Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Liberia wordt hard getroffen

ebola2De Ebola crisis heeft een belangrijke wending genomen nu de “Wereld Gezondheid Organisatie” (WHO) bekend heeft gemaakt dat het aantal besmette personen “exponentieel” is toegenomen. De opleving van de uitbraak vindt vooral plaats in Liberia, waarvan het internationaal agentschap zegt dat “het ergste nog moet komen”.

Van de 4.269 bekende gevallen in West-Afrika  zijn er inmiddels 2.300 overleden. Ongeveer de helft van deze sterfgevallen heeft zich voorgedaan in Liberia. Volgens de VN is de rest afkomstig uit het nabijgelegen Sierra Leone, Guinee en Nigeria.

In een recente aankondiging waarschuwde de WHO dat de exponentiële toename van infecties in heel West-Afrika laat zien dat de dingen erger worden voordat het beter wordt.  Volgens experts onderstreept de ongebruikelijke verspreiding van de ziekte, dat het  problematisch is in de grote steden, vooral in landen waar de voorzieningen voor de volksgezondheid ontbreken.

WHO1De situatie is het meest extreem in Liberia waar hele gemeenschappen worden geconfronteerd met een snelle toename van het aantal besmettingen, als gevolg van slechte inperkingsmaatregelen en een gebrek aan medisch personeel. Volgens verzamelde gegevens van de WHO is bekend dat zo’n 152 medewerkers in de gezondheidszorg Ebola hebben opgelopen in Liberia, waarvan er inmiddels 79 zijn overleden.

Vóórdat het Ebolavirus uitbrak, ontbrak het in Liberia al aan voldoende medisch personeel, met slechts één beschikbare arts voor elke honderdduizend mensen. Op een bevolking van 4,4 miljoen mensen is dit een groot probleem, vooral omdat het dodenaantal oploopt en geïnfecteerde mensen nergens terecht kunnen voor behandeling en quarantaine.

“De overdracht van het Ebola-virus in Liberia is al intens en het aantal nieuwe gevallen neemt exponentieel toe”, staat in een aangrijpende verklating van de WHO.

In Monrovia rijden taxi’s, gevuld met hele families, van wie er een aantal besmet zijn, kriskras door de stad op zoek naar een bed en behandeling. Ze zijn er niet! De WHO bevestigt dat er in heel Liberia geen vrije bedden meer zijn voor behandeling tegen Ebola.

Bron: NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl