Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

 tank

 

NAVO steun aan (niet NAVO lidstaat) Oekraïne is blijkbaar reeds begonnen.

NATO plane arrives in Ukraine with $4.5 mn worth of military aid

Hiermee is de inmenging van de NAVO in dit conflict een feit lijkt het. Zo wordt dat in ieder geval. door Rusland gezien. En niet alleen door Rusland.

Zal Rusland terugdeinzen en niet (meer) met een zwaar beschermd hulpkonvooi de grens oversteken richting Donetsk en Loehansk? Ze hebben zo´n hulpkonvooi in de VN voorgesteld, maar dat werd door de VS getorpedeerd omdat dat niet nodig zou zijn, (UNHCR en IRC hebben duidelijk gesteld dat er wél een humanitaire noodtoestand is), omdat er al hulp onderweg zou zijn (dus toch een noodtoestand?), maar over die hulp van ”anderen” heb ik nergens iets gelezen of gehoord. (Voedsel, waterdroppings door VS?). No way.

dumaEr is gisteren daarover door de Permanente Veiligheidsraad van Rusland overleg gepleegd.  Rusland/Poetin zal geen gezichtsverlies willen lijden t.a.v. dat voorgestelde hulpkonvooi (al dan niet onder zware militaire begeleiding). Het kan haast niet anders dan dat dit spoedig gaat gebeuren. Russen ”knipperen” niet zo gauw met hun ogen (zie de boycot van alle voeding uit EU en VS). Hun mentaliteit is keihard. Dit bleek o.a. tijdens de Koude Oorlog, waarbij herhaaldelijk een Sovjet onderzeeër gevolgd door een NAVO onderzeeër, plotseling een 180 graden draai maakte en recht op de NAVO onderzeeër invoer. Wie knipperde er in het algemeen het eerste met de ogen om uit te wijken? Niet de Russen dus. Die manoeuvres noemde men ”Crazy Ivan”.

Hun harde mentaliteit is nog steeds zo. De Duitsers weten hier alles van. Ze hebben dit maar al te vaak ondervonden tijdens de Tweede Wereldoorlog

Ik vrees het ergste voor begin volgende week (of al eerder). Het cowboyverhaal van de Oekraïense regering dat ze dat konvooi tot staan gebracht hebben lijkt inderdaad een fabeltje zoals Rusland dat noemt. De Russen zullen zich geen gezichtsverlies willen permitteren dat hun konvooi tot staan gebracht wordt. Dat zal een zeer robuust hulpkonvooi zijn waartegen de Oekraïense regeringstroepen weinig in te brengen zullen hebben.

En dan zullen de noodkreten van de Oekraïense regering richting EU en NATO elkaar in snel tempo opvolgen om hen militair te hulp te komen.

Dat verzoek hebben ze gisteren reeds gedaan via hun Minister van Binnenlandse zaken. Ze weten héél goed wat hen te wachten staat. Zij kennen als geen ander de Russisch-Slavische mentaliteit. Eerst vechten en dan wellicht praten en niet onze (omgekeerde) Westerse mentaliteit.

En wat doen dan de EU en de NAVO?

Storten wij onszelf dan als ”lemmingen” in hún oorlog?

Daar gaat het om.  Er is binnenkort een NAVO topoverleg in Wales. Ik heb geen datum gelezen, maar NAVO secretaris generaal  Rasmussen heeft President Porosjenko daarbij ”van harte” uitgenodigd. Zéér onheilspellend.

Mijns inziens wil de gehele Nederlandse bevolking een (zeer) spoedige verduidelijking van de visie, het standpunt van de Nederlandse regering en of men met een verklaring richting NAVO, Oekraïne en Rusland komt daarover. En niet minder belangrijk: of Nederland een oproep gaat doen tot dialoog/overleg tussen de verschillende partijen.

Wij zijn dan wel klein, maar zeker niet een onbelangrijke partij hierin.

Auteur: W. den Engelsman.


 • HB

  Dat Nederland niet alleen klein, maar ook onbelangrijk is in dit verhaal hebben we al
  kunnen meemaken bij de MH17.

  Uw ‘Oproep aan de Tweede Kamer’ van 8 mei jl. zou elke gezonde Nederlander moeten steunen.
  Wat blijkt echter uit opiniepeilingen (o.a. Eén-Vandaag)?
  Er bestaat kennelijk een breed publiek draagvlak voor het huidige beleid, inclusief strenge sancties om ‘Poetin tot inkeer te brengen’ (als Nederland tenminste geen of
  slechts geringe nadelen ondervindt van de gevolgen!).
  Toch respect voor uw pogingen.

  Misschien zouden we intussen eens nadrukkelijk een referendum over deze en andere zaken moeten eisen waarbij het kabinet niet beschikt over een expliciet mandaat.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jacos

  Vorige week zag ik weer zo’n ‘een vandaag’ uitzending met een deskundige die ‘natuurlijk’ anti Putin en anti separatisten was. Ook ‘een vandaag’ deed mee want zonden een achtergrond filmpje uit om de kijkers weer even op te frissen……waarin als feit werd gemeld dat het neerschieten van het vliegtuig door de separatisten was gedaan en ook de sluipschutters op het Maidan plein het werk was van de separatisten. Beide als feit gebracht doch niet bewezen, sterker nog, hoogst betwijfelbaar. Als het niet zo treurig en gevaarlijk is zou ik er om lachen. Zoooo eenzijdig belicht. Mijn conclusie………ze weten niet wat ze doen………

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Laten ze alle elite en hooge ooms nou eens in een stadion zetten en het daar met elkaar uitvechten. En dat wij lekker onder een genot van een zakje chips kunnen kijken naar de gevechten

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Passant

  Nóg erger: ze weten juist wél wat ze doen. Het heeft ook nog een naam: bewust valse informatie verstrekken middels de massamedia.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • OBAMA PLAATST ATOOMWAPENS IN UKRAINE GERICHT OP RUSLAND. DE EU HEEFT ZE AL.
  Obama is bezig – buiten de NAVO om – kernwapens te plaatsen in de Ukraine. In alle 28 EU landen liggen VS atoomwapens opgeslagen die bewaakt worden door VS militairen. Het gebruik daarvan mag alleen met toestemming van Obama. Mocht Rusland de federalisten humanitaire hulp aanbieden dan is de kans groot dat Obama via Ukraines grond gebied de aanval zal inzetten en de rest van de EU landen zal meesleuren in een atoomoorlog met Rusland. De vraag is, zal Rusland zich laten provoceren tot een dergelijke ingreep terwijl er veel grotere belangen op de achtergrond spelen. Een analist van de Iraanse Press TV verwoordde het zo:
  “But I think if you step back for a minute and you look at Putin’s trip to China where Putin and Xi Jinping signed perhaps the most powerful agreements in the history of the human rights, in terms of massive collaboration on space, on nuclear power, on rail, on energy development, gas pipelines and development of new fields, posing directly that for Russia and China to be as Putin said joined the best relationship in the entire history of those nations at the same time that India has just had an election with a new prime minister who is fully committed to collaboration with Russia and China, you realize that Obama is totally isolated, that this attempt to openly support Nazis, the rise of fascism in Ukraine and to get the West to agree to the demonization of Putin has completely failed” Bron: Analist op Press TV
  Ik denk dat Rusland voor de optie nauwe samenwerking met China (BRICS) zal kiezen ipv aan een oorlog om Ukraine te beginnen. Behalve in de marionetten landen van de EU heeft Poetin de VS/Obama overal elders in de wereld verslagen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • PvU

  De atoomwapens die op vb Volkel liggen worden gewoon door Nederlanders bewaakt hoor. Nu snap ik dat het niet geheel relevant is of deze nu door amerikanen of nederlanders bewaakt worden, feit is ; er liggen amerikaanse atoomwapens. Duidelijk. Feit is ook dat er hier weer een foutieve aanname tot stelling wordt gebombardeerd. Net zoals alle berichtgeving en alle regeerders hier doen. Van een mug een olifant maken, daar zijn jullie goed in.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • De atoomwapens in Volkel worden door Amerikanen bewaakt. Het dorpje Volkel en de wijde omgeving rondom dat dorpje worden door Nederlanders bewaakt gedeeltelijk onder Amerikaanse supervisie mister anoniem PvU. Meestal reageer ik niet op anoniemen want met lafbekken ga ik niet in discussie. het zijn vaak leugenaars of criminelen gezocht door de politie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Guest

  Zolang wij als volk het pikken dat de politiek en mainstream media ons zo keihard en bewust voorliegen dan verdienen we blijkbaar ook niet beter.

  Het volk krijgt de regering die het verdient. Als het de Nederlanders nog niet duidelijk is hoe ze genept worden of als ze dat wel doorhebben maar dit desondanks vrolijk door laten gaan dan vrees ik dat we een boel geld en mensenlevens gaan verliezen in dit totaal door de elite georcestreerde conflict.

  Kiev volgt standaard methodes die de VS ook veelvuldig in Zuid Amerika heeft gebruikt. Bekijk deze documentaire maar eens rustig.

  http://metanoia-films.org/counter-intelligence/#watch

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sommigen willen niet opvallen bij aivd, nwo loophonden.
  Of nsa de big brother is watching..ook op deze site.
  Dus niks mis mee met anoniemen.en niet iedereen is criminelen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Er lijkt toch enige hoop te gloren. Indien dit grote humanitaire konvooi inderdaad met alleen maar hulpgoederen en begeleid door alleen maar burgers en Rode Kruis mensen, de grens met Oekraïne mag en zal oversteken en ongehinderd Loehansk (en Donetsk) zal bereiken. Indien er onderweg in Oekraine problemen gaan ontstaan zoals tegenhouden, aanvallen of rovende bendes, dan gaat het niet goed.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • channa

  Eind juni ging er al een trein met Nederlands militair materieel via Oostenrijk naar de Oekraine. Dus voor de vliegrampen dagelijks gaan er vanaf Eindhoven tonnen aan militair materieel naar de Oekraine. (volgens het journaal van dinsdag 5 aug) Waarom gebeurt dit? Daar hoor je niemand over. De vliegtuigramp is een fals flag. Wordt wakker.
  Amerika wil alle macht blijven behouden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Wist dit niet. Ga het verder uitzoeken en eventueel aan 2e kamer voorleggen.
  Bedankt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Laura Visscher

  Hoi Guest, ik zal zeker je link op mn gemakkie gaan kijken. Maar ik hoor veel geluiden dat we wat moeten doen, ik ben in dat stadium, maar roep mensen op om bepaalde advocaten te zoeken die de veel van de nederlandse politiek weet, Er zijn meer aangiftes te maken tegen dit kabinet, Concreet maken. ik roep dus mensen op die veel verstand hebben van computers, ik heb dat niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Laura Visscherla

  Zegt het voort !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Laura Visscher

  Juist, ik lees dit net ff te laat, ik had hierboven al een oproep tot bewegen. Eerst op staan en dan gaan lopen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Laura Visscher

  Vroeg me af of je een kort geding in werking kunt zetten naar het kabinet, daarom lijkt het mij handig om massaal een advocaat in de arm te nemen…ik ben niet zo goed in dit soort rechten, regels, enz.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sracerr

  Hebben we nu echt niet in de gaten dat we allemaal in de maling worden genomen, door ogenschijnlijk incompetente criminele politici, of het nu in de democratie is of in de dictatuur is . maakt geen bal uit elk systeem zorgt ervoor dat mensen tegenover elkaar staan met de vingers naar elkaar wijzen en elkaar dus elk moment kunnen afmaken. Zo leven wij als mensen samen op deze aarde. helaas.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Tja, wat we over dit onderwerp ook zeggen, één ding is zeker, we zijn er allemaal niet bij, bij dat hulpconvooi niet en bij de strijd in oost Oekraïne evenmin.
  Maar wat weten we wel?
  1. De grieven die men in oost Oekraïne voelt vanwege het feit dat de democratisch gekozen leider die uit hun midden kwam zomaar door een mob in de straat aan de kant werd gezet zijn begrijpelijk.
  2. Het is een feit dat de nieuwe machthebbers anti-Russsich zijn dus anti de bevolking van Oost oekraïne eveneens. Niet alleen in woorden maar ook door de genadeloze bombardementen op woningen en flats in dat gebied.
  3. Rusland wordt beschuldigd van “erachter zitten” of zelfs daar strijd te voeren. Maar als je ziet dat in deze volstrekt ongelijke strijd de Oost-Oekraïnse Russen het grootste deel van hun grondgebied zijn kwijtgeraakt lijkt dat volstrekte lariekoek tenzij je ervan uitgaat dat de Oekraïne een veel groetre militaire macht zou hebben dan Rusland.
  4. Zouden zich uit dat Russische hulptransport ineens Russische militairen als poppetjes uit een doosje te voorschijn toveren dan zou daarop in het westen echt niet anders worden gereageerd als wanneer Russische troepen gewoon de grens zouden oversteken. Er is voor Rusland absoluut niets te verdienen door zich in een hulptransport te verstoppen. Derhalve mag je er veilig vanuit gaan dat ook dit weer een potje stemmingmakerij is om Rusland en Poetin zwart te maken.

  Er schijnen nu al honderdduizenden ethnisch Russische Oekraïners naar Rusland te zijn gevlucht. De meedogenloze wijze waarop Kiew met haar landgenoten in het oosten omgaat laat het ergste vermoeden voor hen die achterblijven. Want dat Rusland niets zal doen om hun landgenoten over de grens daar daadwerkelijk in hun onafhankelijkheidsstrijd te steunen lijkt voor de hand te liggen. De zin van een boycot kan ik nergens ontdekken tenzij onze politici er een genoegen in scheppen om ons in een nieuwe economische crisis te duwen. Rusland doet niets in de Volksrepubliek Donetsk en heeft er niets gedaan, Dus een boycot om hen te “bestraffen” is naast onzinnig vooral uitermate ondoordacht. Rusland heeft onze luxe voedingswaren minder nodig dan wij hun energie. Energie die de komende jaren door de kortzichtigheid van onze idiote politici steeds meer en meer richting China zal gaan. Dat dat grote gevolgen gaat hebben zullen we helaas aan den lijve gaan voelen! En dat op permanente basis want op het moment dat China zich een betrouwbaarder en minder arrogante partner zal betonen als Europa dat is zal de keuze voor Rusland waar ze de oogst van hun natuurlijke hulpbronnen bij voorkeur verkopen niet erg moeilijk te maken zijn. Ik vrees dat ons over enkele jaren een permanente crisis door eigen wangedrag te wachten staat lijkt me voor de hand liggend. Regeren is vooruitzien, ik vrees dat het huidige VVD-PvdA kabinet daar werkelijk geen greintje kaas van gegeten heeft.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  7 september gaat Amerika zwarte zee binnen varen .Dit is de druppel die de emmer doet overlopen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl