Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

VS en EU intensiveren confrontaties tegen Rusland

De Verenigde Staten en de Europese Unie intensiveren hun campagne tegen Rusland terwijl het Oekraïense leger de aanvallen op de burgerbevolking in het oosten van Oekraïne aan het opvoeren is. Ondertussen circuleren in leidende politieke en militaire kringen de opvatting dat er steeds meer sprake is van een directe militaire betrokkenheid met Rusland.

rasmussen

Anders Fogh Rasmussen

Afgelopen zondag verklaarde de Secretaris Generaal van NAVO, Anders Fogh Rasmussen,  in de Franse krant “Midi Libre” dat de alliantie zal reageren op de ‘Russische agressie’. De NAVO zou zijn militaire manoeuvres intensiveren en nieuwe plannen ontwikkelen. En passant gaf hij ook te kennen dat er een substantiële verhoging van de militaire uitgaven van de NAVO-lidstaten nodig is.

Kiev wil NAVO betrekken in strijd

natoeu1Op dezelfde dag gebruikte de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov, zijn blog met een oproep aan  de VS en EU om niet alleen wapens te leveren aan het Oekraïense leger maar ook om een directe interventie van de NAVO-troepen om de oppositie in het oosten van het land te onderdrukken.

De Amerikaanse nieuwszender “CNN” maakte zondag in een verslag duidelijk dat de beweegredenen voor een interventie van de NAVO zich snel kunnen ontwikkelen. Volgens het rapport werd op 18 juli (één dag na de crash van MH 17)  een Amerikaans spionagevliegtuig ontdekt door de Russische radar en gedwongen door een Russische interceptor de Russische exclave Kalinggrad te verlaten. De Amerikaanse cockpitbemanning dacht blijkbaar dat de situatie zo gevaarlijk was dat zij het Zweedse luchtruim in vluchtten zonder hiervoor eerst toestemming te verkrijgen.

Van haar kant is Rusland maandag begonnen met een militaire manoeuvre die voor een deel plaatsvindt dicht bij de Oekraïense grens. Volgens Russische bronnen omvat de oefening meer dan 100 gevechtsvliegtuigen en duren op zijn minst tot vrijdag. De manoeuvres waren enige tijd geleden al gepland door het Russische militaire commando, als een serie manoeuvres gericht op het verbeteren van de organisatiestructuur van de luchtmacht en landmacht.

De Duitse regering heeft inmiddels zijn bestaande economische sancties tegen Rusland uitgebreid. Volgens een rapport in de “Süddeutsche Zeitung” heeft minister van Economische Zaken, Sigmar Gabriel (SPD) definitief de goedkeuring ingetrokken voor de uitvoer van een gevechtsopleidingscentrum door het Duitse defensiebedrijf “Rheinmetall”. Het contract voor de bouw van het centrum in de Russische Wolga regio is getaxeerd op 100 miljoen euro. Het besluit van Gabriel gaat veel verder dan de bevoegde EU-sancties tegen Rusland die invloed hebben toekomstige wapenexport, terwijl bestaande contracten onder bescherming staan.

Hysterische mediacampagne

De agressie tegen Rusland wordt vergezeld door een hysterische mediacampagne. Sinds de lancering vorige week door “Der Spiegel” gaat er geen dag voorbij zonder nieuwe aanvallen van schaamteloze propaganda voor de oorlog. Op maandag schetste journalist Reinhart Vesel  in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” een scenario  waarbij Rusland niet alleen militair actief is in het oosten van Oekraïne, maar ook andere delen van Oekraïne, Wit-Rusland,, Moldavië en Georgië wil annexeren. Veser schreef: “Gezien deze vermeende dreiging moet het westen zich versterken en aantonen dat zij militair paraat zijn”.

Oekraïens leger wordt steeds gewelddadiger

Omdat journalisten en commentatoren elkaar overtreffen met hun oorlogszuchtige propaganda, wordt het Oekraïense leger steeds brutaler tegen de burgerbevolking in de oostelijke Oekraïense steden Donetsk en Luhansk. De Hoge Commissaris van de VN voor de mensenrechten meldde vorige week dat het Oekraïense leger “Grad raketten” inzet tegen woonwijken. De krachtige raketten dateren nog uit het Sovjet tijdperk en staan bekend om hun notoire onnauwkeurigheid. Het gebruik ervan tegen grote steden resulteert steevast in hoge aantallen slachtoffers onder de burgerbevolking.

Protesten

mamaOndertussen groeien in het hele Oekraïense land protesten tegen deze, door de VS en EU uitgelokte oorlog. Er zijn talloze meldingen van protesten door moeders van soldaten geweest. Momenteel barsten er meer en meer protesten los in alle delen van Oekraïne. Het Duitse nieuwsmagazine “Stern” meldde dat kazernes en kantoren in het westen van Oekraïne werden bezet om te voorkomen dat nog meer soldaten kunnen worden ingelijfd. In heel Oekraïne eisen moeders dat er een dienstplicht komt voor de kinderen van politici.

Bron: GlobalResearch.com


 • Simon

  Ooit wel een te maken gehad met russen? Het is echt een ander diersoort. Dus als het effen kan lekker terug achter het ijzeren gordijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Douwe Beerda

  Begrijp ik nu goed dat de VS en de EU de Nederlandse doden van MH17 misbruiken om een oorlog tegen Rusland te starten? Wat ontzettend misselijkmakend.

  Er is nog geen spat bewijs dat Rusland achter het neerhalen van MH17 zit met een BUK raket, sterker nog alle aanwijzigingen die er zijn wijzen in de richting van Kiev en een gevechtsvliegtuig die het vuur op MH17 heeft geopend.

  De huidige premier van de Oekraine is volgens de wikileaks al sinds 2006 een insider van de VS. En deze documentaire (A Strategy of Tension – http://vimeo.com/66019647) laat zien dat de VS in het verleden ook al bereid was om Europese burgers te doden om Rusland en Europa tegen elkaar op te zetten. Dit werd uitgevoerd onder codenaam Operation Gladio en is gewoon via de wiki etc te bekijken.

  Na het bekijken van de video acht ik het zeer waarschijnlijk dat MH17 een False Flag vanuit de Westerse Elite is om zo hun eigen positie veilig te stellen door het Europese volk een oorlog in te manipuleren.

  De VS en de EU gedragen zich al tijden als totale psychopaten, zowel tegen hun eigen inwoners en nu dus ook tegen Rusland waar ze volledig tegen alle belangen van de Nederlandse en Europese burgers in oorlog aan het provoceren zijn.

  Waar gaat dit nog over. Tijd om als burgers het heft weer in eigen handen te nemen. Het is schandalig om een oorlog te beginnen over de rug van Nederlandse slachtoffers van MH17 en verder is helemaal niemand gebaat bij een oorlog behalve de elite die er goed geld aan kan verdienen. (Wie hebben er baat bij Oorlog – http://www.mensenrechten.org/?page_id=394)

  De maat is vol, wat kunnen we doen om deze onzin een halt toe te roepen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Carmiggelt

  En, tot welke diersoort behoor jij?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Douwe Beerda

  De feiten zijn dat een belangrijke partij die bewezen Europese burgers gedood heeft na de tweede wereld in verschillende landen in Europa de CIA MI6 en de NAVO zijn. Zij hebben op verschillende plaatsen aanslagen gepleegd tegen burgerdoelen en zelfs tegen politieke bestuurders en gaven vervolgens de schuld van die aanslagen aan communistisch extremisme en Rusland.

  Dit werd gedaan om Europe en Rusland tegen elkaar op te zetten zodat de VS haar dominante positie over Europa kon behouden. De papieren van deze operaties zijn inmiddels allemaal vrijgegeven en kan eenieder voor zichzelf bekijken. (A Strategy of Tension – http://vimeo.com/66019647)

  Die documentaire is overigens deel 3 uit een 5 delige serie. Ik kan iedereen aanraden de hele serie te bekijken maar zeker deel 3 is interessant omdat dat uitgebreid ingaat op False Flag operaties.

  De hele documentaire serie is te bekijken op Meta Noia Films:

  Counter Intellegence; Shining a Light on Black Operations.
  http://metanoia-films.org/counter-intelligence/#watch

  “Counter-Intelligence” shines sunlight into the darkest crevices of empire run amok. The film vividly exposes a monstrous and unconstitutional “deep state” in which multiple competing chains of command — all but one illegal — hijack government capabilities and taxpayer funds to commit crimes against humanity in our name. Anyone who cares about democracy, good government, and the future will want to watch all five segments of this remarkable film.”

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jt

  Denk er even om dat het laatste aanhalingsteken bij het linkje naar genoemde documentaire “A Strategy of Tension” is meegelinkt, dat zou niet moeten. De juiste link is http://vimeo.com/66019647 dus zonder de ) Met vr.gr.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Andre Maneschijn

  Rusland en China willen niet meer betalen met die over gewaardeerde dollar die de waarde van WC papier nog niet kan overtreffen, das de inzet van deze oorlogs hitsing. Laat de elite hun eigen kinderen op offeren als ze een oorlog willen voeren. Als de elite van de aard bodem is verdwenen is de wereld vrij en kan de armoede worden opgelost is vrede. overal waar de amerikanen oorlog voeren gaat het om de olie,gas of de dollar hoelang duurt het nog voordat de wereld die amerikanen links laten liggen en hun in hun dollar laten smoren?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Deel dit bericht zo snel mogelijk.Google begroting in evenwicht agenda 21 nwo
  We zijn er ingeluist

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  depopulatie guide stones crisis in de wereld george soroos

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Gyorgie Schwartz the man behind the mess in ukraine alias george soroos.Vraagstuk is
  hiermee opgelost.Mijn oplossing zou zijn massaal flyeren tijd dringt

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Als iedereen een “Getuige van Jehovah God” was als Christen zaten ze allemaal op een tractor, waren er geen conflicten en geen wapen handel. Ook alle corrupte politicy waren verdwenen. Neen het is satan zijn wereldsysteem nog steeds en satan zijn gealieerde kerken en religies vol leugens. Arme mensen die dit geloven…….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Royal dutch shell is verantwoordelijk voor neerhalen vliegtuig. Kijk eens naar filmpje op de site van Martin vrijland. Het corbet rapport. Walgelijk
  het koningshuis zit er achter.Snel zijn

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  ROYAL DUTCH SHELL …. Koningshuis 50% aandeelhouder Rotschild 50% aandeel houder . Verantwoordelijk voor neerhalen mh17 .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  DEFCON1 IS NU VAN KRACHT

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl