtuig neer? En ja, ook Amerika deugd niet. Heel veel landen deugen niet, zowel Rusland als Amerika niet als een van de belangrijksten. Wat een volk zeg. Als er ooit nog ergens een nieuw leven voor ons bestaat, laat het dan Planet Love zijn zonder kapitalisme, dictatoren en oorlog.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • sarcast

  er zijn vast ook goede tuinslakken die niet ‘s avonds over mijn balkon kruipen. Het gif wat ik strooi maakt geen onderscheid.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • 2D4

  Wat als het waar is dat Amerika dat vliegtuig heeft neergehaald om Rusland zwart te maken. Ze hebben het op 911 ook met succes gedaan, zichzelf of eigen bondgenoten in het geniep aanvallen om een vinger te kunnen wijzen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Wat denk je hier van de crisis waarin we leven depopulatie agenda 21 instorten economie gude stones is Gyorgy Swartz beter bekend als george soroos

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Probeer het nog 1 keer Gyorgie Schwartz the man behind the mess in ukraine,flyeren liken massaal naar den haag. Deze man is nu het grootste gevaar op deze planeet.Hij hoeft alleen China Rusland Noord korea India te vernietigen om de new world order 1 groot israel te realiseren.Dat er 6 miljard mensen moeten sterven om zijn utopia te stichten laat zien dat deze zelf benoemde god een psychopaat is liken flyeren massaal naar den haag.Er rest ons weinig tijd. Doe aub de moeite om dit filmpje op you tube te bekijken .Ik heb gedaan wat ik binnen mijn mogelijkheden kon doen.Putin is onze laatste hoop.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ronald1959

  Welke idioot heeft dit geschreven? Dit is Russische propaganda en heeft niets met de werkelijkheid te maken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • zomaar iemand

  Of de westerse propaganda heeft jou idioot gemaakt…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Ronald je moet op Joop zijn

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Siggie

  Unkraine heeft dat vliegtuig neergeschoten. Als je dat nog niet weet zou ik eens stoppen met naar de westerse media te luisteren. En wat meer om je heen kijken naar echte bewijzen die je kunt vinden. Tot de dag van vandaag zijn er geen bewijzen tegen de Russen. Hoewel de Russen wel bewijzen hebben geleverd. Wilt niemand dit geloven want het komt niet van de westerse leugenaars.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • meepmeep

  Slaap verder jongen….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Guest

  Ik zie thans de Russen net vechten voor olie in het Midden Oosten….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • meepmeep

  Ik zie thans de Russen niet vechten voor olie in het Midden Oosten….
  Ik zie de Russen ons niet besproeien met hun vuiligheid…
  Ik zie de Russen geen genetische gemanipullerde shit in ons voedsel doen…
  Ik zie de Russen geen dodelijke ziektes verspreiden express…
  Ik zie geen super ketens van Russische afkomst onze kinderen vergiftigen….
  Wie doet dat wel? Ik zie Rusland dus heel anders dan Amerika, waarschijnlijk ook smeerlappen maar in ieder geval een stuk beter als Amerika !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • basir

  je heb nooit andere kant van verhaal gehoord. Een dimensionale media maakt je blind, laat staan overwegen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • basir

  eindelijk is er iem. die nog kunt durven, zo erg anti Amerikaan uitspraken doen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lina

  Bravo Siggie. Ben blij dat tussen belgen ook veel het intelligente mensen zijn die zien en horen veel verder dan de rest die enkel naar hun TV kijken en daarna het conclusies doen. Ik ben zelf Oekrainse en ik volledig aan de kant van Poetin sta!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lina

  BRAVO 100 keer

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Piotr

  Tja, leuk eenzijdig pleidooi weer….

  Kengetallen zullen voor zich gaan spreken mbt sancties:
  – bnp rusland nog gen 6% van Navo
  – rusland is per definitie financieel meer afhankelijk van westen dan andersom
  – rusland heeft maar 1 troef: nucleaire macht.

  Rusland kan een sanctieoorlog niet winnen.

  Ben overigens van mening dat in zo een conflict en 2 kwaden zijn: Navo EN Rusland. Hypocriete gepraat dat alleen Navo zou provoceren…???? Lees je eens goed in. Beide kampen Zijn even slecht. Als je een kant kiest, dan kies je ook voor conflict.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Nee die ander

  Ho ho nou nou, alsof ik niet intelligent zou kunnen zijn. Het heeft niet altijd met intelligentie te maken, kan het niet ook onwetendheid zijn? Toch ietsje oppassen met wat je roept hoor beste Lina. Ik kom er nu ook achter, ik kijk eerlijk gezegd zo min mogelijk nieuws omdat het juist allemaal ellende is. In plaats van dat je roept dat het geen intellegntie is, kan je ook roepen “we kunnen iemand ook leren en laten weten dat het anders is” zoals Siggie als voorbeeld heeft gedaan. Ik ben juist dankbaar voor deze info, want krijg er zo juist een andere kijk op en leer er juist van. Dan is het vooral de media z’n schuld omdat ze er zo bovenop zitten. Vind je het gek dat veel mensen de verkeerde informatie krijgen? Dus we moeten, begrijp ik, juist Oekraïne de rug toekeren? In dat geval veranderd de hele zaak. Maar ook al veranderd dat de kijk op deze toestand, mijn eerder post wat betreft of oorlog en dictatuur en zo allemaal moet, begrijp ik natuurlijk nog evengoed niet. Dat gedeelte blijft wat mij betreft nog wel geldig.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Nee die ander

  Dank je voor deze wijze informatie. Ik begrijp het nu beter. Ik wist ook niet helemaal wat seperatist betekende. Nog steeds niet helemaal denk ik. Ik neem aan dat het iemand is die in dit geval Oekraïnse soldaten zich voordeden als Russen? Of iets dergelijks? Sorry als ik niet alles weet, het wordt dus, zoals ik lees, enorm omgedraaid door d emedia dat het de Russen zouden zijn? Maar leveren de Russen dan ook echt wapens aan de zogenoemde seperatisten?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Nastja

  De troef ‘nucleaire macht’ heeft niet alleen Rusland, maar ook de Navo. En de truc zit er in niet ‘een kant’ te kiezen, maar je eigen mening te vormen. Je hoeft niet aan de kant van Navo te staan om tegen Rusland te zijn, of andersom. Waar de landen tegenwoordig heel goed in zijn is het weglaten van informatie. Hoeveel weten wij daadwerkelijk over wat aan gaande is in Rusland? Dat Rusland ‘meer afhankelijk is van het westen dan andersom’ is geen feit. Heeft er ooit in de nrc gestaan, dat de mensen die aan de macht zijn in Oekraine gewoon narcisten zijn? Dat ze de zelfde ideeen hebben als natie-Duitsland? Waarom ziet niemand dat als een bedreiging? In de kranten wordt alleen verwezen naar de ‘o zo slechte russen’ die ‘vechten in een andermans land’. Maar is het over het algemeen bekend in Nederland dat 90% van de inwoners in bijv. Krim Russisch zijn? En ze er zelf voor kozen weer bij Rusland te horen? Vrij weinig mensen weten dit. Ik zie dat als een zwakke poging Rusland slecht af te schilderen, en ik hoop dat niet alleen het Nederlandse volk, maar ook Europa verstandig genoeg is om dat te begrijpen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • mg

  Tuurlijk propaganda!! ben het er wel mee eens hoor!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • supersmash

  Oja kijk man meepmeep
  Moest amerika uitgeschakelt zijn Is er in gans de wereld en ik verzeker u dat een communistische samenleving zijn .Want De VS heeft er wel voor gezorgd dat we bevrijd werden van de Duitsers en nu zeg je vast ja maar de sovjet-Unie (Rusland) heeft toch ook ook landen bevrijd in de tweede wereldoorlog . Ja klopt herinner je de berlijnse muur .Allemaal te danken aan Rusland . Ik zeg het u maar goede dingen zeggen over rusland . Inderdaad de VS moest er nooit tussen komen in Irak . Maar het is door de VS dat we democratie hebben denk daar aan .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ingelezen inwoner

  Piotr, dank voor de reactie, maar ben bang dat jij je niet hebt verdiept in de NAVO en waarom dit geheel is opgezet en wat het uiteindelijke doel is. Washington bespeelt alles en iedereen al jaren, en de hoge koppen in Den Haag en ook in de andere landen, die zijn grotendeels in Amerika opgeleid om dit georganiseerde spelletje door te drukken. Heel fijn dat je dit artikel weer probeert onderuit te halen, maar misschien is het beter dat je je eerst eens gaat inlezen voordat je anderen wilt overtuigen van een fictiegedachte dat de NAVO er is om de burger te helpen. Het nieuws wat hier wordt uitgezonden is niet hetgeen wat er allemaal echt gebeurt. Wij krijgen hier in de media alleen te zien wat de hoge en rijke heren willen dat wij zien zodat wij een mening gaan vormen over Rusland welke overeenkomt met hetgeen wat de heren willen dat we geloven zodat wij de beslissingen van de hoge heren steunen. Exact hetzelfde als alle false flag operaties welke gelanceerd zijn en worden. Alles om het volk een kant op te sturen. Jammer dat je hier zo makkelijk in meegaat en dus reeds bent geindoctrineerd en dat zelf niet eens doorhebt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • john doo

  Het schaliegas is van de russen slimmerd. Oekraine hoort bij Rusland dus wat wil je nou zeggen ?
  De Amerikanen en Europa willen het stelen om zo de bron te krijgen in Oekraine terwijl het van Rusland is. Poetin heeft vele troefkaarten, maar die zullen uitkomen als het moment daar is. Putin is de enige die de oorlog wil uitstellen maar als nato en Amerika zo door gaat, kunnen ze het krijgen ook.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl