Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Westerse media in voetsporen van Washington

liarDe westerse mainstream media hebben bewezen en duidelijk aan iedereen laten zien dat zij een verzameling onwetende,  incompetente en manipulerende dwazen zijn die oorlog verkopen voor geld zoals hoeren hun lichaam verkopen aan  klanten.

De westerse media zijn in de voetsporen getreden van Washington en hebben de Russen de schuld gegeven voor het neerhalen van het Maleisische passagiersvliegtuig, zonder ook maar één greintje bewijs. In plaats van bewijs te leveren gebruikten de media een  voortdurende herhaling van de beschuldiging  als mantra om hun lezers te brainwashen, zodat zij Rusland als boosdoener zouden zien. Washington hield bewijs achter waaruit bleek dat Kiev verantwoordelijk was voor de aanslag. Het doel van de media was niet om de waarheid te vertellen, maar om Rusland in een kwaad daglicht te stellen.

Nu hebben we het mediaverhaal van de gepantserde Russische colonne die die Oekraïense zou zijn overgestoken en door Kiev in enkele minuten aan flarden zou zijn geschoten, Britse verslaggevers verzonnen dit verhaal of zijn aangespoord door CIA-agenten die erop uit zijn om een oorlogsverhaal op te bouwen. De ooit zo betrouwbare, maar inmiddels beruchte “BBC” maakte een hype van het verhaal zonder ook maar enig onderzoek te doen. Ook de Duitse media, waaronder “Die Welt” schalde het verhaal over heel Duitsland zonder dat zij zich zorgen maakten over het gebrek aan bewijs.

colonneHet hele mediaverhaal is te belachelijk voor woorden om een aantal redenen die voor een normaal denkend mens overduidelijk moeten zijn.

De eerste reden is dat de Russische regering het helemaal duidelijk heeft gemaakt dat het de bedoeling is om de situatie te de-escaleren. Toen andere Russisch-talige gebieden in Oekraïne het voorbeeld van de Krim wilden volgen en stemden voor aansluiting bij Rusland, weigerde president Poetin dit te honoreren. Om zijn pogingen tot de-escalatie te onderstrepen, vroeg Poetin de Doema om zijn  bevoegdheid om in te grijpen in Oekraïne, te ontbinden. Omdat de Russische regering (in tegenstelling tot de VS en EU) de wettigheid van een rechtsstaat benadrukt, kunnen de Russische strijdkrachten niet naar Oekraïne worden gezonden alvorens de Doema Poetin een nieuw mandaat heeft verstrekt.

De tweede reden waarom het verhaal duidelijk onwaar is, dat als de Russische regering daadwerkelijk besluit om Oekraïne binnen te vallen zij dit zeker niet doen met een kleine gepantserde groep, onbeschermd door luchtsteun of soortgelijke krachten.  Wanneer Rusland binnenvalt zal dat met een kracht zijn die de Oekraïense (semi)milities in een paar uur tijd zal oprollen, en Oekraïne gewoon weer in Russische handen zou zijn.

De derde reden dat het verhaal van geen kanten klopt is dat geen enkele westerse nieuwsorganisatie bereid is om het bewijs van hun verhalen voor hun rekening te nemen. Waar we nu getuige van zijn is het totale gebrek aan integriteit door de gehele westerse mainstream media.

Bron: PaulGraigRoberts.org

Voormalig staatssecretaris van Financiën,
regering Ronald Reagan


 • W. den Engelsman

  Zijn er nog wel zuivere “Good guys of Bad guys”. Of dénkt iedereen (een beetje) goed te zijn en is iedereen tegelijkertijd een beetje (of meer) slecht? Daar lijkt het meer op. Maar wie (via de media) om het hardst en zo veelvuldig mogelijk (brainwash) schreeuwt dat hij gelijk heeft wordt automatisch de “Good guy”, althans indien het publiek dit niet doorziet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • RLV

  Ik vind de opmerking in de eerste paragraaf zeer beledigd voor vrouwen die in de prostitutie werken. Prostitutie is een eerlijk beroep waar ten minste nog iemand plezier aan beleeft en niemand schade aan hoeft te ondervinden… in tegen stelling tot journalistiek en politiek.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Toevoeging: De diversiteit in nieuwsvoorziening van de Ned. dagbladen over de Oekraine-crisis, is de afgelopen weken na de crash van MH17 (dus ook het nieuws over de crash zelf en de mistige onderzoeken naar oorzaak en daders – je zou bijna aan een doofpot-affaire gaan denken – ), drastisch verminderd. Als er weer een nieuw item is, brengt men veelal letterlijk dezelfde tekst (bron ANP). Alsof dit zo opgelegd is door de Overheid…? Of is dit door het niet t.p. hebben van een eigen correspondent? I.e.g. heeft de Volkskrant wél een correspondent t.p. en die heeft vanmiddag (18 aug.) een uitgebreid en interessant artikel geschreven/geplaatst over wat mogelijk met het hulpkonvooi zou kunnen gaan gebeuren de komende dagen. Ik denk dat wat hij oppert een zeer realistisch scenario is. Indien het hulpkonvooi door tegenwerking van Oekraine (geen veiligheidsgarantie door staakt-het-vuren) en daardoor geen overname door Rode Kruis, het zeer wel mogelijk is dat Rusland besluit om dan maar zelf naar binnen te rijden. Indien de Oekrainers dit konvooi (nota bene om hun eigen mensen te bevoorraden – wat ze tot nog toe zelf gedaan hebben aan hulp is bij lange na niet genoeg -) dan zouden hinderen, beletten de bestemming te bereiken dan wel zouden aanvallen, dan zal m.i. Rusland een groot deel van de publieke opinie (ook in Westen) achter zich krijgen, wanneer ze dit onbeschermde konvooi dan met groot militair vertoon te hulp zullen schieten.
  Rusland kan/zal het uit oogpunt van o.a. gezichtsverlies onmogelijk kunnen toestaan dat dat hulpkonvooi daar nog veel langer werkeloos a/d grens blijft staan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IIS

  Let maar op ze komen met bewijzen dat de Russen schuldig zijn aan het neerhalen van MH17. Het is alleen even knippen en plakken en goed instuderen van eventuele antwoorden op heel vervelende vragen, maar reken maar, het gaat de nazi’s echt wel lukken. En je zult zien dat het de nazi’s ook nog lukt er meer uit te halen dan nu gebeurd. Zo zal er een EU leger komen, zo zal er een fiscale Unie ontwaken enz. alles onder het mom van veiligheid en vrede.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • vladi

  praat niet zo dom,pooier.

  fff

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Grad Cuypers

  De ministers van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Rusland en EU ontmoeten elkaar vandaag in hotel GradjA om te spreken over de voortgang van de 3e SpinozaGolf.

  http://www.neurope.eu/article/love-me-tender#comment-1230115336

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  In Duitsland grote akties bij de banken.Gyorgie Schwartz en de rothschild zitten achter deze akties in ukraine.Ik heb drie maanden dag en nacht gezocht naar de verklaring wat ik zie gebeuren.Flyeren en dan met zn allen naar den haag.Ik weet wat er gaande is.Een debat met buitenlandse pers afdwingen.Het zijn zware criminelen we moeten nu optreden.De heren hebben europa bewust gesloopt.Onze vertegenwoordigers hebben hoogverraad gepleegd.Als we nu niks doen gaan we slechte tijden tegemoet.Er zijn internationale arrestatie bevelen voor Gyorgie Schwatrz ,Ik weet wat de plannen zijn en die zijn niet best.Nu niks doen gaat europa tot een hel maken.Deel dit bericht aub.We gaan de plukse wet uitvoeren.We zijn volledig op de hoogte van wat er in de politiek speeld.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Schwartz is de man achter obama. nu nog gestopt 0bama moet Gyorgie Schwartz grote droom doen uitkomen.Daarom moest amerka van binnen uit worden gesloopt De dollar is bewust kapotgemaakt .Er komt een selectie er gaan veel mensen sterven.Deze Schwartz is van plan de mensen te breken.Gyorgie Schwartz heeft de guide stones laten plaatsen,6-7 miljard mensen moeten .sterven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Grad Cuypers

  Netwerk ‘WittegejT’ wil het systeem ‘Liegen om te Leven’ niet opgeven en begint ook lijntjes te leggen met PKK-kopstukken in Noord-Irak.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3721727/2014/08/20/Weer-dodelijke-PKK-actie-in-Turkije.dhtml

  Dit ziet de @CP_sME als noodzakelijk, omdat de jihadisten – die de Islamitische Staat (IS) willen vormen – niet zijn geregistreerd als een promotor van de ‘Logica van de 1’. Het Verenigd Koninkrijk heeft inmiddels contact gelegd met landen als Saoedi-Arabië, Qatar, Egypte, Turkije en zelfs Iran, om de praten over de gecontroleerde paradigmawisseling naar het systeem ‘Leven en Laten Leven’.

  Amerikaanse overheidsfunctionarissen zijn nu op de hoogte dat de Amerikaanse journalist James Foley is onthoofd, als vergeldingactie voor het Amerikaanse beleid in Irak, Syrië en elders in de wereld. Of de Amerikaanse president Barack Obama vandaag wel zal spreken dat IS de kathalysator is naar een nieuwe wereldorde is nog geheim.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3721735/2014/08/20/Hennis-extra-geld-voor-defensie-zeker-welkom.dhtml

  Minister Jeanine Hennis van Defensie wilde vandaag niet zeggen waarvoor ze het geld wil gebruiken.

  http://www.mintpressnews.com/iraqi-mother-sues-bush-white-house-over-iraq-war/188259/#comment-1326564390

  Script die Obama gisteren in zijn regeringsvliegtuig Air Force One onder ogen heeft gekregen: “In de geest van een cultuur van waarheiddelen hoop ik oprecht dat de landen die de macht van de VS niet respecteren niet zullen twijfelen om – in het belang van eenieder – de dialoog voort te zetten. Ik heb het niet alleen over een geweldadige dialoog, maar over een gebroederlijke dialoog.”

  Volgens de @CP_sME zijn de MASTER-SLAVE verhouding tussen Israël en Hamas de voedingsbodem voor de IS om geen vertrouwen meer te hebben in de psychosegelovige structuren van de VN. De verklaring van Obama zal door IS worden gezien of er een ‘teken van goede wil’ is om de mensheid een hoger beschavingsniveau te gunnen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • moos1964

  Hoi…..ja wij zijn ook al maanden bezig om de waarheid boven tafel te krijgen!!!
  Kan ik je bereiken via facebook?
  Mijn account is…. monique uylenbroek

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • moos1964

  Bericht voor matchline

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter

  Denk maar niet dat je het systeem verandert. Het staat vast hier in deze hel. Ik heb de bedoelingen allang gezien en de politici verrijken zich alleen maar. Dat zijn de grootste profiteurs. Ze VERKOPEN alleen maar onzin. Ik geef het je gratis. 😉 En de waarheid ligt altijd onder de tafel. Daar gaat het grof geld ook langs.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter

  Het is allemaal komkommernieuws. De EU drukt zijn verarmingsbeleid steeds verder door ten bate van de rijksten. Natuurlijk zijn het allemaal niet bewezen komplotten. De Amerikanen en de Russen zijn de grote rommelaars. Echter zijn het voornamelijk politici die lopen te konkelen in opdracht van de rijksten. Voor die hele toestand met het vliegtuig deed de regering het steeds slechter en nou ineens worden ze de hemel ingeprezen. De EU stopt miljarden in de Oekraïne dus ja ik snap dat ze pro Oekraïens zijn. Je wilt toch je investeringen er weer uithalen. Voor niets gaat de zon op. En dat geldt ook voor OS of hulp. Dat geld wordt door de belasting betaler opgehoest, maar anderen hebben er profijt van. De rijksten natuurlijk weer. De zakenlui zogezegd. De bevolking ziet daar geen cent meer van terug. Zo zien wij zelf ook niks meer van die miljarden terug. Onder het mom van wel, maar ze denken dat wij gek zijn. Echter zijn politici nog gekker en dommer.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  De daders neerhalen vliegtuig is niet schrikken Royal Dutch Shell

  Filmpje op site van Martin vrijland het corbett rapport opslaan en delen. Moos ik neem kontact met je op in het weekend Sla dit filmpje op nu het nog kan grtjs

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • MaTinY: “Toen ik 11 jaar was vergezelde TimmerendeFrans koningin Wilhelmina naar Londen. Nu ik 87 jaar ben geworden bleek ik te hebben geleefd in het systeem ‘Liegen om te Leven’. De aardbol was namelijk verdeeld in landen die ieder zijn eigen psychosegelovige organisatiestructuur had. In Nederland had de moNARch de taak om aan ‘waarheidsvinding en verzoening’ te doen, maar mocht zijn bevindingen niet officieel delen met de leden van de StatenGeneraal. De reden dat de blauwdruk van het systeem ‘Leven en Laten Leven’ nog steeds niet in het publieke domein wordt besproken.”

  https://disqus.com/by/IntutieTrainer/

  Netwerk Juncker: “Tot half 2018 zal er niet meer duidelijkheid komen”.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4428455/2016/12/05/Griekenland-krijgt-pijnstiller-van-Europa.dhtml?utm_medium=rss&utm_content=trouwhome

  === volstrekt nieuwe perspectieven ===

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4428441/2016/12/06/Zelfs-een-groen-handelsakkoord-loopt-vertraging-op.dhtml?utm_medium=rss&utm_content=trouwhome

  Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem: “In mei 2016 sloten de EU-instituties en het IMF een schetsmatig akkoord over de schuldverlichting op zowel korte, middellange als lange termijn. Alleen de eerste portie heeft nu concrete vormen aangenomen: die maatregelen worden al binnen enkele weken van kracht. Maar van het tweede en derde gedeelte van de versoepeling kan pas sprake zijn als Griekenland het gehele derde steunprogramma met de bijbehorende hervormingen succesvol heeft afgesloten, en dat is op z’n vroegst halverwege 2018. Een nieuwe, positieve evaluatie van de Griekse hervormingen, benodigd voor IMF-deelname, komt voor de jaarwisseling niet rond.”

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl