Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

marie-harfWoordvoerder Buitenlandse Zaken

Hiernaast een afbeelding van Marie Harf, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken. Zij gaf vorige maand een persconferentie waarbij ze geïrriteerd raakte , toen een journalist haar vroeg, “waar nou eigenlijk het feitelijke bewijs blijft” dat Rusland op FEITEN beschuldigt van indirecte hulp aan het neerhalen van MH17..

Het lijkt een normale vraag van een kritische journalist. Maar nee, deze mevrouw werd een beetje link en deed pissig tegen de man. En wat er toen gebeurde is werkelijk te gek voor woorden: Marie Harf verwijst de pers naar….  social media, waarbij ze roept dat daar feitelijk meer bewijs ligt, dat de pers (nog) niet ziet..! Toen haar vervolgens werd  gevraagd of het niet vreemd is dat de pers wordt verwezen naar een woud van theorieën op deze social media en waarom de VS daar maar één theorie van omarmt als waarheid, antwoordde mevrouw Harf nijdig dat de andere theorieën geen enkele zin hadden’, omdat Buitenlandse zaken ‘volledig weet weet dat het Poetin’s fout was… Het lijkt alsof we naar een spreekbeurt van een tienermeisje kijken, in plaats van een officiële regeringswoordvoerder..!

Lees het hele artikel op: WantToKnow.nl


 • Pascal

  hahaha… lachen is het wel als je beseft dat oude wijsheid de cyclus van de tijdgeest al volledig beschreef en dat wij ons nu bijna aan het einde bevinden van de ”second childhood” fase van de wereld cultuur. Hierna volgt het laatste collectieve gevecht waardoor en zodat wij kunnen gaan hemelen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  En dit nu tekent ten voeten uit de non-intelligentie/onwetendheid/ongeïnteresseerdheid van de overgrote meerderheid van het Amerikaanse volk. Heb daar zelf een keer of 10 vertoefd met de KM in de jaren ’70 – ’80 (de Koude Oorlog). Niet te geloven! En dat denkt dan Wereldleider te kunnen zijn (of blijven – neen dus – ). Arme wereld!
  En wij hier in Europa maar die achterlijke Amerikaanse gewoonten overnemen.
  Flex-werken, ontslagen kunnen worden om niets, gigantische schade-claims om een akkefietje van niks, steeds meer geweld tussen burgers onderling en tussen burgers en politie/hulpverleners, etc. etc. Wat mij betreft worden álle zaken die ook maar enigszins
  Amerikaans zijn of daarop lijken resoluut het land uitgeflikkerd, zoals dat ongezonde Fast-Food bedrijf van Mc. Donalds. Ik ben totaal geen fan van Rusland, verre van dat, maar absoluut ook niet van de US. Ze zijn het afgelopen jaar niet anders bezig dan Europa, met gebruikmaking van Oekraine, tegen de Russ. Federatie uit te spelen, op te stoken. Overal waar zij zich in mengen, gaat het geheid fout. Vietnam, Somalïe, Afghanistan, Irak, etc. En nu zéér recent weer de mislukte poging door commando’s tot bevrijding van James Foley. Ik word zo misselijk van al die reportages/films over die onoverwinnelijke commando’s en Navy-seals van hen. En dat terwijl ik zelf bij de Marine was. Totaal opgefokte ego’s die eerst maar eens moeten presteren.
  Europa, Nederland moet zich resoluut distancïeren van de oorlogshitserij van Amerika en van die dito van SG NATO Rasmussen, een zéér gevaarlijke havik, die vlak voor
  zijn aftreden nog even zijn “stempel” wil drukken. Laten we ons gezond verstand gebruiken en tot overleg komen.
  NB: Obama hád mijn sympathie, maar blijkt een “wolf in schaapskleren” te zijn.
  Maar ben het wél eens met zijn aanpak van ISIS, alhoewel dat waarschijnlijk nóg meer
  gijzelaars/journalisten het leven gaat kosten…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Tja, hemelen….Zitten we weer met z’n allen bij elkaar. Wat een rot optie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Oboema was de eerste in zijn soort, maar zal ook tevens in zijn soort de laatste zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • KlaasO

  Goed geschreven! En Obama en Putin en Rutte en Rasmussen en de EU eerder Balkenende hangen allemaal aan dezelfde touwtjes die naar de handen gaan van de elite die controle krijgt over de hele wereld. Waardoor? omdat wij zo dom zijn en dat zeggen zo ook nog. We zijn klootjes volk al vanaf 1773 toen de Rothschilds hun eerste bank hadden. Hopelijk worden we wakker en kiezen niet voor geweld en angst. Angst is hun raadgever en zij zaaien angst om controle te krijgen. Ook als daarvoor miljarden mensen het leven moeten laten want empathie kennen zij niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pascal

  Hoe weet je dat ?… haha

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jack Frost

  Interessante punten, heer den Engelsman. Rusland geeft enkele stukjes intel vrij, en de reporter vind dat Amerika ook haar bronnen op tafel moet leggen. De persvoorlichtster is wat klungelig, maar haar punt blijft valide: Waarom moet de VS bronnen openbaar maken, terwijl Rusland er niet eens voor zorgt dat er fatsoenlijk onderzoek ter plaatse kan worden gedaan? En zelfs zonder die bronnen hebben de Russen meer uit te leggen dan de Amerikanen: In de dagen voor de aanslag op MH17 schoten de separatisten al van alles uit de lucht met BUK’s, kort na de aanslag schepten ze op over een succesvolle aanslag, die gepleegd werd met een BUK vanuit het gebied waar de separatisten te baas waren. Is het niet de beurt aan de Separatisten en Russen om volledige openheid te geven in plaats van een niet-betrokken partij (de VS) lastig te vallen over het openbaar maken van classified intel?

  Uw verdere rant is niet heel relevant, maar vooruit: Tier 1 units van het Amerikaanse Leger en haar Marine komen dagelijks in actie over de hele wereld, en het gros van die acties komt nooit naar buiten. Dat zijn humanitaire missies, reddingsoperaties, beveiligingsmissies, en natuurlijk ook directe actie. Om te zeggen dat het “geheid fout” gaat als zij zich ergens in mengen is waanzin – als zij hun werk goed doen, horen we er niks over, pas als het finaal uit de hand loopt – uitgaand van enkele honderden inzetten per jaar kunt u de succes-ratio rustig een beetje naar boven bij stellen.

  Ik ben niet pro-“oorlogshitserij”, maar met Putin in het oosten en IS iets verder naar het zuiden is er reden genoeg om grenzen te stellen, en daar heb je ook spierballen bij nodig. Natuurlijk zou totale vrede heerlijk zijn, maar dat wil niet zeggen dat je met een kamp vol duiven die vrede bewaakt tegen wolven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IIS

  Waarom zou Amerika willen wachten, want die hadden toch al voldoende bewijzen en konden zelfs binnen het uur de Russen ook zonder bewijzen schuldig verklaren en nu op het moment suprême laten ze de kop hangen omdat de Russen het onderzoek hebben gefrustreerd? Is het toevallig 1 april? http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/0a/a0/83/0aa083c8a613b3807290afa35c8a9248.jpg De logica die de VS hanteren is volgens mij dat 1 + 1 = 11 is. Rare jongens die Amerikanen, those horned world gaurdian angels and their nation of mass destruction. Volgens mij gaan die jongens het nog een keer heel ver schoppen, totdat de makke beer ze komt opvreten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jack Frost

  Wachten? Als er in jouw achtertuin iemand wordt neergeschoten, en jij zorgt dat niemand bij de crimescene kan, is dan de logische gang van zaken dat de buurman kilometers verderop z’n camerabeelden afstaat, of moet jij gewoon toegang geven? Je kunt er allerlei irrelevante vage theorieën en algemeenheden over de VS op loslaten, maar de bewijslast ligt niet bij Amerika.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Ik zei/bedoelde niet dat het “geheid fout gaat” indien spec. forces zich ergens in mengen. Maar dat dat gebeurt indien de VS-regering en leger dit in een land doen. Amerikanen hebben o.a. door hun zeer gebrekkige talenkennis (welke Amerikaan spreekt 2, laat staan 3 talen?), door hun altijd zéér robuuste optreden (met veel wapens) en door hun zeer geringe inlevingsvermogen in andere culturen m.i. nog nooit de harten kunnen veroveren van de landen die ze “te hulp kwamen”. Of zie ik dit verkeerd? Acties van Special forces mislukken zeker niet allemaal en daarover worden inderdaad uit tactisch oogpunt zeer weinig mededelingen gedaan.
  Het is niet Rusland die onderzoek op de crash-site onmogelijk heeft gemaakt! Dat was de strijd tussen de Oekraíners en de separatisten t.p.(en de niet waargemaakte belofte van de Oekraïne om te zorgen voor een staakt-het-vuren of om de site in handen van Oekraine te krijgen). Rusland en de separatisten zijn niet voor 100% één. Dat is te simplistisch geredeneerd. Er bestaan verschillende groepen separatisten met verschillende agenda’s. Rusland heeft lang niet de zeggenschap over ál deze verschillende groeperingen.
  Het is niet Rusland die de bandopnamen tussen MH17 en de luchtverkeersleiding in handen heeft. Dat is de Oekraïne. En die zijn onmiddellijk na de crash geconfisqueerd en nog steeds niet vrijgegeven. Piloten van vliegtuigen dicht achter MH17, hebben duidelijk de opdracht van ATC (air traffic control) gehoord om koers te wijzigen richting strijdtoneel O-Oekraine. Oekraïne heeft wel degelijk meer uit te leggen dan Rusland. Juist omdat zij het waren die onmiddellijk de separatisten/Rusland beschuldigden van het neerhalen. Daarna werden die beschuldigingen plots weinig/niet meer geuit en dit viel (toevalligerwijs?) nagenoeg samen met de mededeling van de OVV dat het voorlopig rapport omtrent de toedracht/oorzaak een uitstel van 2 à 3 weken behoefde. Dit tegenstrijdig aan de ICAO-regel van 4 wkn voor een voorlopig onderzoeksresultaat. Ook in dit licht vreemd omdat de OVV daarvóór aangaf al zéér ver gevorderd te zijn met het voorlopige conclusie-rapport. Voorts een totaal stilzwijgen van kant van OVV en Regering of er énig vliegtuigdeel is geborgen en naar Nederland vervoerd (als belastend bewijsstuk). (heb hierover vragen gesteld aan Parlement, maar zero reply). Dan is er nog de foto van deel van linkerzijde cockpit, t.h.v. captains-seat met vele duidelijke entry- en exitholes van scherven, danwel kogels, schuin van achteren en van onderen komend en van 2 zijden. Dit kan nooit door alleen een raket-eplosie zijn veroorzaakt. Die foto is van alle sites verwijderd….. (heb foto opgeslagen).
  Al deze zaken bij elkaar optellend, dan is een doofpot-affaire zeer wel denkelijk. Dachten de Oekrainers te maken te hebben met het toestel van Poetin dat op ongeveer dezelfde plaats, dezelfde tijd daar t.p. was? Ik denk dat het zo gegaan is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jack Frost

  Hoewel ik het beeld van de overdreven-macho-infanterist van de VS enigszins deel, en ook de negatieve indruk die zij achterlaten ken, heb ik toch een ander beeld bij de Tier 1 jongens. Die zijn als het moet juist heel diplomatiek, zijn zeer goed in het leggen van vruchtbare contacten met landen waar de VS inmenging nastreeft. Ze spreken zo goed als allemaal meerdere talen vloeiend.

  Verder ben ik met je eens dat zowel Oekraïne als de separatisten verantwoording schuldig zijn, hoewel de onrust een typische Moskouse signatuur heeft, en ik daardoor zonder veel reserve ook naar het Kremlin kijk.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IIS

  Iemand in mijn achtertuin is neergeschoten en de buurman geven we dan de schuld en die moet dan maar bewijzen dat hij onschuldig is en saboteer ik onderzoeken waarmee mijn buurman zijn onschuld kan bewijzen en verder mag iedereen in de buurt blijven roepen dat mijn buurman een moordenaar is. Ja, ik begrijp wat je bedoeld.

  En wat is irrelevant of zijn vage theorieën? Dat stellen is wat iedereen kan doen en ik kan dat ook, dat omdraaien en Amerikaans bluffen. Waar zijn de ratten van het westerse nazikamp tot nu toe meegekomen dan? Alleen maar met een hoop wapengekletter en oorlogszuchtige taal, meer hebben ze niet laten zien of horen.

  Of wil men oorlog met Rusland en moet de EU zich bewapen en heeft de VS daar financieel belang bij, want oorlog = business en business = business en daar doen een paar (honderd of miljoenen) lijken de kas heel goed spekken.

  Er zijn zoveel en mensen waaronder jij die nog in een soort van oude paradigma leven en willens en wetens leven tegen vrede en rust en houden zich vast aan zwart-wit, goed-fout, cowboys-indianen.

  En wat de hell US, waarom de boel zo opkloppen en andere zaken zo afzwakken? Omdat de hele kluit gestuurd moet worden omwille van de poen en vooral om niet de grip te verliezen op de verrotte zaken en spelletjes die het nazi westen speelt. Je wilt het zien of niet en je bent objectief of niet. Als je stelling neemt om wat voor reden dan ook dan heeft dat vooral met broodheren te maken, zeg maar degene door wie men wordt onderhouden is vaak ook degene die men verdedigd. Of je moet al een onbezoldigde slaaf zijn, want die zijn er ook, wonderbaarlijk in overvloed, die staan met bosjes langs de weg.

  Overigens, maar waarom zou de VS iets moeten bewijzen??? Want de hele VS is in deze niet eens op zijn plaats, het is een zaak tussen de Oekraine en Rusland. Maar om het internationaal te maken, tja, daar heb je een kapot passagiersvliegtuig en heel grote bek met veel leugens voor nodig en hoe kom krijg je dat voor elkaar? Nou, dat lijkt me toch niet zo heel moeilijk om dat te bedenken. Maar nogmaals, wie denkt de VS wel niet wie ze is om ons samen met het schoothondje EU ons een oorlog met moord en doodslag binnen te rommelen? En denkt de EU of de VS nu werkelijk dat ze hier de Russen moeten kietelen? Als dat zo is dan is het westen volgens mijn gedachte al dichter bij een totale financiële ineenstorting dan we krijgen te horen of ze moeten al gewoon VIES zijn en hoe anders kan de VS een ineenstorting maskeren of misschien nog uitstellen? Door over lijken te gaan en je te goed doen aan de ellende van een ander, natuurlijk. Hoe het ook zij, vroeg of laat komt de stinkende aap uit de mouw en of we daar nu zo blij van moeten worden moet nog maar blijken. Welterusten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Adriaan

  Ik ving het toch wel erg raar dat tot nu toe niets in de media te vinden is over dat de nederlanders met shell en de amerikanen daar licenties hebben om naar schaliegas te boren… En dat dat juist in het gebied van de seperatisten is, welke niet willen dat hun grondwater vervuild wordt….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Wen er maar aan, we zijn in Amerika’s voetsporen gevolgd. Toen ik in de zeventiger jaren in de VS woonde was ik stomverbaasd hoe de commerciële media de mensen leugen op leugen op de mouw speldden. Op 9/11 1973 werd een “kwaadaardige dictator” eindelijk uit de weg geruimd (Salvador Allende), in 1974 kwam senator Edward Kennedy met een plan om iedereen een ziekteverzekering te geven en er werd naar Engeland (NHS) en Nederland (ziekenfonds) gegaan om het Amerikaanse volk te vertellen dat die gezondheidssystemen puur communisme waren en dat in onze landen de staat in plaats van een dokter bepaalde wie verder mocht leven en wie dood moest.

  Geen wonder dat de doorsnee Amerikaan, hoewel het echt geen slechtere mensen zijn dan u of ik, zo ongelofelijk op het verkeerde been wordt gezet waar het gaan om alles wat met politieke standpunten te maken heeft,

  In die jaren was nog een redelijke diversiteit in onze media. De VARA en VPRO hadden totaal andere standpunten dan de AVRO en TROS, en om krantengebied ging het van De Waarheid en De Volkskrant ter linkerzijde tot NRC Handelsblad en Telegraaf aan de rechterkant.

  Maar door de voortdurende propaganda “dat ons zuilensysteem zo vreselijk slecht is en zo vreselijk achterhaald” gecombineerd met het weghalen het begrip “omroepbijdrage” kon ons democratisch georganiseerde mediasysteem totaal verwoest worden. Rechts bloeit en meningen die anders luiden worden haast als zijnde onfatsoenlijk of in elk geval wereldvreemd ter zijde geschoven.

  Een weg terug is er niet meer, de invloed van commercie en rechts op de media is blijvend. Via de portemonnee worden de media en daarmee dus Uw opinie, althans de opinie van de meerderheid bepaald. Zonder democratische media zijn democratische verkiezingen feitelijk een farce. Wat je ook kan zien aan het overheidsbeleid, of het nu een kabinet Kok, Balkenende of Rutte is doet er feitelijk niet meer toe, Het beleid is en blijft in grote lijnen precies hetzelfde.

  En ja, net als in de VS houd je altijd een groepje lastpakken over die heel hard maar ook even vergeefs roepen dat het allemeel volstrekt onlogisch is wat ons als waarheid wordt voorgeschoteld. In de VS waren we lid van KPFK (Pacifica Foundation, zie KPFK.org) en hadden we een abonnement op “The Nation” waardoor je toch nog een beetje het gevoel had ook objectiever nieuws of in elk geval nieuws van een andere kant te krijgen. Maar feitelijk is het spartelen in een glas water, er gaat geen enkele invloed van uit. Helaas zie je dat media als VARA, VPRO en Volkskrant zelf kennelijk geen besef hebben of geen wens hebben om zich weg van de mainstream opinie te bewegen en er eigen standpunten op na te houden. Het feit dat ze een programma als P&W niet alleen door linkshater Pauw laten voortzetten maar zelfs nog overwogen om er ex-WNL (Telegraaf-) corifee Evan Jinek aan toe te voegen illustreert het meer dan welk ander voorbeeld dat je bedenken kunt. Links heeft geen toegang tot de media meer. En feitelijk niet tot de politiek, want je wilt de PvdA toch niet met droge ogen nog “links” noemen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W.den Engelsman

  Zeer goed verwoord! In feite is er géén vrije nieuwsgaring/vrijheid van meningsuiting meer door de Nederlandse Pers. Vrijheid (en publicatie) van vrijheid van meningsuiting door de Ned. burger via de media is ook volledig aan banden gelegd. Ca. 1 week na de crash van MH17 – en nu over de ontwikkkelingen tussen Oekraine en Rusland – werden/worden alle berichten daarover in de grote Ned. dagbladen plotseling exact conform. Daarvóór was er nog wél diversiteit in de berichtgeving. Duidt dit op een een geredigeerd/gecensureerd beleid v/d Overheid of niet? In Rusland wordt het volk “dom ” gehouden en gebrainwashed, maar wat dacht U van hier in het “vrije” Westen?
  WIJ (EU/NATO – Rusland – Oekraine – separatisten) hebben de wijsheid en het gelijk in pacht tóch? AMMERETO! De waarheid ligt ergens in het midden.
  In feite zijn we allemaal tegelijkertijd Good guys en Bad guys. Zo is het
  En gaan we daarom straks massaal ten oorlog? Zijn wij dan inderdaad lemmingen “zonder verstand”, die zich in de afgrond van een allervernietigende oorlog storten? Zoals de lemmingen doen omdat er téveel van hun soort zijn?
  Misschien heeft de mensheid nog een paar méér hersencellen ter beschikking om dit te voorkomen. Maar ik vrees het ergste…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Tja, de vraag wat werkelijk “vrije nieuwsgaring” is en wat onderdrukt is er een waar je maar zelden achter komt. Temeer daar geen journalist echt uit de pas durft te lopen (of wil lopen?). In de VS had ik ook de indruk dat het om een doort vrijwillige zelfcensuur ging totdat mijn schoonmoeder liet weten hoe je ineens kon zien hoe het omsloeg: tijdens het bewind van Ronamd Reagen hebben de Amerikanen Grenada overvallen en bezet met als drogreden dat de daar studerende Amerikaanse studenten in gevaal zouden zijn. Die ochtend waren er nog telefoon interviews met een aantal van die studenten geweest die woedend waren over de invasie en de bewering dat ze in gevaar waren met alle denkbare felheid tegenspraken, maar vanaf 11 uur die ochtend was ineens alles op dat gebied weg op alle Amerikaanse radio en tv zenders en gold alleen nog het fabeltje dat ze door de Amerikaanse troepen “gered” waren. In wat alternatieve circuits verschenen nog wel wat protestbrieven van hen maar in wat men daar mainstream media noemt werd alle protest stelselmatig onderdrukt. Hoe dat hier zit weet ik niet, ik zou nooit gedacht hebben dat letterlijk alle Nederlandse journalisten zich zou zouden laten muilkorven, houd het er eigenlijk nog wel op dat ze kennelijk allemaal zo geselecteerd of gebrainwashed zijn dat ze spontaan dat doen en zeggen wat van hen verlangd wordt. Maar ik vind het wel iets lugubers hebben, vooral als je in een tijd bent opgegroeid waarin we juist uitblonken in diversiteit waar het onze media betrof.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Johannez

  Het spijt me maar als je “ongekleurd nieuws” pretendeert te presenteren, moet je dat ook doen en niet de uitspraken van deze woordvoerdster volledig verdraaien!! Wat zij zegt snijdt hout, en als je een klein beetje onderzoek hebt gedaan weet je dat… http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/07/exact-location-pinpointed-of-mh17.html

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Billal Jaber

  genant

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl