Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Meer macht door het creëren van angst

false flag2Het door de overheid gemanipuleerde valse-vlag terrorisme is een historisch vaststaand feit. Eeuwenlang hebben de politieke en financiële elites schepen doen zinken, gebouwen in brand gestoken, vermoordden zij diplomaten, wierpen gekozen leiders omver en bliezen mensen op om dan gemakkelijke zondebokken te beschuldigen van deze rampen zodat ze angst konden veroorzaken bij het publiek en zo meer macht aan zich zelf konden overdragen.

 

Sceptici zullen misschien in twijfel trekken of bepaalde calamiteiten boven elke redelijke twijfel verheven, bewezen valse-vlag operaties zijn, maar niemand kan beweren dat dergelijke tactieken in het verleden niet zijn gebruikt door het establishment.

Operatie “Gladio”

gladioOverheden hebben openlijk toegegeven bloedige en katalyserende tragedies onder valse voorwendselen te hebben gecreëerd, zoals “Operatie Gladio“, een valse-vlag-programma in Europa dat werd ondersteund door de Europese en Amerikaanse geheime diensten en wat tientallen jaren duurde, van rond 1950 tot diep in de jaren 1990.

Koude Oorlog

Gladio maakte gebruik van goed betaalde en getrainde groepen en instanties, alsmede werden zondebokken aangewezen.  Wreedheden werden gepleegd tegen het Europese publiek. Deze wreedheden werden aan “linkse extremisten” toegeschreven, die de burgerij en de politieke vertegenwoordigers tot het valse Oost / West paradigma deed vervallen. De door klokkenluiders uiteengezette motivatie hiervoor was, dat Gladio gebruikt zou zijn geweest om de rechter politieke vleugel aan de macht te houden.

Collectivisme

Echter, het bredere en diepere doel was duidelijk om de Europeanen te manipuleren tot het accepteren van een mentaliteit van eenwording, de manier voor de uiteindelijke centralisatie van Europa in een supranationaal EU blok. Gladio is een goed gedocumenteerd voorbeeld van het valse-vlag terrorisme dat wordt uitgebuit door regeringen om de massapsychologie te kneden naar meer collectivisme.

Het is daarom van groot belang dat het publiek de legitimiteit van ELKE zogenaamde “terroristische aanslag” of geopolitiek incident in twijfel trekt, anders kunnen wij ons zomaar in de situatie bevinden dat wij ons laten verleiden tot het ondersteunen van oorlogen en ongrondwettelijke acties die alleen eindigen met het vergiftigen van onze samenleving en met het verheffen van tirannen.

 

Bron: Zaplog.nl


 • W. den Engelsman

  Sorry, maar vind dit een zeer oppervlakkig artikel. Geen diepgang, geen behoorlijke uitleg over Gladio in relatie tot b.v. de Koude Oorlog. Iets beweren, prima en ik zeg niet dat False-flag ops niet zouden bestaan, maar wel met betere onderbouwingen komen.
  Ook dit is angst zaaien. Maar nu vanuit een andere hoek.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Douwe Beerda

  Artikel klopt als een bus. Een ontzettend goede documentaire hierover komt van Metanoia Films met de titel. Counter-Intelligence, Shining a LIght on Black Operations.
  Vrij te bekijken op. http://metanoia-films.org/counter-intelligence/#watch

  De hele serie is interessant maar specifiek deel 3 gaat in op False Flag operaties. Deel 3 heet A Strategie of Tension: http://vimeo.com/66019647

  En het is ook heel logisch als mensen leren inzien wat een staat eigenlijk is. Wij worden vanaf jaar 0 via het onderwijs systeem en via de mainstream media gehersenspoeld dat de staat ons zogenaamd zou beschermen. Maar in de realiteit is de staat een heersende klasse die met geweld haar volk onder de druim houdt en continue afperst.

  Om dat te kunnen blijven doen is een extern vijandbeeld noodzakelijk want anders valt de schijnfunctie van de staat weg als zogenaamde beschermer tegen het kwaad. En dat houdt dus in dat je zo nu en dan je eigen bevolking aanvalt om ze bang en angstig te houden zodat ze blijven geloven dat het essentieel is dat de staat er is. Het patroon van tirannie legt dat in detail stap voor stap uit. Zie voor het Patroon van Tirannie: http://www.mensenrechten.org/?page_id=439

  Op heb moment dat mensen het patroon van tirannie leren herkennen en doorprikken en zien wat overheden in het verleden voor misdaden hebben gepleegd tegen hun eigen en zogenaamde bevriende volken dan vallen de schellen voorgoed van je ogen af.

  En dat is geloof ik ook hoog nodig nu we zien dat de psycopaten in NL, EU en de VS nu hun volk in een oorlog met Rusland wil werpen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jack Frost

  Eens met Dhr. den Engelsman. Geen enkel voorbeeld van de “bloederige wreedheden” onder Operatie Gladio. Gladio was bedoeld in de context van de koude oorlog, waarbij de invloed van het communisme werd tegengegaan, en in het geval van een “hete” oorlog en een sovjet-invasie het volksverzet zou kunnen worden gesteund. Ik zie niet in hoe dit anders is dan de sovjetprogramma’s in het westen in dezelfde periode. Gewoon-nieuws trekt een klein, stoffig boekje uit de kast en slaat haar lezers ermee om de oren alsof het de misdaad van de eeuw is, terwijl er op precies dezelfde plank talloze boekwerken liggen, waarvan het grootste deel bestaat uit sovjet-operaties. Iedere “journalist” zou een dergelijk nieuwsbericht pareren, niet herkauwen. Tenzij ze er baat bij hebben om de NAVO zwart te maken tov Rusland. Gewoon nieuws laat zich wederom in de kaarten kijken als zijnde een Kremlin-doorgeefluik:

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  De wérkelijke psychopaat, totaal gefrusteerd door het uiteenvallen van de USSR, tijdens zijn KGB-schap, dat hij dus niet kon verhinderen, probeert nu zijn gram te halen tegenover Oekraïne en met gebruikmaking van dat land richting het Westen. En die psychopaat huist in het Kremlin. Maar toegegeven; er zijn nog veel meer “Bad Guys” in de EU-top, in de NATO-top en in de USA. Ís er eigenlijk nog wel één Good Guy aan te wijzen??? Allemaal lijken ze vastberaden om de in gang gezette trein richting een all-out oorlog in Europa op de rails te houden. Niemand wil gezichtsverlies lijden. Dát voorkomen is belangrijker dan oorlog voorkomen voor deze kortzichtige, ziekelijke machtswellustelingen in Oost en in West. “Our sick leaders”. Een bekend boek.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Psychopaten zijn Amerikanen die afstammen van Psychopaten. Ken uw geschiedenis.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pacifist

  Uit recent onderzoek is bekend geworden dat soortgelijke netwerken in geheel West-Europa actief en aan elkaar gelinkt zijn. In ieder geval was Gladio actief in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Turkije en Zwitserland, terwijl ook het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten een rol speelden in de strategische planning van het netwerk. De rol van Gladio in Europa, bij onder meer aanslagen en terreur, heeft in diverse landen al dan niet tot parlementaire onderzoeken geleid.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pacifist

  Dus de werkelijke psychopaat huist volgens u in het Kremlin?

  Vanaf het begin van de Oekraïnecrisis tot nu toe heb ik Poetin nog geen enkele psychopathische opmerking horen maken of psychopathisch gedrag zien vertonen. In tegendeel zelfs, hij heeft zich uiterst beheerst en en terughoudend opgesteld. Dit in schril contrast met ‘onze’ opgefokte Europese en Amerikaanse leiders , die zonder ook maar enig bewijs te leveren, de een na de andere beschuldiging naar het hoofd van Poetin slingeren, psychopathisch gedrag vertonen tijdens hun oproepen om sancties aan Rusland op te leggen en tegelijkertijd een NAVO leger steeds dichter bij de Russische grens te positioneren. En voor wat? Sancties tegen Rusland omdat Neonazistische idioten in Kiev verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van MH17? Of voor het feit dat de bewoners van de Krim hebben gekozen voor aansluiting bij de Russische Federatie? Poetin is zeker geen lieverdje, maar in dit geval dient u zich te beperken tot wat er nu gaande is. Verwijzen naar de Sovjetperiode slaat helemaal nergens op en is in dit geval totaal irrelevant.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Douwe Beerda

  Er is inderdaad geen enkele good guy aan te wijzen omdat elke heersende klasse altijd geweld moet gebruiken om aan de macht te blijven en dat geweld laten ze vooral los op hun eigen inwoners.

  Daarom werken False Flags ook zo goed. Je maakt mensen bang voor een externe vijand en zegt dat jij als nobel leider ze zal beschermen.

  Zodra je begrijpt wat moraliteit is zul je leren zien dat een heersende klasse altijd alleen maar geweld en slavernij aan een samenleving toevoegd.

  Dit prachtige filmpje van Larken Rose laat dat heel helder zien: IF You Were King, het laat zien dat een heersende klasse met de beste intenties en goede wil altijd geweld zal moeten gebruiken om haar positie te behouden.

  https://www.youtube.com/watch?v=z0HtWSlFCAQ

  Het filmpje is zeer de moeite waard en ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jack Frost

  Het enige concrete in uw post is de aanwezigheid van van buitenlandse agenten in Europa. Is dat nieuws voor u?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jack Frost

  Precies, via RT.com krijg je van Putin alleen hele positieve geluiden. Echter, zijn acties in Georgië, Tsjetsjenië en in Oekraïne spreken voor zich: Putin is een ouderwetse Russische veroveraar, en u noemt hem “terughoudend”? In welke alternatieve dimensie is dat logisch? Bent u bekend met Kalinigrad Oblast? Da’s een stuk land dat bij het oude Pruissen hoorde, waar Rusland na een etnische zuivering een flinke Russische bevolking en een strategisch essentiele vloot heeft geparkeerd. Dat stukje land ligt midden tussen onze EU/NAVO-partners in de Baltics, en u vraagt zich af waarom die landen nerveus worden en hun bondgenoten verzoeken tijdelijke bescherming te sturen? Rusland doet precies wat het altijd gedaan heeft: De bufferzone rondom Moskou opschuiven richting het westen. Wees alsjeblieft niet zo naïef, ik zeg niet dat westerse regeringen perfect zijn, maar uw wereldbeeld is haast ziekelijk verwrongen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • PvU(nog steeds in Qatar)

  U betoog maakt geen schijn van kans hier W. den Engelsman. Terwijl u een scherp feit neerzet en dit juist motiveert worden dit soort stellingen al snel onderuit gehaald door mensen die het ontbreekt aan inzicht, perspectief en relativeringsvermogen. U mag mag geen argumenten aanhalen vanuit de koude oorlog gezien dat niet relevant zou zijn terwijl de gemiddelde reageerder hier in staat is om bv de zioisten aan de killingfields te koppelen vanwege het ontbreken van 3 voornoemde eigenschappen. De verantwoordelijken voor het kopieeren en plakken van foutieve berichtgeving op deze site en reageerders hier zijn zo doordrenkt van haat tegen het systeem en de cooporaties dat enige objectiviteit ver te zoeken is. Alles is immers de schuld van de Rotshilds, Goldman Sachs’ , Obama’ s en de Zionisten. Iconisch voorbeeld : marg00tje.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Drakendoder

  Bij een aantal commentaren proef ik een pro overheid houding.
  Ik zal dhr Engelsman en Frost willen vertellen dat we ook geen atoombommen hebben en dat Joris Demmink geen viezerik is.
  Operatie Gladio was niet meer dan een filmscript, later uitgebracht als de film”Gladiator”

  En omdat NL geen atoombommen heeft en we een pascifistisch imago hebben hoog te houden sturen we ongewapende soldaten naar een oorlogsgebied, om daar een trauma op te lopen in Srebrenica.
  Logisch is het ook om naar Mali troepen te sturen, vanwege de enorme rijkdom aan grondstoffen aldaar, die we voor een paar bedrijven moeten veilig stellen.
  Oh nee, sorry. Ik bedoel een humanitaire missie. Het is allemaal voor de arme mensen.
  Je weet wel, die mensen waar we de afgelopen 50jaar geen moer voor hebben gedaan.
  Oh sorry, ik bedoel, waar we miljarden onwikkelingsgeld aan hebben besteed, maar daarmee niks hebben opgebouwd. In tegenstelling tot de chinezen, die kennelijk met een paar miljard wel scholen en wegen en riolering kunnen aanleggen binnen een paar jaar.

  Maar goed, het ging over het vermoorden van burgers door de overheid, endat wordt door een paar figuren hier belachelijk gemaakt.
  Het verbaasd me elke keer weer om dat fenomeen te herkennen.
  Hoeveel stront is er in het hoofd van dergelijke mensen gepropt voordat ze zo over zaken gaan denken?
  Het is inderdaad zo dat iemand die gelooft wat de lipjes van de overheid liegen lijdt aan de meest ernstige vorm van het Stockholm syndroom.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Drakendoder

  Wat een simplistische en bewust misleidende analyse van de situatie schets u hier.
  Het gaat om geld, olie en gas. En kennelijk kopen we dat liever uit een land waar vrouwen verrot geslagen worden wanneer ze achter het stuur van een auto betrapt worden, dan vanuit Rusland.
  Bovendien heeft de usa net een gasdeal met iran gesloten. Ja, Iran. Je weet wel, dat land waar je door de zedenpolitie wordt gemarteld, verkracht en vermoord. Niet omdat je in een auto rijdt, maar omdat je hand in hand over straat loopt.
  Je hoort vanuit het westen geen ander geluid dan het geroffel van de oorlogstrommel en het gedemoniseer van Rusland.
  En met een pro overheid houding ben je automatisch medeschuldig aan het in stand houden van gore regimes, inclusief het gore nederlandse pedoclubje.
  Dat gasdealtje met de Usa komt Iran overigens duur te staan. Maar goed, het is belazeren en belazerd worden, tegenwoordig.
  Er gaat een dikke oorlog aankomen en degenen die dat weigeren in te zien en het presteren om nog enige waarde te hechten aan woordjes van politici en journalisten, die ga ik niet eens meer trachten te overtuigen.
  Zoek het lekker uit, joh.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jack Frost

  Ik ben niet pro-overheid, ik ben anti-onzin. Mali is een van de armste landen op aarde, al jaren. Natuurlijk heeft Europa baat bij een einde aan het geweld aldaar, net als de Malinese burgerbevolking. Denkt u dat wij in de tweede wereld oorlog bevrijd zijn vanwege onze cultuur? Denkt u dat de Nederlanders er destijds om die reden op tegen waren? Natuurlijk niet.

  Over de Chinezen is bekend dat ze inderdaad flink investeren in Afrika, en daarbij moeiteloos de machtigste partij kiezen, ongeacht oorlogsmisdaden, extremistische – dan wel terroristische ideologie. Ik zeg niet dat het westen dat nooit heeft gedaan, de geschiedenis liegt er helaas niet om, maar om de Chinezen juist neer te zetten als het toonbeeld van barmhartige ontwikkelingshulp laat zien dat uw kennis niet op feiten berust.

  Ik maakte niemand belachelijk, ik plaatste wilde beweringen, namelijk “bloederige wreedheden” door de overheid in de context die nodig was om de situatie te begrijpen, zodat simpele zielen als uzelf (nu maak ik u belachelijk) niet klakkeloos zouden geloven wat er stond.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jack Frost

  Wacht even, dus de Russisch-Iraanse alliantie vond je al die jaren geen probleem, maar nu de Amerikanen de relaties met Iran proberen te normaliseren is dat ineens verwerpelijk?

  Ah, vrouwenmeppers, homomeppers, what’s the difference, right? Rusland is specialist in demoniserende propaganda – intolerantie tegen intoleranten is geen geroffel van een oorlogstrommel.

  “Het is belazeren en belazerd worden, tegenwoordig” – Tegenwoordig? Het is nooit anders geweest! Dat uw kortzichtigheid u niet in staat stelt het grote plaatje te zien, en uw emoties u wijsmaken dat alles op springen staat wil niet zeggen dat er 1.) een groot complot is en 2.) dat alles daadwerkelijk op springen staat.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl