Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Militaire actie gekenmerkt als “beperkt, specifiek en haalbaar”

isis2De regering Obama overweegt binnenkort luchtaanvallen te gaan uitvoeren op de radicale islamitische groepering ISIS in het Noorden van Irak, als reactie op de aanvallen van deze groep op religieuze minderheden in het gebied.

Naast de militaire actie is de Amerikaanse regering van plan om voedsel en medicijnen te droppen  voor de 40.000 mensen die, omsingeld door ISIS-strijders vastzitten op een bergtop.

zoroastrisme

Symbool van het Zoroastrisme

Zoroastrisme

De gestrande vluchtelingen zijn Koerdische Yezidi’s uit de provincie Nineveh in het Noorden van Irak. Yezidi is een oude religie welke gekoppeld is aan het “Zoroastrisme”.

ISIS is verguisd vanwege hun vervolging van religieuze minderheden en daden van etnische zuivering. Zij hebben Iraakse militairen, sjiïtische en andere moslims geëxecuteerd en gekruisigd. Volgens ISIS zijn de Yezidi’s ‘duivel aanbidders’.

Humanitaire ramp

Dit humanitaire horror verhaal domineert de reactie van de regering Obama. De perschef van president Obama, Josh Earnest, vertelde verslaggevers van de “New York Times”: De acties van ISIS hebben deze reeds ontzettende crisis verergerd en zijn inmiddels uitgelopen op een humanitaire ramp”. Hij zei dat zéér binnenkort een besluit van Obama wordt verwacht en omschreef het begin van de luchtaanvallen als een ‘snel rijdende trein’. Andere Amerikaanse regeringsfunctionarissen zeiden dat de actie “beperkt, specifiek en haalbaar is”.

Bron: InfoWars.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl