Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

 Poging om opmars van ISIS-extremisten te stuiten

7th Fleet AORAmerikaanse jet-fighters zijn vrijdag begonnen met het bombarderen van artilleriestellingen van radicale moslims in Noord-Irak die proberen van Irak een radicale  islamitische staat te maken (ISIS).

De Amerikaanse luchtmacht voerde een serie luchtaanvallen uit op artilleriestellingen van de extreme soennitische moslims, met de bedoeling om een einde te maken aan hun opmars naar de Koerdische hoofdstad Erbil.

“De F/A-18 straaljagers dropten  lasergestuurde 500-pondsbommen op mobiele artilleriestellingen buiten Erbil”, zei  perschef John Kirby.

Defensieambtenaren zeiden dat een mobiele artillerie-unit die gesleept werd door een vrachtwagen werd vernietigd tijdens de aanval. Zij wilden niet voorspellen of deze beperkte aanvallen een voorbode zijn van een meer uitgebreide langere campagne van bombardementen.

De aanvallen waren de eerste sinds president Obama donderdag de bevoegdheid kreeg om militaire acties ui te voeren tegen de radicale islamitische moslims in de door de Koerden gedomineerde stad waar de VS diplomatiek en militair personeel actief heeft om de Koerden te helpen.

uss hw bushDe toestellen waren opgestegen van het vliegdekschip “USS George HW Bush” die zich in de Perzische Golf bevindt. De piloten op deze bombardementsvluchten hadden geen groen licht gekregen om willekeurige doelen te bestoken. Defensie ambtenaren hebben gezegd dat het hoofd van het centrale commando, generaal Lloyd Austin, wel van de regering Obama toestemming had voor een grote vrijheid in  het kiezen van doelen.

Obama authoriseerde de gerichte luchtaanvallen en missies voor noodhulp om Amerikaans personeel te beschermen en een humanitaire ramp te voorkomen. Hij zei dat het doel van de aanvallen zou zijn om de radicale militanten te stoppen in hun poging Erbil te veroveren, een Koerdisch bolwerk, maar ook om lokale krachten te helpen bij het ontzetten van de Yezidi’s, een religieuze minderheid die de bergen in zijn gevlucht voor de opmars van de radicale moslims.

Militaire woordvoerders zeiden dat de eerste droppings van voedsel en water op de plek waren terechtgekomen waarvoor ze bedoeld waren, eraan toevoegend dat het enkele dagen kan duren om te beoordelen of ook hulp nodig is in andere gebieden van de berg,

Bronnen: InfoWars.com, The Wall Street Journal


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl