Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Wroeging na 17 jaar

Journalist Udo Ulfkotte werkte zeventien jaar voor de Frankfurter Algemeine Zeitung en is de corruptie zat. Hij schaamt zich voor de omkoping waar ook hij zich, net als alle westerse media, schuldig aan heeft gemaakt. Hij heeft een boek geschreven dat binnen een paar weken al een bestseller is geworden. De tweede druk komt eraan en hij hoopt, zoals hij op Twitter verkondigt, dat meerdere journalisten zich nu gaan beraden om naar buiten te treden en hiermee te stoppen, in het belang van de mensheid. Het onderstaande heb ik vertaald uit het Duits, zodat je kunt zien wat zijn boek inhoudt. Zoals ik al vaker schreef: het is de tijd van de waarheid en voordat we in allesvernietigende oorlogen terechtkomen die gedicteerd zijn door de machtige elite, zou je in ieder geval dit boek maar eens moeten lezen. Het is niet de bevolking die oorlogen wil, maar wie dan wel? Naam en toenaam worden in dit boek genoemd!

Vertaald uit het Duits:

frankfurterJournalisten manipuleren ons in het belang van de machthebbers. Hebben jullie ook het gevoel dat je vaak wordt gemanipuleerd en voorgelogen door de media? Dan hoor je ook bij de meerderheid van de Duitsers.
Tot nu toe werd dit aangenomen als een “complottheorie” dat de mainstream media ons als burgers gericht manipuleren met propaganda technieken.

Nu onthult een insider wat er werkelijk gebeurt achter de schermen. De journalist Udo Ulfkotte schaamt zich hiervoor nadat hij 17 jaar heeft gewerkt voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Voordat de auteur de geheime netwerken van de macht onthult, oefent hij consequent zelfkritiek uit. Hij onthult hier voor het eerst hoe hij voor zijn verslaggeving in de FAZ (Frankfurter Algemeine Zeitung) en de corruptie werd aangemoedigd. En hij onthult waarom opinieleiders hun tendentieuze rapporten opstellen als handlangers van het NAVO-persbureau om via de media oorlogen voor te bereiden. Als vanzelfsprekend werd de auteur ingewijd in de Amerikaanse elite organisaties, en ontving in ruil voor de positieve berichtgeving in de Verenigde Staten daarvoor een ereburger certificaat.

In dit boek lees je welke journalisten in welke lobby-organisaties zijn vertegenwoordigd. De auteur geeft honderden namen en gezichten achter de schermen van de organisaties die van invloed zijn in onze media propaganda aan de ene kant, over: Atlantic Bridge, de Trilaterale Commissie, Duitse Marshall Fund, American Council on Germany, American Academy, Aspen Institute en het Instituut voor Europese politiek. Ook openbaart hij de geheimzinnige achtergrond van die lobby-netwerken, de propaganda technieken en de formulieren die je kunt ophalen bij de Amerikaanse ambassade als financiering voor projecten t.b.v. specifieke manipulatie van de publieke opinie in Duitsland.

Als de CIA dicteert wat er geschreven wordt, kun je je dan voorstellen dat de inlichtingendiensten speciale tekst-editors uitzet, die vervolgens worden gepubliceerd in het redactionele gedeelte met ondertekening van beroemde journalisten? Weet u welke journalisten werden omgekocht voor hun berichtgeving en in welke media? En heb je een beetje een idee van hoe de prestigieuze “journalistieke awards” worden toegekend? Gezien tegen de achtergrond van de voormalige “held van de arbeid” die werd geëerd in de voormalige DDR, is het propaganda werk ook nu nog steeds uitstekend.

Van journalist naar propagandist is maar een kleine stap. Als je dit boek hebt gelezen, zul je onze kranten lezen met andere ogen, vaker de TV uitschakelen en u zult ook weten wat u kunt verwachten van de radio: bijna niets.

Ulfkotte omschrijft ook zorgvuldig welke zender bij welke politieke partij hoort en welke journalisten zich daardoor hebben laten beïnvloeden. Je ziet hoe je gemanipuleerd wordt en je weet nu ook door wie en waarom. Aan het einde is het duidelijk: de diversiteit van meningen wordt nu slechts gesimuleerd. Onze nieuwsberichten zijn pure hersenspoeling!

(einde vertaling)

©Irma Schiffers


 • Irma

  En lees dan ook nog even dit artikel over Goldman Sachs.. We wisten het al, maar het begint langzamerhand ‘in the open’ te komen! http://langleveeuropa.nl/2014/09/nu-is-het-bewezen-goldman-sachs-regeert-de-wereld/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • de^mol

  ik vermoed dat al heel lang, maar geen bewijzen tot nog toe. Nu komt de eerste journalist uit de kast. Moedig.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ruud59

  Eigenlijk is dit oud nieuws . We worden al jaren door de media en de regeringen besodemietert . Censuur van de bovenste plank .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • David

  Heel goed, zie eventueel ook dit artikel.

  10 grote leugens van de Nederlandse Mainstream Media
  http://achterdesamenleving.nl/10-grote-leugens-van-de-mainstream-media/#.VCsWnPmSyac

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Martin van Dijk

  klaagmuur.tv heeft hier ook een leuke uitleg over de MSM Mediaterreur. http://www.kla.tv/index.php?a=showportal&keyword=niederlaendisch&id=4210

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • DennisdeB

  Ook ik heb het uit de eerste hand (ervaring) meegemaakt. Ik vertrouwde best wel op de kranten, totdat ik een keer aanwezig was bij een demonstratie en ik las in de krant dat er maar enkele honderden mensen aanwezig waren , tevens dat er gevochten word en mensen van de lage sociale ladder het gros van de aanwezigheid waren.
  Nou mijn verhaal, duizenden tot zover het oog reikte, er is niet gevochten, 1 persoon werd afgevoerd vanwege missende legitimatie. Tokkies? Je had elke laag van de bevolking aanwezig.
  Maar goed, iedereen leest de krant, denkt van Ahhhh haha weinig opkomst, tokkie volk enzovoorts.
  Maar deze keer was ik erbij… En dan denk van je wooooo, dit heeft zoveel effect op de bevolking,, leugens, de manipulatie.. en ben toen heeeeeeeel goed gaan opletten en het is echt NIET NORMAAL, wat je tegenkomt als je het vergelijkt uit verschillende bronnen en youtube filmpjes wat ze niet in de mainstream laten zien van mensen die aanwezig zijn bij verschillende gebeurtenissen.

  Echt erg

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • obscura

  1 oktober2014; tien doden bij een raket aanval op een school in Donjetsk Qekraine waar de eerste schooldag traditioneel massaal gevierd wordt. Een verslagever ter plaatse ” de mensen op straat geloven dat de raket voor nagenoeg 100% is afgevuurd door het oekrainische leger welk verbeten standhoudt rondom het vliegveld. In het 8 uur journaal wordt de aanval gemeldt en er wordt gezegd dat niet bekend is van welke zijde de raket is afgevuurd.Is dit manipulatie of niet? Is het NOS uiteindelijk maar een gemanipuleerd hoopje armzalige journalistiek waar de trouwsten worden beloond door te promoveren naar de rijks voorlichtingsdienst ? Gezien de feiten in Duitsland welk duidelijk worden in het bovenstaande artikel mag men het meest denkbare scenario nog eens goed laten inwerken. Het geschreven woord is voor elk die voor vrijheid van mening is vol waarheid, daarom lees, begrijp en volg daaruit je conclusie en handel daarnaar als rechtschapen burger die staat voor rechtvaardigheid en bevrijd je van de juk die onze staat ons omhangt. Zij ongehoorzaam want je hoeft deze autocratie niet te dulden want zij is een directe bedreiging voor al onze burgerrechten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Na tig oorlogen na miljoenen onschuldige slacht-offers komen ze daar nu pas achter?sheeple zijn hopeloos….slecht goed voor een ding,Slacht-offers voor de god van de eliten(rara)..
  De bovengenoemde journalist heeft willens en wetens meegewerkt aan genocides vind ik….mededader van massmurder. .
  Journalisten die willens en wetens meedoen aan oorlogspropaganda zijn ook schuldig aan moord vind ik…..zitten dus ook in killing business. Pionnen van satan dus…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • karindenhaag

  justicename, zo te lezen ben je niks beter dan de regerende elite… met je: “..slechts goed voor 1 ding…” als je de dingen graag anders zou zien, begin dan eerst bij jezelf en help de mensen opweg ipv ze af te kraken. iedereen wordt helaas op zn eigen tijd wakker..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Als er ook maar iets gebeurt in de EU hoor en lees je helemaal niks over in de kranten, je hoort alles via de internet met alternatieve nieuws sites. De kranten hier in NL zoals de Telegraaf, maar ook de andere kranten staat werkelijk helemaal niks in als het om echt nieuws gaat, deze kranten worden geleid door de elite die alleen maar propaganda verspreiden en zijn zeer eenzijdig en niet voor het volk bedoeld als nieuws krant.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jan

  Hier krijgt de telegraaf dan de Nederlandse beker voor want die doen niets anders. Kijk naar de verkiezingen daar werden de VVD en de PVDA de hemel in geprezen en wat hebben we er van rotzooi.
  En over Oekraine is het niets anders als propaganda elke dag in die krant

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ertuğrul Sabancı

  Ik zeg het al sinds tientallen jaren. Alleen ik heb nog niet boek geschreven. Ik zal zeker kopen. Wanneer komt de Nederlandse vertaling? of komt geen vertaling zodat wij niets moeten weten

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wimh

  Nu horen we eens wat we al lang dachten, in ieder geval verklaart het het foute gevoel dat ik steeds al had als ik de krant of het journaal tot mij nam. De krant heb ik 10 jaar geleden al opgezegd. En ik weiger sindsdien steeds de 3mnd gratis abonnement die in winkelcentra zo vaak wordt aangeboden. Met de woorden nee danku, mijn huis is te klein voor de ellende van de hele wereld. Maar eigenlijk meer nog omdat de kleinste dingen door de herhalingen en het napraten van elkaar tot geweldige proporties worden uitvergroot. Deze klokkenluider komt wat mij betreft geloofwaardig over. Al denk ik zelf dat er helemaal niet zoveel journalisten omgekocht hoeven te zijn. Het werkt voor overheden ook al als ze elkaar uit pure luiheid maar blijven napraten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rene

  Het zogenaamde Berlusconi effect.
  Je koopt een krant en die zal nooit negetief over jou berichten Maar zo zit de wereld in elkaar. Kijk vooral naar bedrijven zoals Bloomberg en Moody”s.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl