Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

State Duma debates anti-protest law

Geweldloosheid bij het grof vuil

cover poetin4Toen het geweld tegen de voormalige Russische provincies in Oekraïne uitbrak, kreeg Poetin de volmacht van de Doema (het Lagerhuis van het Russische parlement) om militair in te grijpen. Maar hij koos ervoor deze volmacht niet te gebruiken en vroeg de Doema, die hem daarin volgde, deze bevoegdheid in te trekken. Poetin gaf er de voorkeur aan om het probleem politiek te benaderen; met redelijkheid en op een niet provocerende manier.
Poetin ontving noch respect, noch waardering voor deze aanmoedig tot geweldloosheid in de onfortuinlijke Oekraiense situatie die door Washington’s coup was gecreëerd tegen een democratisch gekozen regering. Een democratisch gekozen regering die nota bene slechts enkele maanden verwijderd was van de kans om legaal vervangen te worden door andere democratisch gekozen regering.
De sancties die Washington heeft opgelegd en die Washington zijn Europese marionetten onder druk afdwingen te ondertekenen, zenden verkeerde signalen naar Kiev. Het zegt Kiev dat het Westen Kiev’s vastbeslotenheid om zijn onenigheden met de voormalige Russische provincies, niet door onderhandelingen, maar met geweld op te lossen, goedkeurt en aanmoedigt.
Dit betekent dat het Washington’s bedoeling is dat de oorlog aan de gang blijft. De laatste berichten spreken van Amerikaanse militaire adviseurs die spoedig in de Oekraïne arriveren om de voormalige Russische provincies die in opstand zijn gekomen, te helpen veroveren.

Media verblindt Europa voor gruwel

Het hoererende karakter van de westerse media zorgt er voor dat het grootste deel van de Amerikaanse en Europese bevolking in de greep blijft van Washington’s anti-Rusland propaganda.
Op een bepaald punt zal de Russische regering het feit onder ogen moeten zien dat het geen “westerse partners” heeft, enkel westerse samenzweerders, die Rusland isoleren, economisch en diplomatiek verwonden, militaire omsingelen, Amerika’s gesponsorde NGO’s de straat op sturen om het bestaande systeem, met weer een ander gekleurde revolutie, aan het wankelen te brengen en…, mocht er ondanks dat geen machtsovername plaats vinden, die een stroman in Moskou installeert, Rusland met nucleaire wapens aan te vallen.

Goede trouw, maar deksel op z’n neus

cover poetin7Ik respecteer Poetin’s keuze tegen geweld en vertrouwen in diplomatie en goede wil. Het probleem met Poetin’s aanpak is echter dat het niet wederzijds is; Washington heeft geen goede wil.
Ik hoop dat ik ernaast zit, maar ik denk dat Poetin zich heeft misrekend. Als Poetin het verzoek van de vorige Russische provincies om verenigd te worden met Rusland had geaccepteerd, zou het conflict met de Oekraïne niet meer hebben bestaan. Ik ben er zeker van dat Europa Washington nooit zou hebben gevolgd in wat voor een invasie dan ook, die als doel zou hebben gehad om voor de Oekraïne, de voormalige Russische provincies op Rusland te heroveren.

De enige indirecte verantwoordelijkheid die Poetin kan worden aangerekend voor het neerhalen van het Maleisische vliegtuig is, dat Poetin heeft gekozen voor de weg van van diplomatiek overleg. Als Poetin de taak, beginnende met de hereniging van de Krim met Rusland en, in de volgende stap, ook had ingestemd met de hereniging van de voormalige Russische provincies, zou er geen vliegtuig naar beneden zijn gestort, niet omdat het (door wie dan ook) per ongeluk was, of om Poetin te demoniseren, omdat er dan eenvoudig geen oorlog zou zijn geweest. De Oekraïne was bij verre niet opgewassen om een confrontatie met Rusland aan te gaan en zou geen ander alternatief hebben gehad dan zich neer te leggen bij de vereniging van de Russische gebieden.
Europa zou getuige geweest zijn van een vastberaden Rusland en tussen zichzelf en Washington’s provocerende agenda een grotere afstand hebben gecreëerd. Deze Europese reactie zou Washington hebben verhinderd om stapje voor stapje de crisis te verergeren met het geleidelijk aanwakkeren van het vuur zonder dat de Europese kikker uit de pot zou zijn gesprongen.

Waardeloos geld en fop-artikelen

In zijn verhouding met Washington is Europa gewend geraak aan de doeltreffendheid van omkoping, bedreigingen en dwang. Onderworpen naties zijn diplomatieke machteloosheid gewend. Europeanen zien diplomatie als een zwakke kaart die gespeeld wordt door een zwakke partij. En natuurlijk, alle Europeanen willen geld en Washington drukt dat voor hen met overgave.
In het conflict met Washington zijn Rusland en China in het nadeel. Rusland en China zijn hersteld van tirannie. Mensen in beide landen waren beïnvloed door de koude oorlogspropaganda. Beide landen hebben een goed opgeleide bevolking die denkt dat “Amerika” staat voor vrijheid, democratie, gerechtigheid, burgerlijke vrijheid, economisch welzijn en ze daarnaast een welkome vriend is van alle andere landen die hetzelfde willen.

Een gek met een agenda

cover timesDat is een gevaarlijke illusie. Washington heeft een agenda, Washington heeft een politiestaat geïnstalleerd waarmee het zijn eigen bevolking onderdrukt. Het gelooft dat de geschiedenis hem het recht heeft gegeven om de leider van de wereld te zijn. Afgelopen jaar verklaarde de president van de Verenigde Staten, Barack Obama, dat hij er heilig van overtuigd is dat de wereld afhankelijk is van het leiderschap (o.a. van hem) en de uitzonderlijke natie: de Verenigde Staten van Amerika.
Met andere woorden, alle andere landen en volkeren zijn niet uitzonderlijk. Hun stemmen zijn onbelangrijk. Hun ambities worden het beste gediend door Washington’s leiderschap en zij die het daar niet mee eens zijn (Rusland, China, Iran, de nieuwe entiteit ISIS), maar evenzogoed wordt ook u door Washington als een obstakel gezien. En pas op: alles wat Washington in de weg staat, of het nu een idee, of een natie is, loopt het “doel van de geschiedenis” voor de voeten en wordt vertrapt.

In de loop van de 18e en 19e eeuw kwam Europa oog in oog te staan met de vastbeslotenheid van de Franse Revolutie die Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap afdwong in Europa.
Anno 2014 is Washington’s ambitie vele, vele malen groter. De ambitie van Washington is Wereldheerschappij.

Tenzij Rusland en China daarin mee gaan, betekent dit oorlog.

Bron: Paul Graig Roberts (voormalig Amerikaans staatssecretaris van Financiën)

Vertaling: Feng Chsang

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl