Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Sierra Leone plaatst 2 miljoen mensen in quarantaine

ebolaComplete gebieden in Sierra Leone met een hoge bevolkingsdichtheid, zijn volledig van de buitenwereld afgesloten door de afkondiging  van de grootste quarantainemaatregel  in de geschiedenis. Deze heeft inmiddels de ineenstorting van  het systeem van voedselvoorziening veroorzaakt, De lokale overheid zegt dat gedwongen isolementsmaatregelen van kracht zullen blijven totdat Ebola is uitgeroeid.

Dit betekent dat in wezen miljoenen mensen zich nu in een totale staat van militaire quarantaine bevinden totdat ze immuun zijn geworden voor het Ebola-virus, of zijn overleden.

“President Ernest Bai Koroma heeft met onmiddellijke ingang de districten Port Loko, Bombali en Moyamba geïsoleerd, zodat alléén mensen die essentiële diensten leveren deze gebieden kunnen betreden”, meldt Associated Press. “De beperkingen blijven van kracht totdat de keten van transmissie is gebroken”, zeiden ambtenaren.

AP gaat verder met te melden: “Sierra Leone heeft op donderdag een dramatische stap genomen met het onmiddellijk afgrendelen van wijken waar meer dan 1 miljoen mensen wonen die, net als in andere West-Afrikaanse landen, worstelen om de Ebola uitbraak, die al aan duizenden mensen het leven heeft gekost, te beheersen.

Infrastructuur voedselleveranties ingestort

De infrastructuur van de voedselvoorziening in Sierra Leone is nu volledig ingestort. Het probleem met quarantaines is, dat deze beperkingen opleggen aan het vervoer van goederen en diensten (voedsel, medicijnen enz,),  op hetzelfde moment dat ze de beweging beperken van een besmettelijk virus.

De handhaving van de quarantaine heeft in heel Sierra Leone de ineenstorting veroorzaakt van de infrastructuur voor de voedselleveranties. Natuurlijk en voorspelbaar heeft dit als gevolg dat de voedselprijzen omhoogschieten. Het AP meldt: “.. de voedselprijzen zijn gestegen, een aantal markten zijn gesloten en de levering van voedsel is vertraagd”.

Vraag en aanbod

Het is het klassieke verhaal van ‘vraag en aanbod’ en het is een universeel verschijnsel. Dit betekent dat het ook zal gebeuren in de Verenigde Staten, de Europese Unie, Canada en andere landen waar quarantainemaatregelen in werking zullen worden gezet.

Bron: NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl