Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Militaire actie gekenmerkt als “beperkt, specifiek en haalbaar”

isis2De regering Obama overweegt binnenkort luchtaanvallen te gaan uitvoeren op de radicale islamitische groepering ISIS in het Noorden van Irak, als reactie op de aanvallen van deze groep op religieuze minderheden in het gebied.

Naast de militaire actie is de Amerikaanse regering van plan om voedsel en medicijnen te droppen  voor de 40.000 mensen die, omsingeld door ISIS-strijders vastzitten op een bergtop.

zoroastrisme

Symbool van het Zoroastrisme

Zoroastrisme

De gestrande vluchtelingen zijn Koerdische Yezidi’s uit de provincie Nineveh in het Noorden van Irak. Yezidi is een oude religie welke gekoppeld is aan het “Zoroastrisme”.

ISIS is verguisd vanwege hun vervolging van religieuze minderheden en daden van etnische zuivering. Zij hebben Iraakse militairen, sjiïtische en andere moslims geëxecuteerd en gekruisigd. Volgens ISIS zijn de Yezidi’s ‘duivel aanbidders’.

Humanitaire ramp

Dit humanitaire horror verhaal domineert de reactie van de regering Obama. De perschef van president Obama, Josh Earnest, vertelde verslaggevers van de “New York Times”: De acties van ISIS hebben deze reeds ontzettende crisis verergerd en zijn inmiddels uitgelopen op een humanitaire ramp”. Hij zei dat zéér binnenkort een besluit van Obama wordt verwacht en omschreef het begin van de luchtaanvallen als een ‘snel rijdende trein’. Andere Amerikaanse regeringsfunctionarissen zeiden dat de actie “beperkt, specifiek en haalbaar is”.

Bron: InfoWars.com


 • Douwe Beerda

  Zat ISIS niet ook in Syrie en probeert de VS al niet een hele tijd om het Syrische regiem af te zetten. Maar nu mogen ze dus in Syrie gaan bombarderen en vechten onder het mom ISIS aan te vallen…

  En de huidige leider van ISIS Abu Bakr al-Baghdadi heeft heel toevallig vier jaar vastgezeten in de VS en blijkbaar vrijgelaten waarbij hij opeens nu ISIS is begonnen. Het is dat de VS zo goudeerlijk waren over de vorige oorlogen die ze begonnen maar anders zou je er wat van gaan denken…

  http://blog.godreports.com/2014/06/head-of-isis-the-new-bin-laden-was-held-by-u-s-for-four-years-and-released/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Themightyjew

  Het schertst mijn verbazing hoe alle complot-theoristen bij dit bericht niets te melden hebben. Het past natuurlijk niet in het plaatje met de stelling dat Obama Islamist is en…en…en… o-shit-kortsluiting.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • cepje

  Islamist? Volgens mij geeft de VS (en dus Obama) juist aardig wat geld, wapens en steun aan de Israël-joden om zoveel mogelijk islamieten bruut af te maken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Johan

  De VS is ook schuldig aan de onrust,maar het zijn geen beesten zoals alle radicale moslims.
  Uitmoorden die hap en alle radicaliserende moslims Nederland en Europa uit.
  Het zijn beesten met een IQ van een pinda en hebben hebben een civilisatie van 1000 jaar geleden
  De VS en zeker de EU moet samenwerken met Rusland ipv tegen hen om alle moslim extremisten uit te roeien.
  Misschien is het wel goed dat de Russen deze kant op komen zijn we gelijk van alle radicalen moslims af.
  Ook Hamas gebruikt onschuldige burgers als schild.(ook zo’n stelletje idioten).
  Ik geef Israel groot gelijk dat ze blijven bombarderen.
  Je moet nu eenmaal niet iemand het bloed onder de nagels uit blijven halen.
  Hamas is net zo terroristisch als ISIS.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl