Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Poetin aan het woord

poetin10De volgende opmerkingen zijn overgenomen uit een vergadering van president Poetin en ambassadeurs van Rusland op 1 juli 2014. Omdat de mainstream media categorisch nalaten om uitspraken van Poetin te publiceren, is het westerse publiek niet op de hoogte van de bedoelingen en beweegredenen van de Russische president. Daarom vinden wij het belangrijk om u alsnog te informeren over uitspraken die in juli door Vladimir Poetin zijn gedaan, maar nooit in de westerse mainstream media werden gepubliceerd.

Marionettenregering

Tijdens voornoemde vergadering veroordeelt Poetin de marionettenpresident van Oekraïne voor het feit dat hij ten onrechte een positie heeft toegeëigend als gevolg van het omverwerpen van een democratisch gekozen president, en voor het betreden van “het pad van geweld”, dat niet kan leiden tot vrede.

De opmerkingen van Poetin zijn simultane Engelse vertalingen omdat Poetin zijn uitspraken in het Russisch deed. Dergelijke vertalingen zijn zelden goed, maar meestal voldoende om de inhoud over te kunnen brengen.

Militaire acties

Poetin zegt: “Helaas heeft de Oekraïense president Poroshenko de beslissing genomen om militaire acties te hervatten en we, d.w.z.dat ik en mijn collega’s in Europa, hem niet konden overtuigen dat de weg naar een betrouwbare, permanente en duurzame vrede niet kan lopen  door het voeren van oorlog. Voorheen had Pedro Poroshenko geen directe relatie met orders om militaire actie te ondernemen. Nu hij dit wel heeft gedaan ligt de verantwoording volledig bij hem, niet alleen militair maar vooral ook politiek”.

Wapenstilstand

“Op maandag 30 juni sprak ik met Frankrijk, Duitsland en Oekraïne via de telefoon, waarin ik de noodzaak benadrukte van een wapenstilstand en de oprichting van een betrouwbaar mechanisme voor een toezicht op de naleving van het staakt het vuren. Ook zei ik dat de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) een actieve rol moest spelen bij de verlenging ervan. Ik bood aan dat checkpoints aan de Russische kant van de grens met Oekraïne zouden kunnen worden gecontroleerd door vertegenwoordigers van Oekraïne en OVSE om gezamenlijk de zeggenschap over de grens te verzekeren”.

Interne zaken Oekraïne

“Alles wat er gaande is in Oekraïne zijn natuurlijk interne zaken van de Oekraïense regering, maar wij vinden het pijnlijk en ergerlijk dat er burgers sterven. Wij zijn van mening dat er een bewuste poging is van Oekraïne om vertegenwoordigers van de pers te elimineren. Het betreft zowel Russische als buitenlandse journalisten. Het doden van journalisten is absoluut onaanvaardbaar.

Hegemoniale ambities van het Westen

“Ik hoop dat pragmatisme zal zegevieren en dat het westen zich zal ontdoen van haar hegemoniale ambities en de wens om de wereld  te regelen op basis van hun voorkeuren. Ik hoop oprecht dat het Westen relaties zal gaan opbouwen op basis van gelijke rechten, wederzijds respect en goede wil ten opzichte van anderen, met respect voor de belangen van andere landen.

Verder zei Poetin dat Rusland bereid is om partner te zijn van de VS en EU, maar dat dit partnerschap moet zijn gebaseerd op gelijkheid en niet op het opvolgen van Washington’s bevelen. Hij zei: “We zijn niet van plan om onze betrekkingen met de Verenigde Staten te stoppen. De bilaterale betrekkingen zijn momenteel niet optimaal, maar het moet gezegd: “Dit is niet de schuld van Rusland”.

Bron: PaulGraigRoberts.org


 • IIS

  Er is maar één natie in de wereld die de spelregels bepaalt en dat is de US, De rest moet zijn kop houden en likken en ik denk dat Putin hiervoor bedankt. De US was nog nooit in staat om fatsoenlijk de vrede in de wereld te bewaren en dan mogen de oud-Russen geweest zijn wie ze waren, maar er is een nieuw Rusland in opkomst wat m.i. graag wil uitbreiden op vooral economisch gebied ZONDER schulden en die zelf baas wil zijn over eigen centrale bank. Het goede voorbeeld zoals het niet moet is de EU met zijn private ECB eigenaar van de zionisten in de US die in de EU bepalen wat er met het geld gebeurd en hoeveel of weinig schulden wij hebben en vooral hoe erg we slaaf zijn van het corrupte bankensysteem

  Je hoeft geen fan te zijn van Putin of Rusland om tegen de westerse nazi’s te zijn, daar is alleen een beetje gezonde kijk en weldenkend verstand voor nodig om te zien hoe door en door verrot de US en de EU zijn..

  En dan mogen we hopen dat er geen derde wereldoorlog uitkomt rollen waarmee de US zijn economie een boost kan geven, want het land moet groeien ten koste van alles en iedereen. Deze chart bijvoorbeeld laat zien hoe de US beurs kon groeien tijdens en na de tweede wereldoorlog http://stockcharts.com/freecharts/historical/djia19401960.html Vernietiging betekent groei! Dus, waarom niet een nieuwe ronde om uit de misère te komen? Het is maar een idee.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pieps

  dank voor het publiceren van deze uitspraken. iedereen die een beetje nadenkt en het nieuws ook maar een beetje volgt weet dat het wat de Oekraine betreft gaat om de belangen van de VS die de Troika voor haar karretje spant.
  het is natuurlijk een puinzooi in de Oekraine, ze zitten diep in de problemen. het is aangeschoten wild. een gemakkelijke prooi, nog veel gemakkelijker dan Griekenland of Joegoslavie. de VS die diep in de schulden zit probeert geld in Europa op te halen. dat is de reden waarom de lidstaten met hun ‘hervormingsprogramma’ bezig zijn: de totale afschaffing van de sociale stelsels om geld vrij te maken voor de plannen van de VS. maar het is niet genoeg. daarom willen ze de Oekraine daar ook bij hebben.

  dat is de reden waarom onze EU hoogwaardigheidsbekleders op het Maidanplein stonden te schreeuwen en de boel op te hitsten om toch vooral met de EU mee te doen. de oostelijke EU lidstaten lieten prominenten in de Oekraine rondreizen om over de ‘zegeningen’ van de EU te vertellen. het IMF bood ‘hulp’ aan (dat de Europese belastingbetaler mag betalen) op nog strengere voorwaarden dan ze Griekenland hebben opgelegd: halvering pensioenen, privatiseringen, afschaffing sociale voorzieningen EN landbouwonteigeningen!

  de Oekraine is de graanschuur van Europa. daar heeft Monsanto zijn oog op laten vallen. via de achterdeur van de Oekraine probeert Monsanto alsnog zijn gen-gemodificeerd graan op de markt te brengen. ook zitten er grote velden schaliegas, vooral in het oosten. daar wil Shell beginnen.

  alles bij elkaar opgeteld betekent dit dat de Oekraiense bevolking hun grondstoffen en graan zullen kwijt raken aan de Amerikanen en door de ‘voorwaarden’ van het IMF tot diepe armoede zullen vervallen, erger nog dan in Griekenland het geval is.

  Poetin is geen lieverdje, maar ik vind wat de VS en de Troika doen veel en veel erger. en overigens vind ik ook dat Poetin uiterst beheerst en met de grootste terughoudendheid in deze kwestie staat.

  voor de Europese burger is dit allemaal heel slecht nieuws. onze sociale stelsels worden afgebroken om de VS te helpen, wij moeten de onbetaalde gasrekening van de Oekraine betalen, we krijgen daar gen-gemodificeerd graan voor terug en moeten ook nog de repercussies van de aan Rusland opgelegde sancties dragen.

  en dan heb ik het nog niet eens over het Vrijhandelsverdrag met de VS gehad.
  we krijgen het slecht!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Heksje

  Een compliment voor pieps en iis voor hun respectvolle reactie op een nieuwsbericht. Ik lees vaker de nieuwsberichten van gewoon nieuws en de discussies die eruit ontstaan. Het valt me op hoe persoonlijk mensen elkaar aanvallen omdat hun mening en overtuiging verschillend zijn dan die van anderen. Soms lijkt er een ware oorlogsvoering te ontstaan in een discussie en worden andersdenkenden meteen negatief en persoonlijk veroordeeld op hun mening en overtuiging. Toch zitten er heel slimme denkwijzes tussen als ik de persoonlijke aanvallen eruit filter, denkwijzes waar ik zelf nog niet op gekomen was en dan leer ik weer hoe ik een bericht van een andere invalshoek kan bekijken. Een goede discussie wordt gevoerd met respect voor de overtuiging van een ander. Op het moment dat iemand persoonlijk wordt is het meer een strijd geworden. Door dit voorval voelt het voor mij dan ook niet goed aan om een reactie te plaatsen vandaar dat ik nu als gast mijn moed bij elkaar raap om dit communicatie probleem bij vele mensen die op de artikelen op deze site reageren ff onder de loep te nemen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Nederland is de grootste financier bij het moderniseren van het wapenarsenaal van Oekraine
  .Ook op militair gebied in de Oekraine heeft Nederland een flinke vinger in de pap..
  Nederland is in volle oorlogsmodus…
  Nederland zorgt voor transport Wapens Irak..Lang verhaal kort het is uiteindelijk om na
  Syrie Iran aan te vallen..De koerden krijgen een machtsbasis in Irak..Vergeet niet dat tijdens de golf oorlog Turkije de koerden heeft gebombardeerd..De opzet is simpel Turkije en de koerden betekend conflict..Amerika en de Nato geholpen door Saoedi
  arabie zullen Iran aan vallen..En niet te vergeten de baas van het feest..Israel..Dit is
  een meer jaren plan wat nu in volle gang is..De grote vraag is hoe China en Rusland hier op gaan reageren..Ik zag gisteren de toespraak van Obama . Het liegen gaat gewoon door..Rutte en Timmermans waren bij de toespraak aanwezig.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl