Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Waarschijnlijk nog maar het begin

McDonald’s zegt dat wereldwijd de omzet naar beneden is getrokken door aanhoudende zwakte in de VS en een voedselschandaal in China.

mcdonald_s‘s Werelds grootste hamburgerketen zei vrijdag dat de daling 3,2% in de VS en 7,3% omvat in Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

De resultaten weerspiegelen, wat waarschijnlijk nog maar het begin is van de gevolgen van een Chinees voedselschandaal, dat eind vorige maand aan het licht kwam.

Een TV-verslag toonde aan dat arbeiders van vleesfabriek “OSI Group”in Sjanghai, (een toeleverancier van McDonald’s),  vlees dat over datum was opnieuw inpakten, om het alsnog aan de hamburgerketen te kunnen leveren. Nadat dit bekend was geworden stopte McDonald’s met dit vleesbedrijf, waardoor veel van zijn restaurants niet meer in staat waren om het brede scala aan producten, zoals “Big Mac” en “Chicken McNuggets” in te kopen.

De hamburgergigant is inmiddels bezig met andere OSI bedrijven om de voorraden te herstellen voor de getroffen restaurants. Toch zal de verkoop waarschijnlijk blijvend te lijden hebben, gezien de gevoeligheden rond de voedselveiligheid in China.

KFC en Pizza Hut

“Yum Brands” de eigenaar van “Kentucky Fried Chicken” en “Pizza Hut” in China, zegt dat het geen vertrouwen meer heeft in “OSI Group” en heeft alle banden met het bedrijf verbroken. Ook bij deze twee ketens heeft de omzet zwaar te lijden onder het vleesschandaal.

mcdonalds-china1McDonald’s Corp, die meer dan 35.000 locaties over de hele wereld bezit, waarschuwde eerder deze week dat het schandaal haar wereldwijde verkoopprognose voor 2014 ernstig in gevaar heeft gebracht. Eerder zei het bedrijf nog dat het verwachtte dat de verkoop stabiel en relatief vlak zou zijn.

Indien het verkoopcijfer lager uitpakt zou dat de eerste wereldwijde omzetdaling zijn sinds 2002. Mark Kalinowski, analist bij “Janney Capital Markets” merkte op dat de daling in juli de ergste maandelijkse daling toonde van de afgelopen tien jaar.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl