Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Serie artikelen over ‘wakker worden’

‘Lekker weertje vandaag, buurman!’ En dat terwijl de goten langs de straten gisteren nog fungeerden als de oevers van een rivier. Het enige wat erin ontbrak waren de vissen zodat je je vishengel op zolder kon laten staan. Een zolder die overigens in een oogwenk ook blank kwam te staan door de exorbitante hoeveelheid neerslag. Allemaal door de klimaatverandering, vaak toegeschreven aan de opwarming van de aarde. Die wij als mensheid hebben veroorzaakt door uitlaatgassen, industrie en spuitbussen met haarlak. Een leugen!

Ik ben razend! Kwaad om alle leugens die jaar in jaar uit, dagelijks, het op zich zo mooie en complexe aardse leven vergallen. Ook al hebben wij het in Nederland graag over het weer, het is slechts een klein onderdeel van de leugenachtige propagandamachine die ons dagelijks overspoelt. Zijn we domme volgzame schapen? Of zijn we weldenkende, voelende intelligente wezens met een spirituele kern waarin ook een hoger bewustzijn huist, een bewustzijn dat zich laat horen of plaatje op faceookzien tijdens onze dromen of meditatieve (stilte-) momenten. Awareness… een prachtig woord met een zeer diepe betekenis.

Persoonlijk schaar ik mijzelf, voor zolang ik me kan heugen bij deze laatste groep, ook al ben ik een lange tijd –en misschien wel juist daardoor- een (zwart) ‘schaap’ geweest. Maar dat maakte me waarschijnlijk alleen maar bewuster van het ‘anders’ zijn. En wat is daar mis mee? Ieder mens is authentiek en daarmee ‘anders’ en vooral uniek, prachtig toch?

Maar nee, net zoals in het leger, worden we gedwongen om ons als een ‘eenheidsworst’ te gedragen en ons aan te passen aan de massa. En daarmee kom ik terug op de propagandamachine die zich alleen maar kan uiten via de diverse media; een ander woord voor mind-control. En zoals ik al in eerdere artikelen schreef: juist die controle willen we nu steeds meer loslaten omdat we in onszelf ontwaken en een andere visie ontdekken (awareness) die meer als waarheid ‘voelt’. Gelukkig zijn er steeds meer ‘echte’ journalisten die hun vak als ‘onderzoeker’ naar het echte nieuws serieuzer gaan nemen dan ooit en hun eigen onafhankelijke koers gaan varen. Deze zal ik meermalen aanhalen in de vervolg-artikelen. En die zich daarbij niets meer aantrekken van de persburo’s die ook alweer –overigens saillant detail- eigendom zijn van de 85 rijkste mensen op aarde, ook wel elite genoemd. Bekijk het derde en laatste item van de uitzending van ‘KRO’s Brandpunt’ nog maar eens. Een uitzending waarin wij door diezelfde elite benoemd worden als ‘schapen’. Wil je dat blijven?

Life is a chessgame

Life is a chessgame – Olieverf Irma Schiffers

Terugkomend op het weer; weleens naar de hemel gekeken? Is het je ook opgevallen dat er nauwelijks meer blauwe luchten zijn zoals vroeger, en dat je complete rasters als ‘schaakborden’ boven je hoofd ziet verschijnen, die daar urenlang dat prachtige blauw aan je zicht onttrekken? Ze waaieren uit en trekken een soort mist op die het zonlicht filtert. De ‘schapen’ zeggen: ‘dat zijn condensstrepen van vliegtuigen’ (contrails). Schaapjes, slaap lekker verder! Condensstrepen verdwijnen zo ongeveer na een minuut. Dit zijn ‘chemtrails’ (chem = chemical en trails = spoor) en het project heet ‘geo-engineering’ (zie ook HAARP = High Frequency Active Auroral Research Program). Strepen met gifstoffen die volgens een bepaald patroon door vliegtuigen worden uitgezet. Sinds de jaren negentig wordt Geo-engineering uitgevoerd, maar de laatste jaren neemt het exponentieel toe. chemtrail-1Wat er onder andere gesproeid wordt zijn gevaarlijke stoffen als titanium, barium, uranium en cadmium. Stoffen die hevige klachten veroorzaken als hoofdpijn, depressiviteit, lethargie, ademnood, astma, onvruchtbaarheid, vroeggeboorte en miskramen, huidproblemen, concentratieproblemen, achteruitgang van het korte termijngeheugen, kanker etc. Er is genoeg onderzoek naar gedaan door de echt bezorgde en wakkere wetenschappers.

Ja, ik ben razend! Omdat onze planeet en haar bewoners bewust wordt vernietigd. Categorisch en systematisch. En ook omdat onze overheid er niets aan doet, al weet men hiervan. Meer dan eens stuur ik berichten hierover naar betrokken en natuurminnende politici in de tweede kamer. Ik krijg als antwoord dat ze het weten, maar dat er helaas onvoldoende draagkracht in dit kabinet is om er iets tegen te doen. Razend, omdat er dagelijks bij zonnig weer steeds opnieuw gesproeid wordt. Naast speciale sproeivliegtuigen, ook door passagiersvliegtuigen waarvan de piloot niet eens weet dat zijn toestel deze sporen achterlaat.

chemtrails5Met mijn ultra-gevoeligheid ruik ik het, proef ik het (een metaalachtige smaak) en krijg ik direct tranende ogen en een zere dikke keel wanneer ik met mijn hond langs de zee loop. Ik spoed mij dan naar huis en stel alles in het werk om deze gifstoffen uit mijn lijf te krijgen. Daar heb ik intuïtief de juiste methoden voor. De slapeloosheid waar ik al jaren aan lijd neem ik op de koop toe en dat heeft me geleerd gemakkelijk te mediteren waardoor ik toch kan rusten. Melatonine-tabletten (puur natuur) zijn daarbij ook behulpzaam.

Zoals ik al eerder schreef in het artikel ‘Wakker worden, zijn en blijven!’ worden foto’s die te maken hebben met deze geheime ‘misdaad’ (die gelukkig al lang niet meer geheim is voor iedereen dankzij het internet) op facebook meteen verwijderd (zoek ook eens op twitter met de term #chemtrails) alsmede hele accounts die hierover berichten, zodat de schaapjes vooral schaapjes blijven. Onderdeel van mind control, snapt u?

Er zijn nog veel mensen, ook in mijn omgeving, die liever de mainstream-media volgen omdat de waarheid te bedreigend is. In psychologische termen heet dit ‘cognitieve dissonantie’. Informatie die tegenstrijdig is aan het beeld wat men van de wereld heeft, door opvoeding en ‘paplepel-politiek’ wordt verworpen. Je wilt dan niet uit je comfortzone comfort zone en magicgehaald worden, ook al is deze vaak allerminst comfortabel, het is wel vertrouwd! We leven nu in een tijd waarin we –gelukkig- steeds gevoeliger worden en ons bewustzijn zich uitbreidt naar multidimensionaal bewustzijn. Steeds meer mensen geloven de informatie niet meer die ze toegespeeld krijgen door de mainstream media en ‘voelen’ dat er iets niet klopt of dat de wereld wel heel bedreigend wordt met al die natuurrampen, barbaarse slachtingen, onbehandelbare ziektes en brandhaarden en wereldoorlog III in het vooruitzicht.

De tijd van ‘we kunnen er niets aan doen’ is geweest! Het eerste wat een weldenkend en ‘voelend’ mens te doen staat is je bewust worden van WAT er gebeurt en HOE het gebeurt. De volgende vraag is dan automatisch ‘WAAROM’ het gebeurt. Deze laatste vraag mag en ga ik niet voor jou beantwoorden. Ook al meen ik voor mezelf met grote zekerheid al deze antwoorden te kennen, en niet sinds vandaag of gisteren helaas. Maar wanneer we het ‘wat, hoe en waarom’ voor onszelf kunnen beantwoorden is de basis gelegd voor de grote verandering waar de meesten van ons op hopen en blijkbaar, enigszins flegmatisch, op wachten. Domweg door te zeggen dat we hier tegen in opstand gaan komen en weigeren de ‘mind-controlling’ propaganda nog langer te blijven slikken als zoete koek.

Het is niet aan mij om dát stukje ‘bewustzijn’ in te vullen, omdat het juist de bedoeling is dat je je eigen bewustzijnsproces op je eigen tempo en op je eigen, individuele manier ontwikkelt. Daarom zijn we hier en ieder heeft zijn eigen individuele pad te lopen. En juist dát respecteer ik in ieder levend individu. Wat ik wel voel te moeten doen is het ‘wat en hoe’ door te geven, opdat je zelf kunt bepalen of je deze vragen, for a start, beantwoord wilt hebben vanuit je eigen ‘hogere’ bewustzijn. En dus of je op zoek wilt gaan naar het ‘waarom’.

Met andere woorden: wil je je comfortzone verlaten, zul je je eigen intellect met je intuïtie moeten verenigen (linker- en rechterhersenhelft) om in een nieuwe, onbekende ‘wereld’ te stappen die eruit gaat zien zoals jij -en ik- die wensen!

Binnenkort deel 2: MH17, een raadselachtige crash

©Irma Schiffers


 • c.schoolderman

  applaus, heel goed geschreven 1

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • franciscus

  Amen! Heb zelf ook een slaapstoornis gehad, die meer dan drie jaar heeft geduurd, kan je daar veel over vertellen, mocht je interesse hebben. Verder behoor ik ook niet meer tot de de slapende meerderheid. Keerzijde van de medaille is dat je een soort paria word. Want je kunt het dan bijna over niks anders meer hebben, waar moet je het trouwens nog over hebben als je weet dat achter de schermen van het grote politieke wereld toneel de grootste genocide word voorbereid die de mensheid ooit getroffen heeft, en zal treffen.Agenda 21 ontvouwd zich onder onze ogen, wij staan erbij…en kijken ernaar, niet bij machten om in te grijpen. DOODZIEK word ik ervan, letterlijk en figuurlijk.Wie kan zich dan nog bezig houden met de futiliteiten van de dag? Al horende zijn ze doof en alziende zijn ze blind. Heer Jezus op u en u hemelse vader JHWH, Jaweh laat ik mij neer in verttrouwen. U woord is waarheid, joh 17:17

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pascal

  Ach, als het kalf verdronken is, dempt men de put.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ed

  Goed stuk, hopelijk worden veel mensen wakker.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • lakesidechap

  Allemaal goede punten, maar voor een enigszins geinformeerd publiek (zoals de lezer van gewoon-nieuws…??) niets nieuws. Grote vraag is waarom deze en nog veel meer feiten met soortgelijke strekking er nog steeds niet voor zorgen dat de weldenkende nederlander Den Haag ter verantwoording roept. Kijk naar de EU verkiezingsuitslag en je weet hoe wat dat betreft de vlag erbij hangt. Heb Nederland al vele jaren geleden verlaten dus volg dit op afstand enigszins als een buitenstaander. Maar wat voor NL geldt, geldt ook voor alle andere landen. Met verenigde krachten kunnen zaken aan de kaak gesteld worden en veranderingen ingezet. Kan bijvoorbeeld begrijpen dat Ewald Engelen op zijn Lowland University 2014 speech een geemotioneerd beroep deed op de 45-minners.
  http://vimeo.com/103530434

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Tim

  Ik weet precies wat je bedoeld. Iedereen die meent dat dít niet hun zaak is “ach joh het zal wel, je kan er toch niets aan veranderen” ervaar ook ik als frustrerend, met tijden. Men weigert pertinent verantwoording te nemen voor wat dan ook. Het was ook Einstein die eens zei dat het makkelijker is een atoom te breken, dan menselijke koppigheid (ignorance). Het gevoel continu te preken tegen een apathische muur, maar sport, entertainment en mode zijn toch veel belangrijker, “niet zo negatief he”.

  Al hoewel mensen in steeds grotere getalen ontwaken, blijven zij veelal passief. We worden ook nog steeds veel te makkelijk verdeeld door over racisme sprekende oproerkraaiers en het absurde westerse fenomeen genaamd ego. Verdeel en heers was het credo niet waar? Evenals het Romeinse credo “geef de bevolking brood en spelen”.

  Wij zijn zonder twijfel in de meerderheid, maar pas wanneer wij ons verenigen is er kans op werkelijke verandering. Vraag elke willekeurige generaal maar naar het belang van eenheid. Of zoals Anonymous het zegt: United as one, divided by zero!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jhon

  Ervaring deskundige gezocht

  Verpleegkundige slaaponderzoek (80%, tijdelijk) (M/V)
  Bedrijf: UZ Antwerpen
  Locatie: Edegem, Antwerpen
  Datum: 16 juli 2014

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Een interessant (en verontrustend) artikel. Toch i.e.g. een kritische aantekening v.w.b. de “contrails”. Als voormalig meteor. waarnemer heb ik bij KNMI geleerd dat de waterdamp in de verbrandingsgassen van de vliegtuigmotoren bij een droge atmosfeer snel opdroogt (korte contrails) en bij een vochtige atmosfeer niet snel (lange contrails) en dit klopt ook. Indien er werkelijk “gesproeid” zou worden, dan zouden dat dus volgens artikel stoffen zijn die zichtbaar zijn via die contrails. Maar dat valt dan niet te rijmen met het grote verschil in lengte daarvan a.g.v. v/d atmosferische luchtvochtigheid. Indien men, die “geo-engineers” zouden willen verhullen dat er gesproeid wordt, dan zou dat rationeel geredeneerd, niet gebeuren bij een hoge vochtigheidsgraad. Dus er klopt iets niet met die theorie over “chem/contrails”. Dan een paar vragen: (1) waarom zouden die geo-engineers die rotzooi sproeien terwijl ze er zelf ook last van hebben, want die ademen toch dezelfde lucht in als wij? Of zitten die in een bunker met lucht-filters?
  (2) …wandelen langs de zee met de hond geeft ook verschillende klachten. Wat heeft dit met de lucht te maken? Of is de zee ook vergiftigd?
  (3) de grote vraag is waarom de aarde/mensheid dan langzaam of snel vergiftigd zou moeten worden? Wie heeft daar baat bij en zoals reeds gezegd/gevraagd, hebben de “daders” daarvan dan géén last???
  (4) de auteur v/h artikel weet blijkbaar wél waarom, maar wil dat niet met ons delen.
  Indien men een dergelijk verontrustend artikel schrijft en men de reden waaróm wel weet, maar niet deelt met de lezers, dan is dit m.i. paniek-zaai journalistiek en zeker geen openhartige. Wél A zeggen, maar niet B. Dat is niét kies. In feite is dit het achterhouden van belangrijke informatie. Menen te weten en dit ook publiceren dat een misdaad tegen de mensheid (wat, hoe en waarom) gaande is, behalve het óók gekende “waarom” niét publiceren. “Dat moeten we zelf maar uitzoeken”.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Richard11

  Is het iedereen hier opgevallen dat de zon tegenwoordig wit is en niet meer geel zoals ik als kind op mijn rug op het strand liggend herinner. Ik kon zelfs de uitbarstingen van de zon zien. Tegenwoordig is de zon een grote witte vlek aan de hemel en het is onmogelijk geworden er zelfs maar naar te kijken.

  Sinds ik mensen de vraag ben gaan stellen: Wat is de kleur van de zon? is het mij opgevallen dat de meeste mensen niet eens weten dat de zon vroeger geel was. Ook NASA wetenschappers kleuren hun foto’s van de zon tegenwoordig met hun photo editors van wit naar geel. Die hebben blijkbaar ook iets te verbergen.

  Het is duidelijk dat de gehele atmosfeer is gevuld met partikels die de blauwe kleur van de lucht en de kleur van zon veranderen. Verder kun je duidelijk zien dat op de satellietfoto’s van TEMIS de hele planeet intussen is bedekt met NO2. Waar NO2 is zijn ook ultrafijn partikels van verkeer en industrie.

  De EU zowel als de VS weigeren om ultrafijn partikel uitstoot van verkeer en industrie in kaart te brengen en te reguleren. De nieuwste ultrafijn partikel meetapparatuur heeft aangetoond dat wetenschappers tot nu toe naar slechts 5% van de ultrafijn partikel vervuiling in de buitenlucht hebben zitten kijken. Men heeft het over PM 10 en PM 2.5. Maar de hoeveelheid partikels in het PM 0.1 tot PM 0.001 gebied ligt tot 20x hoger en wordt verzwegen.

  Mijn vermoeden is het volgende. Er zijn 2 soorten chemtrails.

  1. Contrails van verkeersvliegtuigen veranderen in chemtrails doordat de uitlaatgassen een chemische verbinding aangaan met het ozon en het ultrafijnstof van de luchtvervuiling o.i.v UV licht.

  2. Chemtrails afkomstig van militaire vliegtuigen die om wat voor reden dan ook chemische stoffen in de atmosfeer sproeien.

  Lees ook mijn laatste artikel hierover:

  http://www.wanttoknow.nl/economie/geld/rente-wereldwijde-luchtvervuiling-en-miljarden-zieken/

  Of mijn andere artikelen:

  http://schafderenteaf.wordpress.com/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Panda

  Hoog Xander gehalte ! Doet denken aan de theorie van de waanzinnige generaal Ripper in Dr. Strangelove (fluoridering van het drinkwater door de Russen). En dan dat onnozele gebruik van Engelse woorden om toch maar indruk te maken. Het zou de waarde van deze webstek ten goede komen om artikelen als deze niet te publiceren. Ze doen afbreuk aan de overige zeer degelijke artikelen die hier verschijnen en leiden de aandacht af van de zeer reële kwaadaardige politieke en militaire complotten die ons bedreigen (VS, NWO, Bilderberg, …). De werkelijkheid is al erg genoeg om met geen waanzinnige samenzweringstheorieën te moeten afkomen. Het verbaast me overigens dat jullie geen aandacht besteden aan het zéér degelijke werk van jullie landgenoot Jules van Rooyen over wat werkelijk in de wereld gaande is, ‘Sluiproutes van de macht’.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • TES

  Wat er werkelijk aan de hand is in de wereld??? Tis gewoon weer komkommertijd, terwijl dezelfde muziek die we altijd al aan moeten horen gewoon weer eens herhaald wordt.
  That’s it en that’s all!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Als je geinteresseerd bent in het hoe en wat ..SHASTA, CA Hearing on Covert Chemtrail Operation. Dit is hearing waar piloten doktoren wetenschappers hun verhaal doen. Deze hearing is een Eye opener .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Bill Gates Connection With Chemtrails & Monsanta aanbevolen als je het aankunt

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • TES

  Bovendien wordt het hoogtijd om de koppen eens uit het zand te halen, gewoon op lokaal en regionaal landelijk niveau gaat hier in Nederland ‘het grote pootje uitdraaifeest’ in alle hevigheid door, sterker nog, het lijkt wel alsof dit ‘pootje-uitdraaifestival’ een finale fase heeft bereikt terwijl de propaganda machine op overtoeren draait!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Fluorideren van water is in Amerika gewoonste zaak van de wereld.
  Alles moet bespreekbaar zijn. Hoop u de moeite neemt om SHASTA hearing te bekijken . Zal ik het boek door u aanbevolen zeker lezen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • HB

  ‘ZIJ’ die ‘ONS’ welbewust ziek (en dood) willen maken. In plaats van een ‘milieu-hoax’, de mens die ZICHZELF en zijn leefomgeving uitroeit?

  De welvaartsveelvraat, de vrije markteconomie, het globalisme en de geopolitiek, het mechanisme van vraag & aanbod, de grenzenloze mobiliteit en de veroorzaakte vervuiling: zijn het de gevolgen van een brainwash of van onze tomeloze hebzucht?

  Wijzen naar ‘schuldigen’ heeft geen zin meer als de wereld kraakt in al haar voegen. Als desastreuze ontwikkelingen onomkeerbaar zijn geworden. Als wij hebben verzaakt aan onze collectieve verantwoordelijkheid, resteert nog slechts de aansprakelijkheid van het individu.

  Voor gelovigen zijn de tekenen duidelijker dan ooit; zij weten dat wij bezig zijn met de voleinding van de profetie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bor

  Wie denkt dat het daar bij blijft wat er in het artikel beschreven wordt mag zijn ogen nog wel verder open doen. Er zit in de chemtrails meer dan alleen chemische rommel. Ze zijn met nanotchniek ook al veel verder dan ze ons vertellen. In die trails bevindt zich ook nanotechniek, ook wel nanites genoemd. Techniek die geprogrammeerd is voor destructieve doelen. Bekijk deze video maar eens. Het kan haast lijken op iets wat onmogelijk lijkt maar bedenk dan dat je processor van de computer al honderden miljoenen transistoren bevat. Een QuadCore AMD Phenom X4 9500, 2200 MHz processor uit 2008 bevatte al 463 miljoen transistoren. Nu zal dat aantal aanzienlijk hoger liggen. Dan hier de video:
  https://www.youtube.com/watch?v=CFMYYWXacAw&feature=em-subs_digest

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Het is gewoon lachwekkend wat jullie allemaal geloven, ‘NWO en Bilderberg kan ik nog begrijpen dat mensen daar in geloven, maar als ik lees over de zon die niet meer geel is en vooral chemtrails haha totaal van het padje een zeer hoog danny kruger gehalte.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Woestijnroeper

  Tegen complotten is maar een middel: bewijs maar dat het niet zo is wat hierboven, in een trouwens ook zeer degelijk artikel, beschreven staat. Als je dat niet kunt is er geen enkele reden om zo makkelijk aan te nemen dat er sprake is van een complottheorie

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Irma

  Hoe kun jij het ontkennen wanneer de overheid het zelf toegeeft? Maak jezelf niet belachelijk, Jelle. Of heet je eigenlijk ‘Trolle’ http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/klimaat/chemtrails-en-haarp-eerst-conspiracy-nu-officieel-beleid/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Welke overheid geeft dat dan toe, laat me maar een betrouwbare bron zien, en als iemand een andere mening heeft ben je dan gelijk een troll mensen die in chemtrails geloven hebben totaal geen kennis van zaken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Irma

  De link staat onder mijn reactie als je goed leest. En hier heb je er nog een paar: wetsartikelen, video’s, en foto’s van toestellen en installaties. Het is toch altijd erg fijn als je je op de hoogte stelt voordat je je mond open doet, nietwaar? http://www.wanttoknow.nl/?s=chemtrails

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bor

  NASA heeft zelf toe gegeven dat chemtrails worden gesproeid.
  http://truthstreammedia.com/nasa-expert-warns-of-rogue-geoengineers-and-chemtrail-consequences/

  In de volgende link wordt in de video gezegd dat er verschillende chemtrails worden gebruikt:op 2;50
  http://www.geoengineeringwatch.org/nasa-admits-chemtrails/

  Er gebeurt meer in de wereld dan je denkt. Je wordt alleen maar beperkt door je eigen afgebakende wereldje. Dat betekent niet dat daarbuiten geen dingen zijn die wel gebeuren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jeroen

  Oh ja Chemtrails… blijft een interessante stelling. Maar hoe meer ik er te weten over wil komen, hoe meer ik in een cirkel terecht kom van naar elkaar verwijzende blogs en YouTube filmpje zonder onderbouwing. Echte bronnen blijven altijd uit. Wanneer er wel een bron wordt vermeld is die vanuit wetenschappelijk oogpunt vaak zeer discutabel. Zelfde geldt voor dat HAARP.

  Stel eens dat het waar is, dan vraag ik me af waarom er zoveel moeite wordt gedaan, terwijl het veel simpeler kan als je de bevolking zou willen vergiftigen of wil controleren. En wat ik me ook altijd afvraag; als er een groep elite is die dit bewust doet, ondervinden ze dan ook zelf niet de negatieve gevolgen?

  Je hoeft echt niet naar een of ander geheime groep mensen te zoeken met geheime wapens, zoals Bilderberg of NWO, om te verklaren wat er gaan is in de wereld. Het probleem is het monetair-markt-systeem waar wij in leven met alle bijkomende verstoorde normen en waarden stelsel. Er is geen geheim corrupt groepje mensen. De hele maatschappij is corrupt en verrot, zowel boven EN onder. Geen respect meer voor zichzelf en voor de omgeving en alles voor status en eigen gewin. Het is de tijdsgeest van deze tijd. Als een religie die niet verkettert mag worden. Voor zowel de bankdirecteur als de bijstandsmoeder (vroeger de adel en de boeren). In principe maken ze zich beiden schuldig aan dezelfde corruptie. (en ja.. helaas ook ik. Loskomen hier van is ontzettend moeilijk)

  Het is echter prettiger om naar een groepje mensen te wijzen als het enge boze monster. Zo hoef je niet naar jezelf te kijken en wat jouw aandeel is in deze verrotte wereld. Daarom treed er ook bij complotters cognitieve dissonantie op. Alles wat niet past in hun straatje en geloof, wordt afgedaan als leugens en als “ooh, jij bent dus ook gehersenspoeld”? Zo drijf je geen wetenschap op zoek naar de “waarheid”. Het is wel typisch hoe complotters anderen van zaken beschuldigen waar ze zelf ook schuldig aan zijn, maar niet willen zien.

  Ik ben kritisch. Naar mainstream-media, maar ook op alles wat ik online vind.

  Oooh, wellicht nog een nieuwtje: iedereen is gehersenspoeld en geconditioneerd. Waarom zou dat bij jou anders zijn?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wakker

  “Oooh, wellicht nog een nieuwtje: iedereen is gehersenspoeld en geconditioneerd. Waarom zou dat bij jou anders zijn?” Jeroen…. Iedereen wordt gehersenspoeld in zijn basis vorming dat is het probleem, echter zijn er mensen die zich los weken van deze vorming en er achter komen dat er toch wat meer hersencellen te gebruiken zijn dan het gros van de populatie nu doet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Beste Irma, ik zal proberen in de loop van de week even een wat uitgebreider antwoord te geven heb helaas nu gewoon even geen tijd, wat ik wel alvast kan zeggen is dat ik het had over chemtrails en niet over geo-engineering daar zit weldegelijk een groot verschil tussen en dat geo-engineering bestaat is niet nieuws dat doen zelfs wijnboeren in zuid Frankrijk als het lang droog is en bewolkt even een klein raket de wolken inschieten en je krijgt een plaatselijke bui, dat is heel wat anders dan elk vliegtuig van welke maatschappij dan ook moedwillig chemicaliën verspreid.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  Door alleen maar op complotsites te kijken en youtube filmpjes te bekijken krijg je echt geen meer hersencellen dat is een illusie waar jullie complotdenkers aan lijden, je nickname zegt al genoeg.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wakker

  Moeilijk he een fatsoenlijke zin typen.. begrijpend lezen ook zo te zien….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jack Frost

  Irma, als je wanttoknow, Niburu, gewoon-nieuws.nl en youtube als belangrijkste bronnen hebt, geloof ik dat je overtuigd bent van je gelijk. Dat wil niet zeggen dat je gelijk hebt. En nee, ik zeg niet dat je de o-zo-gehate “MSM” als enige bron moet gebruiken, maar met oude, betrouwbare manieren van onderzoeken kom je veel verder, en kan je ook nog eens mensen overtuigen.

  Weet dat precies aan de andere kant van het Amerikaanse Neoconservatieve Fox News het Russische RT staat, dat minstens zoveel manipuleert. Een ding doen de russen beter: Bij gebrek aan invloed in de mediawereld leggen ze veel nadruk op propaganda via complottheorieen. Dat doen ze al eeuwen, maar ze hebben het de laatste 10 jaar tot een kunst verheven.

  Dat “wakker” zijn is voor een groot deel jezelf voor de gek houden, en voor een groot deel andere mensen napraten om je vast te kunnen houden aan een sociale groep, jezelf wijs te maken dat jij het bij het juiste end hebt, en in sommige gevallen zelfs een nieuwe vorm van religie/sektarische gebrabbel. MAW, Don’t be so goddamn gullible.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rust

  Wanneer men over de spelling begint en niet meer over de inhoud van de reactie… Kom eens met een fatsoenlijk antwoord terug.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bart

  Bij het lezen van de titel was me gelijk duidelijk wie dit stukje geschreven zou hebben. Wat een zweefteef ben jij zeg. Ongelofelijk. En dan ook nog helemaal verdrongen zijn van je eigen gelijk. Het is zielig te noemen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • koekenbakker

  het valt mij op dat… ik lees reactie’s hier van een stel non belivers die kant noch wal raken, waarom kom eigenlijk je op deze pagina als het je toch niet interesserend of in twijfel trekt? Just saying.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Bart zou het niet kunnen dat je ongelijk hebt. Er is geen twijfel meer over
  chemtrails zijn er . En dat is niet verdrongen maar een voldongen feit..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • m

  Beste Jelle chemtrails en geo engineering is het zelfde..Contrails en chemtrails worden vaak met elkaar verward. Natuurlijke condens strepen die bij verbranding
  voorkomen verdwijnen vrij snel.Ik heb op een site maanden lang discussie gevolgd. De welles nietes discussie eindigde abrupt .Waarom omdat tijdens Vn vergadering uitvoerig op dit
  onderwerp is ingegaan. Het ging over regulering omdat ruim vijftig bedrijven hier mee bezig zijn . Ben blij dat je kritisch bent . Maar gewoon naar de feiten kijken .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  De chemtrail maken mensen dom .Jij bent het levende bewijs dat het werkt ..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Er wacht jouw vast een mooie carriere. Denk dat Elsevier of de Telegraaf jouw visie volledig steunen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jelle

  En dan zo’n antwoord geven nee dat getuigd van slimheid, dus ze sproeien alleen maar over gebieden en huizen waar mensen wonen die niet in chemtrails geloven, het heeft dus geen vat op u complotdenkers die worden juist slimmer werkt goed dus die aluminiumfolie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Horus

  En, onder welke steen kom jij vandaan? De opstanding is nog niet begonnen hoor!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik kom hier wel eens omdat ik er dingen op politiek gebied tegenkom waar ik het mee eens ben of waar ik iets aan toe kan voegen. Ik wist niet dat het een vereiste was dat je in zweverige verhalen moest willen geloven. Ik ben 100% realist, pragmaticus en ben absoluut niet bereid om van dat pad af te wijken. Als de beheerder vindt dat rationele mensen hier niet welkom zijn dan hoor ik dat graag en stop ik mijn aanwezigheid hier. Tot dat moment ga ik ervan uit dat jouw “just saying” kant noch wal raakt en alleen bedoeld is om andere mensen de mond te snoeren zonder dat je daarvoor rationele redenen hoeft aan te voeren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl