Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Russische Centrale Bank dreigt met crash wereldwijd financieel systeem

centrale bank ruslandMet de sancties tegen de Russische “Sberbank” zouden de EU en de VS wel eens een kapitale fout gemaakt kunnen hebben. De bank wordt namelijk beheerst door de Russische Centrale Bank, die exact op de hoogte is van de internationale vervlechtingen in het financiële systeem. De Russische bankiers dreigen in een krachtige brief rechtstreeks met een crash van het wereldwijde financiële systeem. Dat is een reëel gevaar, want één derde van de aandelen van de Sberbank is namelijk in handen van investeerders uit Europa en de VS.

Officieel is de Centrale Bank voor 100% in handen van de Russische staat. Dat houdt in dat alle informatie die de bank naar buiten brengt, goedgekeurd is door het Kremlin.

Stabiliteit Europese banken in gevaar

Met 110 miljoen rekeninghouders is de Sberbank met afstand de belangrijkste bank van Rusland. ‘Praktisch iedere Russische burger boven de 14 is klant van de bank,’ wordt gesteld. Als deze bank wordt uitgesloten van het financiële systeem en de Europese kapitaalmarkt, dan vormt dat door de genoemde vervlechtingen een rechtstreeks gevaar voor de stabiliteit van de Europese banken.

De Franse megabank Société Générale merkt nu al de gevolgen. Onlangs meldden de Fransen dat hun netto winst over transacties met Rusland met één derde is gedaald. SG is na de Oostenrijkse Raffeisen bank het sterkst met het Russische bankensysteem vervlochten.

‘Europa volgt bevelen VS op’

sberbankNaast de Sberbank werden ook de andere grote banken –VTB, Gazprombank, Vnesheconombank, Rosselkholzbank- getroffen door sancties. VTB, de op één na grootste Russische bank, verklaarde dat de maatregelen ‘tegen de democratische waarden van Europa ingaan, en laten zien dat ze – door het bevel van hun meerderen aan de overkant van de oceaan (de VS) op te volgen- in strijd zijn met hun eigen belangen.’

Volgens analisten zullen de sancties tegen de Russische banken niet onmiddellijk tot een crisis leiden. Moskou is namelijk al enige tijd bezig zich los te maken van de dollar, en vormt daarvoor allianties met onder andere China, India en de andere BRICS landen.

Lees verder op: FreedomBytes.info


 • KlaasO

  Die bank is ook van de Rothschilds. BRICS niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sinned

  De crash van het financiele systeem is juist het uitgangspunt van de NWO elite, De ECB spreek al een tijdje over een financiele ”reset” van de markt.
  ze hebben hun complete en tot in de perfectie uitgedachte plan al klaar liggen om de ”oplossing” te bieden zodra dit gebeurt.
  Er zal volgens de Elite één globale overheid komen met 1 compleet controleerbare valuta. Zoek op NWO op het internet en leer in te zien waarom dit allemaal speelt en er zo gruwelijk veel conflict is de laatste jaren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • R van Amerongen

  Het probleem is dat Rusland verantwoordelijk gesteld gaat worden, kortom Rusland krijgt overal de schuld van.
  Het gaat escaleren in een militair conflict en iedereen staat erbij en kijkt er naar.
  De situatie is op het moment al gevaarlijker dan de “Cuba crisis”.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • 403

  Laten we hopen dat dit ook werkelijk gebeuren zal. De elite maakt de ene na de andere miscalculatie. Een voor hen veel gevaarlijkere tot nu toe nog onzichtbare vijand wacht het chaos en anargie moment rustig af.
  Zij zijn veelkrachtiger, contra’smet een hoger intelligentie niveau dan alle intelligentste mensen op deze aarde bijelkaar. Zo intelligent dat zij het wezen mens zien als een virus dat de aarde heeft besmet. War of the Worlds so you could call it, alleen de mens is in dit geval de parasiet.
  Sinds de mens in religie’s is gaan geloven is het wezen niet meer verder geevolueerd, en staat het stil. Ja de technische ontwikkelingen zijn door gegaan dat klopt. Alleen de menselijke wezens die hier trots de ontwikkelaars van zijn vergaten dat dit hun eigen kill switch is voor hun voortbestaan en hun nabestaanden. We gave it to them. The human speci must be stopped. We need to prevent the univers by exstinction of the human speci. They should never leave this planet for all causes.
  Religies zetten geboorte stimulatie in om te overheersen over de ander. Dit zorgt voor overbevolking die weer wordt aangemoedigd door economen, econmische groei plunderen van grondstoffen in arme landen. Landen uit balans brengen voor de economische groei van de wapen industrie. Politici inzetten als propaganda marjonetten. Ziekten breken uit die niet te beteugelen zijn door oorlogen en vluchtenden mensen.
  Techneuten, programmeurs, media, bio, gentech dank voor jullie inzet op dit moment schakelen jullie met jullie ontwikkelingen al heel wat mensen uit en uit eindelijk keert dit alles zich ook tegen jullie. Karma. Mens ga zo door.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Niks miscalculatie Gyorgie Schwartz the man behind the mess in ukraine.kijk aub naar filmpje op you tube.Dit is de ware parasiet kijken aub massaal naar den haag flyeren
  putin is de sta in de weg om de totaal dictatuur in te voeren ‘guide stones door deze man

  gefinancierd.Hij is het virus op de planeet ALLERT ALLERT

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Royal Dutch Shell achter vliegtuig crash oekraine.Filmpje op side van Martin vrijland
  titel Het corbet rapport .Walgelijk maar waar

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl