Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hulp bij belastingontduiking

geld1Zeven Nederlandse financiële instellingen zijn mogelijk betrokken bij belastingontwijking. Deze banken en verzekeraars doen “uiterst vaag” over wat zij doen om belastingontwijking te voorkomen.

Het gaat om ABN Amro, Aegon, Delta Lloyd, ING, NIBC, Rabobank en Van Lanschot. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer, een initiatief dat banken en verzekeraars op maatschappelijk verantwoord gedrag beoordeelt.

“Hoewel alle Nederlandse bankgroepen beweren dat ze niet betrokken zijn bij internationale belastingontwijking, blijkt uit dit rapport dat hun internationale investeringen en dienstverlening vele vragen oproept, die niet in alle gevallen afdoende beantwoord zijn”, staat in het rapport.

De onderzoekers spreken van “een reëel risico” dat ABN Amro en Van Lanschot met hun dienstverlening op het Britse eiland Jersey, in Luxemburg en Zwitserland belastingontduiking mogelijk maken.

Instellingen kunnen particuliere klanten helpen met het ontwijken of zelfs ontduiken van belasting door diensten aan te bieden vanuit landen die geen informatie over vermogens met andere landen delen.

 Zakelijke klanten

banken2Ook plaatst het initiatief “grote vraagtekens” bij de rol van investeringsfondsen van ING, Aegon en Delta Lloyd in Luxemburg en op de Kaaimaneilanden.

Verschillende banken zouden bedrijven financieren via constructies in belastingparadijzen. Rabobank heeft bijvoorbeeld meer dan vijftig dochterondernemingen en joint ventures in de Amerikaanse staat Delaware. Delaware staat bekend om zijn gunstige belastingvoorwaarden.

Banken en verzekeraars kunnen de geldstromen van zakelijke klanten verplaatsen naar rechtsgebieden met gunstigere belastingvoorwaarden, ook al zijn die ondernemingen daar nauwelijks actief. Dit geldt mogelijk voor de drie grote banken ABN Amro, ING en Rabobank.

Dochterondernemingen

Daarnaast zijn Aegon, Delta Lloyd en Rabobank onduidelijk over de belastingen die hun vestigingen in respectievelijk Bermuda, Ierland en Curaçao zelf afdragen. De financiële instellingen moeten ook een lijst van hun dochterondernemingen bij de Kamer van Koophandel indienen, maar vaak kloppen die niet.

De meeste Nederlandse banken hebben overigens vestigingen in zogenoemde belastingparadijzen of verlenen diensten aan bedrijven die daar gevestigd zijn. Acht Nederlandse instellingen hebben 166 dochterondernemingen in dertien verschillende belastingparadijzen.

Instellingen kunnen buitenlandse dochterondernemingen gebruiken om zelf van zoveel mogelijk belastingvoordelen te profiteren. Op deze manier worden officieel meestal geen belastingwetten overschreden. Maar de regels en belastingtarieven in een rechtsgebied worden dan wel ondermijnd ten gunste van die van een ander gebied.

Lees verder op: Nu.nl

 


 • W. den Engelsman

  Een zéér klein aantal zéér machtige bankiers regeren/besturen deze aardkloot.
  Dat zijn dus niet de regeringsleiders, die zijn marionetten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Douwe Beerda

  Onze maatschappij is een co-creatie waarin iedereen een rol speelt. We hebben in onze huidige maatschappij zogenaamde machthebbers maar dat moet dan automatisch inhouden dat er ook heel veel machtgevers zijn.

  Wat is de rol van jou en mij in onze huidige maatschappij en wordt het wellicht niet eens tijd dat wij stoppen met het zijn van machtgevers zodat de machthebbers simpelweg niet langer kunnen bestaan? Zie eventueel ook dit artikel. Machthebbers en Machtgevers.
  http://achterdesamenleving.nl/?p=58

  Ik denk dat wij de gewone burgers moeten ophouden met het zijn van machtgevers. We worden door onze politici en bankiers onder onze eigen neus beroofd en we staan erbij en kijken erna. Zolang wij dit allemaal gewoon accepteren zal het door blijven gaan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • R

  Hier zit wat in!!!! ik denk dat je gelijk hebt!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hansz Pint

  Hieronder is mijn onderbuikgevoel verwoordt…. Je hebt herders….. (die hele ons kent ons ouwe jongens krentebroodkliek)( banken, verzekeringsmaatschappijen, woningbouwstichtingen, de `broeders` van notaris en advocaten-verenigingen,de voedingsindustrie, de medicijnindustrie, de reguliere ziektenindustrie….de weetikveelwatvoorindustrie nog meer, EN… de regering, want die weet ook van de hoed en de rand…………) en je hebt schapen,( wij dus, Jan met de pet…ofwel ca 16 miljoen daarvan… in NL dan, want de hele wereld wordt zo uitgebuit) Een `herder` kan makkelijk leven van zijn kudde schapen: knippen, scheren, uitmelken en uiteindelijk slachten…. gaat hem of hen… goed af. Een kudde schapen…. kan niet leven van èèn herder, dus is de logische conclusie, dat we allemaal herder moeten worden… eh, eh… tja, dagaatòòkweerniet…. hoe moetutdàn??? er is een NATUURWET en die heet: HET RECHT VAN DE STERKSTE… dus zijn er in de `Natuur`… waar ook wij toe behoren, sterke, slimme groepen die de zwakke domme, naieve groepen `hoeden`…. zoals de intensieve veeteelt zijn koeien 30/40/60 tot wel HONDERD liter melk onttrekt…… terwijl ca 15 iter NORMAAL is voor een zogende koe…… wat er `normaal`zou zijn voor ons onderdanen om af of bij te dragen aan een florerende maatschappij weet ik niet maar het is al jaren TE veel…. … onder Daan-en, `er-onder-daan`. kop houwen en werken Daan, en kopen en betalen Daan….. wij willen MEER MELK, VEEL MEER MELK uit jullie zuigen….denken en doen die herders….. Nu ja, verzin het verhaaltje zelf maar verder, maar voor mij zit het dus ZO in elkaar. En als je de `melkmetafoor`niet snapt, kijk dan in UITZENDING GEMIST… naar de KEURINGSDIENST VAN WAARDE over de zuivelindustrie, dan snap je het wel.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Is de overheid hier niet medeplechtig is en dus vervolgbaar. Maar ja de overheid is door rechts bepaald de “R” van repressie. De vrije markt economie is niets anders dan, dat immoraliteit, fraude en hufterigheid is verworden tot een legale actie. Met veel dank aan de incompetente die van zichzelf vinden dat ze capabel zijn en dat met mooie leugenachtige en misleidende praatjes zich aan het volk voorhouden. Als ik zou vragen wie de verantwoordelijke personen zijn die dit mogelijk maken om verhaal te halen staat morgen de ME voor de deur, die eveneens benadeeld worden door deze ego hufters.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Een Mede Mens.

  Weet men eigenlijk wel dat iedereen een valuta kan scheppen zei het een sociale groep mensen of een land zolang deze word gedragen door consent van deze groep. Het is echter van belang dat de hoeveelheid wat in omloop is nou keurig word gereguleerd door een wisselende groep eerlijke mensen de direct verantwoordelijk worden gehouden voor verzuim hiervan.

  Als voorbeeld laten we zeggen een land kan rente en inflatie vrij geld scheppen om projecten te realiseren die bijdragen aan het welzijn, creativiteit en productiviteit en van mensen in de vorm van bijvoorbeeld wegen scholen ect.
  Als dit is gebeurt kan men dit geld weer uit roulatie halen. om het ballans te herstellen zodat de waarden van de valuta gelijk blijft.

  Dit houd ook in dat er geen belasting zou zijn. De reden dat men überhaupt belasting betaalt is het feit dat bijna elk land dit uit handen geeft aan organisaties in privé bezit. Deze scheppen vervolgens monopoly geld dat men slechts kan lenen, maar nooit eigendom word. Hier voor word een vergoeding gevraagd in de vorm van rente. Omdat het eigendom is van privé organisaties bepalen zei de rente en inflatie.

  Deze twee componenten zijn de instrumenten waar mee men controle uit oefent.
  Kort gezegd kan men zo de hele wereld bestieren in combinatie met de monopoly op de distributie van kennis en informatie.

  In het huidige scenario Leent een staat(s)bedrijf) geld bij deze privé organisatie bijvoorbeeld Europese Centrale Bank om dingen te bekostigen met welk doel dan ook.
  Men vind dat deze moet worden terug betaald. Dit is de reden dat het fenomeen belasting bestaat. Dit zou men dus stelen kunnen noemen, dit is een van de de twee universele waarden waar bijna iedereen op de wereld het mee eens is.
  De ander is het beschadigen van anderen.

  Wat vals munterij betreft, gaat het hier om een merk EURO, US DOLLAR, POND STERLING. Maar dit is niet van toepassing als men een eigen merk creëert.

  Interessant voorbeeld is dat die gene die nu de dienst uitmaken en zeggen dat dit allemaal niet mag zelf met het Amerikaanse koloniaal script (googlen) dit idee wat hier word beschreven is niet nieuw en bewijs dat dit werkt is terug te vinden in de geschiedenis hiervan en de acties van banksters) Dat ten gronde is gericht door massale vals munterij, waardoor het vertrouwen in de valuta is beschadigt en men hun monopoly systeem weer kon hervatten. Dit is vaker gebeurt in Amerika (google) De laatste poging op dat continent is in 1913 op Jyckel Island dit is derde poging en bestaat nog steeds als de Federal reserve. Tot zover.

  Ik hoop dat dit wat inzicht en inspiratie verschaft aan een ieder die hier zelf onderzoek naar doet en tot zijn eigen bevindingen komt die men vervolgens deelt met anderen zo dat men tot een gezamenlijk tot consensus kan komen. Het is aan ons, Wij geven onze bevoegdheden uit handen dus we kunnen dit ook weer intrekken. Wij zijn de werkelijke waarden en macht op deze wereld. Het is aan ons om daar eensgezind iets mee te doen. In verdeeldheid zal men blijvend worden beheerst. Dit is de reden waarom vreedzaam samen komen op grotere schaal word ontboden. Food for thought…

  Ps: een huidig werkend voorbeeld is de Bristol Pound in het Britse Bristol.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  veel dank voor uw mooie invalshoek, ik sluit me er graag bij aan! wat vind u van een tijdbank?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Een Mede Mens

  In time, leuke film. Niet echt humaan, hoeveel tijd heeft U? De kans is aanwezig dat U mijn volledige antwoord niet overleeft dus heb ik het kort gehouden;)

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl