Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Strafmaatregelen tegen journalisten

persvrijheidDe Europese Unie pleit voor strafmaatregelen tegen Russische en Oekraïense journalisten die Rusland’s optreden in de Oekraïne ‘propagandistisch’ begeleiden. Critici van dit plan waarschuwen voor “een klap in het gezicht voor de vrijheid van meningsuiting”.

Volgens een artikel in “Der Tagesspiegel” eisten, tijdens een vergadering van EU-ambassadeurs afgelopen woensdag in Brussel, zeven Europese landen om propagandisten van de Russische ‘agressie’ de toegang tot de EU te verbieden en hun bankrekeningen te bevriezen.

De vertegenwoordigers van Polen, Litouwen, Letland, Estland, Roemenië, Groot-Brittannië en Zweden voerden voor het onderscheid tussen journalisten en propagandisten, degenen die oproepen tot geweld.  De Estse vertegenwoordiger verklaarde dat de Russische propaganda ‘ondraaglijk’ was en zei dat deze beter functioneerde dan de vroegere Sovjet propaganda.

De vertegenwoordigers van Duitsland, Luxemburg en België hebben hun scepsis geuit over een lijst van journalisten. Zij rechtvaardigden dit o.a. door te zeggen dat het moeilijk is om onderscheid te maken tussen journalistiek en propaganda.

Het plaatsen op de lijst van gesanctioneerden moet door de rechtbank voor ieder afzonderlijk geval worden bepaald. Als onderdeel van de Europese sancties tegen Rusland had de EU op 21 maart al tot een reisverbod en rekeningblokkade besloten voor de baas van “RT” (Russia Today), Dimitri Kiseljov. De reden van dit besluit was dat Kiseljov volgens de EU de centrale figuur is in de Russische regeringspropaganda van de ‘inzet van Russische troepen’ in Oekraïne.

De plaatsvervangend voorzitter van de linkse fractie, Wofgang Gehrcke, waarschuwde dat dit soort sancties “een ernstige aanval op de vrijheid van meningsuiting is en in zoverre ongrondwettelijk is. Er bestaat het risico dat Rusland als tegenmaatregel het verblijf van Duitse of andere Europese journalisten in Rusland verbiedt.

“Verboden voor journalisten” zou het laatste ding moeten zijn wat een zichzelf ‘democratisch’ noemend land zich zou moeten veroorloven.

Bron: DerTagesspiegel.de


 • Pablo Hein

  Kom op EU, hier lopen we te Reuters-meteuten met je gelieg! Gore Nazi Zionisten!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Ja, dat kan er nog wel bij een anti-propaganda, anti-journalisten oorlog tussen West en Oost. Ieder land met zijn journalisten moet hierin vrijheid hebben. Een intelligente, op de hoogte zijnde lezer kijkt door misleidende propaganda heen. De overheden moeten niet denken dat zij ons moeten beschermen daartegen en journalisten het werk onmogelijk maken. Dat is veel ernstiger dan de propaganda zelf.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  Men zou bijna gaan denken dat deze 7 landen in dienst zijn van Uncle Sam in plaats van hun eigen landen te vertegenwoordigen. Zouden ze a geheime bank rekening in Switzerland hebben? De waanzin grenst aan een massale psychose, of mischien ligt het aan het water in Brussel. Effe loodgieter bellen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • David

  Valt te verwachten toch.

  Het huidige gezag poept 14 kleuren bagger vandaar dat ze tot dit soort openlijke totaal dwaze maatregelen overgaan die elk gezond denkend mens ziet als fascitoide.

  Maak jezelf bekend met The Power of Speech en dan kan de EU verbieden wat ze willen. Hun dagen zijn allang geteld. Hoe meer wij van onze vrijheden gebruik gaan maken hoe beter.

  http://achterdesamenleving.nl/the-power-of-speech/#.VBhaYvmSyac

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • wilcop

  ben de mening toegedaan dat er door de joodse clan in 2002 al duizenden hectare grond door de Rothschild club in oost oekrainie zijn opgekocht met de bedoeling die te gaan ontginnen, dat kan dus alleen als de soevereiniteit van dat land word afgenomen en middels een marionette regering dit alles legal te maken.
  daar waren ze mee bezig, door met een opstand de gekozen president te verdrijven, en een door hen geplaatste marionette als president.
  volgens het international recht is het pas rechtsgeldig als de vorige president wordt terug geplaats, er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven waaraan de gehele oekraiense bevolking deel van uit maakt, dat is nu niet het geval, de nieuwe president is maar door een deel van de bevolking gekozen.
  dus ben ik blij dat er mensen en vooral journalisten die het landje pik van de Rothschilds aan de kaak stellen, en voorkomen dater duizenden vrouwen en kinderen worden afgeslacht, alleen maar uit zelfverrijking.
  anders glijden wij weer af naar de gestapo tijd…….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • wilcop

  wel Gerry: dat is wel degelijk het geval, dus hierin zit de clou:

  het ver mogen van de Rothschilds staat momenteel op
  vierhonderdnegentigtriljoen (490.000000000000000) dollar, dat komt neer, voor
  iedere aardbewoner 70 miljoen dollar als het verdeeld zou worden.

  de overheidsschuld van amerika aan rothschilds centralen bank bedraagd maar
  liefst,een miljoen miljard dollar, is dus de grootste schuldeiser van de wereld,
  wat nooit meer door Amerika terug te betalen is, in ruil daarvoor zijn zij de
  uitvoerders van wat de Rothschilds van hun eisen, dus in feite is Amerika en
  Europa de slaaf van de Rothschilds, zij bepalen het hele wereld gebeuren en
  hebben in de meesten landen de televisie kranten enz: in hun bezit, zo ook de de
  onnoemelijke hectare gronden in 2002 aangekocht in landen als:
  pallestinie,(gaza), Syrie, (golan) vlakte) en heel de oostelijke oekrainie, met
  daarin de onnoemelijke rijkdommen zoals, olie, uranium, gas, zilver, en rijke
  bouwgronden voor hun voedsel ketens.

  dit is dus waarom geen enkel land, politieke club, of kerkelijke instanties een protest laten horen, tegen stopt dit zinloze geweld, in tegendeel, zij staan vooraan in de rij met hun gevechtsvliegtuigen en smeken om mee te Mogen doen. zekers: anders gaat die geldkraan dicht.
  voor bij dat zielige gedoe met, dat er in iedere oorlog duizenden vrouwen en kinderen worden afgeslacht, geld geld geld

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl