Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Alternatieve media waarschuwt al jaren

Anti-FTAA Protesters Clash With Police In MiamiIn de afgelopen jaren hebben alternatieve websites zoals “InfoWars”, “NaturalNieuws”, “GlobalResearch” maar ook “Gewoon-Nieuws” en vele anderen gewaarschuwd voor de alarmerende militarisering van de binnenlandse politiekorpsen in de Verenigde Staten. De reactie van de meeste mainstream media was steevast een luid hoongelach en de ontkenning ervan. “De overheid is goed” en “We moeten een sterke politiemacht hebben om de strijd…” (vul zelf uw favoriete fictieve vijand in), zoals o.a, “binnenlandse terroristen”, “oorlog tegen drugs” of “oorlog tegen demonstranten”.

Maar vandaag de dag is het scenario waar de alternatieve media al jaren voor hebben gewaarschuwd een huiveringwekkende realiteit  geworden. De Ferguson-rellen in de Amerikaanse staat St. Louis laten niets aan de verbeelding over, alle ontkenningen en wanen zijn in één klap over.

De politiemensen van nu zijn complete oorlogssoldaten geworden, opgetuigd met bombestendige pantservoertuigen, gemaakt voor militaire acties, automatische wapens, camouflage uniformen, Darth Vader-achtige maskers, laser snipers en nog veel meer bezienswaardigheden.

Riot Police3“De intensieve militarisering van de Amerikaanse politie is een ernstige bedreiging, waarvoor een klein aantal mensen al jaren luid waarschuwen, met weinig aandacht of tractie”, zegt journalist Glenn Greenwald, die bekend werd door het ‘braking nieuws’ van Edward Snowden en de spionagepraktijken van de NSA. Hij gaat verder met te zeggen: “Het is het destructieve bijproduct van enkele decennia van opzettelijke militarisering van de Amerikaanse politie, een trend die zich heeft ingezet na de 9/11 aanslagen en de hieruit voortvloeiende financiering door de federale overheid van de politie. Dit alles gerechtvaardigd onder de noemer “binnenlandse veiligheid”. Het resultaat is een politiemacht die zich eerder gedraagt als een bezettingsleger, dan een op de gemeenschap gebaseerde beschermingsfactor.

mrap3

Bron: NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl