Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

VS en EU intensiveren confrontaties tegen Rusland

De Verenigde Staten en de Europese Unie intensiveren hun campagne tegen Rusland terwijl het Oekraïense leger de aanvallen op de burgerbevolking in het oosten van Oekraïne aan het opvoeren is. Ondertussen circuleren in leidende politieke en militaire kringen de opvatting dat er steeds meer sprake is van een directe militaire betrokkenheid met Rusland.

rasmussen

Anders Fogh Rasmussen

Afgelopen zondag verklaarde de Secretaris Generaal van NAVO, Anders Fogh Rasmussen,  in de Franse krant “Midi Libre” dat de alliantie zal reageren op de ‘Russische agressie’. De NAVO zou zijn militaire manoeuvres intensiveren en nieuwe plannen ontwikkelen. En passant gaf hij ook te kennen dat er een substantiële verhoging van de militaire uitgaven van de NAVO-lidstaten nodig is.

Kiev wil NAVO betrekken in strijd

natoeu1Op dezelfde dag gebruikte de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov, zijn blog met een oproep aan  de VS en EU om niet alleen wapens te leveren aan het Oekraïense leger maar ook om een directe interventie van de NAVO-troepen om de oppositie in het oosten van het land te onderdrukken.

De Amerikaanse nieuwszender “CNN” maakte zondag in een verslag duidelijk dat de beweegredenen voor een interventie van de NAVO zich snel kunnen ontwikkelen. Volgens het rapport werd op 18 juli (één dag na de crash van MH 17)  een Amerikaans spionagevliegtuig ontdekt door de Russische radar en gedwongen door een Russische interceptor de Russische exclave Kalinggrad te verlaten. De Amerikaanse cockpitbemanning dacht blijkbaar dat de situatie zo gevaarlijk was dat zij het Zweedse luchtruim in vluchtten zonder hiervoor eerst toestemming te verkrijgen.

Van haar kant is Rusland maandag begonnen met een militaire manoeuvre die voor een deel plaatsvindt dicht bij de Oekraïense grens. Volgens Russische bronnen omvat de oefening meer dan 100 gevechtsvliegtuigen en duren op zijn minst tot vrijdag. De manoeuvres waren enige tijd geleden al gepland door het Russische militaire commando, als een serie manoeuvres gericht op het verbeteren van de organisatiestructuur van de luchtmacht en landmacht.

De Duitse regering heeft inmiddels zijn bestaande economische sancties tegen Rusland uitgebreid. Volgens een rapport in de “Süddeutsche Zeitung” heeft minister van Economische Zaken, Sigmar Gabriel (SPD) definitief de goedkeuring ingetrokken voor de uitvoer van een gevechtsopleidingscentrum door het Duitse defensiebedrijf “Rheinmetall”. Het contract voor de bouw van het centrum in de Russische Wolga regio is getaxeerd op 100 miljoen euro. Het besluit van Gabriel gaat veel verder dan de bevoegde EU-sancties tegen Rusland die invloed hebben toekomstige wapenexport, terwijl bestaande contracten onder bescherming staan.

Hysterische mediacampagne

De agressie tegen Rusland wordt vergezeld door een hysterische mediacampagne. Sinds de lancering vorige week door “Der Spiegel” gaat er geen dag voorbij zonder nieuwe aanvallen van schaamteloze propaganda voor de oorlog. Op maandag schetste journalist Reinhart Vesel  in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” een scenario  waarbij Rusland niet alleen militair actief is in het oosten van Oekraïne, maar ook andere delen van Oekraïne, Wit-Rusland,, Moldavië en Georgië wil annexeren. Veser schreef: “Gezien deze vermeende dreiging moet het westen zich versterken en aantonen dat zij militair paraat zijn”.

Oekraïens leger wordt steeds gewelddadiger

Omdat journalisten en commentatoren elkaar overtreffen met hun oorlogszuchtige propaganda, wordt het Oekraïense leger steeds brutaler tegen de burgerbevolking in de oostelijke Oekraïense steden Donetsk en Luhansk. De Hoge Commissaris van de VN voor de mensenrechten meldde vorige week dat het Oekraïense leger “Grad raketten” inzet tegen woonwijken. De krachtige raketten dateren nog uit het Sovjet tijdperk en staan bekend om hun notoire onnauwkeurigheid. Het gebruik ervan tegen grote steden resulteert steevast in hoge aantallen slachtoffers onder de burgerbevolking.

Protesten

mamaOndertussen groeien in het hele Oekraïense land protesten tegen deze, door de VS en EU uitgelokte oorlog. Er zijn talloze meldingen van protesten door moeders van soldaten geweest. Momenteel barsten er meer en meer protesten los in alle delen van Oekraïne. Het Duitse nieuwsmagazine “Stern” meldde dat kazernes en kantoren in het westen van Oekraïne werden bezet om te voorkomen dat nog meer soldaten kunnen worden ingelijfd. In heel Oekraïne eisen moeders dat er een dienstplicht komt voor de kinderen van politici.

Bron: GlobalResearch.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl