Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Poetin aan het woord

poetin10De volgende opmerkingen zijn overgenomen uit een vergadering van president Poetin en ambassadeurs van Rusland op 1 juli 2014. Omdat de mainstream media categorisch nalaten om uitspraken van Poetin te publiceren, is het westerse publiek niet op de hoogte van de bedoelingen en beweegredenen van de Russische president. Daarom vinden wij het belangrijk om u alsnog te informeren over uitspraken die in juli door Vladimir Poetin zijn gedaan, maar nooit in de westerse mainstream media werden gepubliceerd.

Marionettenregering

Tijdens voornoemde vergadering veroordeelt Poetin de marionettenpresident van Oekraïne voor het feit dat hij ten onrechte een positie heeft toegeëigend als gevolg van het omverwerpen van een democratisch gekozen president, en voor het betreden van “het pad van geweld”, dat niet kan leiden tot vrede.

De opmerkingen van Poetin zijn simultane Engelse vertalingen omdat Poetin zijn uitspraken in het Russisch deed. Dergelijke vertalingen zijn zelden goed, maar meestal voldoende om de inhoud over te kunnen brengen.

Militaire acties

Poetin zegt: “Helaas heeft de Oekraïense president Poroshenko de beslissing genomen om militaire acties te hervatten en we, d.w.z.dat ik en mijn collega’s in Europa, hem niet konden overtuigen dat de weg naar een betrouwbare, permanente en duurzame vrede niet kan lopen  door het voeren van oorlog. Voorheen had Pedro Poroshenko geen directe relatie met orders om militaire actie te ondernemen. Nu hij dit wel heeft gedaan ligt de verantwoording volledig bij hem, niet alleen militair maar vooral ook politiek”.

Wapenstilstand

“Op maandag 30 juni sprak ik met Frankrijk, Duitsland en Oekraïne via de telefoon, waarin ik de noodzaak benadrukte van een wapenstilstand en de oprichting van een betrouwbaar mechanisme voor een toezicht op de naleving van het staakt het vuren. Ook zei ik dat de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) een actieve rol moest spelen bij de verlenging ervan. Ik bood aan dat checkpoints aan de Russische kant van de grens met Oekraïne zouden kunnen worden gecontroleerd door vertegenwoordigers van Oekraïne en OVSE om gezamenlijk de zeggenschap over de grens te verzekeren”.

Interne zaken Oekraïne

“Alles wat er gaande is in Oekraïne zijn natuurlijk interne zaken van de Oekraïense regering, maar wij vinden het pijnlijk en ergerlijk dat er burgers sterven. Wij zijn van mening dat er een bewuste poging is van Oekraïne om vertegenwoordigers van de pers te elimineren. Het betreft zowel Russische als buitenlandse journalisten. Het doden van journalisten is absoluut onaanvaardbaar.

Hegemoniale ambities van het Westen

“Ik hoop dat pragmatisme zal zegevieren en dat het westen zich zal ontdoen van haar hegemoniale ambities en de wens om de wereld  te regelen op basis van hun voorkeuren. Ik hoop oprecht dat het Westen relaties zal gaan opbouwen op basis van gelijke rechten, wederzijds respect en goede wil ten opzichte van anderen, met respect voor de belangen van andere landen.

Verder zei Poetin dat Rusland bereid is om partner te zijn van de VS en EU, maar dat dit partnerschap moet zijn gebaseerd op gelijkheid en niet op het opvolgen van Washington’s bevelen. Hij zei: “We zijn niet van plan om onze betrekkingen met de Verenigde Staten te stoppen. De bilaterale betrekkingen zijn momenteel niet optimaal, maar het moet gezegd: “Dit is niet de schuld van Rusland”.

Bron: PaulGraigRoberts.org


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl