Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Photograph by C.G. Newhall on September 23, 1984

Eruptie verwacht binnen enkele weken

Yellowstone park moest in allerijl worden ontruimd uit angst dat de uitbarsting van de supervulkaan Yellowstone sneller dan verwacht zal gaan plaatsvinden. Dit meldde “CivicTribune.com” een aantal dagen geleden op haar website.

Onderzoekers op het terrein beweren dat de 640 duizend jaar oude supervulkaan een plotselinge piek van activiteiten vertoont die erop wijzen dat hij binnen slechts enkele weken kan uitbarsten. Een uitbarsting van deze gigantische vulkaan zouden alle staten in de VS in een 200 jaar durende vulkanische winter terecht kunnen laten komen. De zon zal door de uitgestoten as voor lange tijd verduisterd worden en pyroclastische stromen zullen het omringende ecosysteem onherstelbaar beschadigen.

Een aantal weken geleden werden in Yellowstone park al een aantal wegen afgesloten omdat het wegdek begon te kraken en te smelten door de extreem hoge temperaturen onder het aardoppervlak. Tot nu toe is niemand nog in staat geweest om aan te tonen wat de oorzaak is van deze plotselinge toename van activiteiten. Toezichtambtenaren op de vulkaan zijn vooral bezig met het afhouden van nieuwsgierige bezoekers uit het park, maar vooral ook met het ontruimen van de omliggende gebieden, om eventuele ongevallen te voorkomen.

De wetenschappelijke wereld is verdeeld over wanneer precies de vulkaan zal uitbarsten. Sommigen zeggen dat het een kwestie van weken is, terwijl anderen beweren dat het nog wel een paar maanden kan duren. Over één ding zijn ze het echter allemaal eens, en dat is dat het zéér binnenkort zal gebeuren. Vulkanoloog Richard Dunn gaf het volgende verslag met betrekking tot de alarmerende activiteit van de vulkaan: “Een uitbarsting is iets wat nooit van tevoren precies kan worden bepaald. Deze onvoorspelbare stroom van activiteit is héél zorgwekkend en slaat ons om de oren met al onze eerdere studies, betreffende deze bijzondere vulkaan.Onze voornaamste zorg op dit moment is de veiligheid van de mensen”.

Bron: CivicTribune.com


 • Marg00tje

  Dat laatste geloof ik niet zo. Het gaat allang niet meer om mensen. Alleen maar om geld.Maar een koekje van eigen deeg is nooit weg.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Precious

  ff maar niet op vakantie naar Amerika, ha,ha. Maar ik denk dat het allemaal wel zla meevallen en dat het uiteindelijk nog jaren kan duren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  het lijkt me fantastisch, wat een heerlijk idee om de rustige zondag mee te mogen beginnen. laten we met zijn allen hopen dat de vulkaan uitbarst!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Zou deze uitbarsting aan al het menselijke gekrakeel over het ik, mij en mijn doen verstommen??
  Is het niet frappant dat hier niets over op het nieuws en/of praatprogramma’s horen??

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • 1/3 Die #journalist moet niet zo lullen met zijn “onherstel beschadigen”. Dat ding is al vaak genoeg tot #uitbarsting gekomen, en kijk eens wat een #ecologie er van is gekomen, alleen de #mens heeft het al weer #vernietigd. #yellowstone #vulkaanuitbarsting #erruption

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Alle “wereldbranden” van de laatste maanden bij elkaar optellend, Oekraïne-crisis,
  Gaza-oorlog, de Ebola-epidemie, de ISIS-crisis, dan is dit toch wel heel onheilspellend. En dan nu ook dit nog van die dreigende uitbarsting van een supervulkaan. Je zou bijna aan “het naderend einde ter tijden” gaan denken. I.e.g. voel ik me bepaald niet goed door al deze gelijktijdige onheilspellende gebeurtenissen. Dit is niet normaal.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anticipeer erop zou ik zeggen, red jezelf: consuminderen, zelfredzamer worden, minder meedoen met deze achterlijke maatschappij. Het einde der tijden is wel heel pessimistisch. Die wereldbranden betekenent dat we de aarde aan het vernietigen zijn, we consumeren de aarde, met al zijn grondstoffen en levende wezens en brengen daardoor de ecologie in gevaar ten behoeve van economische vooruitgang, maar zonder ecologie ook geen economie. Als iemand wil ontwaken heb ik hier een mooi opstapje: https://www.youtube.com/playlist?list=PLLsqcghDsCAUTTSbgP36fun2Nzj627jFM

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  U bent zo te lezen een gestudeerd vulkanoloog?
  De éne uitbarsting is nog niet de ándere…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Nee niet bepaald, maar het is wel bekend dat de wereld letterlijk voor hetere vuren heeft gestaan, en daarna is het ook wel goed gekomen zoals je ziet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • [email protected]

  Die Amerikanen kennende zullen ze alles wat ze aan wapens hebben er op af gaan vuren!!!
  En de vulkaan de oorlog verklaren want dat is t enige waar ze goed in zijn!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • g74

  Die foto is geen huidige foto iig
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pyroclastic_flow

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pascal

  achja, alles hangt met elkaar samen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Yep! Doet me denken aan m’n marine-tijd. Als we schietoefeningen hadden met een Navo-smaldeel op een drone (gesleept door een vliegtuig), mochten de Amerikanen als eersten schieten met alles wat ze hadden, daarna de rest en als laatsten de bloody Dutch. Die mochten zéker niet als eersten schieten, want dan was het gelijk einde drone, einde oefening.
  Zag laatst ook weer zo’n typisch Amerikaanse horror-disaster film.
  Amerika werd bedreigd door zeer zware aardbevingen. Nou, dan boren we toch wat gaatjes in de aarde en laten er een paar kernbommetjes inzakken en detoneren. Problem solved! Happy end van de film. Het is beangstigend dat de vulkanologen het zo te lezen allemaal met elkaar eens zijn (zeer bijzonder), dat het zéér spoedig staat te gebeuren, deze uitbarsting. Maar hoe hevig zal die zijn?
  Indien Amerika onder een gigantische stofwolk zal verdwijnen voor tig jaar, dan zal Europa daaraan ook niet ontkomen met de overheersende westen-winden, zoals met de orkanen, die ook vaak de Atlantic oversteken richting Europa.
  Vorige week nog Bertha.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  The Yellowstone volcano is fine. Despite a report to the contrary, an eruption at the Yellowstone volcano is not impending at the moment.

  An article with the headline “Yellowstone Evacuated: Experts Claim ‘Super Volcano’ Could Erupt Within Weeks” made its way around alternative forums and blogs this week.

  The article, from the Civic Tribune, claimed that the park was “hastily evacuated” because of fear of an eruption happening “sooner than previously expected.”

  “Researchers on-site claim that the 640,000 year-old super volcano has exhibited a sudden spike of activity which indicates that it could erupt in as little as two weeks. The explosion caused by the volcano would very well throw all of United States into a 200 year long volcanic winter, with ash blotting out the sun, and pyroclastic flow irreparably damaging the surrounding ecosystem,” it said.

  The article also claimed that the recent road melting was one of the indications of an eruption happening soon, while quoting a senior volcanologist Richard Dunn as saying ”This is something which could have never been accurately determined ahead of time. This unpredictable flux of activity is quite concerning, and flies in the face of all our previous studies in regards to this particular volcano. Our chief concern at this point is getting people to safety.”

  People can calm down, though–Civic Tribune is a satire website. The site also took down the story and appears to be completely down at the moment.

  People over at godlikeproductions, an alternative forum, believed the story for a little while before some pointed out that the story had been taken down and that Civic Tribune isn’t a real website.

  While Yellowstone’s supervolcano can blow hypothetically at any time, scientists are monitoring different aspects of the caldera around the clock, and say they could give at least a week’s warning if an eruption were on its way.

  If an eruption were on its way, an evacuation would happen and other contingency plans would be put into place–a large eruption, as has happened three times in the last 2.1 million years, would impact much of the United States as well as other parts of the world.

  The U.S. Geological Service said in its latest monthly update for Yellowstone that everything is fine and has the volcano alert level is at normal.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • c.schoolderman

  Maanden geleden zetten ze de boeien die de seismische activiteit registreren en te lezen zijn voor iedereen , al uit. Wij mochten dat allemaal niet weten. En nu hebben ze het over een plotselinge activiteit…… We worden met zijn allen voor de gek gehouden en niet alleen hiermee !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Het hele artikel komt van een satirische site, gewoon-nieuws doet niet aan feit checken en de lezers al helemaal niet dat je hier in trapt zegt al genoeg.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Nú nog anticiperen op een dreigende grote vulkaanuitbarsting door te consuminderen, b.v. minder plofkip eten? Zal niet meer baten. Ben het wel met je eens dat we onze Moeder Aarde aan het vernietigen zijn.
  En dat Moeder Aarde daarom zéér boos is, getuige alle natuurgeweld.
  En dan komt daarbij nog eens het geweld tussen de mensen onderling. Ofwel om rijkdom/bodemschatten ófwel vanwege geloofs-meningsverschillen. En anders zoeken we wel iets anders om oorlog over te voeren. Die nieuwe wapens moeten toch uitgeprobeerd worden? De Mens, de Kroon op de Schepping? De mensheid zal zichzelf op deze wijze vernietigen. De dieren, de bacteriën, de virussen, de insecten zullen het van ons winnen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Er staat helemaal niets uit
  http://quake.utah.edu/helicorder/yell_webi.htm

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • franciska

  Natuurlijk is het park in allerijl ontruimd… not!!! Kijk maar op de webcams, dan zie je, zeker bij Old Faithful, genoeg toeristen. Dus ontruimd, echt niet. Dit is gewoon bangmakerij en er zullen (helaas!) een hoop mensen zijn die er in trappen (het in ieder geval voor waarheid zullen nemen)… Idioot!!!

  http://www.nps.gov/features/yell/webcam/oldFaithfulStreaming.html

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Ik vind het zo langzamerhand beschamend dat mensen alles op dit soort websites maar aannemen voor de waarheid zonder zich beter te informeren, gewoon-nieuws zet continu nieuws neer dat duidelijk een hoax is en zullen nooit een artikel rectificeren, het enige positieve is dat je hier wel je mening kunt geven want bij de meeste andere websites wordt je gelijk verwijderd en monddood gemaakt omdat ze alleen maar gelijkgestemde om zich heen willen hebben.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John Vermeer

  Ah ja tuurlijk c.schoolderman. En de zionisten en Israel zitten er achter. Toch?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • rick

  alweer?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter Alexander London

  zoek de foto met google en vind mayon vulkaan ff verder googlen 23 sept 1984
  over de rest ( vulkanische winter in de VS???(de rest mag niet meedoen???)) zullen we het maar niet meer over hebben?!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter Alexander London

  Heb hieronder al gereageerd
  na deze zoveelste misser verwijder ik de bookmark van Gewoon Nie(uws)ts
  have a nice day

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • henk
 • arno

  eigenlijk
  maakt het niet eens uit of het binnen weken maanden of langer gebeurd,
  het kan elk moment met ieder afgelopen zijn op deze aarde, en dan mag
  men eens bedenken waarom we ons dit korte aardse leven zo zuur maken. en
  niet gewoon samen delen in de vreugde die er op deze aarde te behalen
  valt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lemetje

  Zo’n anderhalve week geleden zag ik een filmpje dat kuddes dieren in paniek Yellowstone ontvluchtten. Dat is een heel duidelijk teken aan de wand, dat een eruptie niet lang meer duurt.
  Als de dieren vluchten, dan maak maar dat je ook wegkomt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Je hebt toch echt wel een enorme plaat voor je kop, dat je ondanks alle berichten dat dit een hoax is stug blijft geloven in dit fabeltje, en dieren vluchten oa voor een bosbrand die heeft gewoed en ze migreren naar andere delen van het park en dat is ook volkomen normaal.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Iepie Jansen

  En wat dacht je van al die Amerikanen die dan kuchend in boten (vliegen kan dan niet) deze kant opkomen?
  Nog meer (boot) vluchtelingen in Europa. Ach, het loopt toch altijd anders dan je denken kan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Iepie Jansen

  Ha, ha en een bosbrand ontstaat natuurlijk alleen door een weggeworpen sigarettenpeuk of door een stuk glas in de zon. Vulkaanactiviteit kan natuurlijk geen bosbrand veroorzaken. Zoals schelden op je medemens dat natuurlijk ook niet kan. De energie wordt er alleen wat minder prettig door en die energie verbindt zich weer met andere energie, met andere….met andere….etc. Je mag dan geen plaat voor de kop hebben, maar iedereen heeft nog heel veel te leren en daarvan ben jij zeker niet de uitzondering op de regel.
  Wordt wakker. Dat ben je niet zolang je scheldt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Ach als u dit schelden noemt, bovendien maakt u zich weer druk over degene die de boodschap brengt, in plaats van naar de boodschap te kijken, natuurlijk kan brand ook ontstaan door vulkaanactiviteit of door bliksem, maar het gaat uiteindelijk om het bericht wat gewoon onwaar is, het park is niet ontruimd zie div links van andere hieronder er bestaat geen vulkanoloog met de naam Richard Dunn er is één weg afgesloten maar dat gebeurd regelmatig etc etc en u laatste opmerking over “wordt wakker” sorry hoor maar dat vind ik zo lachwekkend het bekende antwoord van complotdenkers die denken dat zij alles beter weten, en als je dus een andere mening hebt je per definitie slaapt of een schaap bent, valt nog mee dat u niet zegt dat ik werk bij Yellowstone of de overheid.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • R. Predictor

  Een ongeluk komt nooit alleen zeggen ze toch? Met al de oorlogen op aarde kan dit er nog wel bij,,, Als dat waar zou zijn (200 jaar geen zon), dan heb ik een idee: Als we nu al die terroristische oorlogszuchtige groepen én de machthebbers die hen supporten naar Yellowstone sturen, dan zijn dat 2 vliegen in 1 klap. De rest kan dan 200 jaar lang gelukkig en in vrede leven in de rest van de continenten,,, 😉

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • KlaasO

  Het zou de Illuminatie heel goed uitkomen omdat er dan de chaos zal zijn die zij graag willen om de wetten van de NWO van kracht te doen gaan. Dezelfde wetten die hier klaar liggen in het Lissabon Akkoord. Verder vraag ik mij af of die Illuminatie inmiddels, via HAARP en geoengineering vulkanen kan activeren. Volgens geleerden die ervaring hebben opgedaan met HAARP zou dat mogelijk zijn. Net als het veroorzaken van aardbevingen. Het gaat mijn petje te boven maar het zou mij niet verbazen omdat met al meer dan 60 jaar aan het ontwikkelen is. En het zijn duivels.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Bullshit, verdiep je eens zelf in HAARP in plaats van complotsites te geloven want ik denk dat je totaal niet weet waar je over praat, HAARP kan en zal nooit een aardbeving kunnen veroorzaken , hier de link naar het patent van HAARP en als het goed is zal HAARP overigens nog dit jaar sluiten.

  http://www.google.com/patents/US5041834

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • gerrit

  ach er is maar 1 antwoord op al die verhalen over rampen die zouden of gaan gebeuren die mensen die dit verzinnen allemaal doomdenkers net zoals met die kalender van de inca,s ook zo iets er is maar i ding wat ik geloof en dat dat is dat de wereld een keer vergaat maar niemand weer waneer dat geloof ik

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • A.Niem

  wss snurkte hij gwnn in zn slaap. Het is nu zon half jaar geleden dat men het hier op zette. En nog steeds niks aan het handje.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • joris

  ja maar ze zeiden het kan ook maanden duren. ik geloof ze want de supervulkaan is al 40000 jaar over de tijd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bruh

  wt gebeurt er dan met nedeland?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joyce

  dan komt er waarschijnlijk een ijstijd. zoek maar op internet, de magma en de lava blijven in Amerika:)

  xx

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joyce

  het is al 2017 en nog steeds niet uitgebarst. ik zou zeggen duurt nog even

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl